Heb je een vraag?

We helpen je graag!

Iets voor jou?

Just Do It: iedereen kent deze kreet en weet welk merk erbij hoort. Stel je voor dat jij hem bedenkt! Bij de 3-jarige Engelstalige opleiding International Communication Management (ICM) leer je dit soort pakkende slogans te creëren. 

Je ontwikkelt tijdens deze voltijdstudie vaardigheden en komt tot inzichten in een internationale omgeving. Je vertelt je verhaal via advertenties en lost een crisis op sociale media op. Door samen te werken met allerlei culturen draag je straks je steentje bij aan de wereld. Dit is business + impact.

Alles over toelating

Toelatingseisen
Vooropleiding Vereiste profiel
Havo

Niet toelaatbaar

Vwo
  • C&M
  • E&M
  • N&G
  • N&T
Mbo Niet toelaatbaar
Instroomadvies

De hbo-studie International Communication Management (ICM) is volledig in het Engels. Deze opleiding duurt 3 in plaats van 4 jaar en is daardoor internationaal en intensiever. Je hebt daarom een vwo-diploma (of een vergelijkbaar internationaal diploma) nodig om toegelaten te worden. Een hbo-propedeuse geeft geen toegang tot de opleiding (tenzij hiervoor een vwo-diploma is behaald). Ook is het belangrijk dat je goed bent in Engels. Heb je geen vwo-diploma, maar wil je wel graag communicatie studeren? Meld je dan aan voor de 4-jarige Nederlandstalige hbo-opleiding Communicatie.

Overige situaties

Het kan zijn dat je niet direct toelaatbaar bent. Kijk hier welke mogelijkheden er zijn om toch te starten aan De Haagse.

Engelse taal- en schrijfvaardigheid

Deze opleiding is volledig Engelstalig. Je Engels moet daarom van goed niveau zijn, zowel mondeling als schriftelijk. Heb je je middelbare school afgerond in Nederland, dan is een aanvullende Engelse taaltoets niet nodig. Hetzelfde geldt voor Groot-Brittannië, Ierland, de Verenigde Staten, Canada (als de hoofdtaal Engels was), Australië, Nieuw Zeeland, Zuid-Afrika en Malta. Maar ook als je diploma vermeld staat op deze lijst en een van je examenvakken Engels was.

Check de toelatingseisen voor meer informatie. Heb je je vooropleiding in een ander land afgerond? Je kunt direct toegelaten worden als je bijvoorbeeld een Amerikaans of internationaal middelbareschooldiploma of een Europees of International Baccalaureate diploma hebt. Voldoet jouw diploma niet aan bovenstaande eisen? Dan is een aanvullende taaltoets nodig. Neem voor vragen contact op met de Centrale Studenten Inschrijving.

21+-toelatingsonderzoek 

Heb je geen toelatingsdiploma en ben je met ingang van het nieuwe schooljaar 21 jaar of ouder, doe dan het Toelatingsonderzoek 21+. Slaag je voor deze digitale capaciteitentoets, dan kun je starten met je studie.

English Academic Preparation Programme – bij The Hague Pathway College

Heb je hulp nodig met je Engels? Schrijf je dan in voor het English Academic Preparation Programme. Na een succesvolle afronding ben je niet alleen klaar voor een bachelor- of masteropleiding, maar heb je ook veel meer geleerd over Nederland, Den Haag en onze hogeschool. 

International Foundation Programme – bij The Hague Pathway College

Voldoe je niet aan de vooropleidingseis van een 3-jarige opleiding, dan is er The Hague Pathway College. Tijdens het International Foundation Programme, met instroommomenten in januari en september, versterk je je kennis van een aantal vakken (zoals wiskunde, economie of natuurkunde), verbeter je je Engels en werk je aan je academische vaardigheden. Na dat jaar stroom je direct door naar een 3-jarig bachelorprogramma. Aanvullende examens (zoals IELTS) hoef je niet af te leggen.

Buitenlands of internationaal diploma

Voor de 3-jarige opleiding International Communication Management heb je een diploma nodig dat vergelijkbaar is met een Nederlands vwo-diploma en moet je de Engelse taal goed beheersen. Om je buitenlandse of internationale middelbareschooldiploma te toetsen maken we gebruik van de richtlijnen van Nuffic.

Uitspraken over je toelating

Alleen de afdeling Centrale Studenten Inschrijving doet uitspraken over je toelating op basis van de officiële regels. Uitzonderingen worden niet gemaakt. Aan mededelingen van anderen en informatie op deze website over de toelating kun je geen rechten ontlenen.

Hulp bij studiekeuze

Doe mee aan onze studiekeuzeactiviteiten en ontdek of De Haagse het heeft voor jou.

groep studenten in atrium

Open Dag

Vrijdag 5 april 2024

Go to Open Dag

Open Dag

Vrijdag 5 april 2024

Heeft De Haagse het ook voor jou? Een Open Dag bezoeken is dé manier om dat te ontdekken. 

Go to Open Dag
Groepje studenten zit buiten bij elkaar

Meelopen

Wanneer het jou uitkomt

Go to Meelopen

Meelopen

Wanneer het jou uitkomt

Geen op maat gemaakt programma, gewoon de studie zoals die echt is. Loop een dagje mee met een student.

Go to Meelopen

Studie in cijfers

60

studiepunten per jaar

20

uur hoorcollege per week

10

uur projecten per week

20

uur zelfstudie per week

Inhoud van de studie

Wat ga je doen?

Jaar 1
Jaar 2
Jaar 3
Werkvormen

Colleges, werkgroepen, excursies, zelfstudie en projecten

Onze wereld heeft doeners nodig. Bij de Engelstalige opleiding International Communication Management leer je daarom op een praktijkgerichte manier hoe je doordachte beslissingen neemt. Die doe-mentaliteit maakt onze opleiding anders dan meer theoretische universitaire opleidingen. Je leert niet alleen in theorie over massacommunicatie, maar ook hoe je vanuit verschillende perspectieven ideeën op de proef stelt. Bijvoorbeeld als ondernemer, of vanuit een sociaal verantwoorde hoek. Zo leer je mee te gaan met ontwikkelingen in een wereld die continu verandert.

Minors

Na de Engelstalige opleiding International Communication Management ben je klaar om de wereld te veroveren. Zeker als je jouw diploma met minors extra bijzonder maakt. Misschien wil jij je verdiepen in media en journalistiek, persaanvragen beheren als pr-expert, of de publieke sector helpen maatschappelijk verantwoord te handelen? Vaak volgen ICM-studenten minors bij onze partneruniversiteiten in het buitenland. Tijdens de minor Entrepreneurship hebben 4 studenten de ‘Green Spoon’ ontworpen, waarmee ze plastic afval verminderen én de aarde beschermen.

Na je studie

Wat kun je worden?

  • Online community manager

  • Public relations officer

  • Marketing communication coördinator

  • Project manager

  • Communication manager

  • Event coördinator

Doorstuderen

Ben jij na International Communication Management klaar voor een uitdaging in de academische wereld? Kies voor een master in Marketing Management and PR of International Business and Sustainability om een positief verschil te maken op de arbeidsmarkt. Voor studenten met een paar jaar werkervaring biedt De Haagse Hogeschool Pro een master in International Communication Management. Ga je liever naar het buitenland? Dan kies je bijvoorbeeld voor Corporate Communication aan de IE School of Communication in Madrid, International Journalism aan Cardiff University of Strategic Communications aan Columbia University. Let op: kies je voor een universitaire master in Nederland, dan moet je vaak een premasterjaar doen om tot een master te worden toegelaten.

Praktische info

Wat moet je verder nog weten?

Inschrijven en aanmelden

Je aanmelden voor een opleiding doe je via Studielink. Wil je eerst meer weten over hoe het aanmeldproces precies in zijn werk gaat? Kijk dan op onze pagina Aanmelden, hoe doe je dat? Hier vind je ook belangrijke deadlines. Deze opleiding start in september en heeft geen februari-instroom.

Studiekosten-en financiering

Collegegeld

De collegegeldbedragen voor het gesubsidieerde onderwijs worden door het ministerie vastgesteld. Je moet eerst het collegegeld betalen, voordat je mag worden (her)ingeschreven. Je kunt het bedrag ineens betalen via de bank, maar er zijn ook mogelijkheden voor gespreide betaling. Bij gespreide betaling worden administratiekosten in rekening gebracht. Blijf op de hoogte van de huidige stand van zaken omtrent het collegegeld.

Studiefinanciering

Studenten die voltijd of duaal studeren komen in aanmerking voor een studietoelage in het kader van de Wet op de studiefinanciering. Kijk voor meer informatie op de website van DUO.

Hulp bij studiekeuze

Wat als je nog twijfelt?

Het kan zijn dat je helemaal enthousiast wordt over deze opleiding. Het kan ook zijn dat je nog na een bezoek aan een open dag, na meelopen en/of na het praten met studenten, docenten, ouders, en decanen nog twijfelt. Geeft niet, dat gebeurt vaker. Misschien ben jij wel iemand die eerst een jaartje moet gaan werken. Of op wereldreis. Of misschien ligt je ambitie wel ergens anders dan je denkt. Loop eens binnen bij ons Study & Career Centre voor: 

Hulp tijdens je studie

Een vlekkeloze studieloopbaan voor iedere ICM-student is ons streven. Loop je toch (een beetje) vast? Dan krijg je persoonlijke begeleiding. In het eerste jaar krijg je een coach die jou tijdens je studie ondersteunt. Zo helpt hij of zij je met plannen en het vinden van de juiste personen voor antwoorden op moeilijke vragen. Ook als bijvoorbeeld persoonlijke gebeurtenissen je schoolwerk in de weg zitten, staat je coach altijd voor je klaar.

Voor meer informatie over decanen/studentpsychologen, topsport, ondersteuning bij de Nederlandse taal of studeren met een functiebeperking kijk op onze pagina over ondersteuning tijdens je studie.

Officiële opleidingsnaam

Deze opleiding staat als volgt geregistreerd in het Centraal Register Opleidingen Hoger Onderwijs (CROHO):

Officiële opleidingsnaam: Communicatie
Opleidingsnaam internationaal: Communication
Opleidingscode (Isat): 34405
Instellingscode (Brin): 27UM

De officiële opleidingsnaam en de officiële internationale naam op het moment van afstuderen worden op het getuigschrift vermeld. 

Meer informatie over de accreditatie van deze opleiding vind je op de website van de Nederlands-Vlaamse Accreditatieorganisatie (NVAO)

Downloads
Bindend studieadvies (BSA)

Om je studie na het eerste jaar te kunnen vervolgen, moet je 50 van de 60 studiepunten (EC of European Credits) behalen. Soms stelt de opleiding een kwalitatieve eis. Je moet dan een bepaald vak hebben behaald, als onderdeel van de puntennorm. Voldoe je aan de puntennorm en de eventueel gestelde kwalitatieve eis? De examencommissie geeft je dan aan het einde van je eerste jaar een positief studieadvies, zodat je je opleiding kan vervolgen. Behaal je minder dan 50 studiepunten of voldoe je niet aan de eventueel gestelde kwalitatieve eis, dan krijg je een negatief bindend studieadvies (NBSA) en moet je de opleiding verlaten. 

Persoonlijke omstandigheden kunnen van invloed zijn op je studievoortgang. Denk aan ziekte of het bedrijven van topsport. Als daar sprake van is, geef dat dan zo spoedig mogelijk door aan de examencommissie. Die kan hier vervolgens rekening mee houden bij het uitbrengen van het studieadvies.

Lees de volledige regels over het studieadvies in hoofdstuk 7 van de onderwijs en examenregeling (OER) van jouw opleiding.