International Communication Management - Engels - Voltijd

"Just Do It". Iedereen kent deze kreet en weet welk merk erbij hoort. Stel je voor dat jij hem bedenkt! De 3-jarige Engelstalige opleiding International Communication Management (ICM) is een goed startpunt. Je ontwikkelt vaardigheden en komt tot inzichten in een internationale omgeving. Bedenk pakkende slogans, vertel je verhaal via advertenties en los een crisis op sociale media op. Door samen te werken met collega’s, klanten en concurrenten uit allerlei culturen draag je straks je steentje bij aan de wereld. Dit noemen we business + impact.

Kom kijken of het klikt

De scholen zijn dicht. Geen open dagen. Terwijl jij juist nú op zoek bent naar de opleiding die het beste bij jou past. Dat wordt dus een online ontdekkingstocht. Mooi dat je al surfend en klikkend op de website van De Haagse Hogeschool bent aangeland. Wij hebben heel veel online mogelijkheden om jou verder te helpen in je zoektocht. Kijk hieronder wat je allemaal kunt doen om te weten te komen welke opleiding het beste bij je past. Beloofd: wij gaan er alles aan doen om jouw vragen zo goed mogelijk te beantwoorden. Kom lekker kijken of het klikt tussen ons!

 • Meer weten? Kies je student. Waarom klikte het bij hem of haar?
  Door te klikken op deze link krijg je een aantal visitekaartjes te zien van studenten. Zij vertellen je graag wat zij vinden van de opleiding die ze volgen. Klik en kies.
 • Meer weten? Vraag het een docent
  Vragen over vakken? Over studielast? Over de opbouw van de studie? Kom in contact met een docent en vraag hem of haar wat je wilt weten.
 • Open Dag gemist? Volg onze webinar!
  Het kan zijn dat je onze virtuele open dag hebt gemist. Klik dan op de volgende link en bekijk de webinar die we hebben gemaakt over onze opleiding.
 • Volg ons op Facebook
  Wil je op de hoogte blijven van wat er gebeurt bij onze opleiding? Dat kan heel simpel. Volg ons op Facebook!

Toelatingseisen

International Communication Management, 2020-2021

International Communication Management (ICM) is een 3-jarige, Engelstalige hbo-opleiding. De meeste opleidingen aan De Haagse duren 4 jaar, maar ICM is internationaal en intensiever. Daarom heb je een vwo-diploma (of een vergelijkbaar internationaal diploma) nodig om toegelaten te worden. Een hbo-propedeuse geeft geen toegang tot de opleiding (tenzij hiervoor een vwo-diploma is behaald). Ook is het belangrijk dat je goed bent in Engels.

Heb je geen vwo-diploma maar wil je wel graag communicatie studeren? Meld je dan aan voor de 4-jarige Nederlandstalige hbo-opleiding Communicatie.
HAVO
C&M
E&M
N&G
N&T
VWO
C&M
E&M
N&G
N&T
MBO
Niet toelaatbaar

Toelatingsadvies

Kijk wat in jouw situatie geldt

Deze opleiding is volledig Engelstalig. Je Engels moet daarom van goed niveau zijn, zowel mondeling als schriftelijk.

Heb je je middelbare school afgerond in Nederland, dan hoef je geen aanvullende Engelse taaltoets te doen. Dit is ook het geval als je je middelbare school hebt afgerond in Groot-Brittannië, Ierland, de Verenigde Staten, Canada (Quebec alleen als de hoofdtaal Engels was), Australië, Nieuw Zeeland, Zuid-Afrika of Malta of als je diploma vermeld staat op deze lijst en een van je examenvakken Engels was.

Check deze toelatingseisen voor meer informatie. Heb je je vooropleiding in een ander land afgerond dan hierboven staat vermeld, dan kom je mogelijk nog steeds in aanmerking om direct tot de opleiding toegelaten te worden. Je hebt dan bijvoorbeeld:

 • Een Amerikaans of internationaal middelbareschooldiploma
 • Een Europees of International Baccalaureate diploma

Voldoet jouw diploma niet aan bovenstaande eisen, dan zal een aanvullende taaltoets nodig zijn. Neem voor vragen contact op met de Centrale Studenten Inschrijving.

Het kan zijn dat je niet direct toelaatbaar bent. Bijvoorbeeld omdat je geen toelatinggevende vooropleiding hebt, of je geen examen hebt gedaan in een verplicht vak. Kijk hier welke mogelijkheden er zijn om toch te starten aan De Haagse.

21+-toelatingsonderzoek 
Heb je geen diploma dat toelating biedt en ben je met ingang van het nieuwe schooljaar 21 jaar of ouder, dan kun je alsnog worden toegelaten als je slaagt voor het Toelatingsonderzoek 21+. Het Toelatingsonderzoek 21+ vindt in de periode januari t/m juli/augustus op verschillende momenten plaats op De Haagse Hogeschool. Het onderzoek bestaat uit het afleggen van een digitale capaciteitentoets.

English Academic Preparation School (Prep School) 
Mocht je (nog) niet aan de Engelse taaleisen van de opleiding voldoen maar zijn je resultaten veelbelovend, dan is er voor niet-Nederlandse studenten een English Prep School programma. Dit programma duurt 6 maanden of 1 jaar. Na de Prep School ben je niet alleen klaar voor een bacheloropleiding, maar heb je ook veel meer geleerd over Nederland, Den Haag en onze hogeschool.

The Hague Pathway College
Voldoe je niet aan de vooropleidingseis van een 3-jarige opleiding, dat is er The Hague Pathway College. Tijdens het International Foundation Year versterk je je kennis van een aantal vakken (zoals wiskunde, economie of natuurkunde, afhankelijk van de opleiding die je aan De Haagse gaat volgen), verbeter je je Engels en werk je aan je academische vaardigheden. Na het foundation year stroom je door naar een 3-jarig bachelorprogramma zonder dat je nog aanvullende examens (zoals IELTS) hoeft af te leggen.

Om toegelaten te worden tot de 3-jarige opleiding International Communication Management heb je een diploma nodig dat vergelijkbaar is met een Nederlands vwo-diploma en moet je de Engelse taal goed beheersen. Om je buitenlandse of internationale middelbareschooldiploma te toetsen maken we gebruik van de richtlijnen die Nuffic hanteert.
Op de officiële toelatingseisen kunnen geen uitzonderingen worden gemaakt. Alleen de afdeling Centrale Studenten Inschrijving (CSI) kan uitspraken doen over je toelaatbaarheid op basis van de officiële regels. Aan mededelingen van anderen over je toelaatbaarheid en informatie op deze website kun je geen rechten ontlenen.

Student voor een dag

Voel je al even student

7 november 2020

Open Dag

Tijdens de Open Dag neem je een kijkje op De Haagse. Je ontmoet studenten, docenten en studieadviseurs en volgt korte colleges (in het Engels) waarin creativiteit centraal staat.  Alvast een opleidingspresentatie bijwonen? Dat kan via dit webinar.

Verken jouw interessegebied

Alle opleidingen binnen Business & Management

De studie International Communication Management valt binnen het interessegebied Business & Management. De studies binnen dit interessegebied leren jou hoe je in je toekomstige werk geld kunt verdienen en tegelijk je eigen wereld kunt verbeteren. Wil je meer lezen over Business & Management en weten welke opleidingen nog meer binnen dit interessegebied vallen?
Ga naar de Business & Management pagina.

Keuzehulp

We helpen je graag de juiste keuze te maken

Het kan dat je na een bezoek aan een open dag, na meelopen en/of na het praten met studenten, docenten, ouders, en decanen nog niet weet wat je moet gaan studeren. Geeft niet, dat gebeurt vaker. Misschien ben jij wel iemand die eerst een jaartje moet gaan werken. Of op wereldreis. Of misschien ligt je ambitie wel ergens anders dan je denkt.

Geïnteresseerd in
International Communication Management - Engels - Voltijd?

Meld je aan