International Communication Management - Engels - Voltijd

"Just Do It". Iedereen kent deze kreet en weet welk merk erbij hoort. Stel je voor dat jij hem bedenkt! De 3-jarige Engelstalige opleiding International Communication Management (ICM) is een goed startpunt. Je ontwikkelt vaardigheden en komt tot inzichten in een internationale omgeving. Bedenk pakkende slogans, vertel je verhaal via advertenties en los een crisis op sociale media op. Door samen te werken met collega’s, klanten en concurrenten uit allerlei culturen draag je straks je steentje bij aan de wereld. Dit noemen we business + impact.

International Communication Management, 2019-2020

International Communication Management (ICM) is een 3-jarige, Engelstalige hbo-opleiding. De meeste opleidingen aan De Haagse duren 4 jaar, maar ICM is internationaal en intensiever. Daarom heb je een vwo-diploma (of een vergelijkbaar internationaal diploma) nodig om toegelaten te worden. Ook is het belangrijk dat je goed bent in Engels.

Heb je geen vwo-diploma maar wil je wel graag communicatie studeren? Meld je dan aan voor de 4-jarige Nederlandstalige hbo-opleiding Communicatie.
HAVO
C&M
E&M
N&G
N&T
VWO
C&M
E&M
N&G
N&T
MBO
Niet toelaatbaar

Toelatingsadvies

Kijk wat in jouw situatie geldt

Deze opleiding is volledig Engelstalig. Je Engels moet daarom van goed niveau zijn, zowel mondeling als schriftelijk.

Heb je je middelbare school afgerond in Nederland, dan hoef je geen aanvullende Engelse taaltoets te doen. Dit is ook het geval als je je middelbare school hebt afgerond in Groot-Brittannië, Ierland, de Verenigde Staten, Canada (Quebec alleen als de hoofdtaal Engels was), Australië, Nieuw Zeeland, Zuid-Afrika of Malta of als je diploma vermeld staat op deze lijst en een van je examenvakken Engels was.

Check deze toelatingseisen voor meer informatie. Heb je je vooropleiding in een ander land afgerond dan hierboven staat vermeld, dan kom je mogelijk nog steeds in aanmerking om direct tot de opleiding toegelaten te worden. Je hebt dan bijvoorbeeld:

• Een Amerikaans of internationaal middelbareschooldiploma
  • Een Europees of International Baccalaureate diploma
Voldoet jouw diploma niet aan bovenstaande eisen, dan zal een aanvullende taaltoets nodig zijn. Neem voor vragen contact op met de Centrale Studenten Inschrijving.

Om toegelaten te worden tot de 3-jarige opleiding International Communication Management heb je een diploma nodig dat vergelijkbaar is met een Nederlands vwo-diploma en moet je de Engelse taal goed beheersen. Om je buitenlandse of internationale middelbareschooldiploma te toetsen maken we gebruik van de richtlijnen die Nuffic hanteert.
Mocht je (nog) niet aan de toelatingseisen van de opleiding voldoen maar zijn je resultaten veelbelovend, dan is er voor niet-Nederlandse studenten een English Prep School programma. Dit programma duurt 6 maanden of 1 jaar. Na de Prep School ben je niet alleen klaar voor een bacheloropleiding, maar heb je ook veel meer geleerd over Nederland, Den Haag en onze hogeschool.
Heb je geen diploma dat toelating biedt en ben je met ingang van het nieuwe schooljaar 21 jaar of ouder, dan kun je alsnog worden toegelaten als je slaagt voor het Toelatingsonderzoek 21+. Het Toelatingsonderzoek 21+ kan in het voorjaar van 2019 op verschillende momenten afgelegd worden op De Haagse Hogeschool. Het onderzoek bestaat uit het afleggen van een capaciteitentoets.
Op de officiële toelatingseisen kunnen geen uitzonderingen worden gemaakt. Alleen de afdeling Centrale Studenten Inschrijving (CSI) kan uitspraken doen over je toelaatbaarheid op basis van de officiële regels. Aan mededelingen van anderen over je toelaatbaarheid en informatie op deze website kun je geen rechten ontlenen.

Student voor een dag

Voel je al even student

9 februari 2019

Open Dag

Tijdens de Open Dag neem je een kijkje op De Haagse. Je ontmoet studenten, docenten en studieadviseurs en volgt korte colleges (in het Engels) waarin creativiteit centraal staat.

Verken jouw interessegebied

Alle opleidingen binnen Business & Management

De studie International Communication Management valt binnen het interessegebied Business & Management. De studies binnen dit interessegebied leren jou hoe je in je toekomstige werk geld kunt verdienen en tegelijk je eigen wereld kunt verbeteren. Wil je meer lezen over Business & Management en weten welke opleidingen nog meer binnen dit interessegebied vallen?
Ga naar de Business & Management pagina.

Keuzehulp

We helpen je graag de juiste keuze te maken

Het kan dat je na een bezoek aan een open dag, na meelopen en/of na het praten met studenten, docenten, ouders, en decanen nog niet weet wat je moet gaan studeren. Geeft niet, dat gebeurt vaker. Misschien ben jij wel iemand die eerst een jaartje moet gaan werken. Of op wereldreis. Of misschien ligt je ambitie wel ergens anders dan je denkt.
Neem contact op met het Study & Career Centre Bel naar 070-4458595 of stuur een e-mail aan studycareer@hhs.nl

Geïnteresseerd in
International Communication Management - Engels - Voltijd?