Heb je een vraag?

We helpen je graag!

Iets voor jou?

Stijgende energieprijzen, tekorten aan grondstoffen, de overgang naar een duurzame economie, bedrijven overal op de wereld staan voor grote uitdagingen. Financiële planning en risicomanagement zijn belangrijker dan ooit.

Wil jij bedrijven helpen door risico's te beheersen en toe te zien op het cashmanagement, het werkkapitaal en de financiering? Volg dan onze bachelor International Financial Management & Control (IFMC) en leer hoe je cijfers kunt omzetten naar adviezen voor duurzame bedrijfsgroei.  

Tijdens onze 4-jarige, praktijkgerichte opleiding word je klaargestoomd om de arbeidsmarkt te veroveren. Je ontwikkelt basiskennis en basisvaardigheden waarmee jij na je afstuderen meteen aan de slag kan. Onze docenten uit het internationale werkveld leiden je praktijkgericht op. Als afgestudeerde IFMC’er bekijk je financiën vanuit een ondernemende en een ethische bril en doe je ook management en marketing kennis op. Maar jouw echte toegevoegde waarde ligt bij financial en cost accounting, waarbij je economische gegevens gebruikt om daadwerkelijk het verschil te maken. 

Alles over toelating

Toelatingseisen
Vooropleiding Vereiste profiel
Havo
  • C&M (Economie of Management en Organisatie of Bedrijfseconomie + Wiskunde A of Wiskunde B)
  • E&M
  • N&G (Economie of Management en Organisatie of Bedrijfseconomie)
  • N&T
Vwo
  • C&M
  • E&M
  • N&G
  • N&T
Mbo Niveau 4, middenkader- of specialistenopleiding

De Engelstalige opleiding International Financial Management & Control heeft ook een 3-jarige variant met andere toelatingseisen. Bekijk de 3-jarige variant.

Toelatingsprocedure

Als je voldoet aan de toelatingseisen, nodigen we je uit voor een gesprek. Dit gesprek duurt 30 tot 45 minuten en is in het Engels. Het doel van het gesprek is om te onderzoeken of jij en de opleiding IFMC een match zijn. IFMC is namelijk een pittige opleiding. Het is belangrijk dat je gemotiveerd aan de opleiding begint en onafhankelijk kunt werken.

Overige situaties

Niet direct toelaatbaar
Het kan zijn dat je niet direct toelaatbaar bent, doordat je bijvoorbeeld een of meer vakken mist. Je hebt dan, zoals dat heet, een deficiëntie. Bij de Toelatingseisen kun je kijken hoe je deze kunt wegwerken om alsnog te kunnen starten aan De Haagse.

Heb je geen toelatingsdiploma en ben je met ingang van het nieuwe schooljaar 21 jaar of ouder, doe dan het Toelatingsonderzoek 21+. Slaag je voor deze digitale capaciteitentoets, dan kun je starten met je studie.

English Academic Preparation Programme – bij The Hague Pathway College
Heb je hulp nodig met je Engels? Schrijf je dan in voor het English Academic Preparation Programme. Na een succesvolle afronding ben je niet alleen klaar voor een bachelor- of masteropleiding, maar heb je ook veel meer geleerd over Nederland, Den Haag en onze hogeschool. 

Buitenlands of internationaal diploma
Voor de 4-jarige opleiding International Financial Management & Control heb je een diploma nodig dat vergelijkbaar is met een Nederlands havo-diploma en moet je de Engelse taal goed beheersen. Om je buitenlandse of internationale middelbareschooldiploma te toetsen maken we gebruik van de richtlijnen van Nuffic.

Engelse taal- en schrijfvaardigheid
Heb je geen Nederlandse vooropleiding, dan moet je meestal een taaltoets doen. Soms krijg je vrijstelling. Meer informatie staat op onze toelatingseisen pagina.

Uitspraken over je toelating

Alleen de afdeling Centrale Studenten Inschrijving doet uitspraken over je toelating op basis van de officiële regels. Uitzonderingen worden niet gemaakt. Aan mededelingen van anderen en informatie op deze website over de toelating kun je geen rechten ontlenen.

Hulp bij studiekeuze

Doe mee aan onze studiekeuzeactiviteiten en ontdek of De Haagse het heeft voor jou.

groep studenten in atrium

Open Dag

Vrijdag 5 april 2024

Go to Open Dag

Open Dag

Vrijdag 5 april 2024

Heeft De Haagse het ook voor jou? Een Open Dag bezoeken is dé manier om dat te ontdekken. 

Go to Open Dag
Groepje studenten zit buiten bij elkaar

Meelopen

Wanneer het jou uitkomt

Go to Meelopen

Meelopen

Wanneer het jou uitkomt

Geen op maat gemaakt programma, gewoon de studie zoals die echt is. Loop een dagje mee met een student.

Go to Meelopen

Studie in cijfers

60

studiepunten per jaar

20

uur hoorcollege per week

20

uur zelfstudie per week

Inhoud van de studie

Wat ga je doen?

Jaar 1
Jaar 2
Jaar 3
Jaar 4
Werkvormen

Hoorcolleges, seminars, studiebezoeken, zelfstudie, groepsactiviteiten en projectwerk 
Je krijgt les van onze  IFMC-docenten uit onder andere Griekenland, Italië, Nigeria en de VS en van gastdocenten uit het internationale bedrijfsleven. We kijken ernaar uit om je persoonlijk te leren kennen. Onze deuren staan altijd open. Je krijgt de praktijkervaring van een hogeschool en vertrekt verrijkt met communicatieve, analytische, culturele, teamwerk- en onderzoeksvaardigheden. Hiermee onderscheidt IFMC zich van opleidingen aan onderzoeksuniversiteiten. Met een rugzak vol IT-vaardigheden heb je een streepje voor op de arbeidsmarkt.  

Minors

Geef vorm aan je opleiding 
In het eerste semester van jaar 4 kun je 2 minors volgen aan De Haagse Hogeschool of een andere internationale universiteit en een voorsprong nemen op je baan als business controller of grensverleggende finance professional. Na het volgen van onze minor Risk Management weet jij precies hoe je bedrijven kunt helpen om zich voor te bereiden op potentiële risico's door noodplannen op te stellen. In onze minor Controlling word je van onschatbare waarde voor managers en ontdek je hoe je een organisatie overziet en op koers blijft met de juiste strategie. In onze populaire minor Blockchain doe je waardevolle kennis op over deze revolutionaire, technische innovatie en hoe je deze gebruikt. In de minor Circular Business richt je je op meervoudige waardecreatie, die je voorbereidt op de transitie naar de circulaire economie. Of leer de fijne kneepjes van big data in de minor Data Science for Business Improvement. 

In samenwerking met de Erasmus Universiteit Rotterdam bieden we 2 minors aan in de premaster als opstap naar de masters in de masters accounting en auditing, accounting en finance of accounting en control. Hierin volg je de vereiste vakken in statistiek, wiskunde en financiën om de cursus in de premaster bij Erasmus over te slaan. 

Na je studie

Wat kun je later worden en wat niet?

Dit word je wel

  • Bedrijfscontroller

  • Financial controller

  • Beleggingsadviseur

  • Financieel analist

  • Financieel adviseur

  • Risicomanager

  • Groepspenningmeester

  • Assistent accountant

Dit word je niet

  • Accountant (nog niet)

  • Effectenmakelaar

Aan het werk

Meer dan 95 procent van onze afgestudeerden vindt binnen 3 maanden werk. Dat is ook niet gek, want je hebt alle tools in handen om de zakenwereld te veroveren. Jouw kennis en kunde over finance maakt je een ster in het interpreteren van cijfers, het geven van gedegen advies over management en procesverbetering en het bouwen van dashboards.  

Bovendien ben jij als aanstormend professional in staat om beslissingen te nemen op een ondernemende, onbevangen en ethische manier. Je bent opgeleid tot een flexibele werknemer met een frisse blik en ziet als ‘manager of change’ nieuwe perspectieven, kansen en mogelijkheden. Kies uit een mkb-onderneming, een overheidsinstelling of een internationaal bedrijf, zoals Just Eat Takeaway, Karl Lagerfeld, Kraft Heinz, Coca-Cola en UBS Investment Bank. Niemand kan om jou heen! 

Doorstuderen 

We bieden cursussen in accounting, maar je hebt wel een master in accounting nodig na je bachelor om een gecertificeerd accountant te worden. Er zijn verschillende mogelijkheden aan andere universiteiten, in Nederland en in het buitenland. Het 4-jarige IFMC-programma biedt jou de mogelijkheid een programma te volgen in de premaster. Na afronding kun je aan de Erasmus School of Economics in Rotterdam de mastervakken accounting, finance en accounting and control volgen. Deze kwalificatie kan je carrière op weg helpen naar die gewilde CFO-positie. 

Praktische info

Wat moet je verder nog weten?

Inschrijven en aanmelden

Je aanmelden voor een opleiding doe je via Studielink. Wil je eerst meer weten over hoe het aanmeldproces precies in zijn werk gaat? Kijk dan op onze pagina Aanmelden, hoe doe je dat? Hier vind je ook belangrijke deadlines. Deze opleiding start in september en heeft geen februari-instroom.

Studiekosten-en financiering

Collegegeld

De collegegeldbedragen voor het gesubsidieerde onderwijs worden door het ministerie vastgesteld. Je moet eerst het collegegeld betalen, voordat je mag worden (her)ingeschreven. Je kunt het bedrag ineens betalen via de bank, maar er zijn ook mogelijkheden voor gespreide betaling. Bij gespreide betaling worden administratiekosten in rekening gebracht. Blijf op de hoogte van de huidige stand van zaken omtrent het collegegeld.

Studiefinanciering

Studenten die voltijd of duaal studeren komen in aanmerking voor een studietoelage in het kader van de Wet op de studiefinanciering. Kijk voor meer informatie op de website van DUO.

Hulp bij studiekeuze

Wat als je nog twijfelt?

Het kan zijn dat je helemaal enthousiast wordt over deze opleiding. Het kan ook zijn dat je nog na een bezoek aan een open dag, na meelopen en/of na het praten met studenten, docenten, ouders, en decanen nog twijfelt. Geeft niet, dat gebeurt vaker. Misschien ben jij wel iemand die eerst een jaartje moet gaan werken. Of op wereldreis. Of misschien ligt je ambitie wel ergens anders dan je denkt. Loop eens binnen bij ons Study & Career Centre voor: 

Hulp tijdens je studie

Een vlekkeloze studieloopbaan voor iedere IFMC-student is ons streven. Loop je toch (een beetje) vast? Dan krijg je persoonlijke begeleiding. Je krijgt een mentor die jou helpt om de vaart erin te houden. Hij of zij kan je helpen om je tijd slim in te delen of je in contact brengen met de juiste mensen die jouw vragen kunnen beantwoorden. Ook als eventuele persoonlijke gebeurtenissen je schoolwerk in de weg zitten, dan staat je mentor voor je klaar.

Voor meer informatie over decanen/studentpsychologen, topsport, ondersteuning bij de Nederlandse taal of studeren met een functiebeperking kijk op onze pagina over ondersteuning tijdens je studie.

Officiële opleidingsnaam

Deze opleiding staat als volgt geregistreerd in het Centraal Register Opleidingen Hoger Onderwijs (CROHO):

Officiële opleidingsnaam: Finance & Control
Opleidingsnaam internationaal: Finance & Control
Opleidingscode (Isat): 35520
Instellingscode (Brin): 27UM

De officiële opleidingsnaam en de officiële internationale naam op het moment van afstuderen worden op het getuigschrift vermeld. 

Meer informatie over de accreditatie van deze opleiding vind je op de website van de Nederlands-Vlaamse Accreditatieorganisatie (NVAO).

Downloads
Bindend studieadvies (BSA)

Om je studie na het eerste jaar te kunnen vervolgen, moet je 50 van de 60 studiepunten (EC of European Credits) behalen. Soms stelt de opleiding een kwalitatieve eis. Je moet dan een bepaald vak hebben behaald, als onderdeel van de puntennorm. Voldoe je aan de puntennorm en de eventueel gestelde kwalitatieve eis? De examencommissie geeft je dan aan het einde van je eerste jaar een positief studieadvies, zodat je je opleiding kan vervolgen. Behaal je minder dan 50 studiepunten of voldoe je niet aan de eventueel gestelde kwalitatieve eis, dan krijg je een negatief bindend studieadvies (NBSA) en moet je de opleiding verlaten. 

Persoonlijke omstandigheden kunnen van invloed zijn op je studievoortgang. Denk aan ziekte of het bedrijven van topsport. Als daar sprake van is, geef dat dan zo spoedig mogelijk door aan de examencommissie. Die kan hier vervolgens rekening mee houden bij het uitbrengen van het studieadvies.

Lees de volledige regels over het studieadvies in hoofdstuk 7 van de onderwijs- en examenregeling (OER) van jouw opleiding.