International Financial Management & Control - Engels - 4 jaar - Voltijd

Financiële schandalen zijn er altijd geweest. Denk aan woekerpolissen, extreme bonussen voor directeuren en falend toezicht bij banken en verzekeraars. Wat de wereld nu nodig heeft, zijn integere financiële managers die zorgen voor een duurzame toekomst. De 4-jarige Engelstalige opleiding International Financial Management and Control (IFMC) leert je hoe jij het financiële geweten van je organisatie wordt.

Studenten aan het woord

Kevin Ng

Over het opzetten van een eigen bedrijf

Katrin Petrova

Over creativiteit en netwerken

Sleep opzij

Toelatingseisen

International Financial Management and Control 4 jaar, 2019-2020

Om te worden toegelaten tot de 4-jarige opleiding International Financial Management and Control (IFMC) moet je goed zijn in Engels en heb je een havo- of vwo-diploma nodig met een passend profiel. In onderstaande tabel zie je welke profielen en vakken je nodig hebt. Je kunt ook worden toegelaten met een mbo-diploma op niveau 4.

De Engelstalige opleiding International Financial Management and Control heeft ook een 3-jarige variant. Het verschil zit in de tijdsduur en de studiebelasting. Er gelden daarom andere toelatingseisen. Bekijk de 3-jarige variant.

HAVO
C&M (Economie of Management en Organisatie) + (Wiskunde A of B)
E&M
N&G (Economie of Management en Organisatie)
N&T
VWO
C&M
E&M
N&G
N&T
MBO
Niveau 4, middenkader- of specialistenopleiding

Toelatingsadvies

Kijk wat in jouw situatie geldt

Als je voldoet aan de toelatingseisen, nodigen we je uit voor een gesprek. Dit gesprek duurt 30 tot 45 minuten en is in het Engels. Na afloop besluiten we of we je kunnen toelaten tot de opleiding IFMC. Als je je hebt ingeschreven via Studielink, verwerken we je inschrijving zo snel mogelijk. Je krijgt hierover een bericht van ons. Het aantal plaatsen binnen IFMC is beperkt, dus het is belangrijk dat je je zo snel mogelijk inschrijft.

Het kan zijn dat je niet direct toelaatbaar bent. Bijvoorbeeld omdat je geen toelatinggevende vooropleiding hebt, of je geen examen hebt gedaan in een verplicht vak. Kijk hier welke mogelijkheden er zijn om toch te starten aan De Haagse.

Je mist een of meer vakken
Als in de tabel hierboven bij jouw profiel een extra vak staat en je geen examen doet of hebt gedaan in dit vak, dan heb je zoals dat heet een deficiëntie. Je kunt alleen starten als je deze deficiëntie hebt weggewerkt.  Kijk op de pagina Toelatingseisen hoe je dit kan doen.

21+-toelatingsonderzoek
Heb je geen diploma dat toelating biedt en ben je met ingang van het nieuwe schooljaar 21 jaar of ouder, dan kun je alsnog worden toegelaten als je slaagt voor het Toelatingsonderzoek 21+. Het Toelatingsonderzoek 21+ vindt in de periode januari t/m juli/augustus op verschillende momenten plaats op De Haagse Hogeschool. Het onderzoek bestaat uit het afleggen van een digitale capaciteitentoets.

English Academic Preparation School (Prep School)
Mocht je (nog) niet aan de Engelse taaleisen van de opleiding voldoen maar zijn je resultaten veelbelovend, dan is er voor niet-Nederlandse studenten een English Prep School programma. Dit programma duurt 6 maanden of 1 jaar. Na de Prep School ben je niet alleen klaar voor een bacheloropleiding, maar heb je ook veel meer geleerd over Nederland, Den Haag en onze hogeschool.

Om toegelaten te worden tot de 4-jarige opleiding International Financial Management and Control heb je een diploma nodig dat vergelijkbaar is met een Nederlands havo-diploma en moet je de Engelse taal goed beheersen. Om je buitenlandse of internationale middelbareschooldiploma te toetsen maken we gebruik van de richtlijnen die Nuffic hanteert.

IFMC is een pittige opleiding. We vinden het belangrijk dat je erg gemotiveerd bent om aan de opleiding te beginnen en onafhankelijk te werk kan gaan. Een gesprek in het Engels is daarom onderdeel van de toelatingsprocedure. Mocht je niet live bij het gesprek aanwezig kunnen zijn, dan wordt het gesprek telefonisch of via Skype gehouden.

Op de officiële toelatingseisen kunnen geen uitzonderingen worden gemaakt. Alleen de afdeling Centrale Studenten Inschrijving (CSI) kan uitspraken doen over je toelaatbaarheid op basis van de officiële regels. Aan mededelingen van anderen over je toelaatbaarheid en informatie op deze website kun je geen rechten ontlenen.

Student voor een dag

3 april 2020

Open Dag

Kom langs op de Open Dag, bekijk de campus en maak kennis met onze studenten, docenten en studieadviseurs. Tijdens presentaties van de docenten ervaar je hoe boeiend het werk van financiële managers is. Bovendien proef je meteen het creatieve en internationale karakter van onze opleiding.

Verken jouw interessegebied

Alle opleidingen binnen Business & Management

De studie International Financial Management and Control valt binnen het interessegebied Business & Management. De studies binnen dit interessegebied leren jou hoe je in je toekomstige werk geld kunt verdienen en tegelijk je eigen wereld kunt verbeteren. Wil je meer lezen over Business & Management en weten welke opleidingen nog meer binnen dit interessegebied vallen?
Ga naar de Business & Management pagina.

Nieuws en Evenementen

Keuzehulp

We helpen je graag de juiste keuze te maken

Het kan dat je na een bezoek aan een open dag, na meelopen en/of na het praten met studenten, docenten, ouders, en decanen nog niet weet wat je moet gaan studeren. Geeft niet, dat gebeurt vaker. Misschien ben jij wel iemand die eerst een jaartje moet gaan werken. Of op wereldreis. Of misschien ligt je ambitie wel ergens anders dan je denkt.

Geïnteresseerd in
International Financial Management & Control - Engels - 4 jaar - Voltijd?

Meld je aan