International Financial Management & Control - Engels - 4 jaar - Voltijd

Financiële schandalen zijn er altijd geweest. Denk aan woekerpolissen, extreme bonussen voor directeuren en falend toezicht bij banken en verzekeraars. Wat de wereld nu nodig heeft, zijn integere financiële managers die zorgen voor een duurzame toekomst. De 4-jarige Engelstalige opleiding International Financial Management and Control (IFMC) leert je hoe jij het financiële geweten van je organisatie wordt.

Toelatingseisen

International Financial Management and Control 4 jaar, 2019-2020

Om te worden toegelaten tot de 4-jarige opleiding International Financial Management and Control (IFMC) moet je goed zijn in Engels en heb je een havo- of vwo-diploma nodig met een passend profiel. In onderstaande tabel zie je welke profielen en vakken je nodig hebt. Je kunt ook worden toegelaten met een mbo-diploma op niveau 4.

De Engelstalige opleiding International Financial Management and Control heeft ook een 3-jarige variant. Het verschil zit in de tijdsduur en de studiebelasting. Er gelden daarom andere toelatingseisen. Bekijk de 3-jarige variant.

HAVO
C&M (Economie of Management en Organisatie) + (Wiskunde A of B)
E&M
N&G (Economie of Management en Organisatie)
N&T
VWO
C&M
E&M
N&G
N&T
MBO
Niveau 4, middenkader- of specialistenopleiding

Toelatingsadvies

Kijk wat in jouw situatie geldt

Als je voldoet aan de toelatingseisen, nodigen we je uit voor een gesprek. Dit gesprek duurt 30 tot 45 minuten en is in het Engels. Na afloop besluiten we of we je kunnen toelaten tot de opleiding IFMC. Als je je hebt ingeschreven via Studielink, verwerken we je inschrijving zo snel mogelijk. Je krijgt hierover een bericht van ons. Het aantal plaatsen binnen IFMC is beperkt, dus het is belangrijk dat je je zo snel mogelijk inschrijft.

Het meest geschikte profiel voor havo en vwo is E&M. Voor mbo-studenten raden wij Engels in het pakket ten zeerste aan.

Deze opleiding is volledig Engelstalig. Je Engels moet daarom van goed niveau zijn, zowel mondeling als schriftelijk.

Heb je je middelbare school afgerond in Nederland, dan hoef je geen aanvullende Engelse taaltoets te doen. Dit is ook het geval als je je middelbare school hebt afgerond in Groot-Brittannië, Ierland, de Verenigde Staten, Canada (Quebec alleen als de hoofdtaal Engels was), Australië, Nieuw Zeeland, Zuid-Afrika of Malta of als je diploma vermeld staat op deze lijst en een van je examenvakken Engels was.

Check deze toelatingseisen voor meer informatie. Heb je je vooropleiding in een ander land afgerond dan hierboven staat vermeld, dan kom je mogelijk nog steeds in aanmerking om direct tot de opleiding toegelaten te worden. Je hebt dan bijvoorbeeld:

  • Een Amerikaans of internationaal middelbareschooldiploma
  • Een Europees of International Baccalaureate diploma

Voldoet jouw diploma niet aan bovenstaande eisen, dan zal een aanvullende taaltoets nodig zijn. Neem voor vragen contact op met de Centrale Studenten Inschrijving.

Om toegelaten te worden tot de 4-jarige opleiding International Financial Management and Control heb je een diploma nodig dat vergelijkbaar is met een Nederlands havo-diploma en moet je de Engelse taal goed beheersen. Om je buitenlandse of internationale middelbareschooldiploma te toetsen maken we gebruik van de richtlijnen die Nuffic hanteert.

IFMC is een pittige opleiding. We vinden het belangrijk dat je erg gemotiveerd bent om aan de opleiding te beginnen en onafhankelijk te werk kan gaan. Een gesprek in het Engels is daarom onderdeel van de toelatingsprocedure. Mocht je niet live bij het gesprek aanwezig kunnen zijn, dan wordt het gesprek telefonisch of via Skype gehouden.

Mocht je (nog) niet aan de toelatingseisen van de opleiding voldoen maar zijn je resultaten veelbelovend, dan is er voor niet-Nederlandse studenten een English Prep School programma. Dit programma duurt 6 maanden of 1 jaar. Na de Prep School ben je niet alleen klaar voor een bacheloropleiding, maar heb je ook veel meer geleerd over Nederland, Den Haag en onze hogeschool.

Heb je een Nederlandse vooropleiding gedaan zoals mbo, havo of vwo? In het bovenstaande overzicht toelatingseisen kan je bij jouw profiel 3 mogelijkheden tegenkomen:

  • Groen vinkje: Je voldoet aan de vooropleidingseisen en mag starten
  • Groen vinkje + een vak (bijvoorbeeld economie of wiskunde B): Dit vak moet je in je profiel hebben. Als je dat al hebt, dan voldoe je aan de vooropleidingseisen en ben je toelaatbaar. Heb je het vak niet, dan mag je alleen starten op voorwaarde dat je deze deficiëntie hebt weggewerkt.
  • Rood kruis: Met dit profiel ben je niet toelaatbaar.

Wil je graag komen studeren, maar beschik je niet over de vereiste vakken in je havo- of vwo-profiel? Op de pagina over toelatingseisen lees je of en wat voor mogelijkheden er voor jou zijn.

Heb je geen diploma dat toelating biedt en ben je met ingang van het nieuwe schooljaar 21 jaar of ouder, dan kun je alsnog worden toegelaten als je slaagt voor het Toelatingsonderzoek 21+. Het Toelatingsonderzoek 21+ kan in het voorjaar van 2019 op verschillende momenten afgelegd worden op De Haagse Hogeschool. Het onderzoek bestaat uit het afleggen van een capaciteitentoets.

Heb je een havo-diploma behaald vóór 2009 of een vwo-diploma behaald vóór 2010? Dan wordt je diploma individueel beoordeeld op toelaatbaarheid. Heb je vragen hierover? Neem dan contact op met de Centrale Studenten Inschrijving (CSI) via het contactformulier.

Op de officiële toelatingseisen kunnen geen uitzonderingen worden gemaakt. Alleen de afdeling Centrale Studenten Inschrijving (CSI) kan uitspraken doen over je toelaatbaarheid op basis van de officiële regels. Aan mededelingen van anderen over je toelaatbaarheid en informatie op deze website kun je geen rechten ontlenen.

Student voor een dag

2 november 2019

Open Dag

Kom langs op de Open Dag, bekijk de campus en maak kennis met onze studenten, docenten en studieadviseurs. Tijdens presentaties van de docenten ervaar je hoe boeiend het werk van financiële managers is. Bovendien proef je meteen het creatieve en internationale karakter van onze opleiding.

Verken jouw interessegebied

Alle opleidingen binnen Business & Management

De studie International Financial Management and Control valt binnen het interessegebied Business & Management. De studies binnen dit interessegebied leren jou hoe je in je toekomstige werk geld kunt verdienen en tegelijk je eigen wereld kunt verbeteren. Wil je meer lezen over Business & Management en weten welke opleidingen nog meer binnen dit interessegebied vallen?
Ga naar de Business & Management pagina.

Keuzehulp

We helpen je graag de juiste keuze te maken

Het kan dat je na een bezoek aan een open dag, na meelopen en/of na het praten met studenten, docenten, ouders, en decanen nog niet weet wat je moet gaan studeren. Geeft niet, dat gebeurt vaker. Misschien ben jij wel iemand die eerst een jaartje moet gaan werken. Of op wereldreis. Of misschien ligt je ambitie wel ergens anders dan je denkt.

Geïnteresseerd in
International Financial Management & Control - Engels - 4 jaar - Voltijd?

Meld je aan