International Public Management - Engels - Voltijd

Klaar met de opleiding? Aan het werk! Je bent klaar voor een baan als projectmanager, consultant, analist, ambtenaar of beleidsmaker. Of ga doorstuderen, wat ongeveer 60 procent van onze afgestudeerden doet. Je opties zijn eindeloos!

Aan het werk

Dankzij de Engelstalige opleiding International Public Management doe je skills op die je direct kunt gebruiken in je nieuwe baan. Als je je tanden in het beroepenveld zet, kun je in Nederland of internationaal aan de slag. Zowel in de publieke als in de private sector. Wat ga jij doen?

Dit word je wel
Programme/project manager
Consultant
Analyst
Human resource assistant
Manager/team leader
Communications advisor/manager
Accountant
Entrepreneur
Civil servant
Stakeholder relations advisor

Doorstuderen

Steeds meer IPM-studenten studeren door. Wil jij dat ook? Dat kan bijvoorbeeld in het buitenland, dan hoef je vaak geen premaster te volgen. Check wel altijd dubbel of je aan de toelatingseisen van een buitenlandse universiteit voldoet. In Nederland moet je vrijwel altijd een premaster volgen voordat je mag starten aan een master.

Handig: tijdens het derde jaar van IPM kun je naast het programma een premaster volgen. Daarmee kom je in aanmerking voor de master Public Administration van Universiteit Leiden. Bedenk wel dat je ook hoge cijfers moet halen. Om toegelaten te worden tot die master moet je een 7,5 gemiddeld hebben. Ongeveer 60 procent van de afgestudeerden volgt deze premaster en gaan daarna de master Public Administration doen. Andere opties zijn masters als International Relations, War and Conflict Studies, Crisis and Security Management, masters in Cyber of IT en zelfs Rechten (Law).

Keuzehulp

We helpen je graag de juiste keuze te maken

Het kan dat je na een bezoek aan een open dag, na meelopen en/of proefstuderen, na het praten met studenten, docenten, ouders, en decanen nog niet weet wat je moet gaan studeren. Geeft niet, dat gebeurt vaker. Misschien ben jij wel iemand die eerst een jaartje moet gaan werken. Of op wereldreis. Of misschien ligt je ambitie wel ergens anders dan je denkt.

Geïnteresseerd in
International Public Management - Engels - Voltijd?