Mechatronica - Voltijd
Mechatronica? Veel mensen kennen het woord niet, maar iedereen gebruikt mechatronica. Elke dag. Zonder mechatronica geen robots, geen drones, geen airbag, geen 3D-printer en geen automatisch parkeersysteem. Huishoudelijke apparaten, industriële systemen en hulpmiddelen voor ouderen of gehandicapten worden steeds slimmer. Dat kan dankzij mechatronica: de combinatie van werktuigbouwkunde, elektrotechniek en informatica. Een mechatronicus is een allrounder, een besturingsspecialist en een systeemdenker.
Kom kijken of het klikt
- Open Dag gemist? Volg onze webinar!
Het kan zijn dat je onze online open dag hebt gemist. Klik dan op de volgende link en bekijk de webinar die we hebben gemaakt over onze opleiding. -
Meer weten? Kies je student. Waarom klikte het bij hem of haar?
Neem contact op met onze studenten. Zij vertellen je graag wat zij vinden van deze studie. Klik en kies. -
Twijfel je of deze opleiding bij je past? Klik hier voor een studiekeuzegesprek
Je voert dat gesprek met een van onze studiekeuzeadviseurs. Hij kan je ook uitnodigen voor een studiekeuzetest als je dat wilt. Wij geven je graag helderheid.
Studenten aan het woord
Over interactieve pionnen
René van der Weijden
“Het project waar ik nu mee bezig ben, is erg tof. Samen met een medestudent ontwikkel ik pionnen die in een gymzaal interactief zijn met een gebruiker. Als je ze bijvoorbeeld naast elkaar zet en je loopt er tussendoor, dan veranderen ze van kleur of klinkt er een geluidje. Het is een nieuw product dat we zelf ontwerpen. We willen nog veel meer techniek erin stoppen, maar we hebben voor nu een beperkt ontwikkelbudget.”
Over lessen als inspiratiebron
Glenn Dukel
“Tijdens de opleiding mag ik keer op keer zelf een mooi product bedenken en het ontwerpen, programmeren en bouwen. Dit vergt wel veel van mijn creativiteit. Tijdens een project zijn de lessen een inspiratiebron. Ik leer dan hoe ik een idee uitwerk. Wat voor tools ik moet gebruiken. Welke fases ik moet doorlopen in het ontwerp- en realisatieproces. Als mechatronicastudent ontwikkel ik dus zelf mijn ideeën en leer ik hoe ik ze uitwerk.”
Over meerwaarde
Timo Boon
“Medestudenten en ik ontwikkelen een rolstoel die zelfstandig rijdt. Dat is ingewikkeld, want die stoel mag niet botsen en moet zich dus zelf kunnen oriënteren. Dat kan niet met GPS, want dat is niet nauwkeurig genoeg. Daarom gebruiken we een laser die de omgeving rondom de rolstoel scant. En we voegen een soort parkeersensoren toe. Het is een project met een maatschappelijke meerwaarde. Mensen die bijvoorbeeld helemaal verlamd zijn, of bijna blind, kunnen zich met onze stoel toch zelfstandig verplaatsen.”
Toelatingseisen
Mechatronica voltijd, 2021-2022
HAVO |
---|
N&G (Natuurkunde of Natuur, Leven en Technologie) |
N&T |
C&M |
E&M |
VWO |
---|
E&M (Natuurkunde) |
N&G (Natuurkunde of Natuur, Leven en Technologie) |
N&T |
C&M |
MBO |
---|
Niveau 4, middenkader- of specialistenopleiding |
Toelatingsadvies
Kijk wat in jouw situatie geldt
Tijdens de opleiding heb je wiskunde nodig. Heb je voorafgaand aan de studie geen wiskunde gedaan of twijfel je aan je niveau? Dan is het verstandig dat je een cursus wiskunde volgt. Dat kun je zelf doen, maar de (techniek)opleidingen van De Haagse organiseren in Delft ook een cursus wiskunde. De eerstvolgende cursus start in februari 2021 en kost € 250. Schrijf je nu in.
Je mist een of meer vakken
Als in de tabel hierboven bij jouw profiel een extra vak staat en je geen examen doet of hebt gedaan in dit vak, dan heb je zoals dat heet een deficiëntie. Je kunt alleen starten als je deze deficiëntie hebt weggewerkt. Kijk op de pagina Toelatingseisen hoe je dit kan doen.
21+-toelatingsonderzoek
Heb je geen diploma dat toelating biedt en ben je met ingang van het nieuwe schooljaar 21 jaar of ouder, dan kun je alsnog worden toegelaten als je slaagt voor het Toelatingsonderzoek 21+. Het Toelatingsonderzoek 21+ vindt in de periode januari t/m juli/augustus op verschillende momenten plaats op De Haagse Hogeschool. Het onderzoek bestaat uit het afleggen van een digitale capaciteitentoets.
Student voor een dag
Voel je al even student
9 april 2021
Online Open Dag
We hadden je graag verwelkomd op de Open Dag van onze vestigingen Den Haag, Delft, Zoetermeer en Sportcampus Zuiderpark. Helaas is dat vanwege de maatregelen door het coronavirus niet mogelijk. Om jou toch zo goed mogelijk te helpen een weloverwogen studiekeuze te maken, bieden we daarom onze Open Dag in online vorm aan. Als jij niet naar De Haagse Hogeschool kan komen, dan komt De Haagse naar jou!
Bekijk de webinar van de vorige Open Dag.
Online meelopen
De beste manier om een indruk te krijgen, is een dag online meelopen. Samen met de studenten volg je een gevarieerd online programma van colleges en werkgroepen. Je maakt dan mee hoe de studenten dagelijks omgaan met elkaar en met de docenten. Een student neemt je mee en vertelt je alles wat je weten wil.