Ruimtelijke Ontwikkeling | Climate & Management - Voltijd

Als professional in ruimtelijke ontwikkeling werk je mee aan de ontwikkeling van een gebied, stadsdeel of wijk. Je bent bijvoorbeeld adviseur, beleidsmedewerker, projectontwikkelaar of zzp’er. Als ingenieur werk je mee aan ontwerpprocessen, samen met bijvoorbeeld bouwkundigen en civielers. Je bent sterk in het betrekken van de juiste partijen op de juiste momenten, zodat ieders belang meegenomen wordt. Altijd neem jij duurzaamheid, klimaatverandering en circulaire economie als uitgangspunt. En voor jouw baas en/of opdrachtgever ben jij een meerwaarde, omdat jij altijd verder kijkt dan de opdracht reikt.

Aan het werk

Wat kun je later worden en wat niet

Dit word je wel
Adviseur
Projectontwikkelaar
Omgevingsmanager
Procesbegeleider
Beleidsmedewerker
Dit word je niet
Architect
Planoloog
Stedenbouwkundige

Doorstuderen

Aan hogeschool of universiteit

Yes, helemaal klaar. En nu? Nu wil je doorstuderen. Bijvoorbeeld aan De Haagse of een andere hogeschool. Of aan de TU Delft. Hier kun je verschillende universitaire masters volgen, bijvoorbeeld op het gebied van architectuur, watermanagement en energietechnologie. Natuurlijk wel nadat je een schakelprogramma hebt gedaan. Dat kun je al tijdens je studie doen dankzij de speciale overstapminor.

Een andere universiteit op het oog? Wageningen University richt zich als enige universiteit in Nederland volledig op een prettige en gezonde leefomgeving. Veel bachelors in Wageningen sluiten dan ook goed aan op Ruimtelijke Ontwikkeling / Climate & Management. Maar ook Mobiliteitswetenschappen aan de Universiteit Hasselt, Milieu- en Maatschappijwetenschappen aan Universiteit Utrecht, Earth Sciences aan de Universiteit van Amsterdam of Spatial Planning aan de Radboud Universiteit zijn goed te doen. Check de websites van de hogescholen en universiteiten voor meer informatie.

Keuzehulp

We helpen je graag de juiste keuze te maken

Het kan dat je na een bezoek aan een open dag, na meelopen en/of proefstuderen, na het praten met studenten, docenten, ouders, en decanen nog niet weet wat je moet gaan studeren. Geeft niet, dat gebeurt vaker. Misschien ben jij wel iemand die eerst een jaartje moet gaan werken. Of op wereldreis. Of misschien ligt je ambitie wel ergens anders dan je denkt.

Geïnteresseerd in
Ruimtelijke Ontwikkeling | Climate & Management - Voltijd?