Heb je een vraag?

Stel je vraag aan de opleiding

Iets voor jou?

Werk je niet in de zorg, maar heeft de zorg je altijd al getrokken en wil jij nu de carrièreswitch maken? Of ben je mbo-verpleegkundige of heb je een bachelor Social Work en wil je jezelf verder ontwikkelen? Kies dan voor de flexibele verpleegkundeopleiding HBO-V deeltijd of duaal.

Het enige wat je dan nog nodig hebt, is een leerwerkplek of een stageplek van minimaal 16 uur per week in een zorgstelling, met begeleiding van een hbo-v’er. Aan het begin van de opleiding plan je samen met je studiecoach de route die je gaat volgen. Ben je al MBO-verpleegkundige of heb je een bachelor Social Work dan kom je in aanmerking voor een verkort traject. En ook op basis van andere eerder behaalde diploma’s op minimaal hbo-niveau kan je in aanmerkingen komen voor vrijstellingen. De opleiding is flexibel, dat betekent dat je in de hoofdfase van de opleiding zelf de volgorde van de modules die je volgt kunt bepalen. Dat geeft je de mogelijkheid om je onderwijs te laten aansluiten aan waar op dat moment je grootste leerbehoefte ligt of waar je mee bezig bent op je stage-/werkplek. En als je al voorkennis hebt over een bepaald onderwerp kan je versneld toetsen maken, zonder dat je lessen hebt gevolgd. Dat doe je in overleg met je studiecoach en op basis van jouw kennis, achtergrond en ervaring. Onderwijs op maat dus met als mogelijke gevolg: een kortere studieduur. 

De opleiding kan zowel in de duale als deeltijd variant worden gevolgd. Het onderwijs is bij beiden varianten hetzelfde. Bij deeltijd heb je een stageplek, bij duaal heb je een leerarbeidsovereenkomst, waarbij je in dienst bent bij de instelling. Dit onderscheid is belangrijk voor je inschrijving bij Studielink. Het bepaalt ook of de zorginstelling subsidie kan krijgen. In beide gevallen dien je zelf een werk- of stageplek te zoeken. Kies je voor deeltijd omdat je bijvoorbeeld je huidige baan (voorlopig) nog wilt aanhouden of omdat je nog niet aan een leerarbeidsovereenkomst kunt komen bij een instelling, dan is het ook nog mogelijk om gedurende je opleiding te wisselen. 

Alles over toelating en aanmelden

Kosten en startdata

Wat kost de opleiding per jaar?

StartdatumSeptember of februari
Kosten in één keer*€ 2.530
Instellingscollegegeld€ 9.889

* Over deze opleiding hoef je geen btw te betalen. Jouw organisatie kan de kosten van deze opleiding integraal als zakelijke onkosten opvoeren.

Bekijk de pagina over het collegegeld voor meer informatie over studiekosten en betalingsmogelijkheden.

Inhoud van de studie

Wat ga je doen?

Het programma

Jouw tijdsinvestering

20

uur per week studielast

16

uur per week stage

1

dag per week les

Beroepsperspectief

Wat kun je later worden en wat niet?

Dit word je wel

  • Wijkverpleegkundige

  • Verpleegkundige in een ziekenhuis

  • Verpleegkundige in een psychiatrische instelling

  • Verpleegkundige in de gehandicaptenzorg

  • Verpleegkundige in de ouderenzorg

  • Coördinerend of senior verpleegkundige

  • Verpleegkundige niveau 6

Dit word je niet

  • Arts

  • Medisch specialist

  • Operatie-assistent

Doorstuderen

Verpleegkunde kun je ook op wetenschappelijk niveau beoefenen. Denk bijvoorbeeld aan een master verplegingswetenschap aan de Universiteit Utrecht. Wil je liever je leiderschapskwaliteiten benutten en ontplooien? Kies dan voor een opleiding Management in de zorg of een algemene managementopleiding. Of laat je binnen een zorgorganisatie opleiden. Je wordt dan afdelingshoofd, unitcoördinator of teamleider en bent eindverantwoordelijk voor de zorg van meerdere cliënten. Als je meer medische handelingen wilt uitvoeren en nauw contact wil hebben met de patiënt, kun je de hbo-masteropleiding Advanced Nurse Practitioner  of de hbo master Physician Assistant volgen, waar je tegelijkertijd leert en werkt. Spreekt een specifieke zorgbehoefte je aan? Zoek dan de verdieping op en laat je opleiden tot bijvoorbeeld intensive care- of sociaalpsychiatrisch verpleegkundige.

Praktische info

Wat moet je verder nog weten?

Toch op zoek naar een andere opleiding?

Misschien vind je deze opleidingen ook interessant!

Ga naar HBO-V
Twee studenten behandelen student met neowond

HBO-V

  • Bachelor
  • deeltijd
  • 2,5 tot 4 jaar
Je hebt hart voor de zorg en wilt hbo-verpleegkundige worden. Met deze flexibele deeltijdopleiding leer je terwijl je werkt.
Ga naar Huidtherapie
Student in praktijkles werkend aan het onderbeen

Huidtherapie

  • Bachelor
  • deeltijd
  • 4 jaar
Ligt jouw passie voor huidzorg op medisch én op cosmetisch gebied? Kies de leerroute die bij jouw werksituatie past.
Ga naar Voeding en Diëtetiek
Voeding & Diëtetiek

Voeding en Diëtetiek

  • Bachelor
  • deeltijd
  • 3 tot 4 jaar
Na deze deeltijdopleiding maak jij de wereld gezonder met jouw adviezen over passende voeding en een gezonde leefstijl.