Heb je een vraag?

We helpen je graag!

Iets voor jou?

Wil jij je verdiepen in organisatie coaching en meer inzicht krijgen in het gedrag en leren van organisaties, participatieve organisatieontwikkeling en systemisch werk? Deze module biedt diepgaand inzicht in de complexe dynamiek van organisaties en leert je effectief te interveniëren voor duurzame verandering.

Deze module start met een verkenning van organisaties als complexe systemen, waarbij traditionele lineaire benaderingen vaak tekortschieten. Je leert hoe je gedrag in onzekere situaties kunt begrijpen en het leren van mensen kunt bevorderen door openheid, reflectie en het uitdagen van aannames, wat cruciaal is voor organisatorische vernieuwing en verbetering.

Daarna duiken we in generatieve en participatieve benaderingen van organisatieontwikkeling, waarbij co-creatie en betrokkenheid op alle niveaus worden gestimuleerd. Met methoden zoals kritisch waarderend actieonderzoek en Deep Democracy leer je hoe je participatie binnen de gehele organisatie kunt bevorderen. Dit creëert een omgeving waarin iedereen actief deelneemt aan het ontwikkelingsproces. 

Tot slot richten we ons op het begrijpen en aanpakken van diepgewortelde dynamieken die organisaties beïnvloeden. We beschouwen organisaties als levende, sociale organismen die, net als individuen, traumatische ervaringen kunnen oplopen. Door interventies in de onderstroom van een organisatie, voorbij de zichtbare symptomen in de bovenstroom, ontdek je wat nodig is voor duurzame verandering. Deze module biedt een frisse kijk op effectieve organisatie-interventies en is een waardevolle toevoeging aan jouw kennis en vaardigheden.

Alles over toelating en aanmelden

Toelatingseisen

Om toegelaten te worden tot de module Verdieping in Organisatie Coaching dienen kandidaten werk- en denkniveau te hebben op hbo-niveau en minimaal vier jaar werkervaring. In uitzonderlijke gevallen kan hiervan afgeweken worden. Een intakegesprek maakt onderdeel uit van de toelatingsprocedure.

Aanmelden, hoe doe je dat?

Bekijk de inschrijfvoorwaarden of meld je direct aan: 

 1. Registreer je inschrijving in Osiris, ons inschrijfsysteem. 
 2. Upload digitale kopieën van jouw cv, relevante diploma’s en cijferlijsten.  Binnen een week hoor je of je aan de toelatingseisen voldoet. 
 3. Optioneel: intakegesprek. Heb je geen relevante vooropleiding maar wel hbo werk- en denkniveau? Tijdens een intakegesprek beoordeelt de programmanager of je voldoende gekwalificeerd bent voor de betreffende opleiding. 
 4. Bekostigt je werkgever de opleiding, dan vragen wij je om een ingevulde werkgeversverklaring. Je kunt deze pdf uitprinten en uploaden. Je ontvangt per e-mail een bevestiging dat je bent toegelaten tot de opleiding. Facturatie volgt na de start, maar de werkgeversverklaring moet wel binnen zijn voor de start van de opleiding. Je kunt een leeg vel uploaden, als het je niet lukt om de werkgeversverklaring direct ondertekend te krijgen. 

Wil je meer weten over hoe het aanmeldproces precies verloopt? Kijk dan op onze pagina Aanmelden, hoe doe je dat?

Aanmelden, hoe doe je dat?

Uitspraken over je toelating

Op de officiële toelatingseisen kunnen geen uitzonderingen worden gemaakt. Alleen de afdeling CSI kan uitspraken doen over je toelaatbaarheid op basis van de officiële regels. Aan mededelingen van anderen over je toelaatbaarheid of informatie op deze website kun je geen rechten ontlenen.

Kosten en startdata

Wat kost de module?

Startdatum9 september 2024
Kosten in één keer*€ 5.995
Kosten studiemateriaal€ 300

* Over deze module hoef je geen btw te betalen. Jouw organisatie kan de kosten van deze module integraal als zakelijke onkosten opvoeren.

Bekijk de pagina over opleidingskosten en -financiering voor meer informatie over studiekosten en financieringsmogelijkheden.

Inhoud van de module

Wat ga je doen?

Module

LVSC erkenning

De module Verdieping in Organisatie Coaching is bekroond met de LVSC erkenning.

LVSC logo overleg twee personen

Jouw tijdsinvestering

De lesdagen voor deze opleiding vinden plaats op maandag (9 sep, 23 sep, 4 nov, 18 nov, 2 dec, 16 dec, 13 jan en 27 jan)

14-18

uur zelfstudie per week

9

lesdagen

5

maanden

Praktische info

Wat moet je verder nog weten?

Diploma en erkenning

Wanneer je deze opleiding succesvol hebt afgerond,

 • ga je met meer zelfvertrouwen en met de juiste vaardigheden het gezamenlijke proces van organisatie coaching in;  
 • ben je binnen jouw organisatie een deskundige gesprekspartner en coach op het gebied van complexe organisatievraagstukken;  
 • krijg je een waardevol deelnamecertificaat van De Haagse Hogeschool;  
 • kan je de module verzilveren als microcredential
 • kan je altijd doorstuderen naar een volwaardige Master of gecertificeerde post-hbo-opleiding Organisatie Coaching
Hulp bij studiekeuze

We helpen je graag de juiste keuze maken

Heb je nog vragen? Of wil je hulp bij je opleidingskeuze? Neem contact op met een opleidingsadviseur.

Hulp tijdens je studie

Je krijgt hulp bij het studeren. Studeren naast je werk is een behoorlijke opgave, daarom bieden we begeleiding aan. Een studiecoach coacht je tijdens studiegesprekken op school en op je werkplek. Je brengt samen je gewenste studieverloop in kaart in relatie tot je werkplek en stelt een persoonlijk plan op over hoe jij je studie en je persoonlijke ontwikkeling vorm wil geven. Naast deze studiecoach kun je terecht bij onze psycholoog, vertrouwenspersoon, decaan of in het loopbaancentrum voor alle andere vragen of hobbels waar je tegenaan loopt. Voor meer informatie over decanen/studentpsychologen, topsport, ondersteuning bij de Nederlandse taal of studeren met een functiebeperking kijk op onze pagina over ondersteuning tijdens je studie.

Toch op zoek naar een andere opleiding?

Misschien vind je deze opleidingen ook interessant!

Ga naar Organisatie Coaching A meeting between 3 people in a classroom at The Hague University of Applied Sciences

Organisatie Coaching

 • Master
 • deeltijd
 • 2 jaar
In deze master leer je hoe je organisaties wendbaarder maakt en hoe je ze helpt om samen te leren en te innoveren.
Ga naar Organisatie Coaching A meeting between 4 people in a proffesional setting

Organisatie Coaching

 • Post-hbo
 • deeltijd
 • 1 jaar
Na deze deeltijdopleiding heb je een essentiële rol in elke organisatieontwikkeling. Ontdek meer over deze post-hbo.
Ga naar Organisatieanalyse Module Organisatieanalyse

Organisatieanalyse

 • Module
 • deeltijd
 • 3 maanden
In deze module leer je complexe vraagstukken gezamenlijk te analyseren en te adviseren over een leer- en ontwikkelrichting.