The UN as ANTIFA  and its necessity in Global  Security:...

On Thursday 9th December Professor Dan Plesch (SOAS) will deliver a public lecture to mark Human Rights Day (10th December). He will delve into the histories of the UN, arguing for the organisation’s necessity in global security. To sketch out the horizon of possibilities for the future role of the UN in global governance and human rights he will be joined by Professor Alanna O’Malley in discussion before a public Q&A.

Lees verder

Paarse Vrijdag

Paarse Vrijdag anyone? Paarse Vrijdag is een dag waarop iedereen solidariteit kan tonen met LHBTIQ+ ’ers, simpelweg door het dragen van een paars kledingstuk. Dit initiatief is komen overwaaien vanuit de Verenigde Staten en Canada waar Spirit Day voor het eerst plaatsvond, als middel om het pesten van LHBTIQ+-jongeren tegen te gaan. Ook De Haagse sluit zich aan bij dit initiatief, en roept al haar studenten en medewerkers die de queer-community een warm hart toedragen ook paars te dragen op 10 december.

Lees verder

Save the date: Symposium Internationalisering & Wereldbu...

Heb je een internationale ervaring - thuis of over de grens - nodig om jezelf een wereldburger te kunnen noemen? Hoe word je eigenlijk een wereldburger? Door de wereld rond te reizen of door vanuit je stoel het internationale nieuws te volgen? Of is vrijwilligerswerk in het multiculturele buurtcentrum ook een vorm van wereldburgerschap? Hamvraag is: Staat wereldburgerschap los van internationalisering of zijn het 2 werelden?

Lees verder

Intreerede Monique Berger, Lector Technologie voor Inclu...

Monique Berger is sinds januari 2021 lector Technologie voor Inclusief Bewegen en Sport, onderdeel van het kenniscentrum Health Innovation van De Haagse. Tijdens haar intreerede op 16 juni 2022 presenteert zij, samen met haar kenniskringleden, de onderzoeksthema’s en ambities van het lectoraat. Ook gaat zij in gesprek met stakeholders zoals betrokkenen uit het veld van de revalidatie en bewegen en sport.

Lees verder

We hebben niks kunnen vinden, probeer opnieuw te filteren.