Hoe overleef ik mijn eerste jaar?

eerste jaar

Datum:

25 april 2019

Tijd:

Locatie:

Hoofdvestiging, Kennedy Room

Hoe overleef ik mijn eerste jaar? Hoe kan ik het beste studeren? Werken in groepjes, leren voor verschillende vakken, bij een vereniging zitten, werken? Moet het allemaal wel en hoe ga ik hiermee om? Zit jij in het eerste jaar of wil je je tips en tricks met eerstejaars delen? Wees erbij.

Dit zijn allemaal vragen die spelen bij veel studenten. Want als student krijg je vaak te maken met veel nieuwe dingen in je eerste jaar, die je allemaal nog nooit hebt meegemaakt. Het lijkt vaak alsof jij de enige bent die dit ervaart, totdat je erachter komt dat dit niet het geval is.

Hoe ervaren voormalig mbo- en vo- studenten hun eerste jaar op het hbo? Wat kan worden gedaan om de overgang voor deze studenten makkelijker te maken? Wat wij als studenten daarvoor nodig hebben en onze ervaringen vormen de leidraad voor deze avond.

Aminata Cairo zal hierover een lezing geven voor (toekomstige) studenten. Ze vertelt over de manieren waarop studenten zichzelf staande kunnen houden.

Aan het einde van de sessie is er ruimte voor de studenten om vragen te stellen en met elkaar in gesprek te gaan over hoe je jouw eerste jaar overleeft.