Zorgtechnologie in Zuid-Korea: inspiratie voor de HHs?

image002

In het kort

Datum:

11 april 2022

Tijd:

15:00 - 16:30

Locatie:

Aula, De Haagse Hogeschool + online

Wij nodigen jou van harte uit voor het bijwonen van de lezing over zorgrobotica in Zuid-Korea, georganiseerd door het lectoraat Technologie voor Gezondheidszorg i.s.m. het Kenniscentrum Health Innovation.

Datum maandag 11 april
Aanvang 15.00 uur, inloop met koffie-thee vanaf 14.30 uur
Taal Engels
Locatie Den Haag, Joh. Westerdijkplein 75, de aula en online

      
Net als Nederland heeft Zuid-Korea te maken met een verouderende bevolking. Daarbij komt dat Zuid-Korea, anders dan Nederland, geen uitgebreid systeem van ouderenzorg heeft. Zuid-Korea heeft dus in zekere zin een dubbele uitdaging.

Als antwoord hierop wordt sterk ingezet op de mogelijkheden van technologie, waaronder robotica. In een landelijk programma is geprobeerd richting te geven aan de ontwikkeling van robotica oplossingen voor de zorg.

In deze presentatie zal dr. Lim MyungJoon uit Seoul vertellen hoe dit is aangepakt en welke resultaten bereikt zijn. Dr. MyungJoon werkt bij het Assistive Technology Research Team for Independent Living in het National Rehabilitation Centre in Seoul. Dit is een modern, door de overheid gerund revalidatiecentrum. Deze presentatie zal inzicht geven in wat robotica zoal te bieden heeft voor de zorg, maar ook in de problemen die in de zorg in Korea ervaren worden. 

De manier waarop dit R&D programma in Korea is aangepakt is heel anders dan de werkwijze zoals wij die in Nederland en breder in Europa kennen. Sterk gericht op in de zorg ervaren knelpunten met scherpe eisen aan onderzoeksteam om met concrete producten te komen die deze problemen op kunnen lossen. Wellicht kan dit een inspiratiebron zijn om in Nederland aan aantal dingen iets anders aan te pakken. 

De presentatie duurt een half uur, waarna er tijd is voor vragen en hopelijk ook wat discussie. Aarzel niet om aan te schuiven om kennis te nemen van wat elders speelt !   

Aanmelding aanwezigheid of verzoek tot ontvangst van de livestreamlink (sturen wij enkele dagen tevoren) kan via deze link: https://forms.office.com/r/HmgBnPVa5j.

Wij zorgen natuurlijk voor een drankje vooraf en na afloop. Voor vragen over deze bijeenkomst kun je mailen naar Techforhealthcare@hhs.nl.