SYMPOSIUM “ WATER-STOF TOT NADENKEN”

Knipsel 2

In het kort

Datum:

24 november 2022

Tijd:

13:30 - 19:00

Graag nodigen wij u uit voor het symposium “Water-stof tot nadenken” op donderdag 24 november aanstaande. De energietransitie én het loskomen van aardgas is actueler dan ooit! De vraag is: Wat kan de rol van waterstof als energiedrager daarin zijn? Wat zijn daarmee de mogelijkheden? Waar loop je tegenaan?

Het symposium is powered by KIVI en het lectoraat Energy in Transition van De Haagse Hogeschool. Tijdens dit symposium belichten we waterstofmogelijkheden vanuit vier gezichtspunten:

  1. Gaan we zelf waterstof produceren of kopen we dit in belangrijke mate in?
  2. Vraag en aanbod van energie matchen niet altijd, wat kan waterstof daarin betekenen?
  3. Hoe kan waterstof worden geproduceerd en hoe gebruiken we restwarmte zo effectief mogelijk, en wat betekent dat voor systeemkeuzes?
  4. Wat kunnen we lokaal in de gebouwde omgeving doen om het net te ontlasten?

Vooraanstaande sprekers van Shell, Siemens Gamesa, Joulz, TU Delft en gemeente Leidschendam-Voorburg nemen u mee in hun praktijk en oplossingen voor de diverse vraagstukken waar ze voor staan. Sander Mertens, lector Energy in Transition, zal tussen de presentaties als onderdeel van zijn KIVI-leerstoel aandacht besteden aan systeemintegratie. Maken we wel de juiste systeemkeuzes? Moeten we blijven vasthouden aan waterstof voor zwaar vervoer en industrie, of is het handig om waterstof een rol te geven in de gebouwde omgeving? We proberen u met dit symposium “Water-stof tot nadenken” te geven en te laten zien dat er geweldige kansen liggen als we meer gaan systeemdenken.

Bij de inloop, pauze en netwerkborrel kunt u de expositieruimte bezoeken van KIVI, de sprekers en onze oplossingen voor de energietransitie: de energiedragers warmte, waterstof en gelijkspanning, en systeemintegratie (Smart Multi Commodity Grids).

In de bijlage vindt u het volledige programma. Mocht u zich nog niet hebben aangemeld, dan kan dat tot uiterlijk 17 november kosteloos via de site van KIVI. Voel u vrij om deze uitnodiging door te sturen naar uw collega’s en relaties. Hopelijk tot ziens op 24 november!