The LINK

De Haagse werkt onder andere samen met de Student Branch om de diversiteit en inclusiviteit van studenten, docenten en medewerkers te omarmen. Als onderdeel van deze doelstelling is er op De Haagse een fysieke meeting point gecreëerd, The LINK.

Group Picture.JPG Gelegen in het midden van de hogeschool (OV 1), verwelkomt en verbindt The LINK alle studenten, docenten en medewerkers, ongeacht hun verschillende achtergronden, culturen of identiteiten. The LINK biedt ook tal van verschillende activiteiten om een gevarieerde en inclusieve leeromgeving te promoten en een community te creëren, met begeleiding en advies.

Over The LINK

Wat The LINK  uniek maakt is het feit dat deze de eerste in zijn soort is op De Haagse. Geïnspireerd door de Meeting Point van de Universiteit Leiden, hopen we een warme sfeer te creëren voor studenten van over de hele wereld en ook voor studenten hier in Nederland. The LINK is wat jij ervan maakt, wij zijn er voor je, om je vragen te beantwoorden en om je een veilige omgeving te bieden waar je je thuis kunt voelen.

Doelen

• Het adviseren/begeleiden van studenten of verwijzen naar de relevante diensten wanneer nodig, als vorm van student-to-student ondersteuning bij alle studentenzaken (huisvesting, solliciteren, verstrekken van nuttige informatie en contact met studentenpsycholoog, studentendecaan, etc.
  • Uitvoeren van projecten en activiteiten in samenwerking met studentenverenigingen, interne en externe organisaties.
  • Een platform bieden voor studenteninitiatieven binnen de hogeschool.
  • Het verzamelen van input en feedback van studenten en medewerkers.
  • Verbinden en uitwisselen van de perspectieven van studenten en medewerkers.

Activiteiten/projecten

• Coffee Chat: Coffee Chat is een laagdrempelig event van The LINK. Studenten en medewerkers zijn van harte welkom om op wekelijkse basis binnen te lopen, een kopje koffie te drinken en  gesprekken te voeren met de leden van Student Branch of met elkaar. De Coffee Chat, gestart in 2019, is een evenement georganiseerd door de Student Branch met als doel de zichtbaarheid en toegankelijkheid van zowel de Student Branch als het kenniscentrum Global and Inclusive Learning te verbeteren.
  • Workshops: The LINK biedt workshops en trainingen gebaseerd op de behoeften en interesses van de verschillende gemeenschappen binnen de hogeschool. Voorbeelden zijn  workshops rondom bewustzijn over welzijn, inclusief onderwijs en werkplek, gelijkheid en soft skills (design thinking, samenwerking, communicatie, enz.)
  • Events met gastsprekers: The LINK biedt een reeks van evenementen waar professionals/studenten inspirerende verhalen kunnen delen gericht op uiteenlopende thema's.
  • Activiteiten: de Student Branch werkt samen met andere studentenverenigingen en organisaties om  activiteiten te organiseren. Van game-avonden tot gastsprekers, er vindt altijd iets plaats bij The LINK. Er is meer! Je kunt altijd met ons samenwerken om evenementen te organiseren voor onze medestudenten!
  • Studentenformulier: Heb je een incident, probleem of feedback dat je met ons wilt delen? Heb je behoefte om hierover in gesprek te gaan? Gebruik ons studentenformulier. Het formulier is te vinden bij The LINK en binnenkort ook online, houd onze Instagram in de gaten.