Wil je meer te weten komen over de Europese Unie? Of wil je graag van een kandidaat Europarlementariër zelf horen wat zij op Europees niveau voor (Nederlandse) jongeren kunnen betekenen? Kom dan op donderdag 23 mei naar The European Election Festival #HBOvote. 

Meld je nu aan

Dit evenement wordt georganiseerd door studenten, voor ieder die geïnteresseerd is. Uiteraard is iedereen welkom!  

Er worden interessante workshops georganiseerd. Waan je bijvoorbeeld een heuse politicus tijdens de workshop Create Your Own Political Party! Of kom meer te weten over de uitdagingen van hedendaags Europa tijdens de workshop The EU’s Challenging Neighbourhood. Onderin bij programma vind je de omschrijvingen van alle workshops.

Stel je vraag aan een kandidaat-Europarlementariër

Ook tijdens deze tweede editie van het verkiezingsfestival zijn er kandidaat-Europarlementariërs aanwezig. Heb jij al een goede vraag in gedachte? Deze kun je inbrengen via de inschrijflink!

De aanwezige kandidaat-Europarlementariërs:

Praktische informatie

De voertaal van dit evenement is Engels. Valt dit festival (deels) tijdens je lessen? Geen zorgen - je kunt ook een deel van het programma meedoen - vanaf de inloop of de pauze bijvoorbeeld!

Meld je nu aan

Programma 

Bekijk hier het complete overzicht van de workshops waar je op de dag zelf uit kunt kiezen:

 

Bekijk alle workshops


Tijdschema

11:30 – 12:00                 Registratie

12:00 – 12:30                 Opening (plenair)

12:30 – 13:25                 Diverse ruimtes – Workshops

13:25 – 13:45                 Pauze 

13:45 – 14:30                Interactief debat met Europarlementariërs 

14:45 – 15:45                Netwerken

 

Dit festival is onderdeel van het onderzoeksproject #mbostem #hbostem, waarin er wordt getoetst hoe jongeren in het mbo en hbo betrokken zijn bij de Europese Verkiezingen. Dit onderzoek wordt uitgevoerd door het lectoraat Wereldburgerschap binnen het kenniscentrum Global & Inclusive Learning