Van Vivaldi tot Einstein

Dit college is onderdeel van de open collegereeks Liberal Arts bij The Lighthouse. Docent Simon Burgers neemt je op aansprekende en interactieve wijze mee langs een breed scala aan onderwerpen. Onderwerpen die veelal geen deel uitmaken van het reguliere curriculum van onze opleidingen of die net op een wat andere manier worden benaderd. Onderwerpen zijn: mens en recht, psychologie, filosofie, beeldende kunst, muziek, film en materie en kosmos.  

Meer informatie & aanmelden

Muziek

Dit college neemt je in vogelvlucht meer over de stijlperiodes uit de muziek van ruim duizend jaar muziek. De Middeleeuwen, de Renaissance, Barok, Weense Klassieken, Romantiek, Moderne tijd. Bij de laatste vier stijlperiodes horen onder meer wereldberoemde componisten zoals Bach, Vivaldi, Mozart, Beethoven, Chopin, Liszt, Wagner, Debussy, Ravel en Bartok.

We staan in het bijzonder stil bij onderwerpen zoals het beroemde Dies irae motief uit de Gregoriaanse gezangen, Bach en de Mattheuspassion, De vier jaargetijden van Vivaldi, en het Impressionisme. Ook wordt de rol van muziek in de horrorfilm The Shining geanalyseerd.

Dit is een evenement van The Lighthouse

The Lighthouse biedt een programma vol interessante activiteiten over actuele vraagstukken en wereldwijde issues.

Ontdek meer
The Lighthouse - Ilja Leonard Pfeijffer