Deeltijdopleidingen met startmomenten in februari en in september

De deeltijdbachelors met 2 startmomenten zijn: HBO-VSocial WorkVoeding & DiëtetiekPABOCommerciële Economie, Finance & Control BachelorFinance & Control AD, Facility ManagementBedrijfskundeE-Commerce AD, Online Marketing AD, Sociaal Werk AD, Ondernemerschap & Retail Management Bachelor en Human Resource Management.

We bieden ook duale opleidingen aan met een februari-instroom: Commerciële Economie, Finance & Control Bachelor, Finance & Control AD, HBO-V en Ondernemerschap & Retail Management. Wil je weten wat het verschil is tussen deeltijd en duaal studeren? Bekijk dan onze pagina met uitleg over opleidingsvormen en kijk voor specifieke verschillen op de opleidingspagina zelf.

Inschrijven voor een Associate degree (Ad)
  1. Open Studielink en log in met je DigiD.  Heb je geen DigiD, vraag eentje aan (5 werkdagen), of maak een Studielink-account aan.
  2. Selecteer de juiste vooropleiding en doe een inschrijvingsverzoek.
  3. Jouw gegevens worden automatisch aan ons doorgegeven. Mochten we nog documenten van je nodig hebben, dan krijg je een e-mail met een link waar je deze kunt uploaden. Na 2 tot 4 weken hoor je of je aan de toelatingseisen voldoet.
  4. Optioneel: intakegesprek. Als je toelaatbaar bent op basis van vooropleiding, relevante werkervaring, motivatie en eventueel Engelse taalvaardigheid, dan word je bij sommige Associate degrees uitgenodigd voor een intakegesprek. Dat vindt plaats op De Haagse Hogeschool of online. Hierin bekijkt de programmamanager of jij en het programma een match zijn. Na ongeveer 2 weken krijg je terugkoppeling op het gesprek.
  5. Kies je voor de duale studie? Dan sluit je een tripartiete overeenkomst (leerwerkovereenkomst) af tussen jou – je bedrijf en De Haagse. Kies je voor de deeltijdstudie? Toon dan in je CV relevante werkervaring aan. 
  6. Betaal het collegegeld. Bekostigt je werkgever de opleiding, dan vragen wij je om een ingevulde garantieverklaring. Je kunt deze pdf uitprinten en uploaden. Je ontvangt per e-mail een bevestiging dat je bent toegelaten tot de opleiding. Ga voor meer informatie naar de collegegeld pagina

Wil je in september starten, dan moet je uiterlijk op 15 augustus via Studielink aanmelden. Op uiterlijk 31 augustus moet je aan alle inschrijfvoorwaarden hebben voldaan inclusief het regelen van de betaling van het collegegeld. Wil je in februari starten, dan moet je uiterlijk op 15 januari via Studielink aanmelden. Op uiterlijk 31 januari moet je aan alle inschrijfvoorwaarden hebben voldaan inclusief het regelen van de betaling van het collegegeld.

Inschrijven voor een deeltijd bacheloropleiding
  1. Open Studielink en log in met je DigiD.  Heb je geen DigiD, vraag er eentje aan (5 werkdagen), of maak een Studielink-account aan.
  2. Selecteer de juiste vooropleiding en doe een inschrijvingsverzoek.
  3. Jouw gegevens worden automatisch aan ons doorgegeven. Mochten we nog documenten van je nodig hebben, dan krijg je een e-mail met een link waar je deze kunt uploaden.
  4. Als jouw vooropleiding niet direct toegang geeft tot de bachelor, krijg je informatie over het 21+ toelatingsexamen.
  5. Optioneel: intakegesprek. Tijdens een intakegesprek bekijkt de programmanager of jij en het programma een match zijn. Na ongeveer 2 weken krijg je terugkoppeling op het gesprek en hoor je of je mag starten.
  6. Betaal het collegegeld. Bekostigt je werkgever de opleiding, dan vragen wij je om een door de werkgever ingevulde garantieverklaring. Ga voor meer informatie naar de collegegeld pagina.
  7. Als je aan alle inschrijfvoorwaarden voldoet, ontvang je per e-mail een bevestiging van inschrijving.

Wil je in september starten, dan moet je uiterlijk op 15 augustus via Studielink aanmelden. Op uiterlijk 31 augustus moet je aan alle inschrijfvoorwaarden hebben voldaan inclusief het regelen van de betaling van het collegegeld. Wil je in februari starten, dan moet je uiterlijk op 15 januari via Studielink aanmelden. Op uiterlijk 31 januari moet je aan alle inschrijfvoorwaarden hebben voldaan inclusief het regelen van de betaling van het collegegeld.

Inschrijven voor deeltijdbachelor Huidtherapie

Voor de deeltijdopleiding Huidtherapie geldt een selectieprocedure.

  1. Open Studielink en log in met je DigiD.  Heb je geen DigiD, vraag er eentje aan (5 werkdagen) of maak een Studielink-account aan.
  2. Selecteer de juiste vooropleiding en doe een inschrijvingsverzoek. Doe dit voor 15 januari. Na inschrijving krijg je per e-mail een uitnodiging voor de selectiedag.
  3. Optioneel: Heb je een buitenlandse vooropleiding? Je krijgt dan van ons een e-mail met daarin het verzoek om in ons inschrijfsysteem Osiris aanmeldingsdocumenten over je vooropleiding te uploaden en extra informatie te verstrekken.
  4. Bereid je voor op de selectiedag en neem hieraan deel.
  5. Op 15 april krijg je een rangnummer toegestuurd. Geeft dit rangnummer recht op een plek, dan krijg je ook een plaatsingsbewijs. Anders krijg je in de maanden daarna wellicht nog een plaats aangeboden.
  6. Accepteer je plek.
  7. Betaal het collegegeld. Bekostigt je werkgever de opleiding, dan vragen wij je om een door de werkgever ingevulde garantieverklaring. Je kunt deze pdf uitprinten en uploaden. Je ontvangt per e-mail een bevestiging dat je bent toegelaten tot de opleiding. Ga voor meer informatie naar de collegegeld pagina.

Wil je in september starten, dan moet je op uiterlijk 31 augustus aan alle inschrijfvoorwaarden hebben voldaan én het collegegeld hebben betaald.

Inschrijven voor een post-hbo opleiding
  1. Registreer je inschrijving in Osiris, ons inschrijfsysteem.
  2. Upload digitale kopieën van jouw cv, relevante diploma’s en cijferlijsten.  Na 2 tot 4 weken hoor je of je aan de toelatingseisen voldoet. Let op: Mocht je eerder bij De Haagse Hogeschool hebben gestudeerd,zul je eerst tijdens je aanmelding een contactformulier moeten invullen voordat je verder kunt gaan met de volledige aanmelding. Dit om log in en studentnummer van vorige opleiding te koppelen aan je nieuwe opleiding.
  3. Intakegesprek. Heb je geen relevante vooropleiding maar wel hbo werk- en denkniveau? Bij sommige post-hbo-opleidingen krijg je een intakegesprek. Hierin beoordeelt de programmanager of je voldoende gekwalificeerd bent voor de betreffende opleiding. Binnen 2 weken na het gesprek hoor je of je mag starten.
  4. Bekostigt je werkgever de opleiding, dan vragen wij je om een door de werkgever ingevulde garantieverklaring. Je kunt deze pdf uitprinten en uploaden. Je ontvangt per e-mail een bevestiging dat je bent toegelaten tot de opleiding. Facturatie volgt na de start, maar de verklaring moet wel binnen zijn voor de start van de opleiding. Je kunt een leeg vel uploaden, als het je niet lukt om de werkgeversverklaring direct ondertekend krijgen.
Inschrijven voor een deeltijd masteropleiding
  1. Open Studielink en log in met je DigiD. Heb je geen DigiD, maak er eentje aan (5 werkdagen) of maak een Studielink-account aan.
  2. Doe een inschrijfverzoek voor de master van jouw keuze. Nadat je bent geregistreerd, ontvang je een bevestigingsmail en je inloggegevens voor Osiris: het administratieportaal waar wij jouw toelaatbaarheid toetsen.
  3. Upload digitale kopieën van jouw cv, relevante diploma’s en cijferlijsten in Osiris, ons inschrijfsysteem.  Na 2 tot 4 weken hoor je of je aan de toelatingseisen voldoet.
  4. Als je toelaatbaar bent op basis van vooropleiding, relevante werkervaring, motivatie en eventueel Engelse taalvaardigheid, nodigen wij je uit voor een intakegesprek. Dat vindt plaats op De Haagse Hogeschool of online. Verloopt dit gesprek positief, dan word je toegelaten. Je ontvangt 2 weken van tevoren de startbrief met alle informatie die je nodig hebt om te starten.
  5. Bekostigt je werkgever de opleiding, dan vragen wij je om een door de werkgever ingevulde garantieverklaring. Je kunt deze pdf uitprinten en uploaden. Je ontvangt per e-mail een bevestiging dat je bent toegelaten tot de opleiding.

Voor Nederlandstalige opleidingen: Facturatie volgt na de start, maar de werkgeversverklaring moet wel binnen zijn voor de start van de opleiding. Je kunt een leeg vel uploaden, als het niet je niet lukt om de werkgeversverklaring direct ondertekend krijgen.

Voor Engelstalige opleidingen:

Voor non-EER studenten geldt een aanvullend aanmeldingstraject. Daarover informeren we je op deze pagina.

Inschrijven masterclasses, mastermodules, korte cursussen, microcredentials
  1. Registreer je inschrijving in Osiris, ons inschrijfsysteem.
  2. Upload digitale kopieën van jouw cv, relevante diploma’s en cijferlijsten.  Na 2 tot 4 weken hoor je of je aan de toelatingseisen voldoet. Let op: Mocht je eerder bij De Haagse Hogeschool hebben gestudeerd, zul je eerst tijdens je aanmelding een contactformulier moeten invullen voordat je verder kunt gaan met de volledige aanmelding. Dit om log in en studentnummer van vorige opleiding te koppelen aan je nieuwe opleiding.
  3. Optioneel: intakegesprek. Heb je geen relevante vooropleiding maar wel hbo-werk- en  denkniveau? Tijdens een intakegesprek beoordeelt de programmanager of je voldoende gekwalificeerd bent voor de betreffende opleiding. Binnen 2 weken na het gesprek hoor je of je mag starten.
  4. Bekostigt je werkgever de opleiding, dan vragen wij je om een ingevulde werkgeversverklaring. Je kunt deze pdf uitprinten en uploaden. Je ontvangt per e-mail een bevestiging dat je bent toegelaten tot de opleiding. Facturatie volgt na de start, maar de werkgeversverklaring moet wel binnen zijn voor de start van de opleiding. Je kunt een leeg vel uploaden, als het niet je niet lukt om de werkgeversverklaring direct ondertekend krijgen

Vragen?

Heb je een deadline gemist? Wil je je tussentijds inschrijven of in een later jaar instromen? Een bewijs van inschrijving of betaling collegegeld nodig? Bij onze FAQ’s hebben we al veel vragen van toekomstige studenten beantwoord. Staat jouw vraag er niet tussen? Voor vragen over Ad’s, deeltijd bachelors en deeltijd masters kun je contact opnemen met de Centrale Studenten Inschrijving.

Vragen over Post-hbo-opleidingen, mastermodules kun je stellen aan pro@hhs.nl