Heb je een vraag?

We helpen je graag!

Introductie

Je hebt de afgelopen jaren je eerste stappen gezet in een mooie finance en control-carrière. Je wilt niets liever dan straks de professional zijn die jouw organisatie gezond houdt en kan laten groeien. Met de dynamische deeltijdmaster Financial Management and Control groei jij in de rol van die professional. Krijg je de meest actuele kennis van datagestuurde business control. Je krijgt alle input om complexe zaken te analyseren en strategische beslissingen te nemen.

Hoe houd je een grote organisatie gezond? Die vraag heeft alles te maken met businesscontrol. Het is een uitdaging die verder gaat dan een winst- en verliesrekening. Als moderne business controller krijg je te maken met een toenemende hoeveelheid data die je organisatie genereert. Met essentiële vragen waarop jij een antwoord moet zien te vinden. Hoe beheer je als CEO of CFO de ontwikkeling van je organisatie in zo’n datarijke situatie? Welke rol speelt de organisatiecultuur hierin, zeker als je organisatie internationaal opereert? Welke leiderschapsstijlen zijn dan het meest effectief? Hoe richt je je risicomanagement daarop in? 

De Master Financieel Management and Control verdiept en verbreedt je kennis en vaardigheden op dit gebied. Als je de studie succesvol hebt afgerond, krijg je de titel Master of Science. Dit is een deeltijdmaster. Je volgt de master naast je baan.

Alles over toelating

Bachelor en werkervaring

Om deze master te kunnen volgen, moet je in het bezit zijn van een geldig bachelordiploma, met voorkeur in de sfeer van financiën, controle en/of economie. We zijn heel benieuwd naar je laatste cijferlijst. Sinds je bachelor heb je minimaal twee jaar relevante werkervaring opgebouwd. Je curriculum vitae geeft die werkervaring weer.

Intakegesprek

Een intakegesprek maakt deel uit van de inschrijfprocedure. Na inschrijving voor de opleiding nodigen we je uit voor dit gesprek. Daarbij verwachten we dat je helder je motivatie voor deze masteropleiding kunt verwoorden.

Beheersing Engels

Deze internationale masteropleiding wordt volledig in het Engels gegeven. Je kunt laten zien dat je de Engelse taal goed beheerst, zowel in gesproken als geschreven vorm. Je scoort minimaal een 6,0 in het International English Language Testing System (IELTS) of een gelijkwaardig systeem. Meer informatie over de Engelse taalvereisten vind je in dit document.

Wil je meer weten over toelating tot deze master, neem dan contact op met het toelatingsbureau via het e-mailadres masters-admission@hhs.nl.

Aanmelden voor deze studie

Waarom deze opleiding?

 • Je wilt als manager werken aan een goede datagestuurde business control.
 • Je wilt jouw carrière in business control een boost geven.
 • Je bent op zoek naar een solide opleiding, waarbij je direct in praktijk brengt wat je leert.
 • Je wilt kennismaken met recente onderzoeksmethoden in business control.  

Jouw investering

Begindatum2 september 2024
Introductieweek30 augustus - 2 september 2024
Periode24 maanden
LocatieDe Haagse Hogeschool Pro, locatie Poseidon  
OpleidingsvormMaster
Tijdsinvestering16-28 uren per week (inclusief zelfstudie)
Investering€ 21.995 (in één keer) 
€ 22.495 (in termijnen)
€ 1.000  (boeken)

Bij de HHS Pro richten we ons op het aanbieden van kwaliteitsonderwijs met persoonlijke aandacht in een blended setting. We bieden ons onderwijs aan als een mix van colleges en bijeenkomsten, zowel online als op locatie. Bekijk voor meer informatie over het blended onderwijs gegeven bij de HHS Pro de extra informatie op deze pagina. 

Goed om te weten

Mogelijk heb je recht op een beurs. Meer informatie over beurzen

Nederlandse studenten zijn vrijgesteld van btw. 

Je werkgever kan opleidingskosten volledig verrekenen met het brutoresultaat en als bedrijfskosten aanmerken.  

In sommige gevallen is het mogelijk om een lening te krijgen van de Nederlandse overheid. Ga naar de website van de Dienst Uitvoering Onderwijs voor een LevenLangLerenKrediet. 

Hulp bij studiekeuze

We helpen je graag met een studiekeuze die aansluit bij jouw wensen en agenda.

Twee vrouwen zitten om tafel achter tablet

Bezoek onze voorlichting

Dinsdag 23 januari

Go to Bezoek onze voorlichting

Bezoek onze voorlichting

Dinsdag 23 januari

Heeft De Haagse Hogeschool het ook voor jou? Meld je aan voor een online informatiesessie van een van onze opleidingen om dit te ontdekken.

Go to Bezoek onze voorlichting
Student is talking to somebody at the enrollment center

Het stappenplan

Op weg naar jouw studiekeuze

Go to Het stappenplan

Het stappenplan

Op weg naar jouw studiekeuze

Ontdek hoe De Haagse Hogeschool jou als professional kan helpen bij het maken van een studiekeuze die bij jou en jouw werksituatie past.

Go to Het stappenplan
Man met bril praat tegen vrouw

Ervaringen van oud-studenten

Deze Pro’s gingen je voor

Go to Ervaringen van oud-studenten

Ervaringen van oud-studenten

Deze Pro’s gingen je voor

Ben je nog op zoek naar tips en antwoorden op veelgestelde vragen? Onze deeltijdstudenten, alumni en docenten weten dat het beste uit te leggen. 

Go to Ervaringen van oud-studenten

Inhoud van de studie

Jaar 1
Jaar 2
Lees meer

De masteropleiding Financial Management and Control aan De Haagse Hogeschool Pro staat bekend om haar persoonlijke benadering en de korte lijnen met de praktijk. De groep studenten met wie je de colleges volgt, is klein en divers. Je kent al snel iedereen, ook je docenten. 

Integratie met werksituatie

Deze master richt zich op datagestuurde business control en sluit perfect aan bij wat je meemaakt in het werkveld. Werk en studie zijn in hoge mate geïntegreerd. Daardoor kun je alles wat je leert tijdens je deeltijdmaster de volgende dag toepassen in de werksituatie. Als je werkgever deze studie bekostigt, ervaart hij direct de voordelen van zijn investering.

Interactief

De master is interactief. Je discussieert met medestudenten en docenten. Je leert van elkaar en bespreekt samen casussen uit de praktijk. Onze docenten laten je kennismaken met de meest recente onderzoeksmethoden en ontwikkelingen op het gebied van (big) data-analyses en blockchaintechnologie. Tijdens de lessen professionele vaardigheden leer je samenwerken vanuit verschillende internationale en culturele perspectieven met studenten van over de hele wereld.

Strategische beslissingen

Deze deeltijdmaster biedt je de kennis en vaardigheden om leiding te geven aan een moderne organisatie, waarbij je op data gebaseerde analyses omzet in strategische beslissingen. Tijdens je studietraject versterk je ook tal van persoonlijke competenties zoals onderzoeksvaardigheden en communicatieve vaardigheden. 

Het resultaat

Als je deze master met succes hebt voltooid,  

 • ontvang je het getuigschrift Master Financieel Beheer en Controle; 
 • mag je de titel Master of Science voeren; 
 • kun je een belangrijke sturende en visionaire rol spelen binnen een internationale organisatie;
 • kun je je organisatie aansturen in een wereld die snel verandert. 

Praktische info

Officiële naam

Deze opleiding staat als volgt geregistreerd in het Centraal Register Opleidingen Hoger Onderwijs (CROHO): 

 • Officiële opleidingsnaam: Master Financieel Beheer en Controle
 • Naam internationaal: Master in Financial Management and Control
 • Opleidingscode (Isat): 
 • Instellingscode (Brin):
 • Graad: Master of Science 

De graad, officiële opleidingsnaam en de officiële internationale naam op het moment van afstuderen zullen op het getuigschrift worden vermeld.  

Meer informatie over de accreditatie van deze opleiding vind je op de website van de Nederlands-Vlaamse Accreditatieorganisatie (NVAO).