Ontdek meer op onze Open Dag

Past iets met Communicatie bij jou?

Influencers als Nikkie de Jager en Enzo Knol weten met hun vlogs ongelooflijk veel mensen te bereiken, te binden en te beïnvloeden. Wow, denk jij nu. Is dat echt mogelijk? Absoluut.

De kracht van communicatie is ongekend
Ben je creatief en resultaatgericht en speel je graag met taal, dan spreekt een van onze opleidingen communicatie je vast aan. Wat dacht je van content voor websites maken, persvoorlichting geven of communicatieplannen schrijven? De wereld ligt aan je voeten. Ontdek hoe je een boodschap op een originele en effectieve manier overbrengt en wie weet gaat jouw post op sociale media viral. Kicken toch?!

Kortom, jij...

 • wil mensen bereiken, binden en beïnvloeden

 

 • wil een boodschap effectief overbrengen

 

 • bent creatief, resultaatgericht en speelt graag met taal

Beroepen binnen het interessegebied Communicatie

 • Social media manager

 • SEO-specialist

 • Communicatieadviseur

 • PR-specialist

 • Redacteur

 • Persvoorlichter

 • Tekstschrijver

 • User experience designer

 • Social designer

 • Interaction designer

 • Journalist

 • Projectleider

 • Beleidsmedewerker

 • Online marketeer

 • Online community manager

Welke opleidingen over communicatie heeft De Haagse?

Communicatie gaat over praten en overtuigen, over schrijven en ontwerpen. De keuze aan opleidingen communicatie bij De Haagse Hogeschool is dan ook groot én breed. Zie jij jezelf al als woordvoerder op de tv of als slimme communicatiestrateeg en heb jij graag invloed op de koers van klimaat en duurzaamheid binnen een ministerie of een groot bedrijf? Dan is de opleiding Communicatie jouw studiekeuze!

Check jij elke dag de App Store voor de nieuwste apps en ben je ook nog eens creatief? Volg dan de opleiding Communication & Multimedia Design en bouw de coolste apps en websites. Als je gelooft dat de wereld groter is dan Nederland en je misschien wel over de grens wilt gaan werken, bekijk dan eens de mogelijkheden bij onze European Studies. Je volgt de opleiding helemaal in het Engels en wordt klaargestoomd voor een internationaal avontuur. Ga werken bij de Verenigde Naties of de Europese Unie en krijg invloed op beleid dat verder reikt dan onze landgrenzen. Organiseer je liever internationale evenementen of zie jij jezelf een wereldwijde campagne opzetten voor een goed doel? Bekijk dan onze andere Engelstalige communicatieopleiding, International Communication Management en de wereld ligt aan je voeten.

Welke vorm opleiding past bij jou?

Al onze opleidingen in het interessegebied Communicatie zijn voltijdopleidingen. Overdag volg je lessen of (werk)colleges. Doordeweeks ben je er dus de ‘volle tijd’ mee bezig. Onze communicatiestudies duren 4 jaar, behalve de Engelstalige opleiding European Studies. Bij deze studie kun je kiezen voor een 3-jarige of een 4-jarige variant. Om te worden toegelaten tot de 3-jarige opleiding heb je een vwo-diploma nodig. Voor de 4-jarige opleiding heb je een havo- of een mbo-diploma op niveau 4 nodig. De studie is helemaal in het Engels. Let er dus bij het maken van je studiekeuze op dat je goed bent in Engels. Kijk welke vorm van de opleidingen communicatie het beste bij jouw situatie past.

Wat kun je worden met een opleiding communicatie?

Heb jij je hbo communicatie opleiding succesvol afgerond, dan gaat er een wereld voor je open. Je voert het woord voor de minister of de baas van Unilever. Of je bent de slimme strateeg die de communicatie over een nieuw spoorboekje bij de NS uitzet.

Na de opleiding Communication & Multimedia Design kun je bij een mediabureau het interactieontwerp maken voor een app over energiezuinig wonen. Of je werkt op de marketingafdeling van een kleine start-up met grootse ambities. Jouw ideeën worden graag overgenomen, omdat ze waardevol en nuttig zijn.

Als je het hbo-diploma European Studies op zak hebt, is jouw toekomstige baan vrijwel zeker internationaal gericht. Je stort je in de Europese politiek en geeft advies aan een Europarlementariër over verduurzaming van de landbouw. Of je trekt aan de touwtjes bij de exportafdeling van Philips.

Zwaai jij straks met een diploma International Communication Management, dan bedenk jij een baanbrekende reclamecampagne voor Nike of een nieuwe overheidscampagne om vaccinaties tegen COVID te stimuleren. Of je verbetert de handelsrelaties met Afrika. De wereld ligt aan je voeten.

Waarom een opleiding aan De Haagse Hogeschool?

Alle opleidingen communicatie volg je in de hoofdvestiging van De Haagse Hogeschool. Onze hogeschool is een wereld op zich. Je vindt er studenten uit Nederland en veel andere landen. Je maakt kennis met verschillende culturen en je leert die te waarderen. Met je docenten bouw je al heel snel een leuke band op. Studeren op De Haagse betekent ook dat je heel snel kennismaakt met het bedrijfsleven. En dat je samen met anderen boeiende projecten uitvoert, waar je óók nog eens veel van opsteekt.

Hulp nodig bij je studiekeuze?

Wil je meer informatie over de opleidingen binnen het interessegebied Communicatie? Klik dan door naar de opleidingspagina's. Laat je inspireren door de verhalen van de studenten. Vaak is het mogelijk om contact te zoeken met huidige studenten. Blijf je het lastig vinden om een keuze te maken? Bekijk dan hoe wij je kunnen helpen bij je studiekeuze.