Op deze pagina vind je veel belangrijke informatie om goed voorbereid van start te gaan met jouw opleiding aan De Haagse Hogeschool. Deze pagina wordt in de aanloop naar september regelmatig aangepast met nieuwe informatie en updates. Kom hier dus regelmatig een kijkje nemen!

Help ik word student!

Je gaat beginnen aan een nieuwe fase in je leven. Je gaat studeren, misschien wel op kamers, je kent de stad misschien nog niet zo goed, je werkt naast je studie en je krijgt heel wat meer verantwoordelijkheid. Best spannend toch? Dat begrijpen wij heel goed. En als alles nieuw is kan je best wat tips & tricks gebruiken hoe je iets moet aanpakken, of waar je dingen kan vinden. Kortom, hoe jij jouw studietijd aan De Haagse lekker doorkomt.

Daarom krijg je van ons 23 tips voor een perfecte studiestart. Bij iedere tip vind je links naar pagina’s waar je meer kunt lezen.

Succes en veel plezier!

De Haagse intro

Je bent vast benieuwd naar de hogeschool, je opleiding, klas, medestudenten en docenten. Elk collegejaar op De Haagse begint met de introductie. Hier leer je al die nieuwe mensen kennen en hoor je wat de hogeschool je allemaal te bieden heeft.

Je start jouw studie aan De Haagse met de introductie van jouw opleiding. Wil je weten wat je opleiding voor jou op het programma heeft? Klik dan via de links onderaan deze pagina door naar de startinfo van jouw opleiding. Daar lees je wanneer je waar verwacht wordt.

Naast de introductie van jouw opleiding ben je ook van harte welkom om mee te doen aan de introductie voor alle studenten van De Haagse Hogeschool: De Haagse Intro.

Benieuwd wat er allemaal te doen is tijdens De Haagse Intro? Bekijk dan het programma.

Stedelijke introductie Den Haag & Delft

HI The Hague

Wil jij je studententijd in Den Haag echt goed starten? Doe dan mee met de Haagse stadsintroductie: HI The Hague. Je kunt je opgeven voor 1 of natuurlijk voor alle events! Jou aangeboden door het studenten- en verenigingsleven in Den Haag. Wil je vast meer weten over jouw (nieuwe) studentenstad Den Haag? Check dan de website www.studyinthehague.com voor alles over studeren in Den Haag.

OWee

De Ontvangst Week (OWee) is in het leven geroepen zodat jij als aankomend student kan ontdekken wat er allemaal in Delft te beleven is, maar ook zodat je weet waar je allemaal op moet letten als je begint aan dit nieuwe hoofdstuk van je leven. Er zijn evenementen in het teken van sport, gezelligheid en vrije tijd. Maar ook evenementen met een focus op welzijn en zelfredzaamheid. Al met al is de OWee dus iets wat je niet wilt missen als je begint aan je studententijd.

De OWee zal dit jaar plaatsvinden van 21 t/m 25 augustus 2022! Er is ook een digitale (halve) dag op 17 augustus.

Wanneer je je hebt ingeschreven voor de OWee heb je bovendien toegang tot ons digitale platform, waar je ook al heel veel leuke en leerzame informatie en video’s kan vinden. Zo kan je al lang voor je naar Delft komt alles vinden waar jij benieuwd naar bent, en je al verdiepen in alles wat er mogelijk is.

De inschrijving voor de OWee is open en te vinden op www.owee.nl. Wees er snel bij om zeker te zijn van je plekje! Check ook de insta @oweedelft, voor alle updates!

Meer weten over studeren in Delft, kijk dan ook eens op delftstudentenstad.nl.

Wil je vast een voorproefje van het studentenleven op De Haagse Hogeschool?

Een leuke studententijd beleven in Den Haag en Delft? Bekijk de video om alvast sfeer te proeven van de stad, het strand en activiteiten binnen en buiten De Haagse Hogeschool.

Handig om te weten

Bereikbaarheid

Bekijk de routebeschrijvingen naar en plattegronden van de diverse locaties van De Haagse en je weet precies hoe je er moet komen.

IT-account netwerk De Haagse Hogeschool

Als student aan De Haagse Hogeschool heb je een HHs IT account. Kort na het indienen van je aanmelding heb je je inloggegevens per e-mail ontvangen. Je account geeft toegang tot alle studentencomputers en IT-voorzieningen van De Haagse Hogeschool. Denk aan: je mailbox, Studentennet, Brightspace, Osiris Student en de Studenten App. Lukt het inloggen niet? Kijk dan op deze pagina.

Campus Card

Met je campuscard kan je printen en kopiëren op De Haagse. Ook kan je ‘m gebruiken om aankopen bij de catering of uit de koffie-/frisdrank-/snackautomaten af te rekenen. Als je in Studielink een woonadres in Nederland hebt opgegeven, krijg je de kaart voor 1 september thuisgestuurd. Als je in Studielink een woonadres in het buitenland hebt opgegeven, kan je ‘m na de start van je studie op vertoon van ID ophalen bij de Frontoffice FZ&IT van je HHs-vestiging. Voor vragen kan je ook bij de Frontoffice FZ&IT terecht.

Afronding inschrijving

Sta je nog niet ingeschreven? In Osiris Student (login met je @student.hhs.nl account) zie je welke stappen je (nog) moet nemen om van je aanmelding een inschrijving te maken. Als je alle stappen voor je inschrijving gedaan hebt wijzigt de status van je aanmelding in Studielink en in Osiris Student naar ingeschreven. Je krijgt daarvan ook per e-mail een bevestiging.
Heb je na het checken van Osiris Student nog vragen over de status van je inschrijfverzoek, neem dan gerust contact op met de Centrale Studenten Inschrijving. Wil je de informatie over de inschrijfprocedure nog eens nalezen, kijk dan op onze website.

Huisvesting

Toch maar besloten om op kamers te gaan, of nog steeds op zoek? Lees de tips voor het vinden van een studentenwoning.

Huur of koop een goedkopere laptop bij Surfspot voor je studie 

De corona-crisis heeft ervoor gezorgd dat je op afstand colleges moet volgen en toetsen maakt. Ook vanaf het nieuwe studiejaar zal de meerderheid van jullie thuis jullie studie opstarten. Het is daarbij van belang dat je een goed functionerende laptop tot je beschikking hebt met webcam en microfoon. De Haagse Hogeschool biedt studenten de mogelijkheid om via de non-profit organisatie Surfspot goedkoper dan de winkelprijs een laptop aan te schaffen. Heb je een kleine beurs, dan is het ook mogelijk om maandelijks een laptop te huren. Kijk voor de modellen en voorwaarden voor kopen en huren op Surfspot.

Benieuwd hoe jouw gebouw eruit ziet?

Startinformatie per opleiding voor augustus/september 2022

Start je in augustus of september aan De Haagse Hogeschool? Hieronder vind je de link naar de startinformatiepagina van je opleiding. Deze pagina staat op Studentennet, het intranet van De Haagse. In de startinformatie vind je handige, leuke en belangrijke informatie over onderwerpen als je lesrooster, je boekenlijst, wanneer je precies van start gaat en wat je daarvoor nodig hebt. Inloggen op Studentennet kan met je eigen Haagse Hogeschool-inloggegevens. Deze kreeg je van ons direct na je aanmelding. Ben je je wachtwoord kwijt? Reset dan je account. Lukt dat niet, bel dan de Frontoffice FZ/IT op 070-4457777.

Start je bij één van onze Engelstalige opleidingen, dan vind je hier de startinformatie.

Bestuur, Recht & Veiligheid

Business, Finance & Marketing

Gezondheid, Voeding & Sport

IT & Design

Management & Organisatie

Social Werk & Educatie

Techniek, Innovatie & Samenleving