Databank van de week

Week 17

• CROW – kennisbank over openbare ruimte

CROW Online Kennisbank is de kennisbank van de Nederlandse stichting die zich opstelt als kennisinstituut voor infrastructuur, openbare ruimte, verkeer en vervoer, en werk en veiligheid. Daarnaast houdt zich CROW bezig met contracteren en aanbesteden.

In samenwerking met partners in het vakgebied en het werkveld stelt CROW aanbevelingen en richtlijnen op betreffende vormgeving, maatvoering en verkeersinfrastructuur. Deze richtlijnen hebben geen wettelijke status, maar kunnen dienen als advies voor deskundigen in ruimtelijke ontwikkeling, civiele techniek en bouwkundigen.

Zoeken en vinden

In CROW Online Kennisbank kun je op twee manieren zoeken. Met de alfabetische lijst van 43 modules en 300 producten krijg je een duidelijk overzicht van thema’s die door CROW zijn behandeld. De functie uitgebreid zoeken laat je meer gerichte zoekacties uitvoeren. Hier biedt CROW drie mogelijkheden: zoeken met trefwoorden, zoeken volgens bepaalde criteria zoals locatie of object en zoeken met de titel of nummer van een publicatie. Onder de link Wijzigingen vind je een overzicht van de laatste veranderingen aangebracht in de modules.

Geschikt voor onderwijs

CROW heeft een aantal handige tools ingebouwd. Met een persoonlijke account die je makkelijk kan aanmaken door in te loggen met je hhs-emailadres kun je bv. dossiers aanmaken, zoekopdrachten opslaan en toevoegen aan favorieten. Ook kun je je eigen beeldlatmaten uploaden. Een dossier kan dienen als achtergrondmateriaal bij het onderbouwen van je colleges. Je kunt dossiers delen met andere gebruikers van de databank. Hiervoor laat je ook je studenten een account aanmaken. Hun emailadressen worden opgenomen in de lijst binnen de CROW databank. Wanneer een dossier is gedeeld vinden andere gebruikers dit dossier onder de link Mijn dossier.

• ERIC: vooraanstaande, internationale onderwijsdatabank!

ERIC, the Education Resource Information Center, geeft toegang tot literatuur en bronnen op het gebied van onderwijs. ERIC bevat meer dan 1,3 miljoen records en links tot meer dan 323,000 full-text documenten die terug gaan tot 1966.

Wil je artikelen lezen over de invloed van afstandsonderwijs op de relatie tussen docent en student?

In ERIC kan je hierover informatie vinden: Teacher Student Relationship Distance Education

Bekijk het archief