Databank van de week

Week 38

• Education Database: vooraanstaande databank over onderwijsonderzoek

Education Database ondersteunt de studie en toepassing van onderwijs op alle niveaus, met inbegrip van voorschoolsonderwijs, basis-, secundair en hoger onderwijs. De database bevat duizenden full-tekst tijdschriften, proefschriften en andere relevante bronnen. Je vindt er abstracts en indexering van meer dan 1090 onderwijstijdschriften, waarvan 800 full-tekst.

De databank is net als ERIC onderdeel van de “Education Collection”, die weer onderdeel is van de “Social Science Premium Collection” van ProQuest, met databanken over sociologie, politiek, criminologie, bibliotheek- en informatiekunde, educatie en taalkunde. Via de optie “Change databases” zijn ProQuest databanken te combineren of uit te sluiten.

Nu het onderwijs voornamelijk online plaatsvindt is het lastig om binding te houden met studenten. In de Education Database staan artikelen over dit onderwerp. Zoek dan met de trefwoorden “learner engagement” en “online courses” en “higher education”. Artikelen kunnen in het kader van Blended Learning worden geplaatst op Blackboard. M.b.v. feedback fruits kunnen studenten eventueel commentaar leveren op de artikelen.

Bekijk het archief