Databank van de week

Week 42

  • OECD iLibrary : Online bibliotheek van de Organisation for Economic Cooperation and Development

OECD iLibrary is de Online bibliotheek van de Organisation for Economic Cooperation and Development (OECD). De Library biedt toegang tot e-books, journal issues en statistische databanken op diverse vakgebieden, zoals Economie, Wetenschap en techniek, Landbouw en voedsel, Werkgelegenheid, Energie, Omgeving , Onderwijs, Sociale wetenschappen, Migratie, Gezondheid.

Wil je meer bv. weten over de wijze waarop het overheidsbeleid de sectorale productiviteit en duurzaamheid van de voedsel- landbouwsector kan verbeteren? Lees dan het rapport: Innovation, Productivity and Sustainability in Food and Agriculture, uit oktober 2019 door de OECD.

De OECD iLibrary biedt ook toegang tot statistieken. De OECD iLibrary bevat content die is vrijgegeven door de OESO, IEA (het Internationaal Energieagentschap), NEA (het Agentschap voor Kernenergie), het Ontwikkelingscentrum van de OESO, PISA (Programme for International Student Assessment) en ITF (International Transport Forum).

  • LISTA: databank over kennis– en informatiemanagement

In de database LISTA vind je samenvattingen uit 440 tijdschriften op het gebied van kennismanagement, informatiemanagement, internettechnologie, etc.

Voorbeelden van enkele zoekacties zijn: Hoe houden amateur hardlopers hun personal health information management (PHIM) in de gaten? Interessante materie over het bijhouden van activiteitentechnologie op het gebied van sportkunde en human computer interaction.

Wat zijn de recente gebruikerservaringen over Amazon Alexa lees het in de samenvatting “Talk to me: Exploring user interactions with the Amazon Alexa”. Of hoe gaan Nederlandse gezinnen om met de negatieve effecten door het gebruik van internet dit onderzoek is in oktober 2019 gepubliceerd door de universiteit van Twente.  Om te bekijken of het artikel fulltext aanwezig is in de overige databanken van de HHS gebruik dan Findit@H/Library in Google Scholar.

Bekijk het archief