Databank van de week

Week 4

Beeld en Geluid op School : Lector Leukfeldt over cybercrime in Eenvandaag

De databank Beeld en Geluid op School biedt toegang tot duizenden uren video en audio voor het  onderwijs, een selectie uit de archieven van het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid. Je kunt o.a. actuele nieuwsprogramma’s en documentaires terugkijken van de Nederlandse publieke omroep.

Ook is het mogelijk om fragmenten te ‘knippen’ uit een programma en deze fragmenten te gebruiken in een les, of een dossier over een bepaald onderwerp aan te leggen.

Op donderdag 16 januari 2020 was lector Cybersecurity in het mkb Rutger Leukfeldt in Eenvandaag als specialist aan het woord over het momenteel zeer actuele onderwerp cybercrime.

Lector Rutger Leukfeldt over cybercrime in Eenvandaag 16-1-2020

Log in met SURFconext om volledig gebruik te kunnen maken van alle functies van Beeld en Geluid op School.

ALURVS.nl : Databank voor de Aluminium en de Roestvast Staal branche

ALURVS bevat de twee gescheiden kennisbanken. Eén over aluminium en één over roestvast staal met honderden studies, onderzoeksrapporten en verhandelingen over deze materialen. Antwoorden op vragen betreffende legeringstypen, bewerking, behandeling, toepassingsmogelijkheden, voordelen en beperkingen van de materialen.

ALURVS biedt tevens online toegang tot het online magazine ALURVS.nl. Beide kennisbanken bevatten ook een bedrijvenregister op onderwerp en vakgebied.

Wat is in ALURVS te vinden over aluminium kozijnen.
Of over de eigenschappen van roestvast staal.

Week 3

Emerald Insight wenst u een happy duurzaam 2020!

Vanwege de 50e Earth Day dit jaar, geeft Emerald Insight  tot eind januari gratis toegang tot artikelen over duurzaamheid. Lees hier de 7 tips met literatuurlijst.

Emerald Insight is een databank met toegang ongeveer 310 Emerald e-journals van hoge kwaliteit op vele vakgebieden. De meeste artikelen zijn full-text beschikbaar, herkenbaar aan een groen blokje voor het artikel.

 

Bekijk het archief