Databank van de week

Week 8

  • Wiley Online Library: Een databank met meer dan 1.000 e-journals op veel verschillende gebieden 

Wiley Online Library is een multidisciplinaire databank met een uitgebreide tijdschriftencollectie. Via iconen is aangegeven welke content toegankelijk is, ongeveer 960 tijdschriften in fulltekst vanaf 1997. De publicaties van Wiley zijn gerenommeerd en veel gelezen en het merendeel van hun tijdschriften hebben dan ook een impact factor.

Wiley heeft een COVID-19-collectie gemaakt, waar alle onderzoek over dit onderwerp is verzameld. Je  kunt bijvoorbeeld in het tijdschrift Campus Legal Advisor dit artikel lezen: Does campus disciplinary authority extend to pandemic-related conduct issues

Attenderingen:

Na het uitvoeren van een zoekopdracht, kan je een alert instellen zodat je een bericht krijgt zodra er nieuwe artikelen zijn gepubliceerd over hetzelfde onderwerp. Je moet wel zelf eerst een (gratis) persoonlijk account aanmaken.

  • Meer weten over anatomie? Raadpleeg Acland's Video Atlas of Human Anatomy

Wil je nog extra oefenen voor je anatomie-examen? Raadpleeg dan Acland’s Video Atlas of Human Anatomy. Deze atlas is ontwikkeld door prof. Acland van de Department of Anatomical Sciences at the University of Louisville School of Medicine. Hij is een expert in instructievideo’s en klinische anatomie en heeft een video-atlas ontwikkeld die een driedimensionale uitleg geeft over anatomie. Alle video’s zijn gemaakt met geprepareerde lichaamsdelen. Met behulp van deze atlas kunnen bv. sport- en gezondheidszorgstudenten individueel het vakgebied anatomie bestuderen en eventueel toetsen door examens.

Voorbeeld van een video over de polsspieren

 

Bekijk het archief