Databank van de week

Week 16

• Dieetbehandelingsrichtlijnen: standaardprocessen door diëtisten te doorlopen bij dieetbehandeling

Dieetbehandelingsrichtlijnen zijn primair bedoeld als ondersteuning van het werk van de diëtist.

De richtlijnen beschrijven de standaardprocessen die diëtisten dienen te doorlopen bij iedere dieetbehandeling. De redactie hanteert bij de totstandkoming van de richtlijnen zo veel mogelijk het principe van evidence based handelen en sluit aan de bij de criteria die door het CBO (Kwaliteitsinstituut voor de Gezondheidszorg) zijn ontwikkeld. Naast diëtistische gegevens is er ook algemene informatie opgenomen over aandoeningen, bijvoorbeeld relevant medicijngebruik en complicaties bij Leveraandoeningen.

• Navigator : digitale aanbod van juridische uitgeverij Kluwer en een aantal relevante publieke websites

Navigator doorzoekt een groot gedeelte van het digitale aanbod van juridische uitgeverij Kluwer en een aantal relevante publieke websites. Integraal zijn opgenomen: Asser-serie, Groene-serie en Tekst-en-Commentaar. Daarnaast veel extra’s, bijvoorbeeld financiële rekenmodellen (onder ‘tools’) en Modellen voor de rechtspraktijk en Richtlijnen voor de jaarverslaggeving (onder ‘naslagwerken’).

Wat valt onder de onderwijsvrijstelling van btw? En wat niet? Wil je meer weten over dit thema, neem dan een kijkje hier Onderwijsvrijstelling vrijgesteld van btw of toch belast? (log eerst in op navigator.nl onder ‘inloggen via WO/HBO’). Of kies één van de andere thema’s onder Fiscaal, Juridisch of Overheid.

In Navigator vind je ook de fulltext-uitgaves van een aantal tijdschriften, o.a. Nederlandse Juristenblad en Nederlandse Jurisprudentie. Voor de tijdschriften is er de mogelijkheid om alerts in te stellen voor nieuwe uitgaven. Daarnaast vind je ook de Lexplicatie-serie, die wet- en regelgeving becommentarieerd. Ook Europese en internationale regelingen die van belang zijn, zijn hierin opgenomen.

Bekijk het archief