Databank van de week 

Week 49

  • Policy File Index : Op zoek naar informatie of onderzoek over overheidsbeleid?

 

In de databank Policy File index vind je onderzoek van denktanks, NGO’s, onderzoeksinstituten, universiteiten, belangenbehartigingsgroepen etc.

De nadruk ligt op bronnen uit de Verenigde Staten, maar er is ook veel internationaal materiaal.  

De onderwerpen die in deze databanken terug te vinden zijn, zijn sociologie, politicologie, overheidsbeleid, internationale betrekkingen, overheidsadministratie en economie.

In dit rapport worden drie belangrijke barrières voor universele en eerlijke toegang tot een COVID-19 vaccin onder de loep genomen

  • Ontdek de laatste IT ontwikkelingen met databank ACM & connect wereldwijd met IT specialisten  

De Association for Computing Machinery (ACM) is de grootste beroepsvereniging op het gebied van computeronderwijs en -wetenschap ter wereld. Hun digitale bibliotheek bevat een uitgebreide fulltext collectie op het gebied van informatietechnologie, maar ook conferentieverslagen, nieuwsbrieven, video- en audiobestanden. Vind via ACM ook vakspecialisten/community om mee te verbinden. Handig als je er even niet uitkomt met een IT-inhoudelijke afstudeeropdracht of vraagstuk.  

Zie bijv. de laatste ontwikkelingen op het gebied van multi-user augmented reality waarbij in groepsverband aan een virtueel object gewerkt wordt, zoals een gezamenlijke online graffitiproject. 

 

Bekijk het archief