Wat kun je worden met het diploma Integrale Veiligheidskunde duaal?  

Overweeg je een carrière in de veiligheidssector? Dan is de duale studie Integrale Veiligheidskunde (IVK) aan De Haagse Hogeschool een uitstekende keuze. Deze unieke opleidingsvorm biedt niet alleen diepgaande theoretische kennis, maar integreert ook twee jaar praktische werkervaring, waardoor je een voorsprong hebt in de arbeidsmarkt. 

De praktische voordelen van de duale opleiding Integrale Veiligheidskunde 

Tijdens de duale studie IVK werk je in het derde en vierde jaar 32 uur per week op een leerarbeidsplaats. Dit is een betaalde functie bij een organisatie in het veiligheidsdomein. Deze aanpak zorgt ervoor dat je, naast je diploma, ook twee jaar relevante werkervaring op je cv hebt. Dit is een cruciaal voordeel, omdat werkervaring vaak net zo belangrijk is als inhoudelijke kennis voor werkgevers. 

Sneller carrière maken met een duale opleiding 

Een ander groot voordeel van de duale studie IVK is dat je sneller op de juiste plek in je carrière terecht komt. Tijdens de opleiding heb je namelijk de keuze om bij meerdere organisaties te werken. De studie biedt je de kans om al tijdens je opleiding te ontdekken welke sector en welk type organisatie het beste bij jouw vaardigheden en interesses past. Na je opleiding kun je daardoor sneller stappen zetten op het pad dat jij ambieert.  

Waar kun je werken na je duale studie Integrale Veiligheidskunde?   

Het werkveld van integrale veiligheidskunde is ongelooflijk divers. Dit betekent dat je na je studie in veel verschillende sectoren aan de slag kunt. Of je nu interesse hebt in publieke veiligheid, crisisbeheersing, bedrijfscontinuïteit, risicomanagement of veiligheidsbeleid, de duale studie IVK bereidt je voor op een breed scala aan beroepen in deze boeiende sector. 

 
Kom naar onze Open Dag  

Loop een dagje mee  
 

Welke beroepen passen bij Integrale Veiligheidskunde?  

Na de duale opleiding Integrale Veiligheidskunde ga jij straks misschien wel aan de slag als veiligheidsconsultant, coördinator evenementenveiligheid, adviseur sociale veiligheid, manager bewaking en beveiliging, coördinator crisisbeheersing, adviseur informatiebeveiliging, als medewerker kwaliteit arbo, milieu en veiligheid of als beleidsmedewerker veiligheid. Klinkt goed toch! Over elk van deze beroepen lees je hieronder meer. 

   

Wat is een veiligheidsconsultant?   

Als veiligheidsconsultant adviseer je organisaties over veiligheidskwesties. Je helpt bedrijven bij het ontwikkelen en implementeren van veiligheidsbeleid en -procedures. Bijvoorbeeld in de bouw, de gezondheidszorg, industriële omgevingen en de land- en tuinbouw.  

  

Een baan als coördinator evenementenveiligheid   

Je bent verantwoordelijk voor de veiligheid tijdens evenementen, zoals festivals, sportwedstrijden en concerten. Je zorgt dat alles wat betreft de veiligheid goed geregeld is, zodat bezoekers ongestoord kunnen genieten.   

  

Wat doe je als adviseur sociale veiligheid?   

Je zet in op het verbeteren van de sociale veiligheid in bijvoorbeeld een gemeente of organisatie. Je probeert criminaliteit en conflicten te voorkomen, zodat mensen zich veilig voelen.  

  

Werken als manager bewaking en beveiliging   

Je stuurt beveiligings- en bewakingspersoneel aan en coördineert beveiligingsmaatregelen. Je checkt continu of de beveiliging van gebouwen en personen optimaal is.  

 

Aan de slag als coördinator crisisbeheersing   

Organisaties, gemeenten of ministeries willen zo effectief mogelijk omgaan met noodsituaties. Jij plant, coördineert en voert daarvoor activiteiten uit. Denk aan de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV).  

  

Alles over een adviseur informatiebeveiliging   

Cyberdreigingen en -aanvallen zijn de grootste nachtmerrie van (overheids)bedrijven. Jij adviseert organisaties over het beschermen van digitale gegevens en systemen, zodat cybercriminelen geen kans maken.  

  

Een baan als medewerker kwaliteit, arbo, milieu en veiligheid   

Bij het runnen van een gezond bedrijf komt heel wat kijken. De kwaliteit van de producten of diensten, de gezondheid en veiligheid op de werkplek en de milieubescherming moeten in orde zijn. Jij ziet erop toe dat dit gebeurt.   

Wat doe je als beleidsmedewerker veiligheid?   

Je werkt bij een overheidsinstantie, zoals politie of brandweer of bij een organisatie, zoals de bouw, infrastructuur en helpt bij het ontwikkelen en implementeren van veiligheidsbeleid.  

Integrale veiligheidskunde salaris  

Benieuwd of je in een baan na de opleiding Integrale Veiligheidskunde leuk verdient? Je start met een salaris tussen de € 2.500 en € 3.500 bruto per maand, afhankelijk van locatie en sector. In 5 jaar tijd kan je tussen de € 3.500 en € 5.500 bruto per maand verdienen. Uiteraard hangt de hoogte van je salaris onder meer af van werkervaring, specialisatie en verantwoordelijkheden.  

Integrale veiligheid beroepen  

Na deze duale opleiding Integrale Veiligheidskunde (IVK) zijn je baankansen uitstekend. Je beschikt over praktische werkervaring, een mooi netwerk en relevante vaardigheden. Vaak kan je bij je leerarbeidsplaats blijven werken. Dit geldt voor 80 procent van de afgestudeerden. Van de overige 20 procent vindt 90 procent binnen twee maanden na het afstuderen een baan. Denk aan het bedrijfsleven, de politie, een gemeente of een veiligheidsregio. De veiligheid van mensen, gebouwen en informatie is overal belangrijk.