Bestuurskunde / Overheidsmanagement - Duaal

De wereldwijde COVID-crisis, vluchtelingen, digitalisering of de organisatie van de zorg. Je wilt erover meepraten en - als het kan - meebeslissen. Dan moet je van alles wat weten. De opleiding Bestuurskunde biedt die brede basis. Je studeert en doet praktijkervaring op. En dat allemaal in Den Haag; het politieke hart van Nederland.

Heeft De Haagse het ook voor jou?

De Haagse Hogeschool helpt jou in je online ontdekkingstocht. Gewoon vanuit huis, op je mobiel, tablet of computer. Kijk hieronder wat je allemaal kunt doen om te weten te komen welke opleiding het beste bij je past. Zo hopen we jouw studiekeuze zo gemakkelijk mogelijk te maken. Kom ontdekken of De Haagse het heeft voor jou.

 • Bekijk hier de opleidingspresentatie en opleidingsfilm voorafgaande aan de Online Open Dag
  Bekijk hier de presentatie en de film van de opleiding en stel jouw vragen tijdens de Online Open Dag.
 • Open Dag gemist? Volg onze webinar!
  Het kan zijn dat je onze online open dag hebt gemist. Klik dan op de volgende link en bekijk de webinar die we hebben gemaakt over onze opleiding.
 • Vraag het aan een student. Waarom klikte het bij hem of haar?
  Onze studenten vertellen je graag wat zij vinden van deze studie.
 • Vraag het een docent
  Vragen over vakken? Over studielast? Over de opbouw van de studie? Kom in contact met een docent en vraag hem of haar wat je wilt weten.
 • Volg ons op social media.
  Wil je op de hoogte blijven van wat er gebeurt bij onze opleiding? Dat kan heel simpel. Volg ons op LinkedIN!
   
 

Studenten aan het woord

Marit van Driel

Nuno Gomes da Silva Neto

Simran Dihal

Sleep opzij

Toelatingseisen

Bestuurskunde/ Overheidsmanagement Duaal, 2022-2023

Om met de bacheloropleiding Bestuurskunde/ Overheidsmanagement Duaal te kunnen beginnen moet je een havo- of vwo-diploma hebben met het juiste profiel. Bij sommige profielen zijn bepaalde vakken verplicht. Ook met een mbo-diploma niveau 4 ben je welkom. Hieronder zie je de toelatingseisen. Heb je niet het juiste diploma? Kijk dan onder de tabel wat voor jou geldt.
HAVO
C&M
E&M
N&G
N&T
VWO
C&M
E&M
N&G
N&T
MBO
Niveau 4, middenkader- of specialistenopleiding

Toelatingsadvies

Kijk wat in jouw situatie geldt

Volg je de actualiteit over politiek en maatschappij? En heb je de vakken maatschappijleer en maatschappijwetenschappen gehad en vond je deze vakken leuk? Veel onderwerpen die je hier hebt behandeld, komen bij de studie Bestuurskunde terug. De kans is dus groot dat de studie je dan ligt.
Het kan zijn dat je niet direct toelaatbaar bent. Bijvoorbeeld omdat je geen toelatinggevende vooropleiding hebt, of je geen examen hebt gedaan in een verplicht vak. Kijk hier welke mogelijkheden er zijn om toch te starten aan De Haagse.

21+toelatingsonderzoek
Heb je geen diploma dat toelating biedt en ben je met ingang van het nieuwe schooljaar 21 jaar of ouder, dan kun je alsnog worden toegelaten als je slaagt voor het Toelatingsonderzoek 21+.
Het Toelatingsonderzoek 21+ vindt in de periode januari t/m juli/augustus op verschillende momenten plaats op De Haagse Hogeschool. Het onderzoek bestaat uit het afleggen van een digitale capaciteitentoets.
Met een buitenlands of internationaal diploma kun je toegelaten worden, mits dit diploma toelating biedt tot hbo en je een bewijs hebt van voldoende beheersing van de Nederlandse taal. Alle buitenlandse en internationale diploma’s worden door De Haagse Hogeschool gewaardeerd.
Zit je nu op een universiteit of een andere hogeschool en wil je overstappen naar De Haagse? Neem dan contact op met onze eerstejaarscoördinator Merel Eggens via 070 – 445 8126 of m.eggens@hhs.nl.  Overstappen kan alleen aan het begin van het collegejaar, maar mogelijk is instroom in een later studiejaar mogelijk.
Op de officiële toelatingseisen kunnen geen uitzonderingen worden gemaakt. Alleen de afdeling CSI kan uitspraken doen over je toelaatbaarheid op basis van de officiële regels. Aan mededelingen van anderen over je toelaatbaarheid en informatie op deze website kun je geen rechten ontlenen.

Keuzehulp

We helpen je graag de juiste keuze te maken

Het kan dat je na een bezoek aan een open dag, na meelopen en/of na het praten met studenten, docenten, ouders, en decanen nog niet weet wat je moet gaan studeren. Geeft niet, dat gebeurt vaker. Misschien ben jij wel iemand die eerst een jaartje moet gaan werken. Of op wereldreis. Of misschien ligt je ambitie wel ergens anders dan je denkt.

Studie in beeld

Sleep opzij

Geïnteresseerd in
Bestuurskunde / Overheidsmanagement - Duaal?