Pedagogiek - Voltijd

Als pedagoog maak je het verschil in de levens van kinderen en jongeren. Wil jij er zijn voor de ander? Een luisterend oor bieden en hen begeleiden? Dan is HBO Pedagogiek de opleiding voor jou! Tijdens de opleiding Pedagogiek leer je hoe je kinderen, jongeren, ouders en andere opvoeders kunt begeleiden, adviseren en ondersteunen. Vanaf het moment dat je start word je gekoppeld aan je eigen studieloopbaanbegeleider. Je staat er dus nooit alleen voor. Je komt terecht in een omgeving waar jij als student gezien en gehoord wordt. En waar je optimaal wordt voorbereid op de beroepspraktijk, zodat jij je kunt ontwikkelen tot professional.

Heeft De Haagse het ook voor jou?

De Haagse Hogeschool helpt jou in je online ontdekkingstocht. Gewoon vanuit huis, op je mobiel, tablet of computer. Kijk hieronder wat je allemaal kunt doen om te weten te komen welke opleiding het beste bij je past. Zo hopen we jouw studiekeuze zo gemakkelijk mogelijk te maken. Kom ontdekken of De Haagse het heeft voor jou.

 • Bekijk de film van de opleidingspresentatie en de opleidingsfilm voorafgaande aan de Online Open Dag
  Bekijk hier de presentatie en de film van de opleiding.
 • Meer weten? Vraag het een docent
  Vragen over vakken? Over studielast? Over de opbouw van de studie? Kom in contact met een docent en vraag hem of haar wat je wilt weten.
 • Meer weten? Kies je student. Waarom klikte het bij hem of haar?
  Door te klikken op deze link krijg je een aantal visitekaartjes te zien van studenten. Zij vertellen je graag wat zij vinden van de opleiding die ze volgen. Klik en kies.  
 • Volg ons op Instagram en Facebook
  Wil je op de hoogte blijven van wat er gebeurt bij onze opleiding? Dat kan heel simpel. Volg ons! Op Instagram, op Facebook of allebei.

Studenten aan het woord

Lars van der Wind

1e jaar

"Door steeds opnieuw stil te staan bij wie ik als persoon ben, vind ik manieren hoe ik mezelf als pedagoog wil profileren.''

Lisa van Adrichem

3e jaar

Joëlle Hoogendijk

4e jaar

Sleep opzij

Toelatingseisen

Pedagogiek voltijd, 2023-2024

Om met HBO Pedagogiek voltijd te kunnen beginnen ben je in het bezit van een havo- of vwo-diploma met het juiste profiel. Ook met een mbo-diploma niveau 4 ben je welkom, bijvoorbeeld MBO Onderwijsassistent. Hieronder zie je de toelatingseisen. Heb je niet het juiste diploma? Kijk dan onder de tabel wat voor jou geldt.

HAVO
C&M
E&M
N&G
N&T
VWO
C&M
E&M
N&G
N&T
MBO
Niveau 4, middenkader- of specialistenopleiding

Toelatingsadvies

Kijk wat in jouw situatie geldt

Iedereen met een havo- of vwo-diploma is welkom bij de opleiding Pedagogiek. Het profiel Cultuur en Maatschappij (C&M) sluit het beste aan. Ook met een mbo-4-diploma kun je instromen. De beste aansluiting heb je met een mbo-opleiding Sociaal Pedagogisch Werk (SPW), MBO Onderwijsassistent of een nauw verwante opleiding.
Het kan zijn dat je niet direct toelaatbaar bent. Bijvoorbeeld omdat je geen toelatinggevende vooropleiding hebt of dat je geen examen hebt gedaan in een verplicht vak. Bekijk hieronder welke mogelijkheden er zijn om toch te starten met HBO Pedagogiek aan De Haagse Hogeschool.

21+ toelatingsonderzoek
Heb je geen diploma dat toelating biedt en ben je met ingang van het nieuwe studiejaar 21 jaar of ouder, dan kun je alsnog worden toegelaten als je slaagt voor het Toelatingsonderzoek 21+.  Het Toelatingsonderzoek 21+ vindt in de periode januari t/m juli/augustus op verschillende momenten plaats op De Haagse Hogeschool. Het onderzoek bestaat uit het afleggen van een digitale capaciteitentoets.
Met een buitenlands of internationaal diploma kun je toegelaten worden, mits dit diploma toelating biedt tot hbo en je een bewijs hebt van voldoende beheersing van de Nederlandse taal. Alle buitenlandse en internationale diploma’s worden door De Haagse Hogeschool gewaardeerd.
Zit je nu op een (technische) universiteit of een andere hogeschool en wil je overstappen naar De Haagse? Dat kan, maar alleen aan het begin van het schooljaar. Voor meer informatie kun je terecht bij onze teamleider Ilse Naalden via I.J.J.C.M.Naalden@hhs.nl
Op de officiële toelatingseisen kunnen geen uitzonderingen worden gemaakt. Alleen de afdeling CSI kan uitspraken doen over je toelaatbaarheid op basis van de officiële regels. Aan mededelingen van anderen over je toelaatbaarheid en informatie op deze website kun je geen rechten ontlenen.

Om je opleiding Pedagogiek succesvol te kunnen afronden is het een voorwaarde dat je o.a. stageloopt. Omdat je tijdens het stagelopen in aanraking kan komen met kwetsbare doelgroepen, moet je in veel gevallen een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) kunnen aantonen. Een VOG is een verklaring waaruit blijkt dat jouw gedrag uit het verleden geen bezwaar vormt voor het vervullen van een specifieke taak of functie. In dit geval dus je stage. Wees je er dus van bewust dat als je de opleiding Pedagogiek wil gaan volgen, je een VOG moet kunnen aantonen bij je toekomstige stageplek. Wil je meer informatie over de VOG? Kijk dan verder op de website van de Rijksoverheid

Student voor een dag

4 februari 2023

Bezoek onze Open Dag

Kom naar ons toe op zaterdag 4 februari tussen 10.00 en 14.00 uur en maak kennis met onze docenten, studenten en locaties. Onze Open Dag staat in het teken van ontmoeten, doen en kijken of De Haagse het voor jou heeft.

Meelopen

Wil jij weten hoe de studie écht is. Gewoon een dagje meekijken in het leven van een huidige student bij de opleiding die jou interessant lijkt. Dat kan! Met onze meeloopdag die kosteloos en vrijblijvend door onze opleidingen wordt aangeboden.

Evenementen

 1. 4 februari 2023
  Bezoek onze Open Dag
Bekijk al onze evenementen

Keuzehulp

We helpen je graag de juiste keuze te maken

Het kan dat je na een bezoek aan een open dag, na meelopen en/of na het praten met studenten, docenten, ouders, en decanen nog niet weet wat je moet gaan studeren. Geeft niet, dat gebeurt vaker. Misschien ben jij wel iemand die eerst een jaartje moet gaan werken. Of op wereldreis. Of misschien ligt je ambitie wel ergens anders dan je denkt.

Studie in beeld

Sleep opzij

Geïnteresseerd in
Pedagogiek - Voltijd?