Pedagogiek - Voltijd

Je bent maatschappelijk betrokken en wilt het verschil maken in de levens van kinderen en jongeren. Je hebt belangstelling voor opvoeding, bent praktisch en sociaal en biedt een luisterend oor. Niet alleen aan de kinderen en jongeren zelf, maar ook aan de ouders en professionals om hen heen. Pedagogiek is meer dan alleen ‘het werken met kinderen’. Hoe kun je ouders begeleiden met opvoedvragen? Hoe ondersteun je een kind op school met autisme? Hoe kun je het ontsporen van jeugdigen helpen voorkomen? Kun je de relatie tussen pubers en hun ouders ondersteunen? Tijdens de opleiding pedagogiek leer je hoe je kinderen, jongeren, ouders en andere opvoeders in die vraagstukken kunt begeleiden, adviseren en ondersteunen.

Heeft De Haagse het ook voor jou?

De Haagse Hogeschool helpt jou in je online ontdekkingstocht. Gewoon vanuit huis, op je mobiel, tablet of computer. Kijk hieronder wat je allemaal kunt doen om te weten te komen welke opleiding het beste bij je past. Zo hopen we jouw studiekeuze zo gemakkelijk mogelijk te maken. Kom ontdekken of De Haagse het heeft voor jou.

 • Bekijk de film van de opleidingspresentatie en de opleidingsfilm voorafgaande aan de Online Open Dag
  Bekijk hier de presentatie en de film van de opleiding.
 • Meer weten? Vraag het een docent
  Vragen over vakken? Over studielast? Over de opbouw van de studie? Kom in contact met een docent en vraag hem of haar wat je wilt weten.
 • Meer weten? Kies je student. Waarom klikte het bij hem of haar?
  Door te klikken op deze link krijg je een aantal visitekaartjes te zien van studenten. Zij vertellen je graag wat zij vinden van de opleiding die ze volgen. Klik en kies.  
 • Volg ons op Instagram en Facebook
  Wil je op de hoogte blijven van wat er gebeurt bij onze opleiding? Dat kan heel simpel. Volg ons! Op Instagram, op Facebook of allebei.

Studenten aan het woord

Mij viel op dat ze in Denemarken de ouders veel meer betrekken.

Merel Romijn

Over de studiereis

Joëlle Stern

Over stage lopen

Merel Romijn

Over de sfeer op school

Sleep opzij

Toelatingseisen

Pedagogiek voltijd, 2022-2023

Om met de bacheloropleiding Pedagogiek voltijd te kunnen beginnen moet je een havo- of vwo-diploma hebben met het juiste profiel. Ook met een mbo-diploma niveau 4 ben je welkom. Hieronder zie je de toelatingseisen. Heb je niet het juiste diploma? Kijk dan onder de tabel wat voor jou geldt.
HAVO
C&M
E&M
N&G
N&T
VWO
C&M
E&M
N&G
N&T
MBO
Niveau 4, middenkader- of specialistenopleiding

Toelatingsadvies

Kijk wat in jouw situatie geldt

Iedereen met een havo- of vwo-diploma is welkom bij de opleiding Pedagogiek. Het profiel Cultuur en Maatschappij (C&M) sluit het beste aan. Ook met een mbo-4-diploma kun je instromen. De beste aansluiting heb je met een mbo-opleiding Sociaal Pedagogisch Werk (SPW).
Het kan zijn dat je niet direct toelaatbaar bent. Bijvoorbeeld omdat je geen toelatinggevende vooropleiding hebt, of je geen examen hebt gedaan in een verplicht vak. Kijk hier welke mogelijkheden er zijn om toch te starten aan De Haagse.

21+ toelatingsonderzoek
Heb je geen diploma dat toelating biedt en ben je met ingang van het nieuwe schooljaar 21 jaar of ouder, dan kun je alsnog worden toegelaten als je slaagt voor het Toelatingsonderzoek 21+. Het Toelatingsonderzoek 21+ vindt in de periode januari t/m juli/augustus op verschillende momenten plaats op De Haagse Hogeschool. Het onderzoek bestaat uit het afleggen van een digitale capaciteitentoets.
Met een buitenlands of internationaal diploma kun je toegelaten worden, mits dit diploma toelating biedt tot hbo en je een bewijs hebt van voldoende beheersing van de Nederlandse taal. Alle buitenlandse en internationale diploma’s worden door De Haagse Hogeschool gewaardeerd.
Zit je nu op een (technische) universiteit of een andere hogeschool en wil je overstappen naar De Haagse? Dat kan, maar alleen aan het begin van het schooljaar. Voor meer informatie kun je terecht bij onze teamleider Tessa van der Meer via t.a.g.vandermeer@hhs.nl
Op de officiële toelatingseisen kunnen geen uitzonderingen worden gemaakt. Alleen de afdeling CSI kan uitspraken doen over je toelaatbaarheid op basis van de officiële regels. Aan mededelingen van anderen over je toelaatbaarheid en informatie op deze website kun je geen rechten ontlenen.

Om je opleiding Pedagogiek succesvol te kunnen afronden is het een voorwaarde dat je o.a. stageloopt. Omdat je tijdens het stagelopen in aanraking kan komen met kwetsbare doelgroepen, moet je in veel gevallen een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) kunnen aantonen. Een VOG is een verklaring waaruit blijkt dat jouw gedrag uit het verleden geen bezwaar vormt voor het vervullen van een specifieke taak of functie. In dit geval dus je stage. Wees je er dus van bewust dat als je de opleiding Pedagogiek wil gaan volgen, je een VOG moet kunnen aantonen bij je toekomstige stageplek. Wil je meer informatie over de VOG? Kijk dan verder op de website van de Rijksoverheid

Student voor een dag

31 jan t/m 4 feb 2022

Volg de Online Sessies

Start jouw Open Dag alvast online! In de week van 31 januari tot en met 4 februari worden door bijna alle opleidingen dagelijks online sessies aangeboden waar je vrijblijvend aan deel kan nemen. Door zo’n sessie (of meerdere) te volgen, bereid je je optimaal voor op je Open Dag bezoek van zaterdag 5 februari.

Bekijk alvast het programma van de online sessies.

5 februari 2022

Bezoek onze Open Dag

Kom naar ons toe op zaterdag 5 februari tussen 10.00 en 16.00 uur en maak kennis met onze docenten, studenten en locaties. Onze Open Dag staat in het teken van ontmoeten, doen en kijken of De Haagse het voor jou heeft.

Meelopen

Ervaar een dag lang hoe het is om op De Haagse te studeren. Je volgt echte colleges, zit bij echte werkgroepen, ziet hoe studenten met elkaar en met docenten omgaan. Je wordt de hele tijd begeleid door een van onze studenten.

Evenementen

 1. 31 januari 2022
  Volg de Online Sessies
 2. 5 februari 2022
  Bezoek onze Open Dag
Bekijk al onze evenementen

Keuzehulp

We helpen je graag de juiste keuze te maken

Het kan dat je na een bezoek aan een open dag, na meelopen en/of na het praten met studenten, docenten, ouders, en decanen nog niet weet wat je moet gaan studeren. Geeft niet, dat gebeurt vaker. Misschien ben jij wel iemand die eerst een jaartje moet gaan werken. Of op wereldreis. Of misschien ligt je ambitie wel ergens anders dan je denkt.

Studie in beeld

Sleep opzij

Geïnteresseerd in
Pedagogiek - Voltijd?

Meld je aan