Pedagogiek - Voltijd

Je bent maatschappelijk betrokken en wilt het verschil maken in de levens van kinderen en jongeren. Je hebt belangstelling voor opvoeding, bent praktisch en sociaal en biedt een luisterend oor. Niet alleen aan de kinderen en jongeren zelf, maar ook aan de ouders en professionals om hen heen. Pedagogiek is meer dan alleen ‘het werken met kinderen’. Hoe kun je ouders begeleiden met opvoedvragen? Hoe ondersteun je een kind op school met autisme? Hoe kun je het ontsporen van jeugdigen helpen voorkomen? Kun je de relatie tussen pubers en hun ouders ondersteunen? Tijdens de opleiding pedagogiek leer je hoe je kinderen, jongeren, ouders en andere opvoeders in die vraagstukken kunt begeleiden, adviseren en ondersteunen.

Studenten aan het woord

Mij viel op dat ze in Denemarken de ouders veel meer betrekken.

Merel Romijn

Over de studiereis

Joëlle Stern

Over stage lopen

Merel Romijn

Over de sfeer op school

Sleep opzij

Toelatingseisen

Pedagogiek voltijd, 2019-2020

Om met de bacheloropleiding Pedagogiek voltijd te kunnen beginnen moet je een havo- of vwo-diploma hebben met het juiste profiel. Ook met een mbo-diploma niveau 4 ben je welkom. Hieronder zie je de toelatingseisen. Heb je niet het juiste diploma? Kijk dan onder de tabel wat voor jou geldt.
HAVO
C&M
E&M
N&G
N&T
VWO
C&M
E&M
N&G
N&T
MBO
Niveau 4, middenkader- of specialistenopleiding

Toelatingsadvies

Kijk wat in jouw situatie geldt

Iedereen met een havo- of vwo-diploma is welkom bij de opleiding Pedagogiek. Het profiel Cultuur en Maatschappij (C&M) sluit het beste aan. Ook met een mbo-4-diploma kun je instromen. De beste aansluiting heb je met een mbo-opleiding Sociaal Pedagogisch Werk (SPW).
Het kan zijn dat je niet direct toelaatbaar bent. Bijvoorbeeld omdat je geen toelatinggevende vooropleiding hebt, of je geen examen hebt gedaan in een verplicht vak. Kijk hier welke mogelijkheden er zijn om toch te starten aan De Haagse.

21+ toelatingsonderzoek
Heb je geen diploma dat toelating biedt en ben je met ingang van het nieuwe schooljaar 21 jaar of ouder, dan kun je alsnog worden toegelaten als je slaagt voor het Toelatingsonderzoek 21+. Het Toelatingsonderzoek 21+ vindt in de periode januari t/m juli/augustus op verschillende momenten plaats op De Haagse Hogeschool. Het onderzoek bestaat uit het afleggen van een digitale capaciteitentoets.
Met een buitenlands of internationaal diploma kun je toegelaten worden, mits dit diploma toelating biedt tot hbo en je een bewijs hebt van voldoende beheersing van de Nederlandse taal. Alle buitenlandse en internationale diploma’s worden door De Haagse Hogeschool gewaardeerd.
Zit je nu op een (technische) universiteit of een andere hogeschool en wil je overstappen naar De Haagse? Dat kan, maar alleen aan het begin van het schooljaar. Voor meer informatie kun je terecht bij onze teamleider Tessa van der Meer via t.a.g.vandermeer@hhs.nl
Op de officiële toelatingseisen kunnen geen uitzonderingen worden gemaakt. Alleen de afdeling CSI kan uitspraken doen over je toelaatbaarheid op basis van de officiële regels. Aan mededelingen van anderen over je toelaatbaarheid en informatie op deze website kun je geen rechten ontlenen.

Student voor een dag

Voel je al even student

3 april 2020

Open Dag

Kom naar de Open Dag Pedagogiek. Bekijk onze study lounge, de nieuwste computers en flatscreens en het grote sportcentrum. Je kunt een presentatie bijwonen over de voltijdopleiding Pedagogiek en al je vragen stellen aan de docenten en studenten. Geef je wel even op. Dan weten we dat je langskomt.

Keuzehulp

We helpen je graag de juiste keuze te maken

Het kan dat je na een bezoek aan een open dag, na meelopen en/of na het praten met studenten, docenten, ouders, en decanen nog niet weet wat je moet gaan studeren. Geeft niet, dat gebeurt vaker. Misschien ben jij wel iemand die eerst een jaartje moet gaan werken. Of op wereldreis. Of misschien ligt je ambitie wel ergens anders dan je denkt.

Studie in beeld

Sleep opzij

Geïnteresseerd in
Pedagogiek - Voltijd?

Meld je aan