Safety and Security Management Studies - Engels - Voltijd

Conflicten, terrorisme, geweld en (be)dreiging: elke dag lees je erover. Wil jij deze wereldwijde problemen aanpakken en werken aan een veilige samenleving? De unieke Engelstalige opleiding Safety and Security Management laat je een wereld ontdekken, waarvan je niet wist dat die bestond. Je leert het hoofd koel houden, analyseren, onder druk presteren en risico’s inschatten. Allemaal in Den Haag, dé internationale stad van vrede en veiligheid.

Kom kijken of het klikt

De scholen zijn dicht. Geen fysieke open dagen. Terwijl je op zoek bent naar een opleiding die het beste bij jou past. Tijd voor een online ontdekkingstocht. Gewoon vanuit huis, op je mobiel, tablet of computer. Kijk wat je allemaal kunt doen om tot een goede studiekeuze te komen. Kom kijken of het klikt tussen ons!

 • Open dag gemist? Volg onze webinar!

  Heb je onze online open dag gemist? Geen punt. Bekijk de webinar over de opleiding.

 • Vraag een student
  Onze
  studenten vertellen je graag wat zij vinden van de studie en waarom het klikt.

 • Vraag een docent
  Vragen over vakken? Over studielast? Over de opbouw van de studie? Kom in contact met een docent en vraag wat je wilt weten.

 • Volg ons op social media
  Wil je op de hoogte blijven van wat er gebeurt bij de opleiding? Volg ons dan op Facebook.

Studenten aan het woord

Rick Schrama

Over de sfeer

Ana Vornicov

Over keuzes maken

Ghyorka Kpee

Over het introkamp

Tymofii Postoiuk

Over vooruit kijken

Sleep opzij

Toelatingseisen

Safety and Security Management Studies, 2021-2022

Om te worden toegelaten tot de 4-jarige opleiding Safety and Security Management Studies (SSMS) moet je goed zijn in Engels en heb je een havo- of vwo-diploma nodig met een passend profiel. In onderstaande tabel zie je welke profielen en vakken je nodig hebt. Je kunt ook worden toegelaten met een mbo-diploma op niveau 4.

HAVO
C&M
E&M
N&G
N&T
VWO
C&M
E&M
N&G
N&T
MBO
Niveau 4, middenkader- of specialistenopleiding

Toelatingadvies

Kijk wat in jouw situatie geldt

 

Deze opleiding is volledig Engelstalig. Je Engels moet daarom van goed niveau zijn, zowel mondeling als schriftelijk.

Heb je je middelbare school afgerond in Nederland, dan hoef je geen aanvullende Engelse taaltoets te doen. Dit is ook het geval als je je middelbare school hebt afgerond in Groot-Brittannië, Ierland, de Verenigde Staten, Canada (Quebec alleen als de hoofdtaal Engels was), Australië, Nieuw Zeeland, Zuid-Afrika of Malta of als je diploma vermeld staat op deze lijst en een van je examenvakken Engels was.

Check deze toelatingseisen voor meer informatie. Heb je je vooropleiding in een ander land afgerond dan hierboven staat vermeld, dan kom je mogelijk nog steeds in aanmerking om direct tot de opleiding toegelaten te worden. Je hebt dan bijvoorbeeld:

 • Een Amerikaans of internationaal middelbareschooldiploma
 • Een Europees of International Baccalaureate diploma

Voldoet jouw diploma niet aan bovenstaande eisen, dan zal een aanvullende taaltoets nodig zijn. Neem voor vragen contact op met de Centrale Studenten Inschrijving.

Het kan zijn dat je niet direct toelaatbaar bent. Bijvoorbeeld omdat je geen toelatinggevende vooropleiding hebt, of je geen examen hebt gedaan in een verplicht vak. Kijk hier welke mogelijkheden er zijn om toch te starten aan De Haagse.

21+-toelatingsonderzoek 
Heb je geen diploma dat toelating biedt en ben je met ingang van het nieuwe schooljaar 21 jaar of ouder, dan kun je alsnog worden toegelaten als je slaagt voor het Toelatingsonderzoek 21+. Het Toelatingsonderzoek 21+ vindt in de periode tussen januari en de start van het collegejaar op verschillende momenten plaats op De Haagse Hogeschool. Het onderzoek bestaat uit het afleggen van een digitale capaciteitentoets.

English Academic Preparation Programme – bij The Hague Pathway College
Heb je hulp nodig met je Engels? Als je nog niet het juiste Engels niveau hebt dat nodig is voor de bachelor- of masteropleiding die je zou willen doen, kun je je inschrijven voor het English Academic Preparation Programme. Na succesvolle afronding van het programma ben je niet alleen klaar voor een bachelor- of masteropleiding, maar heb je ook veel meer geleerd over Nederland, Den Haag en onze hogeschool. 

Op de officiële toelatingseisen kunnen geen uitzonderingen worden gemaakt. Alleen de afdeling Centrale Studenten Inschrijving (CSI) kan uitspraken doen over je toelaatbaarheid op basis van de officiële regels. Aan mededelingen van anderen over je toelaatbaarheid en informatie op deze website kun je geen rechten ontlenen.

Student voor een dag

Voel je al even student

11 mei 2021

Online Open Dag

We hadden je graag verwelkomd op de Open Dag van onze vestigingen Den Haag, Delft, Zoetermeer en Sportcampus Zuiderpark. Helaas is dat vanwege de maatregelen door het coronavirus niet mogelijk. Om jou toch zo goed mogelijk te helpen een weloverwogen studiekeuze te maken, bieden we daarom onze Open Dag in online vorm aan. Als jij niet naar De Haagse Hogeschool kan komen, dan komt De Haagse naar jou!

Bekijk de webinar van de vorige Open Dag.

Online meelopen

Heb jij de drive om Safety and Security Management-student te zijn? Ervaar hoe het is om te studeren op De Haagse Hogeschool. Volg online vakken als Criminology, Political Science of Secu-rity Risk Mangement. Allemaal in het Engels. Vind je het leuk om criminele organisaties te analyseren? Houd je je het liefst bezig met risk management of adviseer jij straks industriële organisaties over hun veiligheids- en beveiligingsprotocollen?

 

Verken jouw interessegebied

Alle opleidingen binnen Veiligheid

De studie Safety and Security Management Studies valt binnen het interessegebied Veiligheid. De studies binnen dit interessegebied gaan over het leefbaar en veilig maken en houden van de samenleving. Wil je meer lezen over Veiligheid en weten welke opleidingen nog meer binnen dit interessegebied vallen?

Ga naar de Veiligheid pagina.

Nieuws en Evenementen

Evenementen


 1. 11 mei 2021
  Bezoek onze online Open Dag
Bekijk al onze evenementen

Keuzehulp

We helpen je graag de juiste keuze te maken

Het kan dat je na een bezoek aan een open dag, na meelopen en/of na het praten met studenten, docenten, ouders, en decanen nog niet weet wat je moet gaan studeren. Geeft niet, dat gebeurt vaker. Misschien ben jij wel iemand die eerst een jaartje moet gaan werken. Of op wereldreis. Of misschien ligt je ambitie wel ergens anders dan je denkt.

Studie in beeld

Geïnteresseerd in
Safety and Security Management Studies - Engels - Voltijd?

Meld je aan