Heb je een vraag?

We helpen je graag!

Iets voor jou?

Jij wilt je carrière een stevige impuls geven. Geen radertje binnen het bedrijf zijn, maar als vakexpert midden in de organisatie staan. Een spil met zo veel kennis en kunde dat jouw mening telt.

Dát is de sprong vooruit die je maakt met Marketing Management, waar je alles leert over consumentengedrag en marktmechanismen. Dát is werken aan je toekomst, zodat iedereen bij jou aanklopt voor grondige concurrentieanalyses en de winnende marketingstrategie. Jij ziet kansen en weet die ook te pakken: een waardevolle kwaliteit die je verder ontwikkelt bij deze opleiding.

De deeltijdopleiding Marketing Management duurt 4 jaar en is flexibel en praktijkgericht: ideaal voor de werkende professional. Een opleiding die jou op het lijf geschreven is, op maat gemaakt omdat je zelf kiest in welke volgorde je aan modules werkt en waar je de nadruk op legt. Het is de perfecte basis voor een leven lang ontwikkelen, zodat je aantrekkelijk bent én blijft voor werkgevers. Niet te stoppen in je carrière, steeds op weg naar de volgende stap. En de toekomst een stap voor, omdat jij over de kennis en kunde beschikt om de snelle veranderingen in de beroepspraktijk bij te benen.

Bekijk onze opleidingsvideo.

Alles over toelating

Toelatingseisen

 

Vooropleiding Vereiste profiel
Havo
 • C&M (Economie of Management en Organisatie of Bedrijfseconomie + Wiskunde A of Wiskunde B)
 • E&M
 • N&G
 • N&T
Vwo
 • C&M (Economie of Management en Organisatie of Bedrijfseconomie)
 • E&M
 • N&G
 • N&T
Mbo Niveau 4, middenkader- of specialistenopleiding

Om met de bacheloropleiding Marketing Management deeltijd te beginnen, moet je een mbo-diploma niveau 4, havo- of vwo-diploma hebben met het juiste profiel. Bij sommige profielen zijn bepaalde vakken verplicht. Hierboven zie je de toelatingseisen. Heb je niet het juiste diploma? Kijk dan onder de tabel wat voor jou geldt of neem contact op met het loket Studentinschrijving via studentservices@hhs.nl.

Relevant werk

In deeltijd studeren doe je naast je werk. Voor Marketing Management – Deeltijd heb je een baan nodig van minimaal 24 uur per week. Deze hbo-deeltijdopleiding is echt iets voor als je een relevante werkplek hebt. Je past alles direct toe in de praktijk en toetsing vindt plaats aan de hand van werkgerelateerde opdrachten, zogenaamde beroepsproducten. Twijfel je of je een relevante werkplek hebt? Neem dan contact op met ons via de rode button ‘vragen?’.

Studeren naast je werk

Relevante werkplek

Naast je vooropleiding (mbo-4 of havo/vwo) is het een vereiste dat je, bij aanvang van de studie, een (leer)werkplek hebt op een relevante werkplek waarbij je commerciële activiteiten uitvoert, minimaal 24 uur per week betaald of met een stage. Op je werkplek zijn begeleiding en doorgroeimogelijkheden op hbo werk- en denkniveau aanwezig. Bovendien moet je toegang hebben tot informatie, zoals een CRM- of klantensysteem, zodat je goed in staat bent beroepsproducten te maken. Met je werkgever maak je afspraken over het combineren van werk en leren.

Intakegesprek

Na je aanmelding nodigen we je uit voor een intakegesprek. Met dit gesprek willen we samen met jou kijken wat je motivatie is. Door te kijken naar je huidige functie, je ambities en je beschikbaarheid kunnen we achterhalen hoe we jou het beste kunnen ondersteunen in je opleiding en je verdere carrière.

Instroomadvies

Wil je vanaf het havo of vwo instromen? Dat kan met alle profielen. Ook met elk mbo-diploma ben je welkom. 

Hulp bij studiekeuze

We helpen je graag de juiste keuze maken


Het kan zijn dat je na een bezoek aan de Open Dag of na het spreken met docenten en deeltijdstudenten nog niet weet welke opleiding je moet kiezen. Of misschien twijfel je over de juiste papieren, de relevantie van je werkplek of werkervaring om de opleiding van jouw voorkeur te kunnen volgen. We helpen je graag om de opleiding te vinden die het best past bij jouw toekomstperspectief!  Loop eens binnen bij ons Study & Career Centre voor


Meelopen


Ervaar een dag lang hoe het is om op De Haagse te studeren. Je volgt echte colleges, zit bij echte werkgroepen, ziet hoe studenten met elkaar en met docenten omgaan. Je wordt de hele tijd begeleid door een van onze studenten. Ik wil meelopen


Tips, tricks en FAQ’s


Hoe is het om te studeren naast je werk? Wat komt erbij kijken en hoe zorg je voor de goede balans? Op onze deeltijdpagina vind je antwoord op dit soort vragen en verhalen van andere deeltijdstudenten.

Studeren naast je werk

In deeltijd studeren doe je naast je werk. Daarom heb je voor Marketing Management – deeltijd een baan/werk nodig voor minimaal 24 uur per week. Bij voorkeur heb je minimaal 2 jaar werkervaring op tenminste mbo 4-niveau voor gemiddeld 24 uur per week. 

Toetsing vindt plaats aan de hand van werkgerelateerde opdrachten, zogenaamde beroepsproducten. Je hebt daarom idealiter vanaf de start van je studie toegang tot een relevante werkomgeving en kunt relevante taken en beroepsopdrachten uitvoeren voor minimaal 24 uur per week. Daarnaast is de organisatie complex genoeg om onderzoek te doen en zijn er hbo-professionals in de werkomgeving die kunnen fungeren als bedrijfsbegeleider.

We beoordelen je werkomgeving op de volgende criteria:

 • Je voert taken uit op minimaal mbo-niveau 4;
 • Er is idealiter meteen bij aanvang van je studie de mogelijkheid om relevante beroepsgerelateerde opdrachten uit te voeren op startend hbo-niveau binnen een werkcontext.
 • Er is een hbo-denk- en werkprofessional  aanwezig die kan fungeren als bedrijfsbegeleider. 

Een deeltijdopleiding is een flinke tijdsinvestering, richtinggevend is 15 uur in de week. Daar helpen we je graag op voorbereiden. Daarom heb je voordat je start een gesprek met een studieadviseur.

Zomercursus wiskunde

De deeltijdopleiding Marketing Management biedt een zomercursus wiskunde aan als je op dat gebied je kennis wilt vergroten. Volg deze cursus om de gewenste voorkennis van wiskunde beter op peil te brengen. De zomercursus duurt 1 week en is aanbevolen voor mbo’ers. 
De zomercursus kost € 180,-.

Heb je interesse? Meld je dan aan door een e-mail te sturen naar bfm@hhs.nl onder vermelding van "Zomercursus wiskunde".

Geschikte werkplek

Dit zijn voorbeelden van geschikte/passende werkplekken die kunnen aansluiten bij jouw opleiding

 • Grafisch vormgever
 • Webshop medewerker
 • (Online) marketeer
 • Social media medewerker
 • Communicatiemedewerker
Overige situaties

Het kan zijn dat je niet direct toelaatbaar bent. Bijvoorbeeld omdat je geen toelating gevende vooropleiding hebt, of je geen examen hebt gedaan in een verplicht vak. Kijk hier welke mogelijkheden er zijn om toch te starten aan De Haagse.

Je mist 1 of meer vakken

Als in de tabel hierboven bij jouw profiel een extra vak staat en je geen examen doet of hebt gedaan in dit vak, dan heb je zoals dat heet een deficiëntie. Je kunt alleen starten als je deze deficiëntie hebt weggewerkt. Kijk op de pagina Toelatingseisen hoe je dit kan doen.

21+ Toelatingsonderzoek

Heb je geen diploma dat toelating biedt en ben je met ingang van het nieuwe schooljaar 21 jaar of ouder, dan kun je alsnog worden toegelaten als je slaagt voor het Toelatingsonderzoek 21+. Het Toelatingsonderzoek 21+ vindt in de periode januari t/m augustus op verschillende momenten plaats op De Haagse Hogeschool. Het onderzoek bestaat uit het afleggen van een digitale capaciteitentoets.

Je hebt een buitenlands of internationaal diploma

Met een buitenlands of internationaal diploma kun je toegelaten worden, mits dit diploma toelating biedt tot hbo en je een bewijs hebt van voldoende beheersing van de Nederlandse taal. Alle buitenlandse en internationale diploma’s worden door De Haagse Hogeschool gewaardeerd.

Je wilt overstappen naar De Haagse

Zit je nu op een universiteit of een andere hogeschool en wil je overstappen naar De Haagse, dan geldt een aparte regeling. Iedere overstap wordt individueel bekeken. voor meer informatie kan je mailen naar BFM-Pro@hhs.nl.

Uitspraken over je toelating

Op de officiële toelatingseisen kunnen geen uitzonderingen worden gemaakt. Alleen de afdeling CSI kan uitspraken doen over je toelaatbaarheid op basis van de officiële regels. Aan mededelingen van anderen over je toelaatbaarheid en informatie op deze website kun je geen rechten ontlenen.

Voorlichting

We helpen je graag met een studiekeuze die aansluit bij jouw wensen en agenda.

Twee vrouwen zitten om tafel achter tablet

Bezoek onze voorlichtingsavond

Maandag 17 juni

Go to Bezoek onze voorlichtingsavond

Bezoek onze voorlichtingsavond

Maandag 17 juni

Ben je op zoek naar een studie naast je werk maar twijfel je nog over je keuze? Tijdens onze online voorlichtingsavond helpen we je graag op weg.

Go to Bezoek onze voorlichtingsavond
Groepje studenten zit buiten bij elkaar

Meelopen

Wanneer het jou uitkomt

Go to Meelopen

Meelopen

Wanneer het jou uitkomt

Geen op maat gemaakt programma, gewoon de studie zoals die echt is. Loop een dagje mee met een student.

Go to Meelopen
Student is talking to somebody at the enrollment center

Het stappenplan

Op weg naar jouw studiekeuze

Het stappenplan

Op weg naar jouw studiekeuze

Ontdek hoe De Haagse Hogeschool jou als professional kan helpen bij het maken van een studiekeuze die bij jou en jouw werksituatie past.

Studie in cijfers

1

lesdag per week: dinsdag of vrijdag van 09:30 tot 16:15

8

uur workshops per week

15

uur zelfstudie per week

60

studiepunten per jaar

Inhoud van de studie

Wat ga je doen?

Jaar 1
Jaar 2 - 4
Werkvormen

Modulaire studie

Bijzonder aan de deeltijdopleiding Marketing Management  is dat het een modulaire studie is, waarbij alle opties voor je openliggen. En niet alleen in je keuze van modules, ook of je behalve in je eigen beroepspraktijk, vooral online of op school aan je beroepsproducten werkt. Alleen of met medestudenten, want de ene keer is het prettig om het zelf te doen en de andere keer haal je veel inspiratie uit anderen. Jij bepaalt de volgorde van de modules, met nu eens het accent op de theorie en dan weer op de praktijk. Of beide, al naargelang jouw wensen. Al die vrijheid betekent natuurlijk niet dat we je aan je lot overlaten. Integendeel: we bieden intensieve begeleiding, waarbij je altijd kunt aankloppen bij je studiecoach.

Minors

Je studie samenstellen

Tijdens de deeltijdstudie Marketing Management volg je een minor, een specialisatie waarmee je je kennis verbreedt of verdiept. Denk aan minors als Blockchain, Psychologie, Digital Transformation and Business Models of Ondernemen. Volop keuze en de keuze is aan jou, in overleg met je studiecoach. Deze minors zijn verbonden aan de opleiding, maar je kunt ook minors volgen bij andere opleidingen of zelfs buiten De Haagse Hogeschool. Ook wat dat betreft is de keuze aan jou!

Na je studie

Wat kun je later worden en wat niet?

Dit word je wel

 • Adviseur consumentenmarkt

 • Brand specialist 

 • Customer experience coördinator 

 • Databasemarketeer 

 • Marketingmanager

 • Online marketeer

 • Shopmanager

Doorstuderen

Wil je verder studeren nadat je de opleiding Marketing Management aan De Haagse Hogeschool hebt afgerond? Dan zijn er diverse mogelijkheden. Je kunt bijvoorbeeld een universitaire opleiding of een van onze masteropleidingen volgen. Een masteropleiding die goed aansluit is de Master of Business Administration (MBA) aan De Haagse Hogeschool, een van oorsprong Amerikaanse bedrijfskundige opleiding. De titel staat gelijk aan de Nederlandse universitaire graad. MBA is een brede opleiding en gericht op algemeen management. Voordat je aan een master begint, moet je vaak eerst een schakeljaar doen. Je studiecoach kijkt graag samen met jou hoe je je loopbaantraject samen met De Haagse Hogeschool optimaal vorm kunt geven.

Praktische info

Wat moet je verder nog weten?

Inschrijven en aanmelden

Je aanmelden voor een opleiding doe je via Studielink. Wil je eerst meer weten over hoe het aanmeldproces precies in zijn werk gaat? Kijk dan op onze pagina Aanmelden, hoe doe je dat?  Hier vind je ook belangrijke deadlines. Deze deeltijdopleiding start in september en heeft geen februari-instroom.

Studiekosten-en financiering

Collegegeld

Als je je aan het begin van het studiejaar inschrijft, doe je dat in principe voor een heel jaar, onafhankelijk van het aantal vakonderdelen dat je in dat jaar volgt. Je betaalt dan ook voor een heel jaar. Als je je later in het studiejaar inschrijft, betaal je een evenredig deel van het collegegeld.

Studiefinanciering

Studenten die in deeltijd studeren komen niet in aanmerking voor een studietoelage in het kader van de Wet op de studiefinanciering. Er worden dus ook geen studieschulden opgebouwd.

Vergoedingen

Vaak zijn werkgevers bereid (een deel van) de kosten voor hun rekening te nemen. Wij adviseren je daarom eerst met je werkgever te overleggen.  Als je geen baan hebt en je positie op de arbeidsmarkt wil verbeteren, kun je in enkele gevallen een opleiding in deeltijd volgen met behoud van uitkering. Misschien kom je in aanmerking voor bepaalde vergoedingen (boeken/materiaalkosten). Je kunt hierover contact opnemen met de afdeling Sociale Zaken in je woonplaats.

Hulp bij studiekeuze

We helpen je graag de juiste keuze maken

Het kan zijn dat je na een bezoek aan de Open Dag of na het spreken met docenten en deeltijdstudenten nog niet weet welke opleiding je moet kiezen. Of misschien twijfel je over de juiste papieren, de relevantie van je werkplek of werkervaring om de opleiding van jouw voorkeur te kunnen volgen. We helpen je graag om de opleiding te vinden die het best past bij jouw toekomstperspectief!

Loop eens binnen bij ons Study & Career Centre voor

Hulp tijdens je studie

Je krijgt hulp bij het studeren. Studeren naast je werk is een behoorlijke opgave, daarom bieden we begeleiding aan. Een studiecoach coacht je tijdens studiegesprekken op school en op je werkplek. Je brengt samen je gewenste studieverloop in kaart in relatie tot je werkplek en stelt een persoonlijk plan op over hoe jij je studie en je persoonlijke ontwikkeling vorm wil geven. Naast deze studiecoach kun je terecht bij onze psycholoog, vertrouwenspersoon, decaan of in het loopbaancentrum voor alle andere vragen of hobbels waar je tegenaan loopt. Voor meer informatie over decanen/studentpsychologen, topsport, ondersteuning bij de Nederlandse taal of studeren met een functiebeperking kijk op onze pagina over ondersteuning tijdens je studie.

Hulp bij het vinden van een werkplek

wil je studeren en werken combineren maar heb je nog geen geschikte werkplek? Stuur dan een mail naar BFM-Pro@hhs.nl. Wellicht kunnen we helpen!

Officiële opleidingsnaam

Deze opleiding staat als volgt geregistreerd in het Centraal Register Opleidingen Hoger Onderwijs (CROHO):

Officiële opleidingsnaam: Commerciële economie
Naam internationaal: Marketing Management
Opleidingscode (Isat): 34402
Instellingscode (Brin): 27UM

De officiële opleidingsnaam en de officiële internationale naam op het moment van afstuderen zullen op het getuigschrift worden vermeld. 

Meer informatie over de accreditatie van deze opleiding vind je op de website van de Nederlands-Vlaamse Accreditatieorganisatie (NVAO).

Bindend studieadvies (BSA)

Om je studie na het eerste jaar te kunnen vervolgen, moet je 50 van de 60 studiepunten (EC of European Credits) behalen. Heb je aan deze puntennorm voldaan, dan krijg je van de examencommissie aan het einde van je eerste jaar een positief bindend studieadvies (BSA). Behaal je minder dan 50 studiepunten, dan krijg je een negatief studieadvies en moet je de opleiding verlaten. Daarom wordt dit advies een negatief bindend studieadvies (NBSA) genoemd. 

Persoonlijke omstandigheden kunnen van invloed zijn op je studievoortgang. Denk aan ziekte of het bedrijven van topsport. Het is belangrijk dat je, wanneer dit soort persoonlijke omstandigheden zich voordoen, dit zo spoedig mogelijk doorgeeft aan de examencommissie. Die kan hier vervolgens rekening mee houden bij het uitbrengen van het studieadvies.

Downloads

Toch op zoek naar een andere opleiding?

Misschien vind je deze opleidingen ook interessant!

Ga naar Ondernemerschap & Retail Management Student werkt met koptelefoon op

Ondernemerschap & Retail Management

 • Bachelor
 • deeltijd
 • 4 jaar
Je wilt je als ondernemer of retailer verder verdiepen in alle kanten van het ondernemen, managen en begeleiden van mensen.
Ga naar Online Marketing Docent en studenten in de klas

Online Marketing

 • Associate degree
 • deeltijd
 • 2 jaar
Binnen 2 jaar een hbo-marketingprofessional worden? Leer alles over online marketing bij deze Ad-deeltijdopleiding.
Ga naar Finance & Control Twee studenten werken samen

Finance & Control

 • Bachelor
 • deeltijd
 • 4 jaar
Bij deze flexibele deeltijdstudie kies je zelf wanneer je welke modules volgt. Ideaal voor de werkende financieel expert.