Prijzenparade 2019

Op het THINK FEST 7 november 2019 worden weer diverse ‘De Haagse’ prijzen uitgereikt voor bijzondere prestaties. Iedere faculteit wordt uitgedaagd om uiterlijk 11 september a.s. genomineerden voor te dragen voor:

Pim Breebaart Research Award

De Pim Breebaart Research Award beloont (m.i.v. 2019) een team van HHs medewerkers (-en -studenten) die samen een  onderzoeksproject hebben neergezet dat onderzoek-onderwijs-praktijk met elkaar verbindt. Voorkeur is een gemengd team van studenten, docenten, onderzoekers, lectoren (en vaste partners in het buitenland).

Doel Pim Breebaart Research Award 2019

• onderzoek bij De Haagse Hogeschool zowel intern als extern op de kaart zetten. Het gaat om onderzoek dat herkenbaar bijdraagt aan het oplossen van een actueel vraagstuk;
  • veelbelovende medewerkers /teams van De Haagse Hogeschool stimuleren en uitdagen om uitstekende prestaties op het gebied van onderzoek te leveren;
  • kwaliteiten van medewerkers /teams waarderen en erkennen;
  • Pim Breebaart bedanken voor zijn inzet om onderzoek op De Haagse Hogeschool een serieuze plaats te geven.

De prijs is 5.000 euro voor het winnende onderzoek en een beeldje. Het geld moet besteed worden ten behoeve van onderzoek.

1. Pim Breebaart- Oud voorzitter College van Bestuur
  2. Ad Straub- Onderzoeker TU Delft
  3. Jamie Teunissen- Student Elektrotechniek
  4. Jacqueline Langius- Hoofd Onderzoeks- en Innovatie Centrum Voeding & Diëtetiek

Olive Award

De Olive Award wordt uitgereikt aan een docentteam dat er het best in slaagt activerend en uitdagend onderwijs neer te zetten. Gezien het belang van teams bij het vormgeven en invullen van onderwijs heeft het CvB en directeuren gemeend dat deze prijs niet aan een persoon maar aan een team moet worden toegekend.

Het doel is om de waardering voor werk van docenten te laten zien en de bijdrage die zij kunnen leveren om goed onderwijs zichtbaar te maken. Met de (nieuwe) opzet brengt de hogeschool ook de kracht van een goed samenwerkend team (min 3 en max 8 personen) onder de aandacht. Uit het winnende team wordt een docent gekozen die kan deelnemen aan de landelijke prijs ‘Docent van het Jaar’.

De juryprijs voor het winnende team is 1.000 euro voor besteding aan literatuur en 2.500 euro die aan een activiteit moet worden besteed samen met studenten in het werkveld/bij een maatschappelijke organisatie. De publieksprijs voor het winnende team is 500 euro dat bestemd is voor literatuur. De overige 1 of 2 teams ontvangen bloemen en een attentie.

1. Rajash Rawal- Lid van het College van Bestuur
  2. Jos Beelen- Lector Faculteit Management & Organisatie
  3. Chris Heydra- Docent Faculteit IT & Design
  4. Gina Ibeawuchi- Student European Studies

Afstudeerprijs

De afstudeerprijs is een prijs voor studenten die het beste bachelor-afstudeeronderzoek hebben gedaan.
Het doel is om scripties zichtbaar te maken waar De HHs voor staat zowel binnen als buiten de hogeschool.
Iedere genomineerde van de faculteit ontvangt een VVV-bon van 50 euro. Daaruit volgt een top 3 waarin de nummers 1,2 en 3 worden beloond met resp. 1.500, 500 en 250 euro.

Voor vragen en/of opmerkingen zie de OK&C-contactpersonen per prijs, te vinden in de nominatieformulieren of via prijzenparade@hhs.nl.

1. Jan Companjen- Oud directeur bibliotheek
  2. Karijn Nijhoff- Senior onderzoeker Faculteit Bestuur, Recht & Veiligheid
  3. Jos Walenkamp- Emeritus lector

Landelijke awards voor studenten

De Student Research Conference (SRC) geeft bachelorstudenten van Nederlandse hogescholen uit alle disciplines de unieke kans om hun onderzoek te presenteren op een wetenschappelijk conferentie. De SRC is een contest voor bacheloronderzoeken en volgt de academische gebruiken: na een call for papers (deadline 26 augustus), beoordeelt een Review Committee bestaande uit ervaren onderzoekers de ingezonden papers, geeft feedback, en zodoende worden de beste papers geselecteerd voor een workshop of posterpresentatie. De deelnemers verwerken deze feedback, waarna ze op de conferentie hun paper presenteren en zo kans maken op een van de prijzen.
Contactpersonen voor deze prijs zijn Niloufar Soekhai (n.soekhai@hhs.nl) en Saskia Rademaker (s.rademaker@hhs.nl).

Zie verder over de Prijzenparade 2018: