Boeiende banen na de richting HBO-ICT Network & Systems Engineering   

Zelfrijdende auto’s, automatische camera’s en slimme verkeerslichten. De digitale wereld van morgen heeft overal software nodig en daarvoor zijn slimme koppen nodig! Ben jij helemaal gek van techniek en software? Lees dan snel verder en ontdek wat je allemaal kunt doen na de studie HBO-ICT Network System Engineering. 

Bekijk de differentiatie Network & Systems Engineering aan de Haagse Hogeschool 

Binnen welke sectoren kun je werken met HBO-ICT Network & Systems Engineering?  

Tegenwoordig zit in werkelijk alles een chip ingebouwd. Denk maar eens aan sensoren, camera’s, slimme meetapparatuur en robots. Al die kleine computers hebben software nodig. En die moeten ook weer allemaal in een netwerk met elkaar samenwerken. Geen probleem, want jij kan dat perfect ontwikkelen na de richting HBO-ICT Network & Systems Engineering. Het zal dan ook geen verrassing zijn dat je eigenlijk overal aan de slag kunt. De wereld van morgen is digitaal en daarin ben jij de missende schakel!   

Welke beroepen passen bij HBO ICT Network & Systems Engineering?  

Na de richting Network & Systems Engineering van de opleiding HBO-ICT liggen de banen voor het oprapen. Je kunt kiezen uit allerlei beroepen, zoals lead network engineer, pentester IT-systemen, IOT-developer en embedded software engineer. Hieronder lees je meer over de beroepen op het gebied van software engineering.   

Wat doe je als lead network engineer?  

Ga als lead network engineer aan de slag bij bijvoorbeeld Netflix en ontwerp het computernetwerk waarmee alle films en series worden gestreamd. Een bijzonder belangrijke functie, want dankzij jou kan iedereen zonder haperingen de hele zondag bingen.  

Een baan als pentester IT-systemen  

Hou je van spanning, dan is pentester IT-systemen misschien wat voor jou. Voor je werk breek je in bij IT-systemen. Je ziet meteen waar de kwetsbaarheden zijn en hoe je die kunt oplossen. Jouw advies is goud waard!  

Aan de slag als IOT-developer  

Internet of Things is écht de toekomst. Werk als IoT-developer mee om alles smart te maken. Je installeert software op piepkleine computertjes. Die zijn allemaal verstopt in slimme camera’s, sensoren en voertuigen.   

Ga de uitdaging aan als embedded software engineer  

Bouw je liever de software voor die piepkleine computertjes? Ga dan de uitdaging aan als embedded software engineer. Programmeren vraagt altijd om nauwkeurigheid en is altijd precisiewerk, maar zéker hier. Neem dus wel je vergrootglas mee!