Kenniscentrum Mission Zero

Empowering learners to create a sustainable future
Over het kenniscentrum

Kenniscentrum Mission Zero heeft een duidelijke missie: een economie realiseren die draait op duurzame energie en herbruikbare grondstoffen en materialen. Ofwel: weg met het gebruiken van nieuwe grondstoffen en niet-duurzame energie. Multidisciplinair onderzoek is bij het zoeken naar oplossingen noodzakelijk. Kortom, een integrale aanpak op technologisch, economisch, maatschappelijk en bestuurlijk gebied.

Als aanjager van duurzaam ondernemen en leven voeren we praktijkgericht onderzoek uit. Lectoren, docent-onderzoekers en studenten gaan met actuele vraagstukken aan de slag. Vraagstukken als het leefbaar houden van stedelijke omgevingen door CO2-emissies te beëindigen en kansen te creëren met afval. Samen met externe partners ontwikkelen we direct toepasbare én in de toekomst bruikbare kennis en tools.

In het kenniscentrum bundelen we de expertise van vier lectoraten: Energy in Transition, Circular Business, Urban Metabolism en Innovation Networks. We zoeken de grensvlakken op en maken samen het verschil. Zo ontstaat een andere manier van handelen. We ontdekken nieuwe waarden, kijken anders tegen de wereld aan en pakken huidige vraagstukken aan met de kennis en technologie van nu. Aandacht voor onze planeet maakt daar een onmiskenbaar onderdeel van uit. 

Meerjarenplan Kenniscentrum Mission Zero 2021 - 2025 (pdf)

Laat De Haagse Hogeschool uw onderzoek doen

Neem contact op


Projecten

Projecten

NEWRAIL

NEWRAIL

Gemeente Horst aan de Maas en ProRail willen stimuleren dat er meer duurzame energie wordt opgewekt. Als onderdeel van NEWRAIL (Noise Energy Wall Rail America in Limburg) onderzoeken zij een innovatieve manier die een hoge energieopbrengst oplevert. Namelijk geluidschermen voorzien van zonnepanelen. Zonnepanelen aanbrengen op geluidschermen is een nieuw en grensverleggend idee. Daarom is er nog onderzoek nodig naar de beste methode. Daarin voorziet het innovatieproject NEWRAIL (Noise Energy Wall Rail America in Limburg). Dit is een initiatief van ProRail met gemeente Horst aan de Maas, TNO, energiecoöperatie Reindonk Energie en de Haagse Hogeschool.
Lees verder
Actueel

Activiteiten


  1. 25 januari 2021
    BFM Circular Challenge
  2. 1 februari 2021
    BFM Circular Challenge
  3. 4 februari 2021
    Scoren loont! Haags symposium voor Inkoop en Verkoop 2021
Bekijk al onze activiteiten

Intreerede lector Kim Poldner

Op donderdag 18 juni heeft Kim Poldner, lector Circular Business haar intreerede kunnen delen via een YouTube première. Dit event is duurzamer dan ooit te voren want niemand hoeft er voor te reizen en we hoeven geen overgebleven catering weg te gooien. De online sessie had bijna 200 kijkers en duurde 20 minuten, gevolgd door de mogelijkheid om via de chat vragen te stellen. De meest prikkelende vragen zullen het uitgangspunt vormen voor een podcast serie die Kim met haar team gaat ontwikkelen.
Bekijk de intreerede op YouTube.

Kim Poldner heeft ook een vereenvoudiging van deze visie gemaakt, een speelse fabel , hier vind je deze speelse fabel De Fenix en de Beer.

Indien je geïnteresseerd geraakt bent in het gehele verhaal inclusief bijdragen van de betrokken onderzoekers bij het lectoraat Circular Business, download hier de publicatie:
Entrepreneuring a regenerative society (pdf)


Team