EOS-LT CAGIM Climate Adaptive Glastuinbouw: Inverse modelling

De glastuinbouw is verantwoordelijk voor 10% van het Nederlandse gasverbruik. In de gemeente Westland wordt meer dan 90% van de elektriciteitsconsumptie gebruikt in kassen. In dit project onderzoekt het lectoraat hoe de kas van de toekomst eruit zal moeten zien door middel van een specifieke simulatietechniek: Inverse modelling voor de ontwikkeling van Klimaat Adaptieve Kassen.
De glastuinbouw is verantwoordelijk voor 10% van het Nederlandse gasverbruik. In de gemeente Westland wordt meer dan 90% van de elektriciteitsconsumptie gebruikt in kassen. In dit project onderzoekt het lectoraat hoe de kas van de toekomst eruit zal moeten zien door middel van een specifieke simulatietechniek: Inverse modelling voor de ontwikkeling van Klimaat Adaptieve Kassen. Hierin wordt bepaald wat de adaptieve eigenschappen van kas en het controlesysteem moeten zijn. Het project is in maart 2015 afgerond. De resultaten zijn op een project website gepubliceerd. 

Partners in dit project zijn: Ministerie van Economische Zaken, TU/e, TNO, TU Delft, Priva, Productschap Tuinbouw, Kenlog, Wageningen UR.