Heb je een vraag?

We helpen graag!

Iets voor jou?

Met de deeltijdopleiding Associate Degree E-commerce van de Haagse Hogeschool ben je binnen 2 jaar een gediplomeerd E-commerce professional. Je leert de ins & outs van het E-commerce proces, zoals logistiek, digital analytics, category management  en het maken van een solide business case.

Opzet van een Associate degree programma:

Met een Associate degree-opleiding kun je al in twee jaar een erkend hbo-diploma halen. Je bent dan een professional op hbo-niveau. Je kunt dan doorgroeien naar de functie van teamleider of je ontwikkelen tot specialist in jouw vakgebied. Na je Associate degree-opleiding kun je ervoor kiezen om het derde en vierde jaar van een gerelateerde bacheloropleiding te volgen. Daarmee haal je twee diploma’s in vier jaar.

Je bent vrij om te kiezen voor de begeleiding die je hebben wilt. Met een studiecoach als sparringpartner om te bepalen wat het beste is voor jouw carrière. Je studeert in je eigen tempo, op de plek en het moment die passen in jouw agenda. Bij zo’n vrije aanpak past het niet om je met multiple choice toetsen te testen op je opgebouwde kennis. In plaats daarvan bouw je een portfolio met beroepsproducten op. Je werkt aan vraagstukken in je eigen beroepspraktijk waarmee jij je kennis verrijkt. Met je portfolio toon jij je kennis en vaardigheden aan.

Na het behalen van je E-Commerce  AD diploma, kun je gemakkelijk doorstromen naar het derde jaar van de deeltijd Bachelor opleiding Ondernemerschap en Retail Management (ORM). De opleiding AD E-commerce van de Haagse Hogeschool is gecertificeerd door de Thuiswinkel e-Academy.

Alles over toelating

Toelatingseisen

Wil je deze opleiding volgen? Inschrijven kan binnenkort! Stuur een email naar BFM-Pro@hhs.nl en we houden je op de hoogte zodra de inschrijvingen beginnen. 

Uitspraken over je toelating

Op de officiële toelatingseisen kunnen geen uitzonderingen worden gemaakt. Alleen de afdeling CSI kan uitspraken doen over je toelaatbaarheid op basis van de officiële regels. Aan mededelingen van anderen over je toelaatbaarheid en informatie op deze website kun je geen rechten ontlenen. 

Studie in cijfers

60
studiepunten per jaar
1
lesdag per week (dinsdag of vrijdag)
8
uur workshops per week
15
uur zelfstudie per week

Beroepsperspectief

Aansluitende functies

  • E-commerce manager
  • Customer care officer
  • Zelfstandig marketeer
  • Category manager
  • Brand manager
  • Product manager

Inhoud van de studie

Wat ga je doen per semester?
Wat ga je doen?

De AD opleiding E-commerce aan de Haagse Hogeschool onderscheidt zich op een aantal vlakken. Zo is er een specifieke focus op het inrichten van de logistieke keten inclusief nazorg.

Daarnaast wordt er vanuit een breed perspectief gekeken naar alle mogelijkheden van verschillende kanalen en platforms, de zogenaamde omnichannel aanpak. Hierbij wordt vervolgens inhoudelijk verder gegaan op het optimaliseren van de digitale kanalen en conversie verhogende strategieën.

Als laatste speerpunt is er een focus op het integreren van duurzame processen in de e-commerce bedrijfsvoeren.

Jaar 1

Bouwen aan je basiskennis

In het de eerste jaar leg je de basis voor jouw ontwikkeling tot de E-commerce specialist waar niemand omheen kan. In dit jaar ligt de focus op het ontwikkelen van business skills en Digital Analytics.

De opleiding is opgebouwd rond thema’s uit het werkveld, praktijksituaties waarvoor je alle bronnen raadpleegt die volgens jou nodig zijn om een casus tot een goed einde te brengen. Je werkt vooral individueel, online en op de plaats en tijd van jouw voorkeur, maar ook samen, in workshops waarin je elkaar inspireert en versterkt.

Jaar 2

In het tweede jaar ontwikkel je verder tot e-commerce expert met een brede blik. Je krijgt onder andere te maken met data presentatie,  branding en de customer journey. Aansluitend leer je over de online integratie met fysieke retail en het managen van communities. Daarnaast wordt ingegaan op zowel het fysieke proces (logistiek), de online processen (zoekmachine marketing), webstore inrichting (kanaaloptimalisatie en category management) en klant management. Je leert hoe je bezoekers aantrekt en vervolgens converteert naar klanten.

Doorstuderen

Aan De Haagse Hogeschool

Wil je verder studeren na het afronden van deze opleiding? Met je Associate degree-diploma kun je doorstromen naar het derde jaar van de Ondernemerschap en Retail Management (ORM) Deeltijd en je bachelordiploma halen. Je kunt dus blijven werken en studeren tegelijk.

 

Praktische info

Wat moet je verder nog weten?

Inschrijven en aanmelden

Wil je deze opleiding volgen? Inschrijven kan binnenkort! Stuur een email naar BFM-Pro@hhs.nl en we houden je op de hoogte zodra de inschrijvingen beginnen. 

 

Studiekosten- en financiering

Collegegeld 

De collegegeldbedragen voor het gesubsidieerde onderwijs worden door het ministerie vastgesteld. Je moet eerst het collegegeld betalen, voordat je mag worden (her)ingeschreven. Je kunt het bedrag ineens betalen via de bank, maar er zijn ook mogelijkheden voor gespreide betaling. Bij gespreide betaling worden administratiekosten in rekening gebracht. Blijf op de hoogte van de huidige stand van zaken omtrent het collegegeld.

Hulp bij studiekeuze

We helpen je graag de juiste keuze maken

Het kan zijn dat je na een bezoek aan de Open Dag of na het spreken met docenten en deeltijdstudenten nog niet weet welke opleiding je moet kiezen. Of misschien twijfel je over de juiste papieren, de relevantie van je werkplek of werkervaring om de opleiding van jouw voorkeur te kunnen volgen. We helpen je graag om de opleiding te vinden die het best past bij jouw toekomstperspectief! Loop eens binnen bij ons Study & Career Centre voor

Hulp tijdens je studie

Je krijgt hulp bij het studeren. Studeren naast je werk is een behoorlijke opgave, daarom bieden we begeleiding aan. Een studiecoach coacht je tijdens studiegesprekken op school en op je werkplek. Je brengt samen je gewenste studieverloop in kaart in relatie tot je werkplek en stelt een persoonlijk plan op over hoe jij je studie en je persoonlijke ontwikkeling vorm wil geven. Naast deze studiecoach kun je terecht bij onze psycholoog, vertrouwenspersoon, decaan of in het loopbaancentrum voor alle andere vragen of hobbels waar je tegenaan loopt.

Bindend studieadvies (BSA)

Om je studie na het eerste jaar te kunnen vervolgen, moet je 50 van de 60 studiepunten (ECTS) behalen. Daarnaast stellen sommige opleidingen extra eisen om je door te laten naar het tweede studiejaar. Bijvoorbeeld een bepaald vak dat je behaald moet hebben en dat meetelt binnen de 50-puntennorm. Dit noemen we ook wel een kwalitatieve eis. Heb je aan zowel de puntennorm als de eventueel gestelde kwalitatieve eis voldaan, dan krijg je van de examencommissie aan het einde van je eerste jaar een positief bindend studieadvies (BSA).  

Behaal je minder dan 50 studiepunten en voldoe je niet aan de eventueel gestelde kwalitatieve eis, dan krijg je een negatief studieadvies en moet je de opleiding verlaten. Daarom wordt dit advies een negatief bindend studieadvies (NBSA) genoemd. 

Persoonlijke omstandigheden kunnen van invloed zijn op je studievoortgang. Denk aan ziekte of het bedrijven van topsport. Het is belangrijk dat je, wanneer dit soort bijzondere omstandigheden zich voordoen, dit meteen doorgeeft aan de examencommissie. Die kan hier vervolgens rekening mee houden bij het uitbrengen van het studieadvies. 

Lees de volledige regels over het studieadvies in hoofdstuk 7 van de Onderwijs- en Examenregeling (OER) van jouw opleiding.