Heb je een vraag?

We helpen graag!

Iets voor jou?

Je wil méér gaan doen met E-commerce … dat staat vast. Maar dat is niet het enige wat je wil. Jij wil studeren in je eigen stijl!

Gecoacht​ worden én je eigen keuzes maken. Niet weer terug naar school, maar doorgroeien vanuit de baan die je nu hebt. En toch een diploma halen, maar geen tentamens doen. Dat is hoe jij het wil. Maar kan dat ook? Het antwoord is ‘Ja, dat kan!’ Met de tweejarige Associate Degree​ E-commerce opleiding van De Haagse Hogeschool. Een HBO​ E-commerce opleiding, speciaal voor jou op maat gemaakt!​ 

Als je de hbo-deeltijdopleiding E-commerce (Ad) aan De Haagse doet, dan ga je minimaal één dag per week school en wat je daar leert pas je de andere dagen direct toe in het​ werk dat je doet. De opleiding is heel breed en een flink deel van de opleiding stel je zelf samen. Daardoor is er ontzettend veel mogelijk en krijg je heel veel vrijheid. Maar je staat er natuurlijk niet alleen voor. Je wordt intensief gecoacht en begeleid en je kan altijd terugvallen op hulp en ondersteuning. Maar het tempo van de opleiding bepaal je zelf. En de ontwikkeling van producten en projecten waarop je wordt beoordeeld doe je in de praktijk. Zo word je dus wél getoetst, maar dan zónder tentamens te maken.

Inhoudelijk besteedt de Ad E-commerce opleiding natuurlijk veel aandacht aan​ de commerciële mogelijkheden van het internet. Webshops, internetmarketing, analytics en betaalsystemen behoren tot de standaard onderwerpen. Maar ook alles wat daarvóór en alles wat daarná nodig is, komt aan bod. Verkoopkanalen en marktplaatsen, logistieke ketens, verdienmodellen, conversie, optimalisatie, marketingplannen en duurzaamheid. Alles om van jouw huidige baan én van je toekomstige carrière in de veelbelovende wereld van de E-commerce een succes te maken. Een opleiding met persoonlijke begeleiding en een geaccrediteerd diploma, door jou zelf samengesteld, zodat de opleiding perfect aansluit op jouw eigen wensen en doelen. En heb je daarna de smaak te pakken? Dan ga je gewoon door met je bachelor. En daarna met je master als je wilt. ​ 

De hbo-deeltijdopleiding E-commerce (Ad) aan De Haagse Hogeschool: Een geaccrediteerde HBO E-commerce opleiding, maar dan speciaal voor jou op maat gemaakt.

Bekijk onze opleidingsvideo.

Alles over toelating

Toelatingseisen
Vooropleiding Vereiste profiel
Havo
 • C&M 
 • E&M
 • N&G
 • N&T
Vwo
 • C&M
 • E&M
 • N&G
 • N&T
Mbo Niveau 4, middenkader- of specialistenopleiding
Aanmelden, hoe doe je dat?
 1. Open Studielink en log in met je DigiD. Heb je geen DigiD? Vraag er dan eentje aan (5 werkdagen), of maak een Studielink-account aan. 
 2. Selecteer de juiste vooropleiding en doe een inschrijvingsverzoek. 
 3. Jouw gegevens worden automatisch aan ons doorgegeven. Mochten we nog documenten van je nodig hebben, dan krijg je een e-mail met een link waar je deze kunt uploaden. Na 2 tot 4 weken hoor je of je aan de toelatingseisen voldoet. 
 4. Optioneel: intakegesprek. Als je toelaatbaar bent op basis van vooropleiding, relevante werkervaring, motivatie en eventueel Engelse taalvaardigheid, dan word je bij sommige Associate degrees uitgenodigd voor een intakegesprek. Dat vindt plaats op De Haagse Hogeschool of online. Hierin bekijkt de programmamanager of jij en het programma een match zijn. Na ongeveer 2 weken krijg je terugkoppeling op het gesprek. 
 5. Kies je voor de duale studie? Dan sluit je een tripartiete overeenkomst (leerwerkovereenkomst) af tussen jou – je bedrijf en De Haagse. Kies je voor de deeltijdstudie? Toon dan in je CV relevante werkervaring aan.  
 6. Betaal het collegegeld. Bekostigt je werkgever de opleiding, dan vragen wij je om een ingevulde garantieverklaring. Je kunt deze pdf uitprinten en uploaden. Je ontvangt per e-mail een bevestiging dat je bent toegelaten tot de opleiding. Ga voor meer informatie naar de collegegeld pagina.  

Wil je in september starten, dan moet je uiterlijk op 15 augustus via Studielink aanmelden. Op uiterlijk 31 augustus moet je aan alle inschrijfvoorwaarden hebben voldaan inclusief het regelen van de betaling van het collegegeld. Wil je in februari starten, dan moet je uiterlijk op 15 januari via Studielink aanmelden. Op uiterlijk 31 januari moet je aan alle inschrijfvoorwaarden hebben voldaan inclusief het regelen van de betaling van het collegegeld. 

Studeren naast je werk

Relevante werkplek

Naast je vooropleiding (mbo-4 of havo/vwo) is het een vereiste dat je, bij aanvang van de studie, een (leer)werkplek hebt op een relevante werkplek waarbij je commerciële activiteiten uitvoert, minimaal 24 uur per week betaald of met een stage. Op je werkplek zijn begeleiding en doorgroeimogelijkheden op hbo werk- en denkniveau aanwezig. Bovendien moet je toegang hebben tot informatie, zoals een CRM- of klantensysteem, zodat je goed in staat bent beroepsproducten te maken. Met je werkgever maak je afspraken over het combineren van werk en leren.

Intakegesprek

Na je aanmelding nodigen we je uit voor een intakegesprek. Met dit gesprek willen we samen met jou kijken wat je motivatie is. Door te kijken naar je huidige functie, je ambities en je beschikbaarheid kunnen we achterhalen hoe we jou het beste kunnen ondersteunen in je opleiding en je verdere carrière.

Geschikte werkplek

Dit zijn voorbeelden van geschikte/passende werkplekken die kunnen aansluiten bij jouw opleiding

 • Grafisch vormgever
 • Webshop medewerker
 • (Online) marketeer
 • Social media medewerker
 • Communicatiemedewerker
Overige situaties

21+ Toelatingsonderzoek

Heb je geen diploma dat toelating biedt en ben je met ingang van het nieuwe schooljaar 21 jaar of ouder, dan kun je alsnog worden toegelaten als je slaagt voor het Toelatingsonderzoek 21+. Het Toelatingsonderzoek 21+ vindt in de periode januari t/m augustus op verschillende momenten plaats op De Haagse Hogeschool. Het onderzoek bestaat uit het afleggen van een digitale capaciteitentoets.

Uitspraken over je toelating

Op de officiële toelatingseisen kunnen geen uitzonderingen worden gemaakt. Alleen de afdeling CSI kan uitspraken doen over je toelaatbaarheid op basis van de officiële regels. Aan mededelingen van anderen over je toelaatbaarheid en informatie op deze website kun je geen rechten ontlenen. 

Voorlichting

We helpen je graag met een studiekeuze die aansluit bij jouw wensen en agenda.

Twee vrouwen zitten om tafel achter tablet

Bezoek onze voorlichtingsavond

Maandag 17 juni

Go to Bezoek onze voorlichtingsavond

Bezoek onze voorlichtingsavond

Maandag 17 juni

Ben je op zoek naar een studie naast je werk maar twijfel je nog over je keuze? Tijdens onze online voorlichtingsavond helpen we je graag op weg.

Go to Bezoek onze voorlichtingsavond
Groepje studenten zit buiten bij elkaar

Meelopen

Wanneer het jou uitkomt

Go to Meelopen

Meelopen

Wanneer het jou uitkomt

Geen op maat gemaakt programma, gewoon de studie zoals die echt is. Loop een dagje mee met een student.

Go to Meelopen
Student is talking to somebody at the enrollment center

Het stappenplan

Op weg naar jouw studiekeuze

Het stappenplan

Op weg naar jouw studiekeuze

Ontdek hoe De Haagse Hogeschool jou als professional kan helpen bij het maken van een studiekeuze die bij jou en jouw werksituatie past.

Studie in cijfers

1

lesdag per week: dinsdag of vrijdag van 09:30 tot 16:15

8

uur workshops per week

15

uur zelfstudie per week

60

studiepunten per jaar

Inhoud van de studie

Wat ga je doen per semester?

Wat ga je doen?

In twee jaar tijd word je meegenomen in de wereld van E-commerce en weet je dit effectief in een bedrijf toe te passen. Bij de hbo-deeltijdopleiding E-commerce (Ad) aan de Haagse Hogeschool leggen we de focus op de logistieke keten, van bestelling tot aan nazorg, waarin verschillende kanalen en de ervaringen van de klant centraal staan. Hierbij wordt het duurzame perspectief niet vergeten. Data en de analyse en een effectieve inrichting van de webshop komen ruimschoots aan bod. Tenslotte wordt je meegenomen in de verschillende onderdelen van de bedrijfsvoering om je op te leiden tot een echte T-shaped E-commerce professional.

Ad E-commerce semesters

Na je studie

Aansluitende functies

 • E-commerce manager

 • Customer care officer

 • Zelfstandig marketeer

 • Category manager

 • Brand manager

 • Product manager

Doorstuderen

Aan De Haagse Hogeschool

Wil je verder studeren na het afronden van de hbo-deeltijdopleiding E-commerce (Ad)? Met je Associate degree-diploma kun je doorstromen naar het derde jaar van de Ondernemerschap en Retail Management (ORM) Deeltijd en je bachelordiploma halen. Je kunt dus blijven werken en studeren tegelijk.

 

Praktische info

Wat moet je verder nog weten?

Inschrijven en aanmelden

Je aanmelden voor een opleiding doe je via Studielink. Wil je eerst meer weten over hoe het aanmeldproces precies in zijn werk gaat? Kijk dan op onze pagina Aanmelden, hoe doe je dat?  Hier vind je ook belangrijke deadlines. Deze deeltijdopleiding start in september en heeft geen februari-instroom.

Studiekosten-en financiering

Collegegeld

Als je je aan het begin van het studiejaar inschrijft, doe je dat in principe voor een heel jaar, onafhankelijk van het aantal vakonderdelen dat je in dat jaar volgt. Je betaalt dan ook voor een heel jaar. Als je je later in het studiejaar inschrijft, betaal je een evenredig deel van het collegegeld.

Studiefinanciering

Studenten die in deeltijd studeren komen niet in aanmerking voor een studietoelage in het kader van de Wet op de studiefinanciering. Er worden dus ook geen studieschulden opgebouwd.

Vergoedingen

Vaak zijn werkgevers bereid (een deel van) de kosten voor hun rekening te nemen. Wij adviseren je daarom eerst met je werkgever te overleggen.  Als je geen baan hebt en je positie op de arbeidsmarkt wil verbeteren, kun je in enkele gevallen een opleiding in deeltijd volgen met behoud van uitkering. Misschien kom je in aanmerking voor bepaalde vergoedingen (boeken/materiaalkosten). Je kunt hierover contact opnemen met de afdeling Sociale Zaken in je woonplaats.

Hulp bij studiekeuze

We helpen je graag de juiste keuze maken

Het kan zijn dat je na een bezoek aan de Open Dag of na het spreken met docenten en deeltijdstudenten nog niet weet welke opleiding je moet kiezen. Of misschien twijfel je over de juiste papieren, de relevantie van je werkplek of werkervaring om de opleiding van jouw voorkeur te kunnen volgen. We helpen je graag om de opleiding te vinden die het best past bij jouw toekomstperspectief!

Loop eens binnen bij ons Study & Career Centre voor

Hulp tijdens je studie

Je krijgt hulp bij het studeren. Studeren naast je werk is een behoorlijke opgave, daarom bieden we begeleiding aan. Een studiecoach coacht je tijdens studiegesprekken op school en op je werkplek. Je brengt samen je gewenste studieverloop in kaart in relatie tot je werkplek en stelt een persoonlijk plan op over hoe jij je studie en je persoonlijke ontwikkeling vorm wil geven. Naast deze studiecoach kun je terecht bij onze psycholoog, vertrouwenspersoon, decaan of in het loopbaancentrum voor alle andere vragen of hobbels waar je tegenaan loopt. Voor meer informatie over decanen/studentpsychologen, topsport, ondersteuning bij de Nederlandse taal of studeren met een functiebeperking kijk op onze pagina over ondersteuning tijdens je studie.

Hulp bij het vinden van een werkplek

wil je studeren en werken combineren maar heb je nog geen geschikte werkplek? Stuur dan een mail naar BFM-Pro@hhs.nl. Wellicht kunnen we helpen!

Officiële opleidingsnaam

Deze opleiding staat als volgt geregistreerd in het Centraal Register Opleidingen Hoger Onderwijs (CROHO):

Officiële opleidingsnaam: E-commerce
Naam internationaal: E-commerce
Opleidingscode (Isat): 80162
Instellingscode (Brin): 27UM

Meer informatie over de accreditatie van deze opleiding vind je op de website van de Nederlands-Vlaamse Accreditatieorganisatie (NVAO)

Bindend studieadvies (BSA)

Om je studie na het eerste jaar te kunnen vervolgen, moet je 50 van de 60 studiepunten (ECTS) behalen. Daarnaast stellen sommige opleidingen extra eisen om je door te laten naar het tweede studiejaar. Bijvoorbeeld een bepaald vak dat je behaald moet hebben en dat meetelt binnen de 50-puntennorm. Dit noemen we ook wel een kwalitatieve eis. Heb je aan zowel de puntennorm als de eventueel gestelde kwalitatieve eis voldaan, dan krijg je van de examencommissie aan het einde van je eerste jaar een positief bindend studieadvies (BSA).  

Behaal je minder dan 50 studiepunten en voldoe je niet aan de eventueel gestelde kwalitatieve eis, dan krijg je een negatief studieadvies en moet je de opleiding verlaten. Daarom wordt dit advies een negatief bindend studieadvies (NBSA) genoemd. 

Persoonlijke omstandigheden kunnen van invloed zijn op je studievoortgang. Denk aan ziekte of het bedrijven van topsport. Het is belangrijk dat je, wanneer dit soort bijzondere omstandigheden zich voordoen, dit meteen doorgeeft aan de examencommissie. Die kan hier vervolgens rekening mee houden bij het uitbrengen van het studieadvies. 

Lees de volledige regels over het studieadvies in hoofdstuk 7 van de Onderwijs- en Examenregeling (OER) van jouw opleiding. 

Deze studie heeft geen bindend studieadvies (BSA) omdat je vooral aan de hand van praktijkopdrachten leert. Wel wordt er jaarlijks advies gegeven over jouw studievoortgang.