Finance & Control - Ad - Deeltijd

Iedereen wil beter worden in zijn of haar vak. Jij niet, jij wil de beste worden. Daarvoor moet je bij De Haagse Hogeschool zijn, een erkend kennisinstituut. Met Finance & Control Ad kies je voor een opleiding die praktijkgericht is. En toekomstgericht, waarbij alle innovaties in de bedrijfseconomie aan bod komen. Je vergroot je financiële kennis en ontwikkelt je talenten met beroepsproducten als een dashboard, boekhouding en financiële analyse. Die maak je met studenten van andere opleidingen, om te zien hoe zij werken. Zo leer je alle aspecten van de organisatie kennen en weten collega’s je te vinden voor jouw expertise.

Onze docenten zijn ervaren financials, vakexperts die jou ook opleiden tot vakexpert. Je krijgt alle begeleiding die nodig is om je succesverhaal uit te bouwen, want jouw groei staat voorop. Je bepaalt zelf of je de opleiding online of offline volgt, of allebei, waarbij je werkt in kleine groepjes voor maximale aandacht. De opleiding is nauw verbonden aan onze onderzoek- en kenniscentra, zodat de kennis diepgaand is en blijft. Ook hebben we een intensieve samenwerking met het bedrijfsleven, waarmee we het lesprogramma afstemmen op de behoefte in de markt. En waarmee jij je netwerk kunt uitbreiden met nieuwe relaties die jou in je carrière verder kunnen helpen. Je positie versterken met kennis, kunde en contacten: daar gaat het om.

Opbouw van Finance & Control - Ad - Deeltijd

Zelfstudie

15

uur gemiddeld per week

Workshops

8

uur per week

Studiepunten

60

minimaal 50 in jaar 1

Lesdag

1

Vrijdag


Jaar 1

Bouwen aan je basiskennis

Het propedeusejaar waarin jij de basis legt voor jouw ontwikkeling tot de financieel specialist waar niemand omheen kan. De opleiding is opgebouwd rond thema’s uit het werkveld, praktijksituaties waarvoor je alle bronnen raadpleegt die volgens jou nodig zijn om een casus tot een goed einde te brengen. Dat is jou met je daadkracht en vindingrijkheid wel toevertrouwd, maar je kunt natuurlijk altijd aankloppen voor tips. Je werkt vooral individueel, online en op de plaats en tijd van jouw voorkeur, maar ook samen, in workshops waarin je elkaar inspireert en versterkt. Heb je al ervaring als financial, dan kun je vrijstellingen krijgen.

Lesrooster

Semester 1
Marketing basis
Finance basis
Wendbare Business Modellen
Wendbare processen
Finance verdieping
Wiskunde, financiële rekenkunde en Excel
Semester 2
Inspireren
Standpunt bepalen
Lineaire versus circulaire economie
The next generation businesscase: valuecase
Pilot
Dragons’ den

Jaar 2

Hoofdfase

De hoofdfase bestaat uit twee semesters van elk 30 studiepunten (European Credits). Vrijheid met alle begeleiding die je hebben wilt. Met een studiecoach als sparringpartner om te bepalen wat het beste is voor jouw carrière. Jij volgt de modules die aansluiten bij jouw interesse en werk, je studeert in je eigen tempo, op de plek en het moment die passen in jouw agenda. Bij zo’n vrije aanpak hoort geen cijferlijst aan het einde van het jaar. In plaats daarvan bouw je een portfolio met beroepsproducten op. Je werkt aan casussen waarmee jij je kennis verrijkt door er zelf de literatuur bij te pakken die je waardevol vindt. Zo toon jij je vaardigheden aan.

Data, Analytics & Insights
In elk vakgebied groeit de hoeveelheid data explosief, ook in Finance en Marketing. Hoe pik je eruit wat betrouwbaar en relevant is? Centraal in deze module staat de transitie van data naar informatie. Informatie die ontstaat door het verzamelen, onderhouden en analyseren van interne en externe databronnen en afgestemd is op de behoefte van opdrachtgevers, zodat zij strategische besluiten voor hun organisatie kunnen nemen. Je leert databronnen te onderzoeken en analyseren met verschillende tools, om de data vervolgens overzichtelijk te visualiseren in onder andere een dashboard.

Finance professional
Verdere ontwikkeling tot financieel expert, met vakken als bedrijfsadministratie, management accounting, Finance en externe verslaggeving. Je verdiept je in de administratieve organisatie en leert (financiële) risico’s te inventariseren en beheersen. Daarnaast komen diverse kostprijsmethodieken aan bod en leer je hoe een financieel gezonde organisatie eruitziet. In deze module krijg je alle fiscale en juridische kennis aangereikt om een allround financieel expert te worden.

Afstuderen

Na het behalen van 120 studiepunten (EC's) binnen je opleiding ontvang je Finance & Control AD diploma, waarmee je ook gemakkelijk kan deelnemen aan het Finance & Control Deeltijd bachelor programma.

Je docenten

Sleep opzij

Minors

Je studie samenstellen

Tijdens de deeltijdstudie Finance & Control Ad volg je een minor, een specialisatie waarmee je je kennis verbreedt of verdiept. Denk aan minors als Blockchain, Psychologie, Digital Transformation and Business Models of Ondernemen. Volop keuze en de keuze is aan jou, in overleg met je studiecoach. Deze minors zijn verbonden aan de opleiding, maar je kunt ook minors volgen bij andere opleidingen of zelfs buiten De Haagse Hogeschool. Ook wat dat betreft is de keuze aan jou!

Werkvormen

Modulaire studie

Bijzonder aan de deeltijdopleiding Finance & Control Ad is dat het een modulaire studie is, waarbij alle opties voor je openliggen. En niet alleen in je keuze van modules, ook of je online, op school of in de praktijk aan je beroepsproducten werkt. Alleen of met medestudenten, want de ene keer is het prettig om het zelf te doen en de andere keer haal je veel inspiratie uit anderen. Jij bepaalt de volgorde van de modules, met nu eens het accent op de theorie en dan weer op de praktijk. Of beide, al naargelang jouw wensen. Al die vrijheid betekent natuurlijk niet dat we je aan je lot overlaten. Integendeel: we bieden intensieve begeleiding, waarbij je altijd kunt aankloppen bij je studiecoach.

Contact met de opleiding

Vragen over toelatingseisen, instromen en studeren bij Finance & Control Ad stel je aan deeltijdcoördinator Edwin Muntjewerff via BFM-LLO@hhs.nl of bel +31 (0)6 - 39 08 20 99. Je kunt ook contact opnemen met de faculteit Business, Finance & Marketing via bfm@hhs.nl of bel 070 - 445 7958.

Hulp tijdens je studie

Studeren doe je niet alleen

Je krijgt hulp bij het studeren. Studeren naast je werk is een behoorlijke opgave, daarom bieden we begeleiding aan. Een studieloopbaanbegeleider coacht je tijdens studiegesprekken. Samen kijk je naar je manier van studeren, je studieresultaten, naar wat je al beheerst en waar je nog aan moet werken. Ook je persoonlijke interesses komen aan bod. Wat zijn jouw talenten en wat past bij je? Voor een optimale talentontwikkeling is het immers belangrijk dat je weet wat je sterke kanten en verbeterpunten zijn. Op basis van je ontwikkeling bepaal je welke keuzes je maakt en welke kant je opgaat. Verder ben je voor gesprekken altijd welkom bij onze psycholoog, vertrouwenspersoon, decaan of in het loopbaancentrum.

Studiepunten halen

Bindend studieadvies (BSA)

je stOm je studie na het eerste jaar te kunnen vervolgen, moet je 50 van de 60 studiepunten (EC of European Credits) behalen. Heb je aan deze puntennorm voldaan, dan krijg je van de examencommissie aan het einde van je eerste jaar een positief bindend studieadvies (BSA). Behaal je minder dan 50 studiepunten, dan krijg je een negatief studieadvies en moet je de opleiding verlaten. Daarom wordt dit advies een negatief bindend studieadvies (NBSA) genoemd.

Persoonlijke omstandigheden kunnen van invloed zijn op je studievoortgang. Denk aan ziekte of het bedrijven van topsport. Het is belangrijk dat je, wanneer dit soort persoonlijke omstandigheden zich voordoen, dit zo spoedig mogelijk doorgeeft aan de examencommissie. Die kan hier vervolgens rekening mee houden bij het uitbrengen van het studieadvies.

Geïnteresseerd in
Finance & Control - Ad - Deeltijd?