Finance & Control - Ad - Deeltijd
Iedereen wil beter worden in zijn of haar vak. Jij niet, jij wil de beste worden. Daarvoor moet je bij De Haagse Hogeschool zijn, een erkend kennisinstituut. Met Finance & Control Ad kies je voor een opleiding die praktijkgericht is. En toekomstgericht, waarbij alle innovaties in de bedrijfseconomie aan bod komen. Je vergroot je financiële kennis en ontwikkelt je talenten met beroepsproducten als een dashboard, boekhouding en financiële analyse. Die maak je met studenten van andere opleidingen, om te zien hoe zij werken. Zo leer je alle aspecten van de organisatie kennen en weten collega’s je te vinden voor jouw expertise.
Onze docenten zijn ervaren financials, vakexperts die jou ook opleiden tot vakexpert. Je krijgt alle begeleiding die nodig is om je succesverhaal uit te bouwen, want jouw groei staat voorop. Je bepaalt zelf of je de opleiding online of offline volgt, of allebei, waarbij je werkt in kleine groepjes voor maximale aandacht. De opleiding is nauw verbonden aan onze onderzoek- en kenniscentra, zodat de kennis diepgaand is en blijft. Ook hebben we een intensieve samenwerking met het bedrijfsleven, waarmee we het lesprogramma afstemmen op de behoefte in de markt. En waarmee jij je netwerk kunt uitbreiden met nieuwe relaties die jou in je carrière verder kunnen helpen. Je positie versterken met kennis, kunde en contacten: daar gaat het om.
Opbouw van Finance & Control - Ad - Deeltijd
Zelfstudie
15uur gemiddeld per week
Workshops
8uur per week
Studiepunten
60minimaal 50 in jaar 1
Lesdag
1Vrijdag
Jaar 1
Bouwen aan je basiskennis
Het propedeusejaar waarin jij de basis legt voor jouw ontwikkeling tot de financieel specialist waar niemand omheen kan. De opleiding is opgebouwd rond thema’s uit het werkveld, praktijksituaties waarvoor je alle bronnen raadpleegt die volgens jou nodig zijn om een casus tot een goed einde te brengen. Dat is jou met je daadkracht en vindingrijkheid wel toevertrouwd, maar je kunt natuurlijk altijd aankloppen voor tips. Je werkt vooral individueel, online en op de plaats en tijd van jouw voorkeur, maar ook samen, in workshops waarin je elkaar inspireert en versterkt. Heb je al ervaring als financial, dan kun je vrijstellingen krijgen.
Lesrooster
Jaar 2
Hoofdfase
De hoofdfase bestaat uit twee semesters van elk 30 studiepunten (European Credits). Vrijheid met alle begeleiding die je hebben wilt. Met een studiecoach als sparringpartner om te bepalen wat het beste is voor jouw carrière. Jij volgt de modules die aansluiten bij jouw interesse en werk, je studeert in je eigen tempo, op de plek en het moment die passen in jouw agenda. Bij zo’n vrije aanpak hoort geen cijferlijst aan het einde van het jaar. In plaats daarvan bouw je een portfolio met beroepsproducten op. Je werkt aan casussen waarmee jij je kennis verrijkt door er zelf de literatuur bij te pakken die je waardevol vindt. Zo toon jij je vaardigheden aan.
Data, Analytics & Insights
In elk vakgebied groeit de hoeveelheid data explosief, ook in Finance en Marketing. Hoe pik je eruit wat betrouwbaar en relevant is? Centraal in deze module staat de transitie van data naar informatie. Informatie die ontstaat door het verzamelen, onderhouden en analyseren van interne en externe databronnen en afgestemd is op de behoefte van opdrachtgevers, zodat zij strategische besluiten voor hun organisatie kunnen nemen. Je leert databronnen te onderzoeken en analyseren met verschillende tools, om de data vervolgens overzichtelijk te visualiseren in onder andere een dashboard.Finance professional
Verdere ontwikkeling tot financieel expert, met vakken als bedrijfsadministratie, management accounting, Finance en externe verslaggeving. Je verdiept je in de administratieve organisatie en leert (financiële) risico’s te inventariseren en beheersen. Daarnaast komen diverse kostprijsmethodieken aan bod en leer je hoe een financieel gezonde organisatie eruitziet. In deze module krijg je alle fiscale en juridische kennis aangereikt om een allround financieel expert te worden.Afstuderen
Na het behalen van 120 studiepunten (EC's) binnen je opleiding ontvang je Finance & Control AD diploma, waarmee je ook gemakkelijk kan deelnemen aan het Finance & Control Deeltijd bachelor programma.
Je docenten
Ramazan Aydogdu
Mijn naam is Ramazan Aydogdu. 42 jaar oud, gehuwd en ik heb drie kinderen. Ik ben afgestudeerd aan de Erasmus Universiteit Rotterdam, Nederlands Rechtsgeleerdheid. Na mijn studie ben ik eerst werkzaam geweest als juridisch adviseur maar al gauw ben ik het onderwijs ingegaan. Sinds 2011 ben ik werkzaam bij de Haagse Hogeschool als docent Recht en ook sinds een aantal jaar als Teamleider voor de variant Deeltijd / Associate Degree van de opleiding Finance & Control.
Ik heb grote bewondering voor de Deeltijdstudenten. Zij combineren werk met een best pittige studie en dat doen ze omdat ze verder willen komen in hun carrière. Dat ondersteun ik heel graag. Associate Degree studenten (afgekort Ad) doen de basis van deze studie. Twee jaar. Daarna kunnen ze alsnog besluiten door te gaan voor hun Bachelor en velen doen dat dan ook. Daar ben ik trots op.
Battal Karakaya
Ik heb als financieel manager gewerkt bij een non-profitinstelling, was werkzaam aan de masteropleiding Marketing van de Erasmus Universiteit en vervulde diverse rollen bij het NIMA (www.nima.nl), een opleidingsinstituut voor marketing, communicatie en sales. Marketing is dus mijn specialiteit en mijn kennis en kunde kwamen goed van pas bij het opzetten van inmiddels een goedlopende webshop en diverse platforms. Maar natuurlijk ook bij mijn werk op De Haagse Hogeschool, waar ik vakken geef in bedrijfseconomie, marketing en strategie. Mijn drijfveer als docent is om de verbinding te zoeken met studenten en ze vanuit die betrokkenheid beter op te leiden voor hun toekomstige carrière, binnen én buiten de lessen.
Ik organiseer ook de Opendagen, samen met een aantal studenten. Dat is een hechte club en heel leuk om te doen. Door erover te vertellen aan toekomstige studenten en allerlei voorbeelden te geven, weten studenten over het algemeen nog beter waarom ze deze opleiding zelf ook zijn gaan doen.
Ranu Paltantewari
Mijn werkervaring ligt voornamelijk in het werkveld van verzekeringen en pensioenen: een branche waar veel F&C’ers terechtkomen en hun carrière in maken. Ik ben in 2009 afgestudeerd in Bedrijfskunde aan de Erasmus Universiteit. Alhoewel ik er met plezier werkte, miste ik iets. In die periode sprak ik met mensen uit die ook werkzaam zijn in het onderwijs en ik raakte geïnspireerd door hun ervaringen.
In 2019 ben ik met veel enthousiasme gestart met mijn nieuwe baan. Ik heb tot nu toe lesgegeven in de vakken Bedrijfsadministratie, Finance and Investments, Cost Accounting, Inleiding Financiële processen en External Reporting. Maar ook de module Lean Six Sigma die de tweedejaars in het nieuwe curriculum krijgen, M&O en Vergadertechnieken heb ik gegeven. Ik vind het lesgeven enorm leuk. Met name de interactie: tussendoor vraag ik feedback bij mijn studenten en van hun suggesties en verschillende achtergronden leer ik ook weer veel. Er wordt mij op een bepaalde manier een spiegel voorgehouden.
Daarnaast heb ik afgelopen jaar ook scriptie studenten begeleid. Omdat zij al het hele opleidingstraject hebben doorlopen en qua kennis en skills verder zijn is het niveau van de interactie met hen compleet anders. Ik kijk enorm uit naar komend schooljaar.
Marleen van Beek
Ik ben een enthousiaste docent en vind mijn studenten de grootste inspiratiebron. De vakken die ik geef gaan over organisatiekunde, processen en lean werken, maar ik geef ook wiskunde en statistiek. Zelf heb ik Techniek en Bedrijfskunde gestudeerd aan de Erasmus Universiteit Rotterdam om vervolgens twintig jaar te werken in de ICT als projectmanager en opleider.
Samenwerken is voor mij essentieel: hoe kunnen de financieel specialisten goed begrijpen wat anderen in de organisatie willen en hoe bespreek je samen het financieel perspectief? Om die reden doe ik ook veel met scrum en persoonlijk leiderschap. Ik hou van actieve lessen, dus je zult bij mij weleens een spelletje doen of zelfs knutselen om meer te leren over het inrichten van een organisatie.
Simon Burgers
Ik werk sinds 1991 bij De Haagse Hogeschool en geef de communicatieve vakken schrijfvaardigheid, vergaderen en presenteren. Daarnaast ben ik verantwoordelijk voor onderwijs in kritisch denken, waar ik ook een leerboek over heb geschreven: Logisch en kritisch denken. Verder verzorg ik twee bijzondere keuzemodules, waarin onder andere filosofie en psychologie aan de orde komen. Mijn eigen studie Nederlandse Taal- en Letterkunde met als bijvak Psychologie is niet alleen een uitstekende basis voor mijn werk aan De Haagse, maar ook voor de young-adultthrillers die ik samen met mijn dochter Laura heb geschreven: Copycat en Het Morelli principe.
Deze opleiding geeft overigens schrijfvaardigheid, omdat goed schrijven inhoudt dat je structuur aan het aanbrengen bent. Goed leren schrijven levert dus ook op dat je beter en analytischer leert nadenken.
Minors
Je studie samenstellen
Tijdens de deeltijdstudie Finance & Control Ad volg je een minor, een specialisatie waarmee je je kennis verbreedt of verdiept. Denk aan minors als Blockchain, Psychologie, Digital Transformation and Business Models of Ondernemen. Volop keuze en de keuze is aan jou, in overleg met je studiecoach. Deze minors zijn verbonden aan de opleiding, maar je kunt ook minors volgen bij andere opleidingen of zelfs buiten De Haagse Hogeschool. Ook wat dat betreft is de keuze aan jou!
Werkvormen
Modulaire studie
Bijzonder aan de deeltijdopleiding Finance & Control Ad is dat het een modulaire studie is, waarbij alle opties voor je openliggen. En niet alleen in je keuze van modules, ook of je online, op school of in de praktijk aan je beroepsproducten werkt. Alleen of met medestudenten, want de ene keer is het prettig om het zelf te doen en de andere keer haal je veel inspiratie uit anderen. Jij bepaalt de volgorde van de modules, met nu eens het accent op de theorie en dan weer op de praktijk. Of beide, al naargelang jouw wensen. Al die vrijheid betekent natuurlijk niet dat we je aan je lot overlaten. Integendeel: we bieden intensieve begeleiding, waarbij je altijd kunt aankloppen bij je studiecoach.
Contact met de opleiding
Vragen over toelatingseisen, instromen en studeren bij Finance & Control Ad stel je aan deeltijdcoördinator Edwin Muntjewerff via BFM-LLO@hhs.nl of bel +31 (0)6 - 39 08 20 99. Je kunt ook contact opnemen met de faculteit Business, Finance & Marketing via bfm@hhs.nl of bel 070 - 445 7958.
Hulp tijdens je studie
Studeren doe je niet alleen
Je krijgt hulp bij het studeren. Studeren naast je werk is een behoorlijke opgave, daarom bieden we begeleiding aan. Een studieloopbaanbegeleider coacht je tijdens studiegesprekken. Samen kijk je naar je manier van studeren, je studieresultaten, naar wat je al beheerst en waar je nog aan moet werken. Ook je persoonlijke interesses komen aan bod. Wat zijn jouw talenten en wat past bij je? Voor een optimale talentontwikkeling is het immers belangrijk dat je weet wat je sterke kanten en verbeterpunten zijn. Op basis van je ontwikkeling bepaal je welke keuzes je maakt en welke kant je opgaat. Verder ben je voor gesprekken altijd welkom bij onze psycholoog, vertrouwenspersoon, decaan of in het loopbaancentrum.
Studiepunten halen
Bindend studieadvies (BSA)
je stOm je studie na het eerste jaar te kunnen vervolgen, moet je 50 van de 60 studiepunten (EC of European Credits) behalen. Heb je aan deze puntennorm voldaan, dan krijg je van de examencommissie aan het einde van je eerste jaar een positief bindend studieadvies (BSA). Behaal je minder dan 50 studiepunten, dan krijg je een negatief studieadvies en moet je de opleiding verlaten. Daarom wordt dit advies een negatief bindend studieadvies (NBSA) genoemd.
Persoonlijke omstandigheden kunnen van invloed zijn op je studievoortgang. Denk aan ziekte of het bedrijven van topsport. Het is belangrijk dat je, wanneer dit soort persoonlijke omstandigheden zich voordoen, dit zo spoedig mogelijk doorgeeft aan de examencommissie. Die kan hier vervolgens rekening mee houden bij het uitbrengen van het studieadvies.