Bedrijfskunde - Voltijd

Wil jij dwars door organisaties en bedrijfsprocessen heen kijken? Ga voor de voltijdopleiding Bedrijfskunde in wereldstad Den Haag. Een brede opleiding, waarbij je alles leert over strategie, marketing en finance, maar ook over management, recht en ethiek. Hoe bepaal je een prijs? Hoe komt een wet tot stand? Welke marketingtechnieken bestaan er allemaal? Straks verander én verbeter jij organisaties als praktijkgerichte bedrijfskundige.

Kom kijken of het klikt

De Haagse Hogeschool helpt jou in je online ontdekkingstocht. Gewoon vanuit huis, op je mobiel, tablet of computer. Kijk hieronder wat je allemaal kunt doen om te weten te komen welke opleiding het beste bij je past. Zo hopen we jouw studiekeuze zo gemakkelijk mogelijk te maken. Kom kijken of het klikt tussen ons! 

 • Meer weten? Kies je student. Waarom klikte het bij hem of haar?
  Neem contact op met onze studenten. Zij vertellen je graag wat zij vinden van deze studie. Klik en kies.
 • Meer weten? Vraag het een docent
  Vragen over vakken? Over studielast? Over de opbouw van de studie? Kom in contact met een docent en vraag hem of haar wat je wilt weten.
 • Open Dag gemist? Volg onze webinar!
  Het kan zijn dat je onze virtuele open dag hebt gemist. Klik dan op de volgende link en bekijk de webinar die we hebben gemaakt over onze opleiding.
 • Volg ons op Facebook en Instagram
  Wil je op de hoogte blijven van wat er gebeurt bij onze opleiding? Dat kan heel simpel. Volg ons op Facebook en Instagram!

Studenten aan het woord

Colin Celik

Over zijn ontwikkeling

Je moet scherp je aandacht erbij houden en flink aan de slag.

Colin Celik

Over studielast

Sleep opzij

Toelatingseisen

Bedrijfskunde voltijd, 2021-2022

HAVO
C&M (Economie of Management en Organisatie of Bedrijfseconomie of Maatschappijwetenschappen)
E&M
N&G (Economie of Management en Organisatie of Bedrijfseconomie)
N&T (Economie of Management en Organisatie of Bedrijfseconomie)
VWO
C&M (Economie of Management en Organisatie of Bedrijfseconomie of Maatschappijwetenschappen)
E&M
N&G (Economie of Management en Organisatie of Bedrijfseconomie)
N&T (Economie of Management en Organisatie of Bedrijfseconomie)
MBO
Niveau 4, middenkader- of specialistenopleiding

Toelatingsadvies

Kijk wat in jouw situatie geldt

Wil je vanaf de havo of het vwo instromen? Dat kan het beste met het profiel Economie en Maatschappij. Ook is het handig als je het vak management en organisatie of bedrijfseconomie hebt gevolgd. Je kan met ieder ander profiel ook instromen als je ook examen in economie hebt gedaan. Bedrijfskunde is een pittige studie. Een goede basiskennis hebben van Nederlands, Engels en rekenen is een must.
Deze mbo-4-opleidingen sluiten goed aan op de hbo-bachelorstudie Bedrijfskunde: Bank- en Verzekeringswezen, Administrateur, Commerciële Dienstverlening en Sociaal Juridische Dienstverlening. Maar ook met een andere economische, administratieve, juridische of handelsopleiding ben je welkom. Ben je in het bezit van een hbo-doorstroomdeelkwalificatie? Dan heb je de meeste kans van slagen.

In het bovenstaande overzicht toelatingseisen kan je bij jouw profiel drie mogelijkheden tegenkomen:

 • Groen vinkje: Je voldoet aan de vooropleidingseisen en mag starten
 • Groen vinkje + een vak (bijvoorbeeld economie of wiskunde B): Dit vak moet je in je profiel hebben. Als je dat al hebt, dan voldoe je aan de vooropleidingseisen en ben je toelaatbaar. Heb je het vak niet, dan mag je alleen starten op voorwaarde dat je deze deficiëntie hebt weggewerkt. Voor de wet moet je deze achterstand eerst inhalen, voor je aan de studie mag beginnen. Deficiënties kunnen worden weggewerkt door het behalen van een staatsexamen (havo of vwo). Let op: je kan je t/m 31 december aanmelden voor een staatsexamen. De Haagse Hogeschool accepteert ook enkele andere certificaten, bekijk de pagina Toelatingseisen voor meer info.
 • Rood kruis: Met dit profiel ben je niet toelaatbaar.
Heb je een havo-diploma behaald vóór 2009 of een vwo-diploma behaald vóór 2010. Dan wordt je diploma individueel beoordeeld op toelaatbaarheid. Heb je vragen hierover? Neem dan contact op met de Centrale Studenten Inschrijvingen (CSI) via het contactformulier.
Heb je geen diploma dat toelating biedt en ben je met ingang van het nieuwe schooljaar 21 jaar of ouder, dan kun je alsnog worden toegelaten als je slaagt voor het Toelatingsonderzoek 21+. Het Toelatingsonderzoek 21+ kan in het voorjaar van 2019 op verschillende momenten afgelegd worden op De Haagse Hogeschool. Het onderzoek bestaat uit het afleggen van een capaciteitentoets.
Met een buitenlands of internationaal diploma kun je toegelaten worden, mits dit diploma toelating biedt tot hbo en je een bewijs hebt van voldoende beheersing van de Nederlandse taal. Alle buitenlandse en internationale diploma’s worden door De Haagse Hogeschool gewaardeerd.
Zit je op een andere hogeschool of een universiteit en wil je overstappen naar De Haagse? Dat kan. Samen met onze studieadviseur bekijk je wanneer je het best kunt instromen. Halverwege of toch liever bij aanvang van het nieuwe studiejaar? Voor sommige vakken van de opleiding Bedrijfskunde krijg je wellicht vrijstelling. Onze studieadviseur Frank de Poorter vertelt je graag meer. Je kunt hem bereiken via 06 - 39 07 79 96 of via de mail.
Op de officiële toelatingseisen kunnen geen uitzonderingen worden gemaakt. Alleen de afdeling CSI kan uitspraken doen over je toelaatbaarheid op basis van de officiële regels. Aan mededelingen van anderen over je toelaatbaarheid en informatie op deze website kun je geen rechten ontlenen.

Student voor een dag

Online Open Dag

We hadden je graag verwelkomd op de Open Dag van onze vestigingen Den Haag, Delft, Zoetermeer en Sportcampus Zuiderpark. Helaas is dat vanwege de maatregelen door het coronavirus niet mogelijk. Om jou toch zo goed mogelijk te helpen een weloverwogen studiekeuze te maken, bieden we daarom onze Open Dag in online vorm aan. Als jij niet naar De Haagse Hogeschool kan komen, dan komt De Haagse naar jou!

Bekijk de webinar van de vorige Open Dag.

Verken jouw interessegebied

Alle opleidingen binnen Business & Management

De studie Bedrijfskunde valt binnen het interessegebied Business & Management. De studies binnen dit interessegebied leren jou hoe je in je toekomstige werk geld kunt verdienen en tegelijk je eigen wereld kunt verbeteren. Wil je meer lezen over Business & Management en weten welke opleidingen nog meer binnen dit interessegebied vallen?
Ga naar de Business & Management pagina

Evenementen

 1. 13 november 2021
  Bezoek onze online Open Dag
Bekijk al onze evenementen

Keuzehulp

We helpen je graag de juiste keuze te maken

Het kan dat je na een bezoek aan een open dag, na meelopen en/of na het praten met studenten, docenten, ouders, en decanen nog niet weet wat je moet gaan studeren. Geeft niet, dat gebeurt vaker. Misschien ben jij wel iemand die eerst een jaartje moet gaan werken. Of op wereldreis. Of misschien ligt je ambitie wel ergens anders dan je denkt.

Studie in beeld

Geïnteresseerd in
Bedrijfskunde - Voltijd ?

Meld je aan