Bedrijfskunde - Voltijd

Wil jij dwars door organisaties en bedrijfsprocessen heen kijken? Ga voor de voltijdopleiding Bedrijfskunde in wereldstad Den Haag. Een brede opleiding, waarbij je alles leert over strategie, marketing en finance, maar ook over management, recht en ethiek. Hoe bepaal je een prijs? Hoe komt een wet tot stand? Welke marketingtechnieken bestaan er allemaal? Straks verander én verbeter jij organisaties als praktijkgerichte bedrijfskundige.

Studenten aan het woord

Colin Celik

Over zijn ontwikkeling

Je moet scherp je aandacht erbij houden en flink aan de slag.

Colin Celik

Over studielast

Sleep opzij

Toelatingseisen

Bedrijfskunde voltijd, 2019-2020

HAVO
C&M (Economie of Management en Organisatie of Bedrijfseconomie of Maatschappijwetenschappen)
E&M
N&G (Economie of Management en Organisatie of Bedrijfseconomie)
N&T (Economie of Management en Organisatie of Bedrijfseconomie)
VWO
C&M (Economie of Management en Organisatie of Bedrijfseconomie of Maatschappijwetenschappen)
E&M
N&G (Economie of Management en Organisatie of Bedrijfseconomie)
N&T (Economie of Management en Organisatie of Bedrijfseconomie)
MBO
Niveau 4, middenkader- of specialistenopleiding

Toelatingsadvies

Kijk wat in jouw situatie geldt

Elk jaar blijkt weer dat de instroom bij Bedrijfskunde erg divers is. Studenten stromen in vanuit havo, vwo en wel/niet aansluitende mbo-opleidingen. Hierdoor is de aansluiting met de verschillende vakken bij Bedrijfskunde ook verschillend. Als opleiding willen we de studenten de mogelijkheid aanbieden om een summercourse te volgen, om een betere aansluiting op de vakken in eerste jaar te ervaren. Je maakt bij aanvang als startende student ook twee entreetentamens, Schriftelijke Communicatieve Vaardigheden en Rekenvaardigheden, de summercourses bereiden je hierop voor. Je kunt je voor één of voor beide vakken inschrijven.
Gebruik de tests hieronder om te bepalen of het volgen van de summercourses iets voor jou is.

Wanneer?
Iedere dag in de week van maandag 20 t/m vrijdag 24 augustus (mits voldoende aanmeldingen).
Schriftelijke Communicatieve Vaardigheden wordt in de ochtend aangeboden (10:30-13:30)
Rekenvaardigheden in de middag (13:30-16:30).

Kosten?
Eén vak volgen kost €30,-. Beide vakken volgen kost €50,-.
Hoe inschrijven?
Via deze link: Summercourse-bedrijfskunde.
Inschrijven kan tot 1 augustus a.s. In de week erna krijg je per mail bericht of de summercourse doorgaat (afhankelijk van het aantal inschrijvingen).
 
Betaling?
Bij het verzenden van het inschrijfformulier, word je naar een beveiligde betalingsomgeving geleid alwaar je het bedrag via iDeal kan overmaken.

Wil je vanaf de havo of het vwo instromen? Dat kan het beste met het profiel Economie en Maatschappij. Ook is het handig als je het vak management en organisatie of bedrijfseconomie hebt gevolgd. Bedrijfskunde is een pittige studie. Daarom moet je een goede basiskennis hebben van Nederlands, Engels, rekenen en accounting.

Twijfel je aan je niveau? Schrijf je dan in voor een summercourse. Je krijgt dan in 1 week 3 uur les per dag en stoomt jezelf klaar voor de hbo-opleiding Bedrijfskunde. Een summercourse kost € 25.
Deze mbo-4-opleidingen sluiten goed aan op de hbo-bachelorstudie Bedrijfskunde: Bank- en Verzekeringswezen, Administrateur, Commerciële Dienstverlening en Sociaal Juridische Dienstverlening. Maar ook met een andere economische, administratieve, juridische of handelsopleiding ben je welkom. Ben je in het bezit van een hbo-doorstroomdeelkwalificatie? Dan heb je de meeste kans van slagen.

Wil je graag komen studeren, maar beschik je niet over de vereiste vakken in je havo- of vwo-profiel? De Haagse Hogeschool biedt jou in de meeste gevallen de mogelijkheid om deze deficiëntie weg te werken via een deficiëntie-examen.

In het bovenstaande overzicht toelatingseisen kan je bij jouw profiel drie mogelijkheden tegenkomen:

  • Groen vinkje: Je voldoet aan de vooropleidingseisen en mag starten
  • Groen vinkje + een vak (bijvoorbeeld economie of wiskunde B): Dit vak moet je in je profiel hebben. Als je dat al hebt, dan voldoe je aan de vooropleidingseisen en ben je toelaatbaar. Heb je het vak niet, dan mag je alleen starten op voorwaarde dat je deze deficiëntie hebt weggewerkt. Dit kan door het behalen van het deficiëntie-examen op De Haagse Hogeschool.
  • Rood kruis: Met dit profiel ben je niet toelaatbaar.
Heb je een havo-diploma behaald vóór 2009 of een vwo-diploma behaald vóór 2010. Dan wordt je diploma individueel beoordeeld op toelaatbaarheid. Heb je vragen hierover? Neem dan contact op met de Centrale Studenten Inschrijvingen (CSI) via het contactformulier.
Heb je geen diploma dat toelating biedt en ben je met ingang van het nieuwe schooljaar 21 jaar of ouder, dan kun je deelnemen aan het Toelatingsonderzoek 21+. Als je hier voor slaagt, mag je alsnog beginnen met de opleiding van jouw keuze. Het toelatingsonderzoek van opleidingen aan De Haagse Hogeschool bestaat uit de vakken Nederlands en Engels en daarnaast een opleidingsspecifiek onderdeel.
Met een buitenlands of internationaal diploma kun je toegelaten worden, mits dit diploma toelating biedt tot hbo en je een bewijs hebt van voldoende beheersing van de Nederlandse taal. Alle buitenlandse en internationale diploma’s worden door De Haagse Hogeschool gewaardeerd.
Zit je op een andere hogeschool of een universiteit en wil je overstappen naar De Haagse? Dat kan. Samen met onze studieadviseur bekijk je wanneer je het best kunt instromen. Halverwege of toch liever bij aanvang van het nieuwe studiejaar? Voor sommige vakken van de opleiding Bedrijfskunde krijg je wellicht vrijstelling. Onze studieadviseur Frank de Poorter vertelt je graag meer. Je kunt hem bereiken via 070 - 445 7977 of f.m.depoorter@hhs.nl.
Op de officiële toelatingseisen kunnen geen uitzonderingen worden gemaakt. Alleen de afdeling CSI kan uitspraken doen over je toelaatbaarheid op basis van de officiële regels. Aan mededelingen van anderen over je toelaatbaarheid en informatie op deze website kun je geen rechten ontlenen.

Student voor een dag

Voel je al even student

3 november 2018

Open Dag

Bekijk ons hoofdgebouw in Den Haag. Ontdek de collegezalen, de open werklandschappen, de vergaderhoekjes en de koffiecorners. Dat kan allemaal tijdens de Open Dagen. Je kunt ook opleidingspresentaties bijwonen. En praten met studenten en docenten. Geef je wel even op. Dan weten we dat je langskomt.

Verken jouw interessegebied

Alle opleidingen binnen Business & Management

De studie Bedrijfskunde valt binnen het interessegebied Business & Management. De studies binnen dit interessegebied leren jou hoe je in je toekomstige werk geld kunt verdienen en tegelijk je eigen wereld kunt verbeteren. Wil je meer lezen over Business & Management en weten welke opleidingen nog meer binnen dit interessegebied vallen?
Ga naar de Business & Management pagina

Keuzehulp

We helpen je graag de juiste keuze te maken

Het kan dat je na een bezoek aan een open dag, na meelopen en/of proefstuderen, na het praten met studenten, docenten, ouders, en decanen nog niet weet wat je moet gaan studeren. Geeft niet, dat gebeurt vaker. Misschien ben jij wel iemand die eerst een jaartje moet gaan werken. Of op wereldreis. Of misschien ligt je ambitie wel ergens anders dan je denkt.
Neem contact op met het Study & Career Centre Bel naar 070-4458595 of stuur een e-mail aan studycareer@hhs.nl

Geïnteresseerd in
Bedrijfskunde - Voltijd ?

Meld je aan