
Iets voor jou?
Jij bent ondernemend en weet dat je daar iets mee wilt doen, maar vindt meerdere vakgebieden interessant. Je weet óók dat je klaar bent voor een nieuw avontuur waarbij je niet alleen maar in college zit en studieboeken leest. Herkenbaar? Dan is de Management & Organisatie Track echt iets voor jou.
De track is een nieuwe bacheloropleiding. Je wordt in je propedeusejaar breed opgeleid op het gebied van Bedrijfskunde, Human Resource Management, Facility Management, Communicatie en European Studies.
Met het volgen van deze track ben je verzekerd van eigentijds en vernieuwend onderwijs. Zo werk je in teams aan realistische management- en organisatieopdrachten en doe je werkervaring op die je direct op je cv kunt zetten. Wel zo handig voor je toekomst! Je kiest samen met jouw team en coach onderwerpen waarover je wilt leren en die belangrijk zijn om jouw opdracht te laten slagen. Je wisselt regelmatig van rol: de ene keer bekijk je een vraagstuk door de bril van een facility manager, de andere keer door die van een communicatieadviseur. Zo heb jij straks van alle disciplines veel basiskennis. Dit vergroot niet alleen jouw kansen op de arbeidsmarkt, maar geeft je ook de vrijheid om zelf te kiezen wat je wilt leren door je in verschillende vakgebieden te ontwikkelen en jouw ambities te ontdekken.
Alle opgedane kennis maakt jou breed inzetbaar, en dat is precies waar het werkveld op zit te wachten. Zie jij jezelf in de toekomst als de spin in het web bij een creatieve agency? Zit je liever aan de directietafel van een grote corporate organisatie voor de presentatie van de nieuwe jaarplannen? Of gebruik jij graag je overtuigingskracht bij de reorganisatie van een zorginstelling? De track opent voor jou de deuren naar een carrière binnen startups, kleine en grote organisaties en overheidsinstellingen.
Tijdens je loopbaan bij de track word je begeleid door een coach. Met hem of haar bespreek je jouw ambities, leerroute en leerproces. Hierbij gaat veel aandacht uit naar jouw zelfontwikkeling en professionele skills. Door intensieve begeleiding kun jij het beste uit jezelf halen als managementprofessional.
Tijdens de track treden we met jou buiten de gebaande paden. Samengevat kun je het volgende verwachten:
-
Geen standaard tentamens en hoorcolleges, maar echte praktijkopdrachten.
-
Intensief samenwerken in teams.
-
Zelf keuzes maken over je leerroute en leerproces.
-
Veel aandacht voor zelfontwikkeling en professionele skills.
-
Intensieve coaching en begeleiding.
-
Leren door te ondernemen - vallen en opstaan!
-
Werkervaring opdoen die je direct op je cv kunt zetten.
-
Kennis opdoen en samenwerken met verschillende vakgebieden.
-
Impact maken vanaf de eerste dag van je opleiding.
-
Tof onderwijs!
Alles over toelating
Toelatingseisen
Je schrijft je in voor de Management & Organisatie Track via één van de reguliere opleidingen, namelijk; Bedrijfskunde, Human Resource Management, Facility Management of Communicatie. We raden aan je in te schrijven voor de opleiding waar je het meest in geïnteresseerd bent. Voor de verschillende opleidingen, gelden verschillende toelatingseisen. Zo kun je via een inschrijving bij Bedrijfskunde en Human Resource Management met ieder Havo of VWO-profiel toegelaten worden, terwijl voor Communicatie en Facility Management bepaalde profielen en vakken vereist zijn. Houd er rekening mee dat een overstap binnen het eerste jaar van de M&O Track beperkt kan worden als je profiel en vakkenpakket niet aansluit bij het vereiste profiel van de opleiding waar je naar wilt overstappen. Een overzicht per opleiding kun je hieronder vinden:
Bedrijfskunde
Vooropleiding | Vereiste profiel |
---|---|
Havo |
|
Vwo |
|
Mbo |
|
Human Resource Management
Vooropleiding | Vereiste profiel |
---|---|
Havo |
|
Vwo |
|
Mbo |
|
Facility Management
Vooropleiding | Vereiste profiel |
---|---|
Havo |
|
Vwo |
|
Mbo |
|
Communicatie
Vooropleiding | Vereiste profiel |
---|---|
Havo |
|
Vwo |
|
Mbo |
|
Instroomadvies
Om met de Management & Organisatie Track te kunnen beginnen, moet je een mbo-niveau 4-, havo- of vwo-diploma hebben. Om succesvol te zijn beschik je over een goede dosis doorzettingsvermogen en een gemotiveerde houding waarmee je richting geeft aan jouw invulling van de studie. Wil jij weten of deze opleiding bij je past? Stuur een e-mail naar info-mot@hhs.nl, dan nemen wij contact met je op.
Overige situaties
Je hebt een mbo-diploma
Je bent met ieder mbo-diploma niveau 4 welkom.
Je mist een of meer vakken
Heb je een van de bovenstaande vakken niet? Dan mag je alleen starten op voorwaarde dat je deze deficiëntie hebt weggewerkt. Voor de wet moet je deze achterstand eerst inhalen om aan de studie te mogen beginnen. Deficiënties kun je wegwerken door een staatsexamen (havo of vwo) te behalen. Let op: je kunt je tot en met 31 december aanmelden voor een staatsexamen. De Haagse Hogeschool accepteert ook enkele andere certificaten, bekijk de pagina ‘Toelatingseisen’ voor meer info.
Je hebt een diploma oude stijl
Wanneer je een havo-diploma hebt behaald vóór 2009 of een vwo-diploma vóór 2010, dan wordt je diploma individueel beoordeeld op toelaatbaarheid. Heb je vragen hierover? Neem dan contact op met de Centrale Studenten Inschrijvingen (CSI) via het contactformulier.
Je hebt niet het juiste diploma en je bent ouder dan 21 jaar
Heb je geen diploma dat toelating biedt en ben je met ingang van het nieuwe schooljaar 21 jaar of ouder? Dan kun je alsnog worden toegelaten als je slaagt voor het Toelatingsonderzoek 21+. Het Toelatingsonderzoek 21+ kun je in het voorjaar van 2023 op verschillende momenten afleggen op De Haagse Hogeschool. Het onderzoek bestaat uit het afleggen van een capaciteitentoets.
Je hebt een buitenlands of internationaal diploma
Met een buitenlands of internationaal diploma kun je toegelaten worden, mits dit diploma toelating biedt tot het hbo en je een bewijs van voldoende beheersing van de Nederlandse taal hebt. Alle buitenlandse en internationale diploma’s worden door De Haagse Hogeschool gewaardeerd.
Je wilt overstappen naar De Haagse Hogeschool
Zit je op een andere hogeschool of een universiteit en wil je overstappen naar De Haagse? Dat kan. Samen met onze studieadviseur bekijk je wanneer je het best kunt instromen. Halverwege of toch liever bij aanvang van het nieuwe studiejaar? Voor sommige vakken van de Management & Organisatie Track krijg je wellicht vrijstelling.
Uitspraken over je toelating
Op de officiële toelatingseisen kunnen geen uitzonderingen worden gemaakt. Alleen de afdeling CSI kan uitspraken doen over je toelaatbaarheid op basis van de officiële regels. Aan mededelingen van anderen over je toelaatbaarheid en informatie op deze website kun je geen rechten ontlenen.
Proefstuderen
Kom De Haagse ervaren!
Inhoud van de studie
Wat ga je doen?
Banen
Wat kun je later worden en wat niet?
Dit word je wel
- Organisatieadviseur
- Ontwerper
- Manager (processen/team/ projecten/informatie/facility/HR)
- Veranderaar
- Innovator
- Ondernemer
- Analist (business/strategisch)
- Adviseur (communicatie/organisatie/ re-integratie/beleid/marketing/ contract)
Dit word je niet
- Juridisch medewerker
- Econoom
- Accountant
Doorstuderen
Ben je na de praktijkgerichte Management & Organisatie Track nog niet klaar met de stof? Studeer dan door aan de universiteit. Denk bijvoorbeeld aan een master Integrale Bedrijfsvoering, Facility & Real Estate Management, Bestuurskunde, Verandermanagement, Communicatiewetenschappen, Bedrijfskunde, Business Administration of Organisatiewetenschappen. Vaak moet je eerst een schakeljaar of premaster volgen. Voor de master Integrale Bedrijfsvoering aan De Haagse Hogeschool is dit niet nodig.
Praktische info
Wat moet je verder nog weten?
Inschrijven en aanmelden
Je schrijft je in voor een van de opleidingen: Bedrijfskunde, Communicatie, Facility Management of Human Resource Management. Kies tijdens de inschrijving voor de opleiding die jou het meest aanspreekt. Je kunt je momenteel nog niet via European Studies inschrijven voor de Management & Organisatie Track. Uiteraard ben je wel welkom, dus in dat geval schrijf je je in via de opleiding Bedrijfskunde. Ook is het belangrijk dat je via dit formulier je gegevens achterlaat, zodat wij weten dat je wilt instromen in de track. Dan nodigen wij je uit voor een kennismakingsgesprek.
De aanmeldingen verlopen via Studielink. Wil je eerst meer weten over hoe het aanmeldproces precies in zijn werk gaat? Kijk dan op onze pagina Aanmelden, hoe doe je dat? Hier vind je ook belangrijke deadlines. Deze opleiding start in september en heeft geen februari-instroom.
Studiekosten- en financiering
Collegegeld
De collegegeldbedragen voor het gesubsidieerde onderwijs worden door het ministerie vastgesteld. Je moet eerst het collegegeld betalen voordat je mag worden (her)ingeschreven. Je kunt het bedrag ineens betalen via de bank, maar er zijn ook mogelijkheden voor gespreide betaling. Bij gespreide betaling worden administratiekosten in rekening gebracht. Blijf op de hoogte van de huidige stand van zaken omtrent het collegegeld.
Studiefinanciering
Studenten die voltijd of duaal studeren komen in aanmerking voor een studietoelage in het kader van de Wet op de studiefinanciering. Kijk voor meer informatie op de website van DUO.
Hulp bij studiekeuze
Wat als je nog twijfelt?
De Management & Organisatie Track is een bijzonder geschikte opleiding om verschillende disciplines te verkennen voordat je een specialisatie kiest. Ben je nog niet zeker van je zaak? Een studiekeuze maken is niet makkelijk, maar we helpen je graag. Loop eens binnen bij ons Study & Career Centre voor:
Hulp tijdens je studie
Studeren doe je niet alleen.
Voor meer informatie over decanen/studentpsychologen, topsport, ondersteuning bij de Nederlandse taal of studeren met een functiebeperking kijk op onze pagina over ondersteuning tijdens je studie.
Officiële opleidingsnaam
Deze opleiding staat niet geregistreerd in het Centraal Register Opleidingen Hoger Onderwijs (CROHO). Dit betekent dat je je inschrijft via een van de CROHO’s: Bedrijfskunde, HRM, FM of Communicatie. Bij de inschrijving geef je middels het vinkje aan dat je interesse uitgaat naar de M&O Track. Mocht je in je tweede jaar een opleiding vervolgen die anders is dan de CROHO waarvoor je je hebt ingeschreven, dan kun je switchen. De officiële opleidingsnaam van je specialisatie en de officiële internationale naam op het moment van afstuderen zullen op het getuigschrift worden vermeld.
Meer informatie over de accreditatie van deze opleiding vind je op de website van de Nederlands-Vlaamse Accreditatieorganisatie (NVAO).
Bindend studieadvies (BSA)
Om je studie na het eerste jaar te kunnen vervolgen, moet je 50 van de 60 studiepunten (EC - European Credits) behalen. De opleiding kan bovendien bepalen dat je een bepaald vak moet hebben behaald, als onderdeel van de puntennorm. Dit noemen we ook wel een kwalitatieve eis. Heb je aan zowel de puntennorm als de eventueel gestelde kwalitatieve eis voldaan, dan krijg je van de examencommissie aan het einde van je eerste jaar een positief studieadvies en mag je je opleiding vervolgen.
Behaal je minder dan 50 studiepunten of haal je wel 50 punten maar voldoe je niet aan de eventueel gestelde kwalitatieve eis? Dan krijg je een negatief studieadvies en moet je de opleiding verlaten. Daarom noemen we dit een negatief bindend studieadvies (NBSA).
Persoonlijke omstandigheden kunnen van invloed zijn op je studievoortgang. Denk aan ziekte of het bedrijven van topsport. Het is belangrijk dat je, wanneer dit soort persoonlijke omstandigheden zich voordoen, deze zo spoedig mogelijk doorgeeft aan de examencommissie. Die kan hier vervolgens rekening mee houden bij het uitbrengen van het studieadvies.
Lees de volledige regels over het studieadvies in hoofdstuk 7 van de Onderwijs- en Examenregeling (OER) van jouw opleiding.