Vragen?

Neem contact op

Introductie

Heb jij in je werk te maken met Building Information Modeling (BIM) en digitalisering in de bouw, en wil je daar meer over weten?

In 8 weken doe je de essentiële kennis en vaardigheden op om BIM succesvol in te zetten binnen projecten in de bouw en infrastructuur. Je leert werkprocessen en informatiestromen analyseren en optimaliseren. Je leert de verschillende onderdelen en rollen van BIM binnen en buiten jouw organisatie herkennen. Je maakt kennis met de actuele stand van zaken op het gebied van wet- en regelgeving, zodat je de juridische en maatschappelijke issues binnen bouwkundige projecten bijtijds signaleert. Kortom: je ontwikkelt je tot een volwaardige gesprekspartner voor iedereen die met BIM te maken heeft. Tijdens de opleiding werk je aan je eigen casus in samenwerking met minor-studenten BIM; zij leveren een frisse blik op je casus!

De opleiding levert je het BIM Professional-certificaat van De Haagse Hogeschool op. Daarnaast bereidt de opleiding je voor op het behalen van het Basic BIM-certificaat van de wereldwijde brancheorganisatie buildingSMART.

De Haagse Hogeschool bevindt zich in het proces om een openBIM Professional Certification Program te worden voor buildingSMART. Dit gaat over de onderliggende theorie rondom de openBIM-standaard die geïntegreerd is in deze opleiding.

Deze opleiding is bedoeld voor de volgende doelgroepen:

  • Professionals die met BIM-informatie willen gaan werken;
  • Professionals in projectmanagement, installatietechniek, elektrotechniek, toeleverende bouwwereld en werktuigbouwkunde;
  • Docenten mbo/hbo binnen het bouwwerkveld;
  • Hbo-studenten in de laatste fase van hun studie.

Twijfel je of deze opleiding bij jou past? Bespreek het met een van onze docenten. Neem contact op via bim@hhs.nl.

Toelatingseisen

Meer informatie of direct aanmelden?

Meld je op tijd aan om je te verzekeren van een plek in de opleiding. Aanmelding en betaling verloopt via het Faculteitsbureau Technologie, Innovatie & Samenleving. Stuur een email naar bim@hhs.nl met je gegevens.

De uiterlijke aanmelddatum wordt bekend gemaakt zodra de eerstvolgende startdatum bekend is. Na verwerking van inschrijvingen krijg je toegang tot het platform om met de eerste online opdrachten te beginnen.

Bekijk de inschrijfvoorwaarden.

 

Waarom deze opleiding?

  • Je wilt een deskundige gesprekspartner zijn voor de BIM-adviseur binnen jouw organisatie.
  • Je wilt de digitalisering van bouwkundige processen begeleiden en verbeteren.
  • Je wilt tijdens de opleiding met een BIM-casus uit jouw eigen werkomgeving aan de slag.
  • Je wilt je licht opsteken bij docenten met erg veel ervaring in BIM.
  • Je wilt het BIM Professional-certificaat van De Haagse Hogeschool behalen.
  • Je wilt je voorbereiden op het buildingSMART Basic BIM-certificaat.

Jouw investering 

Hoeveel geld en tijd investeer je?

Startdatum Volgt z.s.m.
Duur 8 weken
Lessen Online videocolleges: maximaal 2 uur per week
Tijdsinvestering 6 uur per week (circa 4 uur zelfstudie)
Kosten in één keer € 900

* Over deze opleiding hoef je geen btw te betalen. Jouw organisatie kan de kosten van deze opleiding integraal als zakelijke onkosten opvoeren.

Inhoud van de studie

Tijdens de opleiding BIM Professional komen de volgende onderwerpen aan bod:

Werkvormen

Online en flexibel

Deze opleiding is bijna volledig online. De BIM-game vindt plaats op De Haagse Hogeschool. Als je echt niet kunt komen, verzorgen we een online alternatief. 

Elke week bestaat uit een combinatie van online lessen, live videocolleges en thuiswerkopdrachten. Per week moet je rekening houden met een tijdsinvestering van ongeveer 6 uur. Je hebt maximaal 2 uur aan vaste contactmomenten, in de vorm van videocolleges via Microsoft Teams. Daarnaast besteed je ongeveer 4 uur aan de online lessen en thuiswerkopdrachten. Deze kun je doen wanneer het jou die week uitkomt.

De online lessen volg je binnen de handige online leeromgeving van de TU Delft. Verder werk je aan een groepsopdracht met medecursisten. Om effectief te kunnen werken, is afstemming dan noodzakelijk.

Een oplossing op maat

Alle opleidingen kunnen ook incompany gevolgd worden. Wil je een leertraject dat perfect aansluit bij de wensen van je organisatie? Wij denken graag met je mee voor een maatwerkoplossing. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

Het resultaat

Na deze opleiding kun je de verschillende onderdelen en rollen van BIM binnen en buiten jouw organisatie herkennen. Je kunt werkprocessen en informatiestromen analyseren en optimaliseren. Je kunt juridische en maatschappelijke issues binnen bouwkundige projecten bijtijds signaleren. Oftewel je bent een professionele gesprekspartner op het gebied van BIM.

Bij het succesvol afronden van deze opleiding behaal je het BIM Professional-certificaat van De Haagse Hogeschool.