European Studies - Engels - 4 jaar - Voltijd

Met de 4-jarige voltijdopleiding European Studies leer je over publieke organisaties, bedrijven en beleid. Op een internationale manier, in het Engels. Je onderzoekt, werkt aan je communicatieve vaardigheden en leert andere talen. Op een praktische manier, in een echte beroepscontext. European Studies is flexibel: kies hoe jij jouw curriculum vormgeeft op basis van je eigen interesses en carrière doel(en).

Opbouw van European Studies - Engels - 4 jaar - Voltijd

Hoorcolleges

20

uren per week

Zelfstudie

20

uren per week

Projecten

10

uren per week

Studiepunten

60

per jaar


Jaar 1

Europa Verkennen

Tijdens het eerste jaar van de 4-jarige Engelstalige opleiding European Studies leer je Europa en jezelf een beetje beter kennen. Je bestudeert politiek, het bedrijfsleven en culturen. En verdiept je in Europese overheidsbedrijven, internationale non-profit organisaties en grote commerciële bedrijven: je potentiële werkgevers. Ook maak je kennis met de beginselen van management en marketing. Daarnaast scherp je je professional skills aan, leer je hoe je onderzoek doet en kritisch nadenkt. Presenteren, intercultureel communiceren, Engels en een vreemde taal spreken: dat is straks een fluitje van een cent. Ook je persoonlijk ontwikkelingsproces begint, onder begeleiding. 

Er wordt veel van je gevraagd en je moet kunnen multi-tasken, maar je krijgt ook hulp. Elke klas krijgt supervisie van een docent en ook nog een student mentor uit de tweede of derde jaar. Tutoring en extra hulpmiddelen voor taaloefening zijn beschikbaar en wij ondersteunen alle studenten met een functiebeperking. 

Je houdt ook nog genoeg tijd en ruimte over om je ook buiten de opleiding te ontwikkelen; voor excursies en feestjes van onze studievereniging ESCAPE bijvoorbeeld.

Jaar 2

Europa verduurzamen

In het tweede jaar van de Engelstalige opleiding European Studies ga je next level. Je snapt nog beter hoe internationaal bedrijfs- en overheidsbeleid werkt en verbetert je professionele vaardigheden en talenkennis. Natuurlijk krijg je nog begeleiding, maar je doet ook veel zelfstandig. De opdrachten en projecten worden complexer en je richt je op de dingen die je nodig hebt om je te bewegen in de publieke en private sector, waar je in jaar 1 alles over hebt geleerd. Zo onderzoek je de beslisprocessen die overheden, non-profitorganisaties en bedrijven gebruiken. En leer je hoe je die beslissingen kunt beïnvloeden. Je kijkt ook naar kernthema’s zoals duurzaamheid, vrede en veiligheid en hoe die ook de management en marketing van publiek, private en culturele organisaties beïnvloeden.  

Je gaat ook door met je persoonlijke ontwikkelingen en gaat een blik werpen op de toekomst, omdat je bijna op uitwisseling gaat. Selecteer een paar landen van jouw voorkeur. Weet je waar je heen gaat? Dan kun je je keuzevakken op ‘jouw’ land of stad aanpassen en alvast voorsorteren op jouw succesvolle internationale carrière.

 

Jaar 3

Europa (en de wereld) ontdekken

In jaar 3 van de 4-jarige opleiding European Studies is het dan eindelijk zover: de uitwisseling. Ga naar een van onze 100 partneruniversiteiten, ze zitten over de hele wereld. De uitwisseling is verplicht voor Nederlandse studenten en optioneel voor internationale studenten (kan via het Erasmus Plus-programma). Je volgt vakken in het buitenland die je zelf kiest. Zo krijg je de kans om jouw talenten en interesses uit te pluizen en aan je cv te werken. Bereid je goed voor en kies verstandig!

In het tweede helft van jaar 3 werk je weer verder aan je professionele ontwikkeling en je talen. Je gaat ook kijken naar de invloed van diversiteit op organisaties, vanuit verschillende perspectieven – politiek, cultuur en business – en leer er mee om te gaan binnen een organisatie. Dit, en verdere verbeteringen van je taalvaardigheid en persoonlijke ontwikkelingsproces, maakt je klaar voor de laatste fase van je studie. 

 

Jaar 4

Europa veranderen

In je laatste jaar bereid je je voor op het begin van je carrière of je masteropleiding.

Stage loop je bij een internationale – of internationaal-gericht organisatie. Het kan een bedrijf zijn, maar ook een overheidsinstantie, een non-profit of een andere politiek of culturele instelling. Je mag het doen in het buitenland, maar wereldstad Den haag biedt voldoende internationale mogelijkheden. Waar je ook werkt, je houdt je hoogstwaarschijnlijk bezig met onderzoek doen, (beleids)adviezen geven, marketing, communicatie, of evenementen plannen. Van hulp bieden aan immigranten over het Nederlandse rechtssysteem tot modemerken promoten op Instagram. Misschien ben jij een van de geluksvogels die een baan bij zijn stagebedrijf krijgt aangeboden, zoals bij een derde van onze studenten gebeurt. 

Voordat je die baan aanneemt, eerst nog even je eindproject afronden. Gelukkig mag je zelf kiezen wat je wilt en het is natuurlijk handig een richting te kiezen die goed bij je toekomstige carrière past. Ga voor een theoretische studie waarin je Europese issues of beleidsproblemen analyseert. Of juist voor een toegepast onderzoek voor een internationale organisatie en voorzie jouw opdrachtgever van praktisch advies, bijvoorbeeld in een marketing- of exportplan, bijvoorbeeld.

Wat je ook kiest weet je dat je straks de deur uitgaat met een goed diploma en een gepersonaliseerde CV.  

 

Je docenten

Dave van Ginhoven

Hoofddocent


Anneke Schuurmans

Docent Frans


Paul Shotton

Hoofddocent Public Administration

p.shotton@hhs.nl

Bart Kuijpers

Docent en stagecoördinator


Claudia Bulnes

Docent Spaans

c.bulnessanchez@hhs.nl

Guido van Hengel

Docent Politiek

g.c.vanhengel@hhs.nl

Jonneke de Koning

Docent Business Management


Maarten van Munster

Docent Politiek en Rechten


Marleen Berkhout

Docent Spaans


Agota Szabo

Docent Business Management

a.szabo@hhs.nl

Sleep opzij

Studenten aan het woord

Guus van de Ven

Over netwerken

Maria Tanhuanpää

Over je verdiepen in business

Ik wilde me meer in business and andere culturen specialiseren

Maria Tanhuanpää

Over multiculti

Sleep opzij

Minors

Je studie samenstellen

Pas vanaf jaar 2 de opleiding aan naar jouw smaak met losse keuzevakken en minors. Over culturele, politieke, of bedrijfskundige onderwerpen. Denk aan American Studies, Global Development Issues en Multi-Cultural Consumer Behaviour. Later in de opleiding kies je minors: vakkenpakketten waarmee je je opleiding een persoonlijk tintje geeft. Ga voor sociaal ondernemerschap, duurzaamheid of politieke ideologieën. Wat dacht je van Campaigning and Lobbying in the EU, Export Management of International Law?

Studiepunten verdienen zonder vakken te volgen? Dat kan bij European Studies. Met ‘extra-curricular activities’. Bijvoorbeeld door projecten te organiseren als Zukunft Deutschland of Futur France. Punten scoren én ervaring opdoen in marketing bij het Student Public Relations Team: het kan. Of je organiseert evenementen bij studievereniging HEBOS. En misschien wil je wel een taalmaatje worden?

Werkvormen

Colleges, seminars, gastsprekers, zelfstudie, groepsactiviteiten en projecten

Waarom ons studieprogramma uitstekend wordt beoordeeld op internationalisering? Omdat het programma is aangepast op onze diverse groep studenten en er verschillende onderwijsmethoden gebruikt. Je kunt rekenen op een mix van theorie en interactieve workshops. En op verschillende toetsvormen: meerkeuzevragen, essays, onderzoeksrapporten, presentaties, voorstellen en andere professionele producten. En op nabootsingen van situaties en projecten uit de beroepspraktijk. Soms werk je alleen en soms in een groepje, waarbij je wordt gecoacht.

Praktisch is de 4-jarige opleiding European Studies ook. Je krijgt gerust theorie, maar bent vooral bezig met die theorie in de praktijk brengen. Zodat je goed voorbereid aan je internationale carrière begint. Als het kan, leren we buiten de collegezaal. Tijdens excursies naar het buitenland, of tijdens de activiteiten die niet in het curriculum vallen.

Nieuws en Evenementen

Evenementen


  1. 7 november 2020
    Bezoek onze online Open Dag
Bekijk al onze evenementen

Contact met de opleiding

Vragen over de 4-jarige hbo-opleiding European Studies? Neem direct contact op. Heb je vragen over toelating, inschrijving en andere zaken? Mail dan naar de Centrale Studenten Inschrijving: csi@hhs.nl.

Vind en volg European Studies op social media
Onze European Studies opleiding is actief op social media. Hier vind je veel informatie over onze Engelstalige opleiding (zowel de vierjarige áls de driejarige variant). Je maakt kennis met de huidige studenten en docenten en kunt al je vragen stellen. We beantwoorden ze 365 dagen per jaar.

Vind en volg ons op

Contact met de student

Hulp tijdens je studie

Studeren doe je niet alleen

Bij European Studies doen we er alles aan om studenten succesvol door hun opleiding te loodsen. Je hebt een mentor die je persoonlijk begeleidt. Heb je extra hulp nodig, of loop je tegen een probleem aan? Ga dan langs bij de studentendecaan, vertrouwenspersoon of psycholoog. Je kunt hier aankloppen voor advies bij studiemoeilijkheden, persoonlijke problemen, (financiële) ondersteuning of andere bijzondere omstandigheden.

Studiepunten halen

Bindend studieadvies (BSA)

Om je studie na het eerste jaar te kunnen vervolgen, moet je 50 van de 60 studiepunten (EC; European Credits) behalen.. De opleiding kan bovendien bepalen dat je een bepaald vak moet hebben behaald, als onderdeel van de puntennorm. Dit noemen we ook wel een kwalitatieve eis. Heb je aan zowel de puntennorm als de eventueel gestelde kwalitatieve eis voldaan, dan krijg je van de examencommissie aan het einde van je eerste jaar een positief  studieadvies en mag je je opleiding vervolgen.

Behaal je minder dan 50 studiepunten of haal je wel 50 punten maar voldoe je niet aan de eventueel gestelde kwalitatieve eis, dan krijg je een negatief studieadvies en moet je de opleiding verlaten. Daarom wordt dit advies een negatief bindend studieadvies (NBSA) genoemd. 

Persoonlijke omstandigheden kunnen van invloed zijn op je studievoortgang. Denk aan ziekte of het bedrijven van topsport. Het is belangrijk dat je, wanneer dit soort persoonlijke omstandigheden zich voordoen, dit zo spoedig mogelijk doorgeeft aan de examencommissie. Die kan hier vervolgens rekening mee houden bij het uitbrengen van het studieadvies.

Lees de volledige regels over het studieadvies in hoofdstuk 7 van de Onderwijs- en Examenregeling (OER) van jouw opleiding.

Geïnteresseerd in
European Studies - Engels - 4 jaar - Voltijd?

Meld je aan