Contact en Veelgestelde Vragen (FAQ's)

Contact

 

Nog niet gevonden wat je zoekt? Neem contact op met de Centrale Studenten Inschrijving. Dat kan via dit contactformulier. Of bel op werkdagen van 9.00 uur tot 17.00 uur met 070 - 445 85 85.  Houd je studentnummer bij de hand zodat we je snel kunnen helpen.

Voor vragen over boeken, roosters, het aanvragen van vrijstellingen en andere studie-inhoudelijke zaken, kan je terecht bij de opleiding. Voor contactgegevens van de opleiding kijk je bij jouw opleidingspagina onder ‘praktische informatie’.

Ben je al student aan De Haagse? Veel informatie vind je zelf op Studentennet.

Postadres

Heeft de Centrale Studenten Inschrijving om bepaalde documenten gevraagd? Meestal upload je deze in ons administratiesysteem Osiris Aanmelding. Hebben we je gevraagd om originele documenten per post te sturen? Stuur deze dan naar:

De Haagse Hogeschool
t.a.v. Centrale Studenten Inschrijving
Postbus 13336
2501 EH Den Haag

Veelgestelde Vragen FAQ's


Inloggen

Troubleshooting inloggen HHs-account/Osiris student
Ben je het wachtwoord van je HHs-account kwijt? Reset je wachtwoord via deze pagina. Lukt het daarna nog niet? Neem dan contact op met de FrontOffice FZ/IT via frontoffice@hhs.nl.  

Troubleshooting inloggen Osiris Aanmeld
Moet je documenten uploaden maar kun je niet inloggen? Of ben je je wacthwoord vergeten? Vraag zelf een nieuwe gebruikersnaam en wachtwoord aan via de homepage van Osiris AanmeldVolg deze instructies. Lukt het daarna nog niet? Neem dan contact op met de Centrale Studenten Inschrijving via dit contactformulier.

Let op: Osiris Aanmelding werkt niet goed op smartphones of tablets! 

De Centrale Studenten Inschrijving kan de blokkade opheffen. Neem daarvoor contact op via het contactformulier.
Je correspondentieadres kun je zelf wijzigen in Studielink. Ben je binnen Nederland verhuisd en heb je je adreswijzigingen doorgegeven bij de gemeente? Dan krijgen we dat automatisch door.

Aanmelden

Meld je aan via Studielink. Na je aanmelding kijken we of je aan de toelatingseisen voldoet. Voldoe je aan alle toelatingseisen en heb je in Studielink aangegeven hoe jij het collegegeld gaat betalen? Pas dan ben je ingeschreven en mag je starten met je opleiding. Controleer de voortgang van je aanmelding via Osiris Student .

Lees meer over aanmelden en deadlines.

Opleidingen aan De Haagse Hogeschool starten één per jaar op 1 september. De aanmelddeadline is 1 mei 2021. Aanmelden doe je via Studielink. Er zijn drie uitzonderingen: de deeltijdopleiding Voeding & Diëtetiekdeeltijdopleiding PABO en Social Work duaal/deeltijd die starten ook op 1 februari. Aanmelden voor deze deeltijdopleidingen is mogelijk t/m 31 januari (behalve als je een buitenlandse vooropleiding hebt, dan heb je t/m 15 januari).

Lees meer over aanmelden.
Kijk in Studielink naar de status van je aanmelding. Ga naar ‘Mijn Opleidingen’ en ‘Status’. Staat hier ‘Ingeschreven’ dan is je inschrijving compleet. Ook in Osiris Student zie je wat je nog moet doen om je inschrijving compleet te maken.

Ben je geslaagd? Gefeliciteerd! Wijzig in Studielink je diplomagegevens naar ‘Diploma Behaald’. Voor inschrijving in het studiejaar 2021-2022 moet de vermelde slagingsdatum op je diploma 31 augustus 2021 of eerder zijn. Jouw middelbare school stuurt je diploma naar DUO, die de gegevens verwerkt in Studielink. De gewaarmerkte diploma’s, certificaten en cijferlijsten van je vooropleiding hoef je dus alléén te tonen wanneer je hierover van ons bericht krijgt. Dit moet vóór 1 september geregeld zijn.

Zodra je inschrijving compleet is heb je toegang tot je Verklaring van Inschrijving. Download zelf je Verklaring van Inschrijving van het huidige studiejaar in je Osiris Student  account.

  • Klik rechts bovenin op je profiel foto, vervolgens klik je op ‘Inschrijving Opleiding’ en dan klik je op ‘Verklaring van Inschrijving’.

 Heb je een Verklaring van Inschrijving van een ander studiejaar nodig? Stuur dan een mail (onder vermelding van je studentnummer) naar de Centrale Studenten Inschrijving via dit contactformulier.

Na de start van het studiejaar op 1 september is het in principe niet meer mogelijk om nog te starten met een opleiding. Alleen in uitzonderlijke gevallen geeft de faculteitsdirecteur van een opleiding nog toestemming voor tussentijdse instroom.
Ook voor tussentijdse instroom meld je je aan via Studielink. Nadat we je inschrijfverzoek hebben ontvangen krijg je van ons een mail met het verzoek om een online motivatieformulier in te vullen in Osiris Aanmelding. Hierin leg je uit waarom je de deadline hebt gemist en waarom je denkt dat het (ondanks de gemiste studietijd) nog mogelijk is om aan te haken. Het online motivatieformulier wordt doorgestuurd naar de opleiding, waarna de faculteitsdirecteur zal besluiten over je toelating.

Let op: Heb je geen rechtmatig verblijf in Nederland of heb je een verblijfsdocument op basis van studie? Dan is het helaas niet mogelijk om tussentijds in te stromen.
Wisselen van studievorm
Als je volgend jaar dezelfde studie in een andere variant wilt doen, dan moet je je opnieuw aanmelden via Studielink. Je kiest voor het eerste jaar, ook als je in een hoger jaar wilt starten. Je inschrijving wordt automatisch omgezet naar het juiste jaar.

Wisselen van studie
Wil je wisselen van studie? Dan kun je een aanmelding doen in Studielink. Heb je een aanmelding gedaan voor het nieuwe studiejaar vóór 1 mei? Dan kun je wisselen van studie tot en met 31 augustus. Wil je na 31 augustus wisselen van studie? Dan moet de faculteitsdirecteur toestemming geven (zie de vraag ‘Het is na 1 september maar ik wil me aanmelden voor een studie’).
Ik ben er tussenuit geweest
Als jij er tussenuit bent geweest na het behalen van jouw propedeuse en je wilt verder studeren, dan meld je je aan voor het eerste jaar in Studielink. Ons systeem herkent dat jij in de hoofdfase hoort en plaatst je in deze fase. Als je jouw propedeuse op een andere hogeschool hebt behaald, dan bepaalt de opleiding over de toelating. Word je toegelaten, dan krijg je een Verklaring instroming hoofdfase.

Ik wil me inschrijven voor een opleiding die in afbouw is: SPH, MWD, CMV en oude ICT-opleidingen
Schrijf je in voor een hoger jaar in Studielink. Heb je deze opleidingen nog niet eerder aan De Haagse Hogeschool gevolgd en heb je dus geen propedeuse? Dan is hiervoor een Verklaring instroming hoofdfase nodig. Die vraag je aan bij de opleiding.
Vanaf 1 oktober 2021 kun je je in Studielink aanmelden voor het studiejaar 2022-2023. Specifieke informatie over deadlines staat op onze website.

Nee, dit mag helaas niet vanwege de privacy wetgeving. Ben je of word je student aan De Haagse Hogeschool en wil je graag dat iemand anders namens jou per mail of telefonisch informatie inwint, dan hebben we daarvoor jouw toestemming nodig. Dit betekent dat wij deze persoon informatie zullen geven over de status van je aanmelding/inschrijving en de inschrijfcriteria die op jou van toepassing zijn. Vul daarvoor dit webformulier in.

Toelatingseisen

Neem een kijkje bij de toelatingseisen van de verschillende opleidingen en lees de pagina Toelatingseisen. Vraag niet beantwoord? Neem dan contact op met de Centrale Studenten Inschrijving via dit contactformulier.
Als je op 1 september 2020 minimaal 21 jaar bent, kan je deelnemen aan het 21+ Toelatingsonderzoek. Check de pagina Toelatingseisen voor meer informatie.
Mis je één of meer examenvakken, maar heb je wel het juiste profiel? Dan heb je, zoals dat heet, een deficiëntie. Voor de wet moet je deze achterstand eerst inhalen, voor je aan de studie mag beginnen.

Meer informatie vind je op de pagina Toelatingseisen onder ‘Mis je een of meer examenvakken?’. 
Om erachter te komen of je toelaatbaar bent dien je een inschrijfverzoek in via Studielink. Vervolgens ontvang je van ons een e-mail met het verzoek om je documenten te uploaden in Osiris Aanmelding. De Centrale Studenten Inschrijving zal je documenten beoordelen en kijken of je met je buitenlandse diploma toelaatbaar bent. Je moet óók bewijzen dat je de taal van de opleiding voldoende beheerst. Meer informatie vind je op de pagina Toelatingseisen onder ‘Taaleisen Nederlands’ en ‘Taaleisen Engels’.

Let op: Als je niet de nationaliteit hebt van een EU/EER-land of Zwitserland, dan heb je waarschijnlijk een verblijfsvergunning en/of inreisvisum nodig om in Nederland te mogen verblijven. Kijk voor meer informatie op onze Engelstalige webpagina Immigration and Visas.

Collegegeld

Volg je naast je opleiding bij De Haagse Hogeschool een minor of een opleiding aan een andere hogeschool of universiteit in Nederland en betaal je het wettelijke collegegeld? Dan kun je een bewijs betaald collegegeld (BBC) aanvragen. Je hoeft dan maar één keer collegegeld te betalen. Je kunt een bewijs betaald collegegeld online aanvragen via het BBC-aanvraagformulier. Het document wordt binnen 5 werkdagen verstuurd naar het emailadres van de hogeschool of universiteit.

Vanaf 1 juni kan je de betaling van je collegegeld voor het nieuwe collegejaar regelen. Daarna kan je je aanvraag doen.

Let op:
Een BBC wordt maar één keer per studiejaar uitgegeven!
Meer informatie over de verschillende collegegeldtarieven vind je op onze pagina Collegegeld.

De overheid bepaalt het wettelijke collegegeld en wie er recht op hebben. Dit staat in de Wet op het hoger onderwijs en wetenschappelijk onderzoek. De Haagse Hogeschool bepaalt de hoogte van het instellingscollegegeld.

Per maand dat je ingeschreven staat betaal je 1/12 deel van het collegegeld. Nadat je je via Studielink hebt uitgeschreven wordt eventueel teveel betaald collegegeld binnen enkele weken teruggestort op je rekening.

Schrijf je je na 1 juni uit? Dan heb je geen recht op restitutie.

Meer informatie over uitschrijven en restitutie collegegeld lees je op Studentennet.  

In sommige gevallen kom je op basis van je Nederlandse verblijfsvergunning in aanmerking voor het wettelijke collegegeld. Soms hebben we dan nog extra bewijsstukken van je nodig. Tijdens het aanmeldproces laten we je precies weten wat we van je nodig hebben.

Ben je al student aan De Haagse Hogeschool en verandert je verblijfsstatus waardoor je mogelijk recht krijgt op het wettelijk collegegeld tarief? Neem dan contact op met de centrale studenten inschrijving via dit contactformulier en stuur je bewijsstukken mee.
Download het formulier garantieverklaring werkgever. Vul het formulier in, en laat deze ondertekenen en stempelen door je werkgever. Stuur de verklaring naar De Haagse (zie formulier voor instructies).

Kies bij het regelen van je (her)inschrijving in Studielink voor de optie ‘iemand anders betaalt mijn collegegeld’.
Wil je het bankrekeningnummer wijzigen voor het afschrijven van je collegegeld? Vul het formulier eenmalige machtiging in. Mail het volledig ingevulde formulier naar de Centrale Studenten Inschrijving of lever het formulier in bij de Student Services Desk (contactgegevens bovenaan de pagina). Jonger dan 18 jaar? Dan moet jouw ouder/voogd toestemming geven.

Dat is afhankelijk van hoeveel betalingstermijnen je hebt gemist.

  • Bij een betalingsachterstand van één termijn ontvang je per email een herinnering van onze provider Icepay, met een betaallink.
    Zorg voor directe betaling van de achterstand of neem contact op met onze studentdebiteurenadministratie (collegegeld@hhs.nl).
  • Bij een betalingsachterstand van twee termijnen, sturen we je een aanmaning. Bij het uitblijven van de betaling wordt je hogeschool account geblokkeerd.  Je kunt je dan niet meer inschrijven voor tentamens of examens. Pas wanneer je het totale openstaande bedrag hebt betaald, wordt je account gedeblokkeerd.
  • Bij een betalingsachterstand van drie termijnen geven we de vordering over aan ons incassobureau. De daaraan verbonden (buiten)gerechtelijke kosten en de rente zijn voor jouw rekening.

    Vragen? Stuur een e-mail (onder vermelding van je studentnummer) aan de studentdebiteurenadministratie: collegegeld@hhs.nl of bel naar 070 - 445 88 63.

     

In dit overzicht hebben we de data op een rijtje gezet waarop De Haagse Hogeschool de collegegeldtermijnen van je bankrekening incasseert. Ook het bedrag dat we op die data van je rekening afschrijven vind je erin terug.