HBO-Rechten - Duaal

Met een HBO-Rechten-diploma ben je klaargestoomd voor een mooie carrière als jurist bij een rechtbank, in de advocatuur, bij de overheid of in het bedrijfsleven. Grote kans dat je meteen een baan vindt, want je hebt al veel praktijkervaring. Uit onderzoek blijkt dat na het afstuderen van de duale studie je meer zekerheid hebt op een baan dan na een voltijd opleiding. Meer dan 99% van de duale studenten gaat meteen aan de slag bij een werkgever. Denk aan bezwaarschriften afhandelen, beslissingen voorbereiden of ontslagzaken behandelen.

Aan het werk

Wat kun je later worden en wat niet

Dit word je wel
Rechtshulpverlener
Handhavings- of bezwaarjurist bij een gemeente
Dossierbehandelaar bij een rechtsbijstandsverzekeraar
Compliance officer bij een bank
Juridisch data-analist bij een advocatenkantoor
Juridisch informatiemanager bij een multinational
Contractmanager
Data protection officer
Juridisch kwaliteitsmanager
Legal operations manager
Juridisch adviseur
Bedrijfsjurist
Juridisch medewerker bij de rechtbank
Dit word je niet
Advocaat
Rechter
Officier van justitie
Notaris
(Voor deze beroepen heb je een universitaire master nodig.)

Alumni aan het woord

Nils Hoole

De menselijke kant van recht

Sebastiaan de Bree

Veel mogelijkheden met diploma

Maya Lazicic

Gerechtigheid drijft me

Sleep opzij

Doorstuderen

Aan de universiteit

Heb je de ambitie om advocaat, rechter of officier van justitie te worden? Een mooi streven, waarvoor je nog wel even moet doorstuderen. Je hebt dan een universitaire master Rechtsgeleerdheid nodig. Vaak kun je een schakelprogramma (premaster) volgen. De voorwaarden voor deelname verschillen per universiteit. Je kunt deze opvragen bij de universiteit van jouw keuze.

Keuzehulp

We helpen je graag de juiste keuze te maken

Het kan dat je na een bezoek aan een open dag, na meelopen en/of na het praten met studenten, docenten, ouders, en decanen nog niet weet wat je moet gaan studeren. Geeft niet, dat gebeurt vaker. Misschien ben jij wel iemand die eerst een jaartje moet gaan werken. Of op wereldreis. Of misschien ligt je ambitie wel ergens anders dan je denkt.

Geïnteresseerd in
HBO-Rechten - Duaal?