HBO-Rechten - Duaal

Als je de opleiding HBO-Rechten hebt afgerond, ben je klaar voor een uitdagende job. Je weet juridisch van wanten en beschikt over brede competenties en vaardigheden. Bovendien heb je al twee jaar werkervaring. Daarom hebben bijna al ‘onze’ hbo-juristen na hun afstuderen meteen een baan. Wat hun taken zijn? Bijvoorbeeld het afhandelen van bezwaarschriften bij een gemeente, het voorbereiden van beslissingen voor een rechtbank of het behandelen van ontslagzaken bij een rechtsbijstandverzekeraar. Steeds vaker maak je bij deze werkzaamheden gebruik van beslissingsondersteunende IT-programma’s. Ook daarin leiden we je op. Je kunt met HBO-Rechten vele kanten op!

Aan het werk

Wat kun je later worden en wat niet

Dit word je wel
Rechtshulpverlener
Handhavings- of bezwaarjurist bij een gemeente
Dossierbehandelaar bij een rechtsbijstandsverzekeraar
Compliance officer bij een bank
Juridisch data-analist bij een advocatenkantoor
Juridisch informatiemanager bij een multinational
Contractmanager
Data protection officer
Juridisch kwaliteitsmanager
Legal operations manager
Juridisch adviseur
Bedrijfsjurist
Juridisch medewerker bij de rechtbank
Dit word je niet
Advocaat
Rechter
Officier van justitie
Notaris
(Voor deze beroepen heb je een universitaire master nodig.)

Doorstuderen

Aan de universiteit

Veel studenten hebben de ambitie om advocaat, rechter of officier van justitie te worden. Een mooi streven, waarvoor je nog wel even moet doorstuderen. Als je dat wilt, heb je een universitaire master Rechtsgeleerdheid nodig. Vaak moet je daarvoor een speciaal schakelprogramma (premaster) volgen. De voorwaarden voor deelname verschillen per universiteit en kun je opvragen bij de universiteit van jouw keuze.

Nieuws en Evenementen

Keuzehulp

We helpen je graag de juiste keuze te maken

Het kan dat je na een bezoek aan een open dag, na meelopen en/of na het praten met studenten, docenten, ouders, en decanen nog niet weet wat je moet gaan studeren. Geeft niet, dat gebeurt vaker. Misschien ben jij wel iemand die eerst een jaartje moet gaan werken. Of op wereldreis. Of misschien ligt je ambitie wel ergens anders dan je denkt.

Geïnteresseerd in
HBO-Rechten - Duaal?