HBO-V - Deeltijd

Als hbo-verpleegkundige heb je geleerd vanuit verschillende perspectieven en vanuit een helikopterview te kijken. Door de intensieve combinatie van werken en leren, heb je je ontwikkeld tot een verpleegkundige die niet stil blijft staan bij de standaard diagnoses, maar altijd zoekt naar optimale aansluiting bij de cliënt. Jij combineert de laatste wetenschappelijke inzichten met je klinische blik, en in samenspraak met de cliënt pas je daar je plan of zorg op aan. Ook kan je complexe zorgprocessen van a tot z coördineren en behoud je in alles het overzicht.

Door deze sterke basis kun je soms meteen na je opleiding al doorstromen naar een andere functie waar hbo-niveau wordt gevraagd, bijvoorbeeld senior-verpleegkundige of je neemt overstijgende taken binnen je organisatie op. Kortom, je kunt je al werkende verder ontwikkelen.

Beroepsperspectief

Aansluitende functies

Passende beroepen
Wijkverpleegkundige
Verpleegkundige in een ziekenhuis
Verpleegkundige in een psychiatrische instelling
Verpleegkundige in de gehandicaptenzorg
Verpleegkundige in de ouderenzorg
Coördinerend of senior verpleegkundige
Verpleegkundige niveau 6
Minder passende beroepen
Arts
Medisch specialist
Operatie-assistent

Doorstuderen

Verpleegkunde kun je ook op wetenschappelijk niveau beoefenen. Denk bijvoorbeeld aan een master verplegingswetenschap aan de Universiteit Utrecht. Wil je liever je leiderschapskwaliteiten benutten en ontplooien? Kies dan voor een opleiding Management in de zorg of een algemene managementopleiding. Of laat je binnen een zorgorganisatie opleiden. Je wordt dan afdelingshoofd, unitcoördinator of teamleider en bent eindverantwoordelijk voor de zorg van meerdere cliënten. Als je meer medische handelingen wilt uitvoeren en nauw contact wil hebben met de patiënt, kun je de hbo-masteropleiding Advanced Nurse Practitioner volgen, waar je tegelijkertijd leert en werkt. Spreekt een specifieke zorgbehoefte je aan? Zoek dan de verdieping op en laat je opleiden tot bijvoorbeeld intensive care- of sociaalpsychiatrisch verpleegkundige.

Keuzehulp

We helpen je graag de juiste keuze maken

Het kan zijn dat je na een bezoek aan de Open Dag of na het spreken met docenten en deeltijdstudenten nog niet weet welke opleiding je moet kiezen. Of misschien twijfel je of je over de juiste papieren of werkervaring beschikt om de opleiding van jouw voorkeur te kunnen volgen. We helpen je graag om de opleiding te vinden die het best past bij jouw toekomstperspectief!  

Geïnteresseerd in
HBO-V - Deeltijd?

Meld je aan