HBO-V - Deeltijd
Werk je niet in de zorg, maar heeft de zorg je altijd al getrokken en wil jij nu de carrièreswitch maken? Of ben je mbo-verpleegkundige of heb je een bachelor Social Work afgerond en wil je jezelf verder ontwikkelen? Kies dan voor het flexibele programma van HBO-V Deeltijd.
Aan het begin van de opleiding plan je samen met je studiecoach de route die je gaat volgen. Op basis van eerdere hbo-diploma’s kun je vrijstellingen krijgen. Nieuw is de flexibiliteit van het onderwijsprogramma. Daardoor kun je versneld toetsen maken, zonder dat je lessen hebt gevolgd. Dat doe je in overleg met de opleiding en op basis van jouw kennis, achtergrond en ervaring. Onderwijs op maat dus, met als mogelijk resultaat: een kortere studieduur.
Heb je al een leerarbeidsovereenkomst op hbo-niveau voor minimaal 16 uur per week via je werkgever of een andere zorginstelling? Meld je dan aan voor HBO-V Duaal.
Heeft De Haagse het ook voor jou?
- Meer weten? Vraag het een docent
Vragen over vakken? Over studielast? Over de opbouw van de studie? Kom in contact met een docent en vraag hem of haar wat je wilt weten.
- Bekijk de film van de opleidingspresentatie voorafgaande aan de Online Open Dag
Bekijk hier de presentatie van de opleiding.
- Volg ons op Instagram en Facebook
Wil je op de hoogte blijven van wat er gebeurt bij onze opleiding? Dat kan heel simpel. Volg ons! Op Instagram, op Facebook of allebei.
Toelatingseisen
HBO-V Deeltijd, 2022-2023
Heb je een bachelor Social Work of een MBO-V-diploma met BIG-registratie? Dan kom je in aanmerking voor vrijstellingen en kun je de opleiding in 2,5 jaar volgen. Je vraagt deze vrijstellingen zelf aan. Let op: als je een werkplek hebt met een leerarbeidsovereenkomst, schrijf je dan in als duale student.
Heb je een ander mbo-diploma? Reken dan op een studieduur van 4 jaar. Heb je een ander hbo- of wo-diploma? Dan mag je de toetsen uit het studieprogramma mogelijk versneld maken, waardoor je je studieduur kunt verkorten. Aan het begin van de opleiding kijken we samen naar de mogelijkheden.
Daarnaast regel je vóór 1 september 2021 een stageplaats van minimaal 16 uur per week in een zorginstelling. Tijdens deze stage moet je begeleiding krijgen van een hbo-v’er.
HAVO |
---|
C&M |
E&M |
N&G |
N&T |
VWO |
---|
C&M |
E&M |
N&G |
N&T |
MBO |
---|
Niveau 4, middenkader- of specialistenopleiding |
Overige toelatingseisen- en advies
Kijk wat in jouw situatie geldt
De mbo-opleiding die het beste aansluit is mbo-verpleegkunde (niveau 4). Als je deze opleiding hebt afgerond en je BIG-registratie hebt ontvangen, kun je de route van 2,5 jaar volgen. Dat is niet mogelijk met een andere mbo-vooropleiding.
Je mist een of meer vakken
Als in de tabel hierboven bij jouw profiel een extra vak staat en je geen examen doet of hebt gedaan in dit vak, dan heb je zoals dat heet een deficiëntie. Je kunt alleen starten als je deze deficiëntie hebt weggewerkt. Kijk op de pagina Toelatingseisen hoe je dit kan doen.
21+-toelatingsonderzoek
Heb je geen diploma dat toelating biedt en ben je met ingang van het nieuwe schooljaar 21 jaar of ouder, dan kun je alsnog worden toegelaten als je slaagt voor het Toelatingsonderzoek 21+.
Het Toelatingsonderzoek 21+ vindt in de periode januari t/m juli/augustus op verschillende momenten plaats op De Haagse Hogeschool. Het onderzoek bestaat uit het afleggen van een digitale capaciteitentoets.
Eisen en advies bij vinden stage- of werkplek
- Je moet minimaal 16 uur per week werken of stage lopen. Houd daarbij ook rekening met de studiebelasting buiten de onderwijsdag om.
- Je wordt begeleid door een hbo-v’er.
De zorg die je verleent, moet voldoende complex zijn. Je moet de patiënt of cliënt in verschillende fases van het proces kunnen volgen. Je ontvangt een werkplekscan nadat je je hebt ingeschreven via Studielink. Let op: de werkplekscan versturen we in het voorjaar.
Tijdens de hele opleiding moet je minimaal 16 uur per week werken of stage lopen. Zij-instromers starten vaak als deeltijder. Hun stagecontract wordt – naarmate zij zich verder ontwikkelen - door de instelling omgezet in een arbeidscontract. Dan studeer je dus duaal en moet de inschrijving bij de hogeschool worden omgezet van deeltijd naar duaal.
Bij de flexibele deeltijdopleiding zorg je zelf voor een stageplek of werkplek. Deze instelling hoeft geen samenwerkingscontract te hebben met De Haagse Hogeschool. Sommige instellingen laten het ons weten als zij stageplekken hebben voor zij-instromers. Die zetten wij dan op onze website.
Je kunt zelf contact opnemen met thuiszorgorganisaties, verpleeghuizen, GGZ-instellingen en VGZ-instellingen. Vermeld in je sollicitatiebrief duidelijk dat het gaat om de flexibele deeltijd/duaal-opleiding van De Haagse Hogeschool en dat begeleiding door een hbo-v’er een eis is.
Zij-instromers komen meestal niet in aanmerking voor een plek in het ziekenhuis, omdat zij het eerste jaar nog te weinig ervaring hebben. Heb je je propedeuse behaald, dan kun je ook op een duaalplek solliciteren binnen het ziekenhuis. Ook andere instellingen zijn dan bereid om je een duaalplek aan te bieden.
De volgende instellingen bieden een of meer stageplek(ken) aan:
- WelThuis, contactpersoon Joyce Zuurveld, Opleidingskundige/adviseur
- Haagse Wijk- en Woonzorg, via stagebureau@hwwzorg.nl