HBO-V - Deeltijd

Werk je niet in de zorg, maar heeft het je altijd al getrokken en wil jij nu de carrièreswitch maken? Ben je mbo-verpleegkundige of Sph’er en wil je jezelf verder ontwikkelen? Kies dan voor het vernieuwde, flexibele programma van HBO-V Deeltijd.

Aan het begin van de opleiding plan je samen met je studiecoach de route die je gaat volgen. Op basis van diploma’s kun je vrijstellingen krijgen. Nieuw is het flexibele karakter van het onderwijsprogramma: in overleg met de opleiding en op basis van jouw kennis, achtergrond en ervaring is het mogelijk versneld toetsen af te leggen, zonder onderwijs hiervoor te hebben gevolgd. Onderwijs op maat dus en met als resultaat een verkorte studieduur!

Ben je al in het bezit van een leerarbeidsovereenkomst op hbo-niveau voor minimaal 16 uur per week via je werkgever of een andere zorginstelling, meld je dan aan voor HBO-V Duaal.

Toelatingseisen

HBO-V Deeltijd, 2019-2020

Ben je in het bezit van een SPH of MBO-V diploma, dan kom je in aanmerking voor vrijstellingen - deze moet je individueel aanvragen - en kun je de opleiding in 2,5 jaar volgen.

Heb je een andere mbo-opleiding, dan moet je rekenen op een studieduur van 4 jaar. Met een andere hbo of wo-opleiding kun je in aanmerking komen voor het versneld afleggen van toetsen uit het studieprogramma, waardoor je je studieduur kunt verkorten. Aan het begin van de opleiding wordt samen met je gekeken naar de mogelijkheden.

Daarnaast geldt de eis dat je voor 1 september 2019 een stageplaats in een zorginstelling hebt gevonden van minimaal 16 uur per week. Deze stage moet jou bovendien begeleiding bieden op hbo-niveau (HBO-V).

Bij Evita Zorg zijn er nog enkele stageplekken beschikbaar voor studenten die de flexibele deeltijd opleiding willen gaan volgen.
Stuur je motivatiebrief met CV naar Ferra Gumilar, HR-functionaris, hr@evitazorg.nl.

Reinier de Graaf en Haga ziekenhuis bieden voor 2019/2020 geen deeltijd en stageplaatsen voor het eerste jaar aan.

HAVO
C&M
E&M
N&G
N&T
VWO
C&M
E&M
N&G
N&T
MBO
Niveau 4, middenkader- of specialistenopleiding

Toelatingsadvies

Kijk wat in jouw situatie geldt

De mbo-opleiding die het beste aansluit is mbo-verpleegkunde (niveau 4). Als je deze opleiding hebt afgerond en je BIG-registratie hebt ontvangen, kun je de route van 2,5 jaar volgen. Dat is niet mogelijk met een andere mbo-vooropleiding.

Het kan zijn dat je niet direct toelaatbaar bent. Bijvoorbeeld omdat je geen toelatinggevende vooropleiding hebt, of je geen examen hebt gedaan in een verplicht vak. Kijk hier welke mogelijkheden er zijn om toch te starten aan De Haagse.

Je mist een of meer vakken
Als in de tabel hierboven bij jouw profiel een extra vak staat en je geen examen doet of hebt gedaan in dit vak, dan heb je zoals dat heet een deficiëntie. Je kunt alleen starten als je deze deficiëntie hebt weggewerkt. Kijk op de pagina Toelatingseisen hoe je dit kan doen.

21+-toelatingsonderzoek
Heb je geen diploma dat toelating biedt en ben je met ingang van het nieuwe schooljaar 21 jaar of ouder, dan kun je alsnog worden toegelaten als je slaagt voor het Toelatingsonderzoek 21+.
Het Toelatingsonderzoek 21+ vindt in de periode januari t/m juli/augustus op verschillende momenten plaats op De Haagse Hogeschool. Het onderzoek bestaat uit het afleggen van een digitale capaciteitentoets.Met een buitenlands of internationaal diploma kun je toegelaten worden, mits dit diploma toelating biedt tot hbo en je een bewijs hebt van voldoende beheersing van de Nederlandse taal. Alle buitenlandse en internationale diploma’s worden door De Haagse Hogeschool gewaardeerd.
Zit je nu op een universiteit of een andere hogeschool en wil je overstappen naar de HBO-V-opleiding aan De Haagse? Dat kan. Stuur dan een verzoek naar doorstroomcoördinator Wendy van den Berge via w.vandenberge@hhs.nl. Uiteindelijk doet de examencommissie van de HBO-V-opleiding uitspraak over je toelating. Als je een jaar volledig hebt afgerond, is het mogelijk het opvolgende jaar in te stromen. Bekijk het opleidingsexamenreglement (OER) van HBO-V voor meer informatie.
Op de officiële toelatingseisen kunnen geen uitzonderingen worden gemaakt. Alleen de afdeling CSI kan uitspraken doen over je toelaatbaarheid op basis van de officiële regels. Aan mededelingen van anderen over je toelaatbaarheid en informatie op deze website kun je geen rechten ontlenen.

Student voor een dag

Voel je al even student

1 februari 2020

Open Dag

Bekijk onze gebouwen, onze leercommunity-plekken en het skillslab waar je onder meer leert injecteren, wassen en bloeddruk meten. Dat kan allemaal tijdens de Open Dagen. Je kunt ook opleidingspresentaties bijwonen. En praten met studenten en docenten. Geef je wel even op. Dan weten we dat je langskomt.

Ontdek studeren in deeltijd aan De Haagse

Tips, tricks & FAQ’s

Hoe is het om te studeren naast je werk? Wat komt erbij kijken en hoe zorg je voor de goede balans? Op onze deeltijdpagina vind je antwoord op dit soort vragen en verhalen van andere deeltijdstudenten.

Keuzehulp

We helpen je graag de juiste keuze te maken

Het kan dat je na een bezoek aan een open dag, na meelopen en/of na het praten met studenten, docenten, ouders, en decanen nog niet weet wat je moet gaan studeren. Geeft niet, dat gebeurt vaker. Misschien ben jij wel iemand die eerst een jaartje moet gaan werken. Of op wereldreis. Of misschien ligt je ambitie wel ergens anders dan je denkt.

Geïnteresseerd in
HBO-V - Deeltijd?

Meld je aan