HBO-V - Voltijd
Val je niet flauw bij het zien van een beetje bloed en schrikken operaties op tv je niet af? Mooi, want als verpleegkundige heb je vaak te maken met onverwachte gebeurtenissen, waarbij snel en adequaat handelen van levensbelang kan zijn. Geen dag is hetzelfde. Je helpt patiënten bijvoorbeeld bij hun persoonlijke verzorging en medicatie of je praat met ze over hun depressie, schulden of verslaving. Of je kijkt hoe iemand gezonder kan leven, door bijvoorbeeld vaker dat patatje met mayonaise af te slaan en meer te bewegen. De patiënt en zijn netwerk staan centraal. Samen met bijvoorbeeld artsen, diëtisten, maatschappelijk werkers en fysiotherapeuten werk je aan herstel en preventie. Met onze opleiding verpleegkunde ben je goed voorbereid op de toekomst; al onze leerjaren zijn aangepast aan Bachelor of Nursing 2020. Twijfel je nog over je studiekeuze? Lees dan deze tips over hoe je je goed kunt oriënteren op het beroep en de opleiding.
Kom kijken of het klikt
- Even praten met een student? Kijk of het klikt!
Hoe beleven anderen deze studie? Neem via deze link contact op met een student.
- Meer weten? Vraag het een docent
Vragen over vakken? Over studielast? Over de opbouw van de studie? Kom in contact met een docent en vraag hem of haar wat je wilt weten.
- Open Dag gemist? Volg onze webinar!
Het kan zijn dat je onze online open dag hebt gemist. Klik dan op de volgende link en bekijk de webinar die we hebben gemaakt over onze opleiding.
- Volg ons op Instagram en Facebook
Wil je op de hoogte blijven van wat er gebeurt bij onze opleiding? Dat kan heel simpel. Volg ons! Op Instagram, op Facebook of allebei.
Toelatingseisen
HBO-V voltijd, 2021-2022
HAVO |
---|
C&M |
E&M |
N&G |
N&T |
VWO |
---|
C&M |
E&M |
N&G |
N&T |
MBO |
---|
Niveau 4, middenkader- of specialistenopleiding |
Toelatingsadvies
Kijk wat in jouw situatie geldt
Als je geen eindexamen in biologie gedaan hebt, kun je jezelf alvast voorbereiden door je hierin te verdiepen voor je start met de opleiding.
Voor studenten die moeite hebben met medische biologie of verpleegkundig rekenen worden tijdens de opleiding bijlessen aangeboden door ouderejaars studenten.
21+-toelatingsonderzoek
Heb je geen diploma dat toelating biedt en ben je met ingang van het nieuwe schooljaar 21 jaar of ouder, dan kun je alsnog worden toegelaten als je slaagt voor het Toelatingsonderzoek 21+.
Het Toelatingsonderzoek 21+ vindt in de periode januari t/m juli/augustus op verschillende momenten plaats op De Haagse Hogeschool. Het onderzoek bestaat uit het afleggen van een digitale capaciteitentoets.
Op de officiële toelatingseisen kunnen geen uitzonderingen worden gemaakt. Alleen de afdeling CSI kan uitspraken doen over je toelaatbaarheid op basis van de officiële regels. Aan mededelingen van anderen over je toelaatbaarheid en informatie op deze website kun je geen rechten ontlenen.
Student voor een dag
Voel je al even student
6 februari 2021
Online Open Dag
We hadden je graag verwelkomd op de Open Dag van onze vestigingen Den Haag, Delft, Zoetermeer en Sportcampus Zuiderpark. Helaas is dat vanwege de maatregelen door het coronavirus niet mogelijk. Om jou toch zo goed mogelijk te helpen een weloverwogen studiekeuze te maken, bieden we daarom onze Open Dag in online vorm aan. Als jij niet naar De Haagse Hogeschool kan komen, dan komt De Haagse naar jou!
Bekijk de webinar van de vorige Open Dag.
Online meelopen
Ervaar een dag lang hoe het is om op De Haagse te studeren. Je volgt online studiebijeenkomsten en neemt bijvoorbeeld een kijkje in het skillslab waar studenten van alles leren, zoals wonden verzorgen, zwachtelen, injecteren, katheteriseren en een maagsonde inbrengen. Je neemt deel aan online werkgroepen en ziet hoe studenten met elkaar en met docenten omgaan.