HBO-V - Voltijd

Val je niet flauw bij het zien van een beetje bloed en schrikken operaties op tv je niet af? Mooi, want als verpleegkundige heb je vaak te maken met onverwachte gebeurtenissen, waarbij snel en adequaat handelen van levensbelang kan zijn. Geen dag is hetzelfde. Je helpt patiënten bijvoorbeeld bij hun persoonlijke verzorging en medicatie of je praat met ze over hun depressie, schulden of verslaving. Of je kijkt hoe iemand gezonder kan leven, door bijvoorbeeld vaker dat patatje met mayonaise af te slaan en meer te bewegen. De patiënt en zijn netwerk staan centraal. Samen met bijvoorbeeld artsen, diëtisten, maatschappelijk werkers en fysiotherapeuten werk je aan herstel en preventie. Met onze opleiding verpleegkunde ben je goed voorbereid op de toekomst; al onze leerjaren zijn aangepast aan Bachelor of Nursing 2020.
Twijfel je nog over je studiekeuze? Lees dan deze tips over hoe je je goed kunt oriënteren op het beroep en de opleiding.

Toelatingseisen

HBO-V voltijd, 2018-2019

HAVO
C&M
E&M
N&G
N&T
VWO
C&M
E&M
N&G
N&T
MBO
Niveau 4, middenkader- of specialistenopleiding

Aanvullende toelatingseisen

15 januari 2018 was de deadline voor het aanmelden voor de voltijdse studie HBO-V die in september dit jaar start. Deze opleiding heeft een numerus fixus van 500 plaatsen. Omdat er nog plaatsen beschikbaar zijn, is de aanmeldperiode verlengd tot uiterlijk 1 mei 2018.

Uiterlijk 15 januari aangemeld?

Iedereen die zich uiterlijk 15 januari 2018 heeft aangemeld, krijgt op 15 april 2018 een plaats aangeboden via Studielink. Deze plaats moet dan binnen 2 weken geaccepteerd worden. Wie uiterlijk 31 augustus 2018 aan alle inschrijfvoorwaarden voldoet, kan in september 2018 starten met de studie. Voor deze groep zal er géén decentrale selectie plaatsvinden. In plaats daarvan organiseren we ‘Klaar-voor-de-start’ dagen op 22 februari en 6 maart. Een uitnodiging en meer informatie hierover ontvang je via de mail.

Tussen 16 januari en 1 mei aangemeld?

Als er op 1 mei meer dan 500 aanmeldingen zijn, start een selectieprocedure. Die geldt dan alleen voor studenten die zich aangemeld hebben na 15 januari 2018. Voor deelname aan deze decentrale selectie dien je uiterlijk 1 mei 2018 via Studielink een inschrijfverzoek te hebben gedaan. Hiervoor is een DigiD nodig. De aanvraag hiervan kost enige tijd. Zorg dus dat je ruim op tijd over een DigiD beschikt.
Als je je inschrijfverzoek hebt ingediend bij Studielink, dan krijg je automatisch een bericht met informatie over hoe je je kunt aanmelden voor de decentrale selectie. Let op: aanmelden is verplicht, en gebeurt dus niet automatisch na het inschrijven bij Studielink!

De decentrale selectie bestaat uit het schrijven van een motivatiebrief, een schriftelijke toets en een 'pitch' (korte mondelinge presentatie). Met behulp van deze drie onderdelen toetsen wij de volgende criteria:

  • Goede voorbereiding op beroeps- en studiekeuze;
  • Communicatie vaardigheden;
  • Inzicht, analytisch vermogen;
  • Studievaardigheden;
  • Reflectief vermogen;
  • Taalvaardigheid;
  • Zorgvuldigheid.
Bij zowel de motivatiebrief als de pitch staat jouw voorbereiding op de keuze voor dit beroep en voor de HBO-V van De Haagse Hogeschool centraal. Hier vind je tips over hoe je je kunt oriënteren op het beroep en de opleiding. Verdere instructies voor de verschillende onderdelen van de selectieprocedure ontvang je nadat je je hebt aangemeld.

De selectiedag vindt plaats op dinsdag 29 mei 2018. Noteer deze datum alvast in je agenda! Als er op 1 mei minder dan 500 aanmeldingen zijn, dan gebruiken we deze dag voor een ‘Klaar-voor-de-start’ bijeenkomst, dus ook in dat geval verwachten we je op 29 mei op De Haagse Hogeschool. Heb je een goede reden waarom je op deze dag niet aanwezig kunt zijn, dan kun je dat bij je aanmelding aangeven. Je kunt dan deelnemen aan de digitale decentrale selectie.

Vragen?

Mocht je in de tussentijd vragen hebben omtrent de decentrale selectie of de ‘Klaar-voor-de-start’ dagen, dan kun je contact opnemen met Annemarie Borst en/of Lu Wang (docenten van de opleiding Verpleegkunde) via DS-HBOV@hhs.nl. Heb je een algemene vraag met betrekking tot de inschrijving dan kun je contact opnemen met de medewerkers van de Centrale Studenten Inschrijving.

Toelatingsadvies

Kijk wat in jouw situatie geldt

Wil je vanaf de havo of het vwo instromen? Dat kan het beste met het profiel Natuur en Gezondheid. Ook is het goed als je de vakken Nederlands, wiskunde en biologie hebt gevolgd.

De mbo-opleiding die het beste aansluit is mbo-verpleegkunde (niveau 4). Als je deze opleiding hebt afgerond en je BIG-registratie hebt ontvangen, kun je direct de 3-jarige duale opleiding volgen. Dat is niet mogelijk met een andere mbo-vooropleiding.

Bij deze opleiding ben je toelaatbaar met alle profielen, er is geen extra vakkeneis. Je hoeft dus geen deficiëntie-examen te doen.

Heb je een havo-diploma behaald vóór 2009 of een vwo-diploma behaald vóór 2010. Dan wordt je diploma individueel beoordeeld op toelaatbaarheid. Heb je vragen hierover? Neem dan contact op met de Centrale Studenten Inschrijvingen (CSI) via het contactformulier.
Heb je geen diploma dat toelating geeft en ben je met ingang van het nieuwe schooljaar 21 jaar of ouder, dan kun je deelnemen aan het Toelatingsonderzoek 21+. Als je hier voor slaagt, mag je alsnog beginnen met de opleiding van jouw keuze. Het toelatingsonderzoek van opleidingen aan De Haagse Hogeschool bestaat uit de vakken Nederlands en Engels en daarnaast een opleidingsspecifiek onderdeel.
Met een buitenlands of internationaal diploma kun je toegelaten worden, mits dit diploma toelating biedt tot hbo en je een bewijs hebt van voldoende beheersing van de Nederlandse taal. Alle buitenlandse en internationale diploma’s worden door De Haagse Hogeschool gewaardeerd.
Zit je nu op een universiteit of een andere hogeschool en wil je overstappen naar de HBO-V-opleiding aan De Haagse? Dat kan. Stuur dan een verzoek naar doorstroomcoördinator Agnes van der Tol via a.m.vandertol@hhs.nl. Uiteindelijk doet de examencommissie van de HBO-V-opleiding uitspraak over je toelating. Als je een jaar volledig hebt afgerond, is het mogelijk het opvolgende jaar in te stromen. Bekijk het opleidingsexamenreglement (OER) van HBO-V voor meer informatie.

Op de officiële toelatingseisen kunnen geen uitzonderingen worden gemaakt. Alleen de afdeling CSI kan uitspraken doen over je toelaatbaarheid op basis van de officiële regels. Aan mededelingen van anderen over je toelaatbaarheid kun je geen rechten ontlenen.

Student voor een dag

Voel je al even student

3 november 2018

Open Dag

Bekijk onze gebouwen, onze plekken om samen te werken en het skillslab. Hier leer je tijdens je studie onder andere hoe je de bloeddruk meet, de pols telt en injecteert. Je kunt ook opleidingspresentaties bijwonen en praten met studenten en docenten. Dat kan allemaal tijdens de Open Dag. Geef je wel even op, dan weten we dat je langskomt.

Nieuws en Evenementen

Keuzehulp

We helpen je graag de juiste keuze te maken

Het kan dat je na een bezoek aan een open dag, na meelopen en/of proefstuderen, na het praten met studenten, docenten, ouders, en decanen nog niet weet wat je moet gaan studeren. Geeft niet, dat gebeurt vaker. Misschien ben jij wel iemand die eerst een jaartje moet gaan werken. Of op wereldreis. Of misschien ligt je ambitie wel ergens anders dan je denkt.
Neem contact op met het Study & Career Centre Bel naar 070-4458595 of stuur een e-mail aan studycareer@hhs.nl

Geïnteresseerd in
HBO-V - Voltijd?

Meld je aan