Industrial Design Engineering - Engels - Voltijd

Tijdens de Engelstalige opleiding Industrial Design Engineering leer je hoe je slimme oplossingen bedenkt voor uitdagingen in de toekomst. Misschien vind jij wel een Do It Yourself-drone uit, ontwikkel je speelgoed voor vluchtelingenkinderen of help je Artsen zonder Grenzen veiliger en effectiever te werken in oorlogsgebieden. In de eerste 2 jaar leer je de basis en kies je verschillende thema’s. Zo specialiseer je je tijdens 4 dynamische semesters die je zelf samenstelt. Je werkt aan projecten voor echte klanten en spijkert je skills bij met workshops en trainingen. Wil je je horizon verbreden? Kies dan voor een minor of een studieprogramma op een andere hogeschool of universiteit. Dat kan ook in het buitenland! In het laatste semester (jaar 3) werk je aan een individueel innovatieproject, voor je eigen onderneming bijvoorbeeld.

Opbouw van Industrial Design Engineering - Engels - Voltijd

Werkcollege

24

uur per week (gemiddeld)

Zelfstudie

16

uur per week

Projecten

45%

van het curriculum

Studiepunten

60

in jaar 1


Jaar 1

Vanaf de eerste dag ga je aan de slag met opdrachten voor echte bedrijven en organisaties zoals BOSCH en Artsen zonder Grenzen. Je overtuigt ze van jouw briljante ideeën en laat zien dat je een gat in de markt gevonden hebt. Uiteraard heb je hier kennis en waardigheden voor nodig. Workshops over de basics van Industrial Design Engineering helpen je hierbij. Zo leer je over user research, prototyping en visuele communicatie. Ook maak je kennis met de 2D- en 3D-software die je nodig hebt om je ideeën uit te werken.  
Vanaf het tweede semester specialiseer je je. Kies je voor Product Engineering, Strategic Design of Aesthetics and Perception? Bij IDE werken we met profielen die allemaal een eigen karakter hebben. De Explorer onderzoekt technologieën en test deze bij gebruikers. De Creator ontwerpt met veel creativiteit gebruiksvriendelijke én mooie producten. En de Entrepreneur houdt zich vooral bezig met de zakelijke kanten van productontwerp. Elk profiel past bij 1 of 2 studierichtingen voor het tweede semester van jaar 1. En jij mag kiezen!

Lesrooster

Semester A
Basics of IDE – Explorer, Creator, Entrepreneur
Semester B, kies uit:
Product Engineering – Creator, Entrepreneur
Design Aesthetics and Perception - Explorer, Creator
Strategic Design - Explorer, Creator, Entrepreneur

Jaar 2

Jaar 2 en de eerste helft van jaar 3 vormen de hoofdfase van je studie. Je brengt je vaardigheden en skills van jaar 1 in de praktijk en schrijft je in voor nóg drie modules uit het keuzemenu. In elk semester staat een groepsproject centraal en ben je dagelijks bezig met je persoonlijke ontwikkeling.

De eindproducten van ieder semester stel je tentoon tijdens de design expo. Zo ontwierp een groep studenten de Jänborsa, een braadzak op zonne-energie waarmee vrouwen in Ethiopië zonder elektriciteit maaltijden kunnen koken voor hun families. Hoe werk je zo’n idee nou uit voor de praktijk? Tijdens IDE maak je van serieuze ideeën uitvoerbare businessplannen door gebruikers en stakeholders te betrekken bij het ontwerpproces.

Voorbereidend menu voor semesters C, D en E (eerste half jaar van jaar 3)

Name Profile
Prototyping and Craftmanship
Creator
Smart Objects
Creator
Responsible Design
Explorer, Entrepreneur
Design with Nature
Explorer, Creator
Economics of Design for (Mass) Production
Creator, Entrepreneur
International Insights Research
Explorer
Exploring New Technologies
Explorer
Entrepeneurship Entrepeneur
Service Design and Design Thinking
Explorer, Creator, Entrepeneur
Design Agency
Explorer, Creator, Entrepeneur
 Autonomous Project
 Explorer, Creator, Entrepreneur
Minor at THUAS -
Minor at different university -
Exchange abroad -
Plus your choice for Semester B
Product Engineering Creator, Entrepeneur
Strategic Design
Explorer, Creator, Entrepeneur
Design Aesthetics and Perception Explorer, Creator

 
Let op: semesters worden aangeboden als genoeg studenten zich ervoor inschrijven. Bij voldoende animo wordt een semester 2 keer per jaar aangeboden. Je selecteert je eerste en tweede keuze voor alle semesters aan het einde van semester A. We doen ons best voor iedereen. Toch kunnen we niet garanderen dat je ieder semester kunt deelnemen aan de vakken van jouw voorkeur. 

Jaar 3

Semester E

In semester E kies je voor de laatste keer uit alle keuzevakken van de hoofdfase. Een minor doen of op uitwisseling gaan kan ook, tenzij je dit in jaar 2 al gedaan hebt.

Semester F

Afstudeerproject
Je afstudeeropdracht is een individuele test. Hoe pak jij een open innovator-project aan? Je werkt voor een klant (zoals eerder tijdens de opleiding) of start je eigen bedrijf en werkt jouw beste ideeën uit. Na afloop presenteer je jouw project én je competenties.

Minors

Personaliseer je studie

In jaar 3 specialiseer je je als product designer tijdens een minor. Dit kan bij IDE, een andere faculteit van De Haagse of bij een andere hogeschool. Je kunt je inschrijven voor Sustainable Product Design of Packaging Design bij De Haagse. Of kies jij een minor via Kies Op Maat? Zelfs een semester in het buitenland is een optie. Met je minor werk je aan jouw identiteit als open innovator. Grijp je kans om op te vallen op de arbeidsmarkt! 

Werkvormen

Colleges, seminars, zelfstudie en groepsprojecten

Een splinternieuw 3D-protolab met 3D-printers. Een lasersnijder en een moderne werkplaats met alle gereedschappen die je nodig hebt voor lo-fi én hi-fi prototyping. Dat is pas een geschikte omgeving voor co-creatie! Je werkt in projectgroepen en krijgt les van docenten aan wie je alles mag vragen. Bovendien organiseren we inspirerende excursies. We bezoeken de Dutch Design Week, Today’s Art en IKEA’s Europese Concept Store.

Contact met de opleiding

Heb je vragen over de opleiding? Neem contact op met Senko Kabbes via s.kabbes@hhs.nl. Voor vragen over toelatingseisen en inschrijven stuur je een e-mail naar csi@hhs.nl.

Volg ons op Facebook voor de laatste nieuwtjes en praat mee!

Contact met de student

Hulp tijdens je studie

Studeren doe je niet alleen

Een vlekkeloze studieloopbaan voor iedere IDE-student: daar streven we naar. Een carrière-coach helpt je hierbij. Modules kiezen voor de hoofdfase, een portfolio samenstellen en werken aan je professionele skills: je staat er nooit alleen voor. Loop je (een beetje) vast tijdens je studie? Dan helpt je coach je met plannen en je schrijfskills ontwikkelen of vindt hij of zij de juiste personen voor antwoorden op moeilijke vragen. Ook als eventuele persoonlijke gebeurtenissen je schoolwerk in de weg zitten, staat je coach altijd voor je klaar.

Studiepunten halen

Bindend studieadvies (BSA)

Om je studie na het eerste jaar te kunnen vervolgen, moet je 50 van de 60 studiepunten (EC; European Credits) behalen.. De opleiding kan bovendien bepalen dat je een bepaald vak moet hebben behaald, als onderdeel van de puntennorm. Dit noemen we ook wel een kwalitatieve eis. Heb je aan zowel de puntennorm als de eventueel gestelde kwalitatieve eis voldaan, dan krijg je van de examencommissie aan het einde van je eerste jaar een positief  studieadvies en mag je je opleiding vervolgen.

Behaal je minder dan 50 studiepunten of haal je wel 50 punten maar voldoe je niet aan de eventueel gestelde kwalitatieve eis, dan krijg je een negatief studieadvies en moet je de opleiding verlaten. Daarom wordt dit advies een negatief bindend studieadvies (NBSA) genoemd. 

Persoonlijke omstandigheden kunnen van invloed zijn op je studievoortgang. Denk aan ziekte of het bedrijven van topsport. Het is belangrijk dat je, wanneer dit soort persoonlijke omstandigheden zich voordoen, dit zo spoedig mogelijk doorgeeft aan de examencommissie. Die kan hier vervolgens rekening mee houden bij het uitbrengen van het studieadvies.

Lees de volledige regels over het studieadvies in hoofdstuk 7 van de Onderwijs- en Examenregeling (OER) van jouw opleiding.

Geïnteresseerd in
Industrial Design Engineering - Engels - Voltijd?

Meld je aan