Sport Studies | International Sport Management - Engels - Voltijd

Ben jij nieuwsgierig, actief en betrokken? Met die eigenschappen zit je helemaal op de goede plek bij de Engelstalige opleiding International Sport Management (ISPM). Je krijgt les in sportmarketing, sportbeleid, financieel management en volgt vakken over de impact van sport op onze maatschappij. Of het nu colleges, groepsprojecten of individuele opdrachten zijn, de hele opleiding heeft een internationale invalshoek. Na ISPM ben jij klaar voor een mooie, sportieve toekomst.

Opbouw van Sport Studies | International Sport Management - Engels - Voltijd

Opbouw van International Sport Management – 3 jaar

Welke onderwerpen tijdens de Engelstalige opleiding International Sport Management aan bod komen? Je leert alles over management, sport, beleidsvorming, (sport)financiën en onderzoek. Hieronder vind je per jaar een overzicht van de vakken die op het programma staan. Houd er rekening mee dat de reis in jaar 1, de buitenlandstage in jaar 2 en de afstudeerstage in jaar 3 extra kosten met zich mee kunnen brengen. Denk aan een woning (in het buitenland), reiskosten en verzekeringen.

Jaar 1

Vanaf de start van je opleiding ga je al aan de slag met praktische opdrachten uit het werkveld. Zo bezoek je in je eerste jaar onder andere verschillende sportorganisaties in een Europees land tijdens de ‘fieldtrip’ en start je met je verkenningstocht in the world of sports. Onze studenten waren onder andere al te vinden in Oostenrijk, waar ze van de burgemeester van Schladming te horen kregen wat een Special Olympics event kan betekenen voor city marketing.

Let op: Er wordt continu gewerkt aan het verbeteren van het 3-jarige curriculum van International Sport Management. Daarom kan het studieprogramma nog wijzigen.

Introduction week
Sport Development
Fieldtrip

Jaar 2

In jaar 2 loop je tijdens het tweede blok stage bij een organisatie die bij je past. Dat doe je buiten de Nederlandse grenzen en bij voorkeur, als je een internationale student bent, niet in je thuisland. Door je grenzen letterlijk én figuurlijk te verleggen, ervaar je het internationale aspect dat bij ISPM zo belangrijk is.

Minor

Marcela Hofman

Donna de Haan

Werkvormen

Colleges, seminars, studiebezoeken, zelfstudie en projectgroepen

Tijdens de 3-jarige Engelstalige opleiding International Sport Management krijg je theorie en doe je veel groepsprojecten, begeleid door internationale docenten. Daarnaast werk je aan casestudies bedacht door experts uit de internationale sportwereld. Verder loop je stage bij (internationale) organisaties, zoals de Union of European Football Associations (UEFA), de Fédération Internationale de Volleyball (FIVB) of de International Tennis Federation (ITF). Bovendien volg je colleges op de splinternieuwe Sportcampus Zuiderpark en ondersteun je de gemeente Den Haag tijdens internationale sportevenementen in de stad.

Nieuws en Evenementen

Contact met de opleiding

Heb je vragen over ISPM? Stuur ons een e-mail. Wij helpen je graag verder. Like ons ook op Facebook!

Contact met de student

Hulp tijdens je studie

Studeren doe je niet alleen

Je staat er niet alleen voor tijdens de 3-jarige opleiding International Sport Management. Een persoonlijke coach houdt (samen met jou) de voortgang van je studie in de gaten en stuurt je in de goede richting voor een mooie carrière. Ook als eventuele persoonlijke gebeurtenissen je schoolwerk in de weg zitten, staat je coach voor je klaar. Ook coaching-assistenten, meestal tweede- of derdejaarsstudenten, zijn er voor je. Ze helpen je bijvoorbeeld met plannen of vinden voor jou de juiste personen binnen ISPM.

Studiepunten halen

Bindend studieadvies (BSA)

Om je studie na het eerste jaar te kunnen vervolgen, moet je 50 van de 60 studiepunten (ECTS) behalen. Daarnaast stellen sommige opleidingen extra eisen om je door te laten naar het tweede studiejaar. Bijvoorbeeld een bepaald vak dat je behaald moet hebben en dat meetelt binnen de 50-puntennorm. Dit noemen we ook wel een kwalitatieve eis. Heb je aan zowel de puntennorm als de eventueel gestelde kwalitatieve eis voldaan, dan krijg je van de examencommissie aan het einde van je eerste jaar een positief bindend studieadvies (BSA).

Behaal je minder dan 50 studiepunten en voldoe je niet aan de eventueel gestelde kwalitatieve eis, dan krijg je een negatief studieadvies en moet je de opleiding verlaten. Daarom wordt dit advies een negatief bindend studieadvies (NBSA) genoemd.

Persoonlijke omstandigheden kunnen van invloed zijn op je studievoortgang. Denk aan ziekte of het bedrijven van topsport. Het is belangrijk dat je, wanneer dit soort bijzondere omstandigheden zich voordoen, dit meteen doorgeeft aan de examencommissie. Die kan hier vervolgens rekening mee houden bij het uitbrengen van het studieadvies.

Lees de volledige regels over het studieadvies in hoofdstuk 7 van de  Onderwijs- en Examenregeling (OER) van jouw opleiding.

Geïnteresseerd in
Sport Studies | International Sport Management - Engels - Voltijd?