Sport Studies | International Sport Management - Engels - Voltijd

Heb jij een passie voor sport, ben je een teamplayer en houd je van zakendoen? Tijdens de Engelstalige opleiding International Sport Management stort je je op de organisatorische kant van sport. Een goede basis voor een succesvolle carrière. Je oefent je leiderschapsskills, leert kritisch en zakelijk denken en je verkent internationale sportnetwerken. Kickstart je toekomst in sport!

International Sport Management - 3 jaar, 2019-2020

Om te worden toegelaten tot de 3-jarige Engelstalige opleiding International Sport Management (ISPM) moet je goed zijn in Engels en heb je een vwo-diploma nodig.

HAVO
C&M
E&M
N&G
N&T
VWO
C&M
E&M
N&G
N&T
MBO
Niet toelaatbaar

Toelatingsadvies

Kijk wat in jouw situatie geldt

Als je voldoet aan de toelatingseisen en je hebt je aangemeld via Studielink, nodigen we je uit voor een gesprek. Tijdens dit gesprek vragen we je naar je passie voor sport en waarom je deze opleiding wilt volgen. Zo willen we ervoor zorgen dat de studenten die aan ISPM deelnemen allemaal net zo gemotiveerd zijn. Zo’n gesprek klinkt misschien een beetje spannend, maar maak je geen zorgen, je hoeft geen topatleet te zijn om je voor ISPM aan te melden. Een liefde voor sport, gevoel voor business en een internationale blik zijn de belangrijkste voorwaarden.

Het kan zijn dat je niet direct toelaatbaar bent. Bijvoorbeeld omdat je geen toelatinggevende vooropleiding hebt, of je geen examen hebt gedaan in een verplicht vak. Kijk hier welke mogelijkheden er zijn om toch te starten aan De Haagse.

21+-toelatingsonderzoek
Heb je geen diploma dat toelating biedt en ben je met ingang van het nieuwe schooljaar 21 jaar of ouder, dan kun je alsnog worden toegelaten als je slaagt voor het Toelatingsonderzoek 21+. Het Toelatingsonderzoek 21+ vindt in de periode januari t/m juli/augustus op verschillende momenten plaats op De Haagse Hogeschool. Het onderzoek bestaat uit het afleggen van een digitale capaciteitentoets.

English Academic Preparation School (Prep School)
Mocht je (nog) niet aan de Engelse taaleisen van de opleiding voldoen maar zijn je resultaten veelbelovend, dan is er voor niet-Nederlandse studenten een English Prep School programma. Dit programma duurt 6 maanden of 1 jaar. Na de Prep School ben je niet alleen klaar voor een bacheloropleiding, maar heb je ook veel meer geleerd over Nederland, Den Haag en onze hogeschool.

The Hague Pathway College
Voldoe je niet aan de vooropleidingseis van een 3-jarige opleiding, dat is er The Hague Pathway College. Tijdens het International Foundation Year versterk je je kennis van een aantal vakken (zoals wiskunde, economie of natuurkunde, afhankelijk van de opleiding die je aan De Haagse gaat volgen), verbeter je je Engels en werk je aan je academische vaardigheden. Na het foundation year stroom je door naar een 3-jarig bachelorprogramma zonder dat je nog aanvullende examens (zoals IELTS) hoeft af te leggen.

Om toegelaten te worden tot de 3-jarige opleiding International Sport Management heb je een diploma nodig dat vergelijkbaar is met een Nederlands vwo-diploma en moet je de Engelse taal goed beheersen. Om je buitenlandse of internationale middelbareschooldiploma te toetsen maken we gebruik van de richtlijnen die Nuffic hanteert.

Heb je een havo-diploma behaald vóór 2009 of een vwo-diploma behaald vóór 2010? Dan wordt je diploma individueel beoordeeld op toelaatbaarheid. Heb je vragen hierover? Neem dan contact op met de Centrale Studenten Inschrijving (CSI) via het contactformulier.

Op de officiële toelatingseisen kunnen geen uitzonderingen worden gemaakt. Alleen de afdeling Centrale Studenten Inschrijving (CSI) kan uitspraken doen over je toelaatbaarheid op basis van de officiële regels. Aan mededelingen van anderen over je toelaatbaarheid en informatie op deze website kun je geen rechten ontlenen.

Student voor een dag

1 februari 2020

Open Dag

Kom naar de Open Dag en proef de sfeer op De Haagse. Ontmoet onze studenten, docenten en studieadviseurs. Tijdens de presentaties maak je kennis met de driejarige opleiding International Sport Management en de kritische, interculturele mindset die je straks in het werkveld nodig hebt.

Keuzehulp

We helpen je graag de juiste keuze te maken

Het kan dat je na een bezoek aan een open dag, na meelopen en/of na het praten met studenten, docenten, ouders, en decanen nog niet weet wat je moet gaan studeren. Geeft niet, dat gebeurt vaker. Misschien ben jij wel iemand die eerst een jaartje moet gaan werken. Of op wereldreis. Of misschien ligt je ambitie wel ergens anders dan je denkt.

Studie in beeld

Sleep opzij

Geïnteresseerd in
Sport Studies | International Sport Management - Engels - Voltijd?