Social Work - Voltijd
Je wilt weten wat mensen drijft en het beste in ze naar boven halen. Misschien draag je nu ook al wel je steentje bij. Door vrijwilligerswerk te doen in het buurthuis bijvoorbeeld, door boodschappen voor je oma te doen of naar vrienden te luisteren als ze problemen hebben. Bij de opleiding Social Work leer je mensen zichzélf te helpen, in een team werken en jouw talenten en kennis inzetten om anderen te motiveren en te inspireren. Zodat zij zo goed mogelijk meedoen in de maatschappij. De Bachelor of Social Work volgt de opleidingen Maatschappelijk Werk en Dienstverlening (MWD), Sociaal Pedagogische Hulpverlening (SPH) en Culturele en Maatschappelijke Vorming (CMV) op.
Kom kijken of het klikt
- Open Dag gemist? Volg onze webinar!
Het kan zijn dat je onze online open dag hebt gemist. Klik dan op de volgende link en bekijk de webinar die we hebben gemaakt over onze opleiding.
- Meer weten? Vraag het een docent
Vragen over vakken? Over studielast? Over de opbouw van de studie? Kom in contact met een docent en vraag hem of haar wat je wilt weten.
- Meer weten? Kies je student. Waarom klikte het bij hem of haar?
Neem contact op met onze studenten. Zij vertellen je graag wat zij vinden van deze studie. Klik en kies.
- Volg ons op Instagram
Wil je op de hoogte blijven van wat er gebeurt bij onze opleiding? Dat kan heel simpel. Volg ons op Instagram! -
Nog wat inspiratie nodig? Lees ons magazine.
Benieuwd naar studenten, docenten, lesroosters, de uitstroomprofielen én meer van onze opleiding? Klik hier voor ons magazine.
Studenten aan het woord
Over een tweede kans
Vartika Kalloe
“Later wil ik graag bij Jeugdreclassering werken. Dan werk je met tieners die uit de jeugdgevangenis komen en kijk je hoe je ze verder kunt helpen. Ik vind: jongeren blijven jongeren en als ze geen normale jeugd hebben gehad en alleen een harde wereld kennen, dan wil ik hen laten zien dat er in het leven ook veel dingen zijn waar je nog van kan genieten. Het is belangrijk dat ze een tweede kans krijgen.”
Over stoornissen
Matthew Suijker
“Als je, aan het begin van je opleiding, iemand met een stoornis tegenkomt denk je: ‘Oh God. Dat heb ik ook!’. Dat is dan schrikken. Inmiddels vind ik stoornissen heel leuk. Da’s raar om te zeggen. Want die ziektebeelden zijn natuurlijk niet leuk. Ik vind ze interessant, dat is beter om te zeggen.”
Over zomerfeesten produceren
Caressa Dekkers
“In het tweede jaar, tijdens mijn stage, verzorgde ik voor theater De Regentes de productie van drie podia tijdens een zomerfeest in de Weimarstraat in Den Haag. Als producent ben je echt het motortje van een organisatie. Stressvol? Ja, zeker omdat er weinig tijd was om alles te regelen. Maar het was tof dat ik de verantwoordelijk kreeg en bleek erg leuk en leerzaam om te doen.”
Toelatingseisen
Social Work Voltijd 2021-2022
HAVO |
---|
C&M |
E&M |
N&G |
N&T |
VWO |
---|
C&M |
E&M |
N&G |
N&T |
MBO |
---|
Niveau 4, middenkader- of specialistenopleiding |
Toelatingsadvies
Kijk wat in jouw situatie geldt
21+-toelatingsonderzoek
Heb je geen diploma dat toelating biedt en ben je met ingang van het nieuwe schooljaar 21 jaar of ouder, dan kun je alsnog worden toegelaten als je slaagt voor het Toelatingsonderzoek 21+.
Het Toelatingsonderzoek 21+ vindt in de periode januari t/m juli/augustus op verschillende momenten plaats op De Haagse Hogeschool. Het onderzoek bestaat uit het afleggen van een digitale capaciteitentoets.
Om je opleiding Social Work succesvol te kunnen afronden is het een voorwaarde dat je o.a. stageloopt. Omdat je tijdens het stagelopen in aanraking kan komen met kwetsbare doelgroepen, moet je in veel gevallen een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) kunnen aantonen. Een VOG is een verklaring waaruit blijkt dat jouw gedrag uit het verleden geen bezwaar vormt voor het vervullen van een specifieke taak of functie. In dit geval dus je stage. Wees je er dus van bewust dat als je de opleiding Social Work wil gaan volgen, je een VOG moet kunnen aantonen bij je toekomstige stageplek. Wil je meer informatie over de VOG? Kijk dan verder op de website van de Rijksoverheid.
Student voor een dag
Voel je al even student
9 april 2021
Online Open Dag
We hadden je graag verwelkomd op de Open Dag van onze vestigingen Den Haag, Delft, Zoetermeer en Sportcampus Zuiderpark. Helaas is dat vanwege de maatregelen door het coronavirus niet mogelijk. Om jou toch zo goed mogelijk te helpen een weloverwogen studiekeuze te maken, bieden we daarom onze Open Dag in online vorm aan. Als jij niet naar De Haagse Hogeschool kan komen, dan komt De Haagse naar jou!
Bekijk de webinar van de vorige Open Dag.
4 - 5 maart 2021
Online Proefstuderen
Kom tijdens onze proefstudeerdag ervaren hoe een studie is. Het verschil met de meeloopdag? Het programma van de proefstudeerdag is speciaal voor jou op maat gemaakt. Je volgt dus niet de standaardlessen, maar lessen die de docenten hebben samengesteld om jou een beeld van de studie te geven. Ze laten je kennismaken met verschillende soorten lessen, bijvoorbeeld een hoorcollege. Net als de meeloopdag is ook de online proefstudeerdag gratis te volgen.
Online meelopen
Ervaar hoe het is om Social Work Voltijd op De Haagse Hogeschool te studeren. We geven je de mogelijkheid om online mee te lopen en te zien hoe de praktijk de basis vormt voor de momenten waarop je begeleid wordt.