Nieuwe voorzitter CvB De Haagse Hogeschool: dr. Elisabeth Minnemann

De Raad van Toezicht van De Haagse Hogeschool heeft na een uitgebreide en zorgvuldige procedure besloten om Elisabeth Minnemann te benoemen tot voorzitter van het College van Bestuur.

Elisabeth Minnemann voorzitter CvB

Wubbo Tempel, voorzitter van de Raad van Toezicht van De Haagse Hogeschool: “We zijn ontzettend blij met de komst van Elisabeth. Elisabeth begrijpt en doorvoelt de waarden en doelen van De Haagse Hogeschool, en heeft de skills om die nog verder binnen en buiten de organisatie te verankeren.” Rajash Rawal, lid en waarnemend voorzitter van het College van Bestuur van De Haagse: “Elisabeth kan als geen ander de belofte en ambitie van De Haagse Hogeschool om Wereldburgers op te leiden verder versterken. Met haar ervaring in en gedegen reputatie binnen het onderwijs, en door haar stijl van leidinggeven: het geven van het goede voorbeeld.”

Elisabeth is een bestuurder met ervaring in zowel de zakelijke als de publieke sector, waaronder veel ervaring in het hoger onderwijs. Zij was in de afgelopen jaren o.a. directeur Programma Internationaal bij de gemeente Den Haag, en directeur van het Instituut voor Bedrijfskunde bij Hogeschool Rotterdam. Momenteel is zij voorzitter van het College van Bestuur van Breda University of Applied Sciences. Zij woont momenteel in Den Haag, komt oorspronkelijk uit Duitsland en woonde en werkte enkele jaren in Maleisië. Zij heeft een doctoraat in de Psychologie van de Universiteit Heidelberg, en heeft met haar expertise op het gebied van samenwerkingstrajecten en verandermanagement een gedegen reputatie opgebouwd.

Elisabeth: “Onderwijs is voor mij nauw verbonden met inclusiviteit en diversiteit. Dat heeft te maken met de rol die onderwijs in het leven van jongeren heeft, als één van de emancipatiemotoren van onze samenleving. In een wereldstad als Den Haag geldt dat nog meer, en verbindt De Haagse Hogeschool jongeren met die wereld. Ik kijk er naar uit om samen met mijn collega’s onze hogeschool nog verder te brengen in kwaliteit van onderwijs, digitale innovatie en verbinding met de regio en arbeidsmarkt”.

Elisabeth zal vanaf 15 augustus, de start van het nieuwe collegejaar, haar plek aan de bestuurstafel in Den Haag innemen. Elisabeth volgt daar Leonard Geluk op, die in maart na zes jaar bij De Haagse de stap maakte naar de Vereniging van Nederlandse Gemeenten.