Jaarlijks krijgen ca. 42.000 Nederlanders een beroerte en door de vergrijzing zal dat aantal de komende jaren naar verwachting explosief stijgen. In de meeste gevallen zorgt een beroerte voor blijvende fysieke, cognitieve en emotionele schade.

Intensieve revalidatie in het halfjaar na de beroerte beperkt de gevolgen, maar de zorg staat onder druk door groeiende capaciteitsproblemen en de enorme toename van het aantal beroertes. Het zou dus mooi zijn als patiënten thuis kunnen revalideren.

Onderzoek

Met een slimme rollator en app laat Rollz International patiënten vanuit huis revalideren. Zo kunnen ze zo lang mogelijk zelfstandig blijven wonen in een vertrouwde omgeving.

De app geeft de patiënt en de zorgprofessional op afstand inzicht in de voortgang. Hiermee verlicht Rollz International de druk op de gezondheidszorg en verbetert het bedrijf de levenskwaliteit en zelfredzaamheid van mensen die een beroerte hebben gehad. In dit project onderzoekt het consortium de technische en financiële haalbaarheid in de praktijk.

Samenwerking

Basalt Revalidatie

Rolzz International

Duur

Start 15 mei 2022 – einde uiterlijk 31 maart 2023

Meer informatie

Monique Berger, m.a.m.berger@hhs.n l

Melle van Dilgt, m.vandilgt@hhs.nl