Applied Data Science & Artificial Intelligence - Voltijd

Wanneer je de opleiding Applied Data Science & Artificial Intelligence aan De Haagse Hogeschool hebt afgerond, krijg je de titel Bachelor of Science. Je bent nu helemaal klaar voor een rol als data-professional in het werkveld. In het bedrijfsleven is de vraag naar applied data scientists en AI-specialisten enorm groot.
Het prettige is, dat je tijdens de studie al uitgebreid kennismaakt met de toepassingsgebieden waar jouw interesse naar uitgaat, doordat je daar al in DataLabs mee aan de slag bent geweest. Daarnaast heb je tijdens die DataLabs al kennisgemaakt met werkgevers. Daar heb je vervolgens in jaar 3 (stage) en jaar 4 (afstudeerstage) individueel ervaring bij opgedaan.

 

Aan het werk

Wat kun je later worden en wat niet

Allereerst is het belangrijk te weten dat we je opleiden voor een beroep dat nog enorm in beweging is. Er zijn veel functies rondom applied data science & AI die jij kunt vervullen. De lijst met beroepen hieronder is daarom niet volledig!

Dit word je wel
Data specialist
Machine Learning specialist
Data Analist
Consultant/adviseur
Data translator
Data projectmanager
Applied Data Scientist
AI-specialist
Dit word je niet
Document manager
Visual designer
Wiskundige
Software engineer/programmeur

Doorstuderen

Het spannende vakgebied van data science en AI is volop in ontwikkeling. Wie weet hoe het er over 4 jaar voor staat? Wat we wel weten, is dat er naast de bestaande masteropleidingen in binnen- en buitenland nog veel masteropleidingen worden ontwikkeld. Wij bereiden je zo goed mogelijk voor op de overstap, bijvoorbeeld met onze voorbereidingsminor voor universitaire masteropleidingen. Hiermee kun je bij sommige universiteiten terecht zonder schakeljaar. 

Keuzehulp

We helpen je graag de juiste keuze te maken

Het kan dat je na een bezoek aan een open dag, na meelopen en/of na het praten met studenten, docenten, ouders, en decanen nog niet weet wat je moet gaan studeren. Geeft niet, dat gebeurt vaker. Misschien ben jij wel iemand die eerst een jaartje moet gaan werken. Of op wereldreis. Of misschien ligt je ambitie wel ergens anders dan je denkt.

Geïnteresseerd in
Applied Data Science & Artificial Intelligence - Voltijd?