Civiele Techniek - Voltijd

Zonder civiele techniek geen snelwegen, geen treinverkeer, geen stevige constructies. Zonder civiel ingenieurs stond Nederland nu zelfs onder water. Jij steekt je handen graag uit je mouwen, denkt na voordat je handelt en werkt graag in teamverband. Met studenten van de opleidingen Bouwkunde en Ruimtelijke Ontwikkeling/Climate & Management bijvoorbeeld, die net als Civiele Techniek onder het brede vakgebied Built Environment vallen. Jij gaat cijfers niet uit de weg en baseert veilige, stabiele constructies op je eigen berekeningen. Wil jij bruggen, vliegvelden, sluizen of havens bouwen? Iets waar de samenleving iets aan heeft? Uitdagend bouwen aan de toekomst? Neem een kijkje bij de voltijdopleiding Civiele Techniek. En o ja, vrouwelijke ingenieurs of bouwopzichters zijn meer dan welkom in het werkveld.

Heeft De Haagse het ook voor jou?

De Haagse Hogeschool helpt jou in je online ontdekkingstocht. Gewoon vanuit huis, op je mobiel, tablet of computer. Kijk hieronder wat je allemaal kunt doen om te weten te komen welke opleiding het beste bij je past. Zo hopen we jouw studiekeuze zo gemakkelijk mogelijk te maken. Kom ontdekken of De Haagse het heeft voor jou.

 • Twijfel je of deze opleiding bij je past? Klik hier voor een studiekeuzegesprek
  Je voert dat gesprek met een van onze studiekeuzeadviseurs. Hij kan je ook uitnodigen voor een studiekeuzetest als je dat wilt. Wij geven je graag helderheid.

 • Bekijk de opleidingsfilm voorafgaande aan de Online Open Dag
  Bekijk hier de film van de opleiding en stel jouw vragen tijdens tijdens de Online Open Dag.

 • Volg ons op Instagram!
  Wil je op de hoogte blijven van wat er gebeurt bij onze opleiding? Dat kan heel simpel. Volg ons op Instagram!

Studenten aan het woord

Yoran van Boheemen

Over het eerste jaar

Joris Ruijgrok

Over praktijkopdrachten

Maria Hoendermis

Over projecten

Sleep opzij

Toelatingseisen

Civiele Techniek 2023-2024

Om met de bacheloropleiding Civiele Techniek te kunnen beginnen moet je een havo- of vwo-diploma hebben met het juiste profiel. Bij sommige profielen zijn bepaalde vakken verplicht. Ook met een mbo-diploma niveau 4 ben je welkom. Hieronder zie je de toelatingseisen. Heb je niet het juiste diploma? Kijk dan onder de tabel wat voor jou geldt.
HAVO
N&G (Natuurkunde of Natuur, Leven en Technologie of Onderzoek & Ontwerpen)
N&T
C&M
E&M
VWO
(Natuurkunde of Natuur, Leven en Technologie of Onderzoek & Ontwerpen)
E&M (Natuurkunde)
N&T
C&M
MBO
Niveau 4, middenkader- of specialistenopleiding

Toelatingsadvies

Kijk wat in jouw situatie geldt

Basiskennis van wiskunde is belangrijk. Twijfel je aan je niveau, dan is het verstandig een aanvullende cursus te volgen.

Vierdaagse wiskundecursus
Stap jij over van het mbo naar het hbo? Goed idee! Wiskunde op hbo-niveau kan echter best lastig voor je zijn. Omdat je de afgelopen jaren weinig wiskunde hebt gehad of omdat je wiskunde best moeilijk vindt. Wil je de overstap leuker en makkelijker maken? Schrijf je dan in voor de zomercursus wiskunde van De Schoolmeesters. Eind augustus word je in vier dagen klaargestoomd voor een goede start aan een technische hbo-opleiding, wat je niveau van wiskunde ook is. Als dat geen goede voorbereiding is. De volgende onderwerpen komen in de cursus aan bod: algebra/rekenkunde, functiebegrip, vergelijkingen en goniometrie. Je krijgt les van docenten die zelf een technische studie gedaan hebben en daarnaast een opleiding tot wiskundedocent hebben gevolgd. Het lesmateriaal hebben ze zelf ontworpen, speciaal voor jou. Lees meer over de cursus of meld je meteen aan.

 

Datum:                               22 t/m 25 augustus 2022
Tijdschema:                     10:00 – 16:30
Locatie:                              De Haagse Hogeschool
Prijs:                                     €395 (inclusief lesmateriaal en lunch)

Wiskunde zomercursus MBO-HBO

Heb je een mbo-opleiding Civiele Techniek, Grond-, Weg- en Waterbouw, of Infrastructuur afgerond en heb je aantoonbaar werkervaring opgedaan? Dan krijg je wellicht vrijstelling voor een deel van de HBO-stage.
Het kan zijn dat je niet direct toelaatbaar bent. Bijvoorbeeld omdat je geen toelatinggevende vooropleiding hebt, of je geen examen hebt gedaan in een verplicht vak. Kijk hier welke mogelijkheden er zijn om toch te starten aan De Haagse.

Je mist een of meer vakken
Als in de tabel hierboven bij jouw profiel een extra vak staat en je geen examen doet of hebt gedaan in dit vak, dan heb je zoals dat heet een deficiëntie. Je kunt alleen starten als je deze deficiëntie hebt weggewerkt. Kijk op de pagina Toelatingseisen hoe je dit kan doen.

21+toelatingsonderzoek
Heb je geen diploma dat toelating biedt en ben je met ingang van het nieuwe schooljaar 21 jaar of ouder, dan kun je alsnog worden toegelaten als je slaagt voor het Toelatingsonderzoek 21+. Het Toelatingsonderzoek 21+ vindt in de periode januari t/m juli/augustus op verschillende momenten plaats op De Haagse Hogeschool. Het onderzoek bestaat uit het afleggen van een digitale capaciteitentoets.
Heb je een havo-diploma behaald vóór 2009 of een vwo-diploma behaald vóór 2010. Dan wordt je diploma individueel beoordeeld op toelaatbaarheid. Heb je vragen hierover? Neem dan contact op met de Centrale Studenten Inschrijvingen (CSI) via het contactformulier.
Met een buitenlands of internationaal diploma kun je toegelaten worden, mits dit diploma toelating biedt tot hbo en je een bewijs hebt van voldoende beheersing van de Nederlandse taal. Alle buitenlandse en internationale diploma’s worden door De Haagse Hogeschool gewaardeerd.
Zit je nu op een (technische) universiteit of een andere hogeschool en wil je overstappen naar De Haagse? Soms kan dat. Dat hangt af van je vooropleiding en werkervaring. In principe volg je gewoon het vierjarige Civiele programma. Soms is het mogelijk op basis van eerder behaalde resultaten vrijstellingen te krijgen. Voor meer informatie hierover kun je terecht bij docent Katinka Bos via de mail k.a.m.bos@hhs.nl. Stuur ook meteen een overzicht van je resultaten mee.
Op de officiële toelatingseisen kunnen geen uitzonderingen worden gemaakt. Alleen de afdeling CSI kan uitspraken doen over je toelaatbaarheid op basis van de officiële regels. Aan mededelingen van anderen over je toelaatbaarheid en informatie op deze website kun je geen rechten ontlenen.

Student voor een dag

4 februari 2023

Bezoek onze Open Dag

Kom naar ons toe op zaterdag 4 februari tussen 10.00 en 14.00 uur en maak kennis met onze docenten, studenten en locaties. Onze Open Dag staat in het teken van ontmoeten, doen en kijken of De Haagse het voor jou heeft.

15 december 2022

Proefstuderen

Kom tijdens onze proefstudeerdagen op donderdag 15 en vrijdag 16 december 2022 ervaren hoe een studie is. Hiervoor kan je je nu aanmelden bij de opleiding(en) van jouw voorkeur.

Meelopen

Wil jij weten hoe de studie écht is. Gewoon een dagje meekijken in het leven van een huidige student bij de opleiding die jou interessant lijkt. Dat kan! Met onze meeloopdag die kosteloos en vrijblijvend door onze opleidingen wordt aangeboden.

Evenementen

 1. 15 december 2022
  Proefstuderen
 2. 16 december 2022
  Proefstuderen
 3. 4 februari 2023
  Bezoek onze Open Dag
Bekijk al onze evenementen

Keuzehulp

We helpen je graag de juiste keuze te maken

Het kan dat je na een bezoek aan een open dag, na meelopen en/of na het praten met studenten, docenten, ouders, en decanen nog niet weet wat je moet gaan studeren. Geeft niet, dat gebeurt vaker. Misschien ben jij wel iemand die eerst een jaartje moet gaan werken. Of op wereldreis. Of misschien ligt je ambitie wel ergens anders dan je denkt.

Studie in beeld

Geïnteresseerd in
Civiele Techniek - Voltijd?