Civiele Techniek - Voltijd

Zonder civiele techniek geen snelwegen, geen treinverkeer, geen stevige constructies. Zonder civiel ingenieurs stond Nederland nu zelfs onder water. Jij steekt je handen graag uit je mouwen, denkt na voordat je handelt en werkt graag in teamverband. Met studenten van de opleidingen Bouwkunde en Ruimtelijke Ontwikkeling/Climate & Management bijvoorbeeld, die net als Civiele Techniek onder het brede vakgebied Built Environment vallen. Jij gaat cijfers niet uit de weg en baseert veilige, stabiele constructies op je eigen berekeningen. Wil jij bruggen, vliegvelden, sluizen of havens bouwen? Iets waar de samenleving iets aan heeft? Uitdagend bouwen aan de toekomst? Neem een kijkje bij de voltijdopleiding Civiele Techniek. En o ja, vrouwelijke ingenieurs of bouwopzichters zijn meer dan welkom in het werkveld.

Studenten aan het woord

Kim Oey

Over het buitenland

Joris Ruijgrok

Over praktijkopdrachten

Je valt meer op. Daar kan je zeker je voordeel mee doen.

Kim Oey

Over een mannenstudie

Sleep opzij

Toelatingseisen

Civiele Techniek, 2019-2020

Om met de bacheloropleiding Civiele Techniek te kunnen beginnen moet je een havo- of vwo-diploma hebben met het juiste profiel. Bij sommige profielen zijn bepaalde vakken verplicht. Ook met een mbo-diploma niveau 4 ben je welkom. Hieronder zie je de toelatingseisen. Heb je niet het juiste diploma? Kijk dan onder de tabel wat voor jou geldt.
HAVO
N&G (Natuurkunde of Natuur, Leven en Technologie)
N&T
C&M
E&M
VWO
E&M (Natuurkunde)
N&G (Natuurkunde of Natuur, Leven en Technologie)
N&T
C&M
MBO
Niveau 4, middenkader- of specialistenopleiding

Toelatingsadvies

Kijk wat in jouw situatie geldt

Basiskennis van wiskunde (wiskunde B is zeer sterk aan te raden) is belangrijk. Twijfel je aan je niveau en vaardigheid in wiskunde B, dan is het verstandig een aanvullende cursus te volgen. Voor mbo’ers wordt vooraf kennis van wiskunde B ook sterk aanbevolen. Het is dan ook zeer verstandig om je wiskunde bij te spijkeren. Dit kun je zelf doen, maar de (techniek)opleidingen van De Haagse organiseren in Delft ook een bijspijkercursus wiskunde A en/of B.

Heb je een mbo-opleiding Civiele Techniek, Grond-, Weg- en Waterbouw, of Infrastructuur afgerond en heb je aantoonbaar werkervaring opgedaan? Dan hoef je misschien geen tweede stage of minor te lopen. Dat scheelt je een half jaar studietijd. Of je in aanmerking komt voor deze verkorte route, besluiten we op basis van een intakegesprek.
Wil je graag komen studeren, maar beschik je niet over de vereiste vakken in je havo- of vwo-profiel? De Haagse Hogeschool biedt jou in de meeste gevallen de mogelijkheid om deze deficiëntie weg te werken via een deficiëntie-examen.

In het bovenstaande overzicht toelatingseisen kan je bij jouw profiel drie mogelijkheden tegenkomen:
  • Groen vinkje: Je voldoet aan de vooropleidingseisen en mag starten
  • Groen vinkje + een vak (bijvoorbeeld economie of wiskunde B): Dit vak moet je in je profiel hebben. Als je dat al hebt, dan voldoe je aan de vooropleidingseisen en ben je toelaatbaar. Heb je het vak niet, dan mag je alleen starten op voorwaarde dat je deze deficiëntie hebt weggewerkt. Kijk op de pagina Toelatingseisen hoe je dit kan doen.
  • Rood kruis: Met dit profiel ben je niet toelaatbaar.
Heb je een havo-diploma behaald vóór 2009 of een vwo-diploma behaald vóór 2010. Dan wordt je diploma individueel beoordeeld op toelaatbaarheid. Heb je vragen hierover? Neem dan contact op met de Centrale Studenten Inschrijvingen (CSI) via het contactformulier.
Heb je geen diploma dat toelating biedt en ben je met ingang van het nieuwe schooljaar 21 jaar of ouder, dan kun je alsnog worden toegelaten als je slaagt voor het Toelatingsonderzoek 21+. Het Toelatingsonderzoek 21+ kan in het voorjaar van 2019 op verschillende momenten afgelegd worden op De Haagse Hogeschool. Het onderzoek bestaat uit het afleggen van een capaciteitentoets.
Met een buitenlands of internationaal diploma kun je toegelaten worden, mits dit diploma toelating biedt tot hbo en je een bewijs hebt van voldoende beheersing van de Nederlandse taal. Alle buitenlandse en internationale diploma’s worden door De Haagse Hogeschool gewaardeerd.
Zit je nu op een (technische) universiteit of een andere hogeschool en wil je overstappen naar De Haagse? Soms kan dat. Dat hangt af van je vooropleiding en werkervaring. Sommige studenten die aan de TU Delft Civiele Techniek starten, kunnen hun studie (versneld) voortzetten aan het hbo. Voor meer informatie kun je terecht bij docent Marianne Eekhout: m.j.c.eekhout@hhs.nl, 070 445 89 46 of docent Paul Rest via mail: p.vanrest@hhs.nl, of telefoon: 070 445 87 26.
Op de officiële toelatingseisen kunnen geen uitzonderingen worden gemaakt. Alleen de afdeling CSI kan uitspraken doen over je toelaatbaarheid op basis van de officiële regels. Aan mededelingen van anderen over je toelaatbaarheid en informatie op deze website kun je geen rechten ontlenen.

Student voor een dag

Voel je al even student

9 februari 2019

Open Dag

Kom naar de Open Dag Civiele Techniek. Je bekijkt het hoofdgebouw, de collegezalen en ontdekt waar je de lekkerste koffie scoort. Woon een presentatie bij over de voltijdopleiding Civiele Techniek, maak kennis met de veelzijdige projecten van de huidige studenten en stel al je vragen aan onze docenten. Geef je wel even op. Dan weten we dat je langskomt.

Meelopen

Ervaar een dag lang hoe het is om op De Haagse te studeren. Je volgt echte colleges, zit bij echte werkgroepen en ziet hoe studenten met elkaar en met docenten omgaan. Misschien val je wel net in een college over mechanica, of doe je mee met een training landmeten. Een student Civiele Techniek begeleidt je de hele dag. Kun je lekker veel vragen stellen.

Keuzehulp

We helpen je graag de juiste keuze te maken

Het kan dat je na een bezoek aan een open dag, na meelopen en/of na het praten met studenten, docenten, ouders, en decanen nog niet weet wat je moet gaan studeren. Geeft niet, dat gebeurt vaker. Misschien ben jij wel iemand die eerst een jaartje moet gaan werken. Of op wereldreis. Of misschien ligt je ambitie wel ergens anders dan je denkt.
Neem contact op met het Study & Career Centre Bel naar 070-4458595 of stuur een e-mail aan studycareer@hhs.nl

Geïnteresseerd in
Civiele Techniek - Voltijd?

Meld je aan