Civiele Techniek - Voltijd
Zonder civiele techniek geen snelwegen, geen treinverkeer, geen stevige constructies. Zonder civiel ingenieurs stond Nederland nu zelfs onder water. Jij steekt je handen graag uit je mouwen, denkt na voordat je handelt en werkt graag in teamverband. Met studenten van de opleidingen Bouwkunde en Ruimtelijke Ontwikkeling/Climate & Management bijvoorbeeld, die net als Civiele Techniek onder het brede vakgebied Built Environment vallen. Jij gaat cijfers niet uit de weg en baseert veilige, stabiele constructies op je eigen berekeningen. Wil jij bruggen, vliegvelden, sluizen of havens bouwen? Iets waar de samenleving iets aan heeft? Uitdagend bouwen aan de toekomst? Neem een kijkje bij de voltijdopleiding Civiele Techniek. En o ja, vrouwelijke ingenieurs of bouwopzichters zijn meer dan welkom in het werkveld.
Kom kijken of het klikt
-
Twijfel je of deze opleiding bij je past? Klik hier voor een studiekeuzegesprek
Je voert dat gesprek met een van onze studiekeuzeadviseurs. Hij kan je ook uitnodigen voor een studiekeuzetest als je dat wilt. Wij geven je graag helderheid. -
Volg ons op Instagram!
Wil je op de hoogte blijven van wat er gebeurt bij onze opleiding? Dat kan heel simpel. Volg ons op Instagram!
Studenten aan het woord
Over het buitenland
Kim Oey
“Ik ben voor mijn stage een half jaar in Curaçao geweest. Een docent van de opleiding wist dat ik de ambitie had om naar het buitenland te gaan en ze dacht aan mij toen ze een mailtje kreeg van een projectleider van een Curaçaos bedrijf. Dat is het grote voordeel van dat docenten je persoonlijk kennen. Ik heb op Curaçao een nieuwe taal en cultuur leren kennen, zowel in de omgeving als op de werkvloer.”
Over praktijkopdrachten
Joris Ruijgrok
“We hebben het op onze opleiding veel over constructie. Van bruggen tot gebouwen: we bedenken hoe het is opgebouwd en welke krachten eraan ten grondslag liggen. Nu zijn we bezig met het berekenen van de constructie van een bestaande brug. Die is van beton, maar wij moeten berekenen hoe de bouw uitgevoerd had moeten worden als het een stalen brug zou zijn geweest. Dat is heel leuk om te doen.”
Over een mannenstudie
Kim Oey
“Van mijn 75 jaargenoten ben ik een van de 7 meisjes. Ik ben niet zo’n meisje-meisje en vind het heel prettig om in zo’n mannenstudie te zitten. Mannen zijn vaak wat directer, zeggen waar het op staat en zo ben ik zelf ook. Het grote voordeel is dat docenten je sneller herkennen en dat je ook meer opvalt bij bedrijvendagen. Daar kan je zeker je voordeel mee doen.”
Toelatingseisen
Civiele Techniek, 2021-2022
HAVO |
---|
N&G (Natuurkunde of Natuur, Leven en Technologie) |
N&T |
C&M |
E&M |
VWO |
---|
E&M (Natuurkunde) |
N&G (Natuurkunde of Natuur, Leven en Technologie) |
N&T |
C&M |
MBO |
---|
Niveau 4, middenkader- of specialistenopleiding |
Toelatingsadvies
Kijk wat in jouw situatie geldt
Basiskennis van wiskunde (wiskunde B is zeer sterk aan te raden) is belangrijk. Twijfel je aan je niveau en vaardigheid in wiskunde B, dan is het verstandig een aanvullende cursus te volgen. Voor mbo’ers wordt vooraf kennis van wiskunde B ook sterk aanbevolen. Het is dan ook zeer verstandig om je wiskunde bij te spijkeren. Dit kun je zelf doen, maar de (techniek)opleidingen van De Haagse organiseren in Delft ook een bijspijkercursus wiskunde A en/of B.
Je mist een of meer vakken
Als in de tabel hierboven bij jouw profiel een extra vak staat en je geen examen doet of hebt gedaan in dit vak, dan heb je zoals dat heet een deficiëntie. Je kunt alleen starten als je deze deficiëntie hebt weggewerkt. Kijk op de pagina Toelatingseisen hoe je dit kan doen.
21+toelatingsonderzoek
Heb je geen diploma dat toelating biedt en ben je met ingang van het nieuwe schooljaar 21 jaar of ouder, dan kun je alsnog worden toegelaten als je slaagt voor het Toelatingsonderzoek 21+. Het Toelatingsonderzoek 21+ vindt in de periode januari t/m juli/augustus op verschillende momenten plaats op De Haagse Hogeschool. Het onderzoek bestaat uit het afleggen van een digitale capaciteitentoets.
Student voor een dag
Voel je al even student
6 februari 2021
Online Open Dag
We hadden je graag verwelkomd op de Open Dag van onze vestigingen Den Haag, Delft, Zoetermeer en Sportcampus Zuiderpark. Helaas is dat vanwege de maatregelen door het coronavirus niet mogelijk. Om jou toch zo goed mogelijk te helpen een weloverwogen studiekeuze te maken, bieden we daarom onze Open Dag in online vorm aan. Als jij niet naar De Haagse Hogeschool kan komen, dan komt De Haagse naar jou!
Bekijk de webinar van de vorige Open Dag.
Online meelopen
Ervaar een dag lang hoe het is om op De Haagse te studeren. Je volgt online colleges, neemt deel aan werkgroepen en ziet hoe studenten met elkaar en met docenten omgaan. Misschien val je wel net in een college over mechanica, of doe je mee met een training landmeten. Een student Civiele Techniek begeleidt je de hele dag. Kun je lekker veel vragen stellen.