Huidtherapie - Voltijd

Jij wilt een (para)medische opleiding doen en bent geboeid door alles wat met de huid te maken heeft. Een patiënt helpen met acne? Littekens, oedeem, overbeharing of (brand)wonden op de juiste manier behandelen? Als huidtherapeut help je de zieke of beschadigde huid mooier en beter te maken. Daarnaast ga je met patiënten in gesprek, want ook de emotionele kant van een huidaandoening heeft aandacht nodig. Kortom: als huidtherapeut beoefen je later een uniek beroep.

Studenten aan het woord

Lesley Harlaar

Over een transgender laseren

Kirsten Oud

Over wondjes en korsten

Het is even spannend, maar iedereen deed het. Al snel was er geen gêne meer.

Kirsten Oud

Over bloot zijn

Sleep opzij

Toelatingseisen

Huidtherapie, 2019-2020

Om met de bacheloropleiding Huidtherapie te kunnen beginnen moet je een havo- of vwo-diploma hebben met het juiste profiel. Ook met een mbo-diploma niveau 4 ben je welkom. Hieronder zie je de toelatingseisen. Heb je niet het juiste diploma? Kijk dan onder de tabel wat voor jou geldt.
HAVO
C&M
E&M
N&G
N&T
VWO
C&M
E&M
N&G
N&T
MBO
Niveau 4, middenkader- of specialistenopleiding

Aanvullende toelatingseisen:

Indien je in het studiejaar 2018-2019 wilt starten met de opleiding Huidtherapie aan De Haagse Hogeschool, dien je deel te nemen aan de decentrale selectie. Door de decentrale selectie kan de opleiding zelf studenten selecteren. Voor het studiejaar 2018-2019 kunnen er maximaal 120 studenten worden geselecteerd.

Voor deelname aan de decentrale selectie dien je uiterlijk 15 januari 2018 een inschrijfverzoek via Studielink te hebben gedaan. Hiervoor is een DigiD nodig. De aanvraag hiervan kost enige tijd. Zorg dus dat je uiterlijk 1 januari 2018 over een DigiD beschikt.

Wanneer je je via Studielink hebt aangemeld voor de opleiding Huidtherapie aan De Haagse Hogeschool, ontvang je via het opgegeven e-mailadres een aanmeldverzoek voor de decentrale selectie.

De decentrale selectie zal plaatsvinden op woensdag 31 januari 2018 op de Haagse Hogeschool. Tijdens de decentrale selectie zullen verschillende toetsen en activiteiten plaatsvinden, zodat de opleiding een goed beeld krijgt van de kandidaten en de kandidaten een goed beeld krijgen van opleiding.

Contact

Mocht je in de tussentijd vragen hebben omtrent de decentrale selectie, kun je contact opnemen met Anne-Merel van Elp, HDT-DS2018@hhs.nl. Heb je een algemene vraag met betrekking tot de inschrijving dan kun je contact opnemen met de medewerkers van de Centrale Student Inschrijving.

Tijdens de eerste onderwijsblokken van de opleiding werken studenten aan een kennistoets en een opdracht. Onze selectie bestaat hierdoor ook uit een kennistoets en een opdracht.

Tijdens de kennistoets komen onderstaande onderwerpen aan bod:

 • De patiënt met een huidaandoening
 • Huidtherapeutische diagnose stellen
 • Onderzoek
 • Patiëntvoorlichting
 • Nederlandse lees- en schrijfvaardigheid
 • Engelse leesvaardigheid

Deze onderwerpen worden getoetst middels multiplechoice- en open toetsvragen. De resultaten van deze toets vormen een cijfer welke voor 40% meetelt voor het eindcijfer van de selectie.

De opdracht bestaat uit een posterpresentatie en wordt beoordeeld op de volgende onderdelen:

 • Persoonlijk profiel
 • Ambitie en motivatie
 • Wetenschappelijk onderzoek
 • Huidtherapeutische competenties
 • Mondeling en schriftelijk rapporteren
 • Analytisch vermogen

Het behaalde cijfer van de opdracht telt voor 60% mee voor het eindcijfer van de selectie.

Na de aanmelddeadline van 15 januari 2018 ontvangen alle kandidaten op het opgegeven e-mailadres een studiehandleiding betreffende de selectie. In deze studiehandleiding kun je het dagprogramma en de voorbereiding voor beide toetsen teruglezen.

De opleiding verwerkt alle toetsresultaten van de kandidaten in een ranking. Alle kandidaten krijgen een rangnummer op volgorde van het behaalde eindcijfer. Op 15 april 2018 ontvangen alle kandidaten via Studielink het behaalde rangnummer.

LET OP: Indien je een opleidingsplaats aangeboden krijgt bij de opleiding Huidtherapie aan De Haagse Hogeschool, dien je zelf deze plaats te verzilveren via Studielink. De ranking zelf geeft geen definitieve toegang tot de opleiding. Tevens dient iedere geselecteerde student te voldoen aan de toelatingseisen voor aanvang van de opleiding.

Een kandidaat/student mag deelnemen aan de selectieprocedure van twee opleidingen met een numerus fixus. Iedere opleiding hanteert een eigen selectieprocedure. Indien je (na 15 april 2018) een opleidingsplaats aangeboden krijgt bij De Haagse Hogeschool en deze verzilvert, is het niet mogelijk om een verzoek in te dienen om je opleidingsplaats te ruilen met (bijvoorbeeld) de Hogeschool Utrecht.
Als je ten tijde van de decentrale selectie (woensdag 31 januari 2018) in het buitenland woont en/of werkt, kun je alsnog deelnemen aan de decentrale selectie d.m.v. een digitale selectieprocedure.

In het aanmeldformulier van onze decentrale selectie, kun je (indien je een geldige reden hebt) aangeven dat je de selectie digitaal wilt doorlopen. De opleiding zal contact met je opnemen over deze uitzonderlijke selectie.

Mocht je in de tussentijd vragen hebben omtrent de decentrale selectie, kun je contact opnemen met Anne-Merel van Elp, HDT-DS2018@hhs.nl. Heb je een algemene vraag met betrekking tot de inschrijving dan kun je contact opnemen met de medewerkers van de Centrale Student Inschrijving.

Toelatingsadvies

Kijk wat in jouw situatie geldt

Het best aansluitende havo profiel is N&G. Het best aansluitende vwo profiel is N&G.
Bij deze opleiding ben je toelaatbaar met alle profielen, er is geen extra vakkeneis. Je hoeft dus geen deficiëntie-examen te doen.
Heb je een havo-diploma behaald vóór 2009 of een vwo-diploma behaald vóór 2010. Dan wordt je diploma individueel beoordeeld op toelaatbaarheid. Heb je vragen hierover? Neem dan contact op met de Centrale Studenten Inschrijvingen (CSI) via het contactformulier.
Heb je geen diploma dat toelating biedt en ben je met ingang van het nieuwe schooljaar 21 jaar of ouder, dan kun je deelnemen aan het Toelatingsonderzoek 21+. Als je hier voor slaagt, mag je alsnog beginnen met de opleiding van jouw keuze. Het toelatingsonderzoek van opleidingen aan De Haagse Hogeschool bestaat uit de vakken Nederlands en Engels en daarnaast een opleidingsspecifiek onderdeel.
Met een buitenlands of internationaal diploma kun je toegelaten worden, mits dit diploma toelating biedt tot hbo en je een bewijs hebt van voldoende beheersing van de Nederlandse taal. Alle buitenlandse en internationale diploma’s worden door De Haagse Hogeschool gewaardeerd.
Het is niet mogelijk om van andere opleidingen Huidtherapie over te stappen naar De Haagse Hogeschool.
Op de officiële toelatingseisen kunnen geen uitzonderingen worden gemaakt. Alleen de afdeling CSI kan uitspraken doen over je toelaatbaarheid op basis van de officiële regels. Aan mededelingen van anderen over je toelaatbaarheid of informatie op deze website kun je geen rechten ontlenen.

Student voor een dag

Voel je al even student

3 november 2018

Open Dag

Kom naar de Open Dag van Huidtherapie en maak kennis met de opleiding. Je ziet in welke collegebanken je straks zit, welke boeken je gaat lezen en wat voor producten en apparatuur een huidtherapeut gebruikt. Ook neem je een kijkje in onze skills labs. Je kunt ook opleidingspresentaties bijwonen. En praten met studenten en docenten. Geef je wel even op. Dan weten we dat je langskomt.

Nieuws en Evenementen

Keuzehulp

We helpen je graag de juiste keuze te maken

Het kan dat je na een bezoek aan een open dag, na meelopen en/of proefstuderen, na het praten met studenten, docenten, ouders, en decanen nog niet weet wat je moet gaan studeren. Geeft niet, dat gebeurt vaker. Misschien ben jij wel iemand die eerst een jaartje moet gaan werken. Of op wereldreis. Of misschien ligt je ambitie wel ergens anders dan je denkt.
Neem contact op met het Study & Career Centre Bel naar 070-4458595 of stuur een e-mail aan studycareer@hhs.nl

Geïnteresseerd in
Huidtherapie - Voltijd?

Meld je aan