Huidtherapie - Voltijd

Jij wilt een (para)medische opleiding doen en bent geboeid door alles wat met de huid te maken heeft. Een patiënt helpen met acne? Littekens, oedeem, overbeharing of (brand)wonden op de juiste manier behandelen? Als huidtherapeut help je de zieke of beschadigde huid mooier en beter te maken. Daarnaast ga je met patiënten in gesprek, want ook de emotionele kant van een huidaandoening heeft aandacht nodig. Kortom: als huidtherapeut beoefen je later een uniek beroep.

Je kunt je vanaf 1 oktober 2020 tot 15 januari 2021 aanmelden voor Huidtherapie 2021-2022.

Kom kijken of het klikt

De Haagse Hogeschool helpt jou in je online ontdekkingstocht. Gewoon vanuit huis, op je mobiel, tablet of computer. Kijk hieronder wat je allemaal kunt doen om te weten te komen welke opleiding het beste bij je past. Zo hopen we jouw studiekeuze zo gemakkelijk mogelijk te maken. Kom kijken of het klikt tussen ons! 

 • Even praten met een student? Kijk of het klikt!
  Hoe beleven anderen deze studie? Neem via deze link contact op met een student.
 • Meer weten? Vraag het een docent
  Vragen over vakken? Over studielast? Over de opbouw van de studie? Kom in contact met een docent en vraag hem of haar wat je wilt weten.
 • Open Dag gemist? Volg onze webinar!
  Het kan zijn dat je onze online open dag hebt gemist. Klik dan op de volgende link en bekijk de webinar die we hebben gemaakt over onze opleiding.
 • Volg ons op Instagram
  Wil je op de hoogte blijven van wat er gebeurt bij onze opleiding? Dat kan heel simpel. Volg ons op Instagram!

Studenten aan het woord

Lesley Harlaar

Over een transgender laseren

Kirsten Oud

Over wondjes en korsten

Sleep opzij

Toelatingseisen

Huidtherapie, 2021-2022

Om met de bacheloropleiding Huidtherapie te kunnen beginnen moet je een havo- of vwo-diploma hebben met het juiste profiel. Ook met een mbo-diploma niveau 4 ben je welkom. Hieronder zie je de toelatingseisen. Heb je niet het juiste diploma? Kijk dan onder de tabel wat voor jou geldt.


HAVO
C&M
E&M
N&G
N&T
VWO
C&M
E&M
N&G
N&T
MBO
Niveau 4, middenkader- of specialistenopleiding

Aanvullende toelatingseisen:

Via Studielink kun je je vanaf 1 oktober 2020 aanmelden voor de Decentrale Selectie van de voltijdopleiding Huidtherapie. Net als de deeltijdopleiding Huidtherapie, is ook de voltijdvariant een opleiding met een numerus fixus. In het schooljaar 2021-2022 hebben we 120 plaatsen voor voltijdstudenten. Hier vind je meer informatie over de decentrale selectie.
De Decentrale Selectie van De Haagse Hogeschool voor de voltijdopleiding Huidtherapie bestaat uit een kennistoets en een opdracht.

Tijdens de kennistoets komen diverse onderwerpen aan bod. Welke onderwerpen dit zijn en welke literatuur hier bij hoort, hoor je na de inschrijfdeadline van 15 januari 2021. Na de aanmelddeadline van 15 januari 2021 ontvangen alle kandidaten op het opgegeven e-mailadres een studiehandleiding betreffende de selectie. In deze studiehandleiding kun je het dagprogramma en de voorbereiding voor beide toetsen teruglezen.

De voltijdopleiding Huidtherapie biedt 120 opleidingsplaatsen aan. Kandidaten die niet direct een plaats krijgen aangeboden komen op een wachtlijst.

Voldoe je aan de instapeisen en ben je geselecteerd? Verzilver je plaats dan via Studielink. Voldoe je (voor augustus 2021) niet aan de inschrijfvoorwaarden of trek je je aanmelding in? Dan krijgt een kandidaat op de wachtlijst een opleidingsplek.

Toelatingsadvies

Kijk wat in jouw situatie geldt

Het best aansluitende havo profiel is N&G. Het best aansluitende vwo profiel is N&G.

Het kan zijn dat je niet direct toelaatbaar bent. Bijvoorbeeld omdat je geen toelatinggevende vooropleiding hebt, of je geen examen hebt gedaan in een verplicht vak. Kijk hier welke mogelijkheden er zijn om toch te starten aan De Haagse.

21+-toelatingsonderzoek
Heb je geen diploma dat toelating biedt en ben je met ingang van het nieuwe schooljaar 21 jaar of ouder, dan kun je alsnog worden toegelaten als je slaagt voor het Toelatingsonderzoek 21+. Het Toelatingsonderzoek 21+ vindt in de periode januari t/m juli/augustus op verschillende momenten plaats op De Haagse Hogeschool. Het onderzoek bestaat uit het afleggen van een digitale capaciteitentoets.
Met een buitenlands of internationaal diploma kun je toegelaten worden, mits dit diploma toelating biedt tot hbo en je een bewijs hebt van voldoende beheersing van de Nederlandse taal. Alle buitenlandse en internationale diploma’s worden door De Haagse Hogeschool gewaardeerd.
Het is niet mogelijk om van andere opleidingen Huidtherapie over te stappen naar De Haagse Hogeschool.
Op de officiële toelatingseisen kunnen geen uitzonderingen worden gemaakt. Alleen de afdeling CSI kan uitspraken doen over je toelaatbaarheid op basis van de officiële regels. Aan mededelingen van anderen over je toelaatbaarheid of informatie op deze website kun je geen rechten ontlenen.

Student voor een dag

Voel je al even student

6 februari 2021

Online Open Dag

We hadden je graag verwelkomd op de Open Dag van onze vestigingen Den Haag, Delft, Zoetermeer en Sportcampus Zuiderpark. Helaas is dat vanwege de maatregelen door het coronavirus niet mogelijk. Om jou toch zo goed mogelijk te helpen een weloverwogen studiekeuze te maken, bieden we daarom onze Open Dag in online vorm aan. Als jij niet naar De Haagse Hogeschool kan komen, dan komt De Haagse naar jou!

Bekijk de webinar van de vorige Open Dag.

10 - 11 december 2020

Online Proefstuderen

Kom tijdens onze proefstudeerdag ervaren hoe een studie is. Het verschil met de meeloopdag? Het programma van de proefstudeerdag is speciaal voor jou op maat gemaakt. Je volgt dus niet de standaardlessen, maar lessen die de docenten hebben samengesteld om jou een beeld van de studie te geven. Ze laten je kennismaken met verschillende soorten lessen, bijvoorbeeld een hoorcollege. Net als de meeloopdag is ook de online proefstudeerdag gratis te volgen.

Online meelopen

Op dit moment biedt deze opleiding geen Online Meelopen aan. Vanaf maandag 4 januari is het mogelijk om je hier aan te melden voor het Online Meelopen bij deze opleiding.

 

Nieuws en Evenementen

Evenementen


 1. 6 februari 2021
  Bezoek onze online Open Dag
Bekijk al onze evenementen

Keuzehulp

We helpen je graag de juiste keuze te maken

Het kan dat je na een bezoek aan een open dag, na meelopen en/of na het praten met studenten, docenten, ouders, en decanen nog niet weet wat je moet gaan studeren. Geeft niet, dat gebeurt vaker. Misschien ben jij wel iemand die eerst een jaartje moet gaan werken. Of op wereldreis. Of misschien ligt je ambitie wel ergens anders dan je denkt.

Studie in beeld

Geïnteresseerd in
Huidtherapie - Voltijd?

Meld je aan