Huidtherapie - Voltijd
Jij wilt een (para)medische opleiding doen en bent geboeid door alles wat met de huid te maken heeft. Een patiënt helpen met acne? Littekens, oedeem, overbeharing of (brand)wonden op de juiste manier behandelen? Als huidtherapeut help je de zieke of beschadigde huid mooier en beter te maken. Daarnaast ga je met patiënten in gesprek, want ook de emotionele kant van een huidaandoening heeft aandacht nodig. Kortom: als huidtherapeut beoefen je later een uniek beroep.
De deadline voor aanmelding studiejaar 2022/2023 is verstreken. Aanmelden voor studiejaar 2023/2024 is mogelijk van 1 oktober 2022 tot 15 januari 2023
Heeft De Haagse het ook voor jou?
- Even praten met een student? Kijk of het klikt!
Hoe beleven anderen deze studie? Neem contact op met een student.
- Meer weten? Vraag het een docent
Vragen over vakken? Over studielast? Over de opbouw van de studie? Kom in contact met een docent en vraag hem of haar wat je wilt weten.
- Bekijk de film van de opleidingspresentatie voorafgaande aan de Online Open Dag
Bekijk hier de presentatie van de opleiding. - Volg ons op Instagram
Wil je op de hoogte blijven van wat er gebeurt bij onze opleiding? Dat kan heel simpel. Volg ons op Instagram!
Studenten aan het woord
Over een transgender persoon laseren
Lesley Harlaar
“Wat ik later wil worden? Dat verandert elke dag. Soms wil ik een eigen praktijk, dan denk ik weer aan werken in een brandwondencentrum. Ik ontmoette veel verschillende patiënten, met allerlei wensen. Zo hielp ik een transgender persoon die haar beharing weg wilde laten laseren. Wat ik ook kies, later ga ik als huidtherapeut mensen helpen. Fijn vooruitzicht is dat.”
Over wondjes en korsten
Kirsten Oud
“Ik ben nergens vies van; voeten, tenen, wondjes, korsten, pus, ik durf het allemaal aan te raken en te behandelen. Moet ook, als toekomstig huidtherapeut. Ik ben sowieso niet bang. Als een docent tijdens de les een nieuwe behandeling wil uitleggen, ben ik de eerste die zich aanmeld. Ik vind het, bij een lymfemassage bijvoorbeeld, heel fijn en leerzaam om de grepen en handeling daadwerkelijk te voelen.”
Toelatingseisen
Huidtherapie, 2022-2023
HAVO |
---|
C&M |
E&M |
N&G |
N&T |
VWO |
---|
C&M |
E&M |
N&G |
N&T |
MBO |
---|
Niveau 4, middenkader- of specialistenopleiding |
Aanvullende toelatingseisen:
Net als de deeltijdopleiding Huidtherapie, is ook de voltijdvariant een opleiding met een numerus fixus. In het schooljaar 2022-2023 hebben we 120 plaatsen voor voltijdstudenten. Hier vind je meer informatie over de decentrale selectie.
Je verbruikt een selectiepoging als je op 15 januari een aanmelding hebt staan in Studielink. Het maakt hierbij niet uit of je daadwerkelijk deelneemt aan de decentrale selectie. Annuleer je je aanmelding vóór 15 januari via Studielink? Dan verbruik je geen selectiepoging. Behaal je je vooropleiding onverhoopt niet? Dan kan je een verzoek indienen om je selectiepoging te laten vervallen via huidtherapie-pr@hhs.nl. Doe dit wel vóór 1 september.
Tijdens de kennistoets komen diverse onderwerpen aan bod. Welke onderwerpen dit zijn en welke literatuur hier bij hoort, hoor je na de inschrijfdeadline van 15 januari 2022. Na de aanmelddeadline van 15 januari 2022 ontvangen alle kandidaten op het opgegeven e-mailadres een studiehandleiding betreffende de selectie. In deze studiehandleiding kun je het dagprogramma en de voorbereiding voor beide toetsen teruglezen.
Voldoe je aan de instapeisen en ben je geselecteerd? Verzilver je plaats dan via Studielink. Voldoe je (voor augustus 2022) niet aan de inschrijfvoorwaarden of trek je je aanmelding in? Dan krijgt een kandidaat op de wachtlijst een opleidingsplek.
Toelatingsadvies
Kijk wat in jouw situatie geldt
Het kan zijn dat je niet direct toelaatbaar bent. Bijvoorbeeld omdat je geen toelatinggevende vooropleiding hebt, of je geen examen hebt gedaan in een verplicht vak. Kijk hier welke mogelijkheden er zijn om toch te starten aan De Haagse.
21+-toelatingsonderzoekHeb je geen diploma dat toelating biedt en ben je met ingang van het nieuwe schooljaar 21 jaar of ouder, dan kun je alsnog worden toegelaten als je slaagt voor het Toelatingsonderzoek 21+. Het Toelatingsonderzoek 21+ vindt in de periode januari t/m juli/augustus op verschillende momenten plaats op De Haagse Hogeschool. Het onderzoek bestaat uit het afleggen van een digitale capaciteitentoets.