Huidtherapie - Voltijd

Jij wilt een (para)medische opleiding doen en bent geboeid door alles wat met de huid te maken heeft. Een patiënt helpen met acne? Littekens, oedeem, overbeharing of (brand)wonden op de juiste manier behandelen? Als huidtherapeut help je de zieke of beschadigde huid mooier en beter te maken. Daarnaast ga je met patiënten in gesprek, want ook de emotionele kant van een huidaandoening heeft aandacht nodig. Kortom: als huidtherapeut beoefen je later een uniek beroep.

De deadline voor aanmelding studiejaar 2022/2023 is verstreken. Aanmelden voor studiejaar 2023/2024 is mogelijk van 1 oktober 2022 tot 15 januari 2023

Heeft De Haagse het ook voor jou?

De Haagse Hogeschool helpt jou in je online ontdekkingstocht. Gewoon vanuit huis, op je mobiel, tablet of computer. Kijk hieronder wat je allemaal kunt doen om te weten te komen welke opleiding het beste bij je past. Zo hopen we jouw studiekeuze zo gemakkelijk mogelijk te maken. Kom ontdekken of De Haagse het heeft voor jou.

 • Even praten met een student? Kijk of het klikt!
  Hoe beleven anderen deze studie? Neem contact op met een student.
 • Meer weten? Vraag het een docent
  Vragen over vakken? Over studielast? Over de opbouw van de studie? Kom in contact met een docent en vraag hem of haar wat je wilt weten.
 • Bekijk de film van de opleidingspresentatie voorafgaande aan de Online Open Dag
  Bekijk hier de presentatie van de opleiding.
 • Volg ons op Instagram
  Wil je op de hoogte blijven van wat er gebeurt bij onze opleiding? Dat kan heel simpel. Volg ons op Instagram!

Studenten aan het woord

Lesley Harlaar

Over een transgender persoon laseren

Kirsten Oud

Over wondjes en korsten

Sleep opzij

Toelatingseisen

Huidtherapie, 2022-2023

Om met de bacheloropleiding Huidtherapie te kunnen beginnen moet je een havo- of vwo-diploma hebben met het juiste profiel. Ook met een mbo-diploma niveau 4 ben je welkom. Hieronder zie je de toelatingseisen. Heb je niet het juiste diploma? Kijk dan onder de tabel wat voor jou geldt.


HAVO
C&M
E&M
N&G
N&T
VWO
C&M
E&M
N&G
N&T
MBO
Niveau 4, middenkader- of specialistenopleiding

Aanvullende toelatingseisen:

De deadline voor aanmelding studiejaar 2022/2023 is verstreken. Aanmelden voor studiejaar 2023/2024 is mogelijk van 1 oktober 2022 tot 15 januari 2023.
Net als de deeltijdopleiding Huidtherapie, is ook de voltijdvariant een opleiding met een numerus fixus. In het schooljaar 2022-2023 hebben we 120 plaatsen voor voltijdstudenten. Hier vind je meer informatie over de decentrale selectie.
Je verbruikt een selectiepoging als je op 15 januari een aanmelding hebt staan in Studielink. Het maakt hierbij niet uit of je daadwerkelijk deelneemt aan de decentrale selectie. Annuleer je je aanmelding vóór 15 januari via Studielink? Dan verbruik je geen selectiepoging. Behaal je je vooropleiding onverhoopt niet? Dan kan je een verzoek indienen om je selectiepoging te laten vervallen via huidtherapie-pr@hhs.nl. Doe dit wel vóór 1 september.
De Decentrale Selectie van De Haagse Hogeschool voor de voltijdopleiding Huidtherapie bestaat uit een kennistoets en een opdracht.

Tijdens de kennistoets komen diverse onderwerpen aan bod. Welke onderwerpen dit zijn en welke literatuur hier bij hoort, hoor je na de inschrijfdeadline van 15 januari 2022. Na de aanmelddeadline van 15 januari 2022 ontvangen alle kandidaten op het opgegeven e-mailadres een studiehandleiding betreffende de selectie. In deze studiehandleiding kun je het dagprogramma en de voorbereiding voor beide toetsen teruglezen.

De voltijdopleiding Huidtherapie biedt 120 opleidingsplaatsen aan. Kandidaten die niet direct een plaats krijgen aangeboden komen op een wachtlijst.

Voldoe je aan de instapeisen en ben je geselecteerd? Verzilver je plaats dan via Studielink. Voldoe je (voor augustus 2022) niet aan de inschrijfvoorwaarden of trek je je aanmelding in? Dan krijgt een kandidaat op de wachtlijst een opleidingsplek.

Toelatingsadvies

Kijk wat in jouw situatie geldt

Het best aansluitende havo profiel is N&G. Het best aansluitende vwo profiel is N&G.

Het kan zijn dat je niet direct toelaatbaar bent. Bijvoorbeeld omdat je geen toelatinggevende vooropleiding hebt, of je geen examen hebt gedaan in een verplicht vak. Kijk hier welke mogelijkheden er zijn om toch te starten aan De Haagse.

21+-toelatingsonderzoek
Heb je geen diploma dat toelating biedt en ben je met ingang van het nieuwe schooljaar 21 jaar of ouder, dan kun je alsnog worden toegelaten als je slaagt voor het Toelatingsonderzoek 21+. Het Toelatingsonderzoek 21+ vindt in de periode januari t/m juli/augustus op verschillende momenten plaats op De Haagse Hogeschool. Het onderzoek bestaat uit het afleggen van een digitale capaciteitentoets.
Met een buitenlands of internationaal diploma kun je toegelaten worden, mits dit diploma toelating biedt tot hbo en je een bewijs hebt van voldoende beheersing van de Nederlandse taal. Alle buitenlandse en internationale diploma’s worden door De Haagse Hogeschool gewaardeerd.
Het is niet mogelijk om van andere opleidingen Huidtherapie over te stappen naar De Haagse Hogeschool.
Op de officiële toelatingseisen kunnen geen uitzonderingen worden gemaakt. Alleen de afdeling CSI kan uitspraken doen over je toelaatbaarheid op basis van de officiële regels. Aan mededelingen van anderen over je toelaatbaarheid of informatie op deze website kun je geen rechten ontlenen.
 

Keuzehulp

We helpen je graag de juiste keuze te maken

Het kan dat je na een bezoek aan een open dag, na meelopen en/of na het praten met studenten, docenten, ouders, en decanen nog niet weet wat je moet gaan studeren. Geeft niet, dat gebeurt vaker. Misschien ben jij wel iemand die eerst een jaartje moet gaan werken. Of op wereldreis. Of misschien ligt je ambitie wel ergens anders dan je denkt.

Studie in beeld

Geïnteresseerd in
Huidtherapie - Voltijd?