Huidtherapie - Voltijd

Jij wilt een (para)medische opleiding doen en bent geboeid door alles wat met de huid te maken heeft. Een patiënt helpen met acne? Littekens, oedeem, overbeharing of (brand)wonden op de juiste manier behandelen? Als huidtherapeut help je de zieke of beschadigde huid mooier en beter te maken. Daarnaast ga je met patiënten in gesprek, want ook de emotionele kant van een huidaandoening heeft aandacht nodig. Kortom: als huidtherapeut beoefen je later een uniek beroep.

Je kunt je niet meer aanmelden voor Huidtherapie (deadline was 15 januari).

Studenten aan het woord

Lesley Harlaar

Over een transgender laseren

Kirsten Oud

Over wondjes en korsten

Het is even spannend, maar iedereen deed het. Al snel was er geen gêne meer.

Kirsten Oud

Over bloot zijn

Sleep opzij

Toelatingseisen

Huidtherapie, 2019-2020

Om met de bacheloropleiding Huidtherapie te kunnen beginnen moet je een havo- of vwo-diploma hebben met het juiste profiel. Ook met een mbo-diploma niveau 4 ben je welkom. Hieronder zie je de toelatingseisen. Heb je niet het juiste diploma? Kijk dan onder de tabel wat voor jou geldt.

De aanmelding is inmiddels gesloten.
HAVO
C&M
E&M
N&G
N&T
VWO
C&M
E&M
N&G
N&T
MBO
Niveau 4, middenkader- of specialistenopleiding

Aanvullende toelatingseisen:

Via Studielink kun je je aanmelden voor de Decentrale Selectie van de voltijdopleiding Huidtherapie. Net als de deeltijdopleiding Huidtherapie, is ook de voltijdvariant een opleiding met een numerus fixus. In het schooljaar 2019-2020 hebben we 120 plaatsen voor voltijdstudenten. Hier vind je meer informatie over de decentrale selectie.
De Decentrale Selectie van De Haagse Hogeschool voor de voltijdopleiding Huidtherapie bestaat uit een kennistoets en een opdracht.

Tijdens de kennistoets komen diverse onderwerpen aan bod. Welke onderwerpen dit zijn en welke literatuur hier bij hoort, hoor je na de inschrijfdeadline van 15 januari 2019. Na de aanmelddeadline van 15 januari 2019 ontvangen alle kandidaten op het opgegeven e-mailadres een studiehandleiding betreffende de selectie. In deze studiehandleiding kun je het dagprogramma en de voorbereiding voor beide toetsen teruglezen.

De voltijdopleiding Huidtherapie biedt 120 opleidingsplaatsen aan. Kandidaten die niet direct een plaats krijgen aangeboden komen op een wachtlijst.

Voldoe je aan de instapeisen en ben je geselecteerd? Verzilver je plaats dan via Studielink. Voldoe je (voor augustus 2019) niet aan de inschrijfvoorwaarden of trek je je aanmelding in? Dan krijgt een kandidaat op de wachtlijst een opleidingsplek.

Toelatingsadvies

Kijk wat in jouw situatie geldt

Het best aansluitende havo profiel is N&G. Het best aansluitende vwo profiel is N&G.
Bij deze opleiding ben je toelaatbaar met alle profielen, er is geen extra vakkeneis.
Heb je een havo-diploma behaald vóór 2009 of een vwo-diploma behaald vóór 2010. Dan wordt je diploma individueel beoordeeld op toelaatbaarheid. Heb je vragen hierover? Neem dan contact op met de Centrale Studenten Inschrijvingen (CSI) via het contactformulier.
Heb je geen diploma dat toelating biedt en ben je met ingang van het nieuwe schooljaar 21 jaar of ouder, dan kun je alsnog worden toegelaten als je slaagt voor het Toelatingsonderzoek 21+. Het Toelatingsonderzoek 21+ kan in het voorjaar van 2019 op verschillende momenten afgelegd worden op De Haagse Hogeschool. Het onderzoek bestaat uit het afleggen van een capaciteitentoets.
Met een buitenlands of internationaal diploma kun je toegelaten worden, mits dit diploma toelating biedt tot hbo en je een bewijs hebt van voldoende beheersing van de Nederlandse taal. Alle buitenlandse en internationale diploma’s worden door De Haagse Hogeschool gewaardeerd.
Het is niet mogelijk om van andere opleidingen Huidtherapie over te stappen naar De Haagse Hogeschool.
Op de officiële toelatingseisen kunnen geen uitzonderingen worden gemaakt. Alleen de afdeling CSI kan uitspraken doen over je toelaatbaarheid op basis van de officiële regels. Aan mededelingen van anderen over je toelaatbaarheid of informatie op deze website kun je geen rechten ontlenen.

Student voor een dag

Voel je al even student

2 november 2019

Open Dag

Kom naar de Open Dag van Huidtherapie en maak kennis met de opleiding. Je ziet in welke collegebanken je straks zit, welke boeken je gaat lezen en wat voor producten en apparatuur een huidtherapeut gebruikt. Ook neem je een kijkje in onze skills labs. Je kunt ook opleidingspresentaties bijwonen. En praten met studenten en docenten. Geef je wel even op. Dan weten we dat je langskomt.

Keuzehulp

We helpen je graag de juiste keuze te maken

Het kan dat je na een bezoek aan een open dag, na meelopen en/of na het praten met studenten, docenten, ouders, en decanen nog niet weet wat je moet gaan studeren. Geeft niet, dat gebeurt vaker. Misschien ben jij wel iemand die eerst een jaartje moet gaan werken. Of op wereldreis. Of misschien ligt je ambitie wel ergens anders dan je denkt.

Geïnteresseerd in
Huidtherapie - Voltijd?

Meld je aan